icon

Môžem schudnúť, ak pijem víno každý deň?

12. feb 2025

Ahojte som mamina 5 mesačnej dcérky (nekojím) , a každý druhý vecer si doprajem pri telke pohár vina ako unavená zúfalá matka po celom dni si vyložím nohy pustím seriál a dám si vínko , môže to byt dôvod že sa mi nedarí schudnúť ???

janci27
12. feb 2025

@deedol A co ked je stres, my si s muzom tiez kolkokrat otvorime v piatok vecer flasu vina, aby sme zrelaxovali unaveni po celom tyzdni v praci a vydychli si, ze konecne vikend pred nami.

aandrea9
12. feb 2025

Nadváha nie je tvoj hlavný problém.

hanaxxx
12. feb 2025

@janulka1802 ked si otvorim vino, tak pokial mi to situacia dovoluje,dam si za pol pohara kazdy vecer, pokial ho nedopijem. A potom si dva mesiace nedam nic. Je taketo pitie tiez uz alkoholizmus?

balerina2025
13. feb 2025

@tiezjedna ja si myslim ze clovek, ktory dokaze denne pit a mat naozaj len ten jeden pohar vina, alkoholik nie je, lebo alkoholik vacsinou stiahne celu flasu a nie pohar vina.
alkoholik nema svoje davky pod kontrolou a ked uz ma jeden na rozbehnutie, pochybujem, ze ostane len pri nom.
zial som v UK a tam tiez kazdy vecer vino pili, bohata anglicka rodina, muz mal stres z prace, ale vino si vzdy vuchutnaval, aj ked obcas stiahol aj celu flasu. ale nekopal to do seba ako poldecaky

clementisa
13. feb 2025

Nie víno nieje problém od vína sa nepriberá pohárik vínka je pri diéte povolený ale iba biele vínko myslím

janulka1802
13. feb 2025

Baby, veď pite koľko chcete, ako často chcete. Niektorá z Vás to ukočíruje, iná tomu prepadne. Psychiatrické oddelenia praskajú vo švíkoch. Žien alkoholičiek je strašne veľa...

simik411
13. feb 2025

@viestta existuje diskusia na koniku, kde ty nie si ?! Kks z chladničky vyskocis o chvíľu mi. Neexistuje, kde čo otvorím, všade všade si a všetko vies. Wow. Si zamestnaná na koniku? Alebo tiež závislosť (ako si myslíš,o autorke)a nonstop máš potreby všade strkať nos a ,, radiť,. Možno by si tiež mala dať pauzu od mk a uvidíš či ťa netrasie absťak... Kľudne mi napíš niečo múdre, som si istá , že to tak bude , ale ozaj si všade a expert na všetky problémy sveta...

priscilla07
13. feb 2025

Bacha na alkohol, lebo poznám maminky ktoré už stiahnu 7dl vína pri večernom oddychu. My ženy máme oveľa menej enzýmu alkohol dehydrogenaza, tym pádom je nebezpečenstvo závislosti vysoká.

jaja20
13. feb 2025

@janci27 To radšej ani nepíš,lebo ťa tu hneď budú pasovať za notoričku 😅

balerina2025
13. feb 2025

@priscilla07 snad nie kazdy vecer 😂

autor
13. feb 2025

@simik411 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻Amen 😂❤️

mameha7
13. feb 2025

@simik411 Porovnávať začínajúcu závislosť na alkohole so závislosťou na modrom konikovi, to chce špeciálny druh inteligencie. Použijem kultovú hlášku,, Slečna, keby hlúposť nadnášala, lietate tu ako holubička. "

alickapusinka
13. feb 2025

Môj nevlastný otec tak začal ved iba dve piva na deň. Potom každý druhý deň 4 piva potom už každý deň do krčmi aj domov si priniesol.Do pol roka sS z neho stal alkoholik čo mu ani liečenia nepomohli.Takže toto je nabeh na alkoholizmus.Aby si tomu neprepadla. Mala by si sa radšej vyspať poriadne.

simik411
13. feb 2025

@mameha7 🥹 ďakujem za tieto krásne slová 🌷 o čom tocis? To že napíšem niekomu, že je v každej diskusii ktorú otvorím či ide o kameň v záchode, bludiace duše po smrti alebo o ťažkom boji s alkoholizmom na materskej ( diagnóza určite mnohými MUDr na MK vrátane teba 🐵) čo teba je po tom čo píšem jej na to? Malo vína , či? 🥂

luccija
13. feb 2025

@balerina2025 málokedy zostane pri jednom či si myslíš, že keď ten chlap vypil fľašu už nebol trenovany?😉to je jedno, že to nehádzal do seba ako poldecaky tak pil s graciou, ale vypil flasu

maya_hi
14. feb 2025

Schudnúť neschudneš, ale máš našliapnuté k alkoholizmu. Gratulujem 🫡 "Ako unavená matka... šak len jedno pivo po robote.... zaslúžim si, šak ťažko robím..." to sú klasické výhovorky začínajúcich alkoholikov. Ženy pijú hlavne doma, aj keď aj to sa už pomaly mení, a dnes tu už máme generáciu hlavne mladých slobodných žien, ktoré sa bežne "rozbíjajú" v piatočky, víkendy...
Nevyžiadaná rada: ak si unavená, vyspi sa, dobre si stráž pitný režim, doplň elektrolyty, magnézium, Béčko... dobre sa najedz...☝️ Pri straostlivosti o dieťa by som kalorický deficit neriskovala. Skôr prekopať jedálniček, doplniť to čo potrebuješ (bielkoviny, minerály, tuky! ☝️) vyhodiť slané, sladké, smažené maškrty...
Ak potrebuješ mentálne vypnúť zacvič si, napríklad s Fitshaker, Fitlavia... Fitshaker má komunitu na FB, kde môžeš zdieľať ako sa ti darí v cvičení, inšpirovať sa...

maya_hi
14. feb 2025

@hanaxxx vyskúšaj si také "cvičenie". Máš chuť na víno plánuješ si ho dať večer, na oslave a v poslednej chvíli si povedz, že si ho jednoducho nedáš a nedaj si ho. Oslavuj bez alkoholu, seď pred telkou bez vína ... a pozoruj ako sa cítiš a hlavne buď k sebe úprimná. Si s tým fakt o.k.? Zabudla si na to, alebo na to stále myslíš, vedieš vnútorný monológ, hľadáš vyhovorky, cestičky ako si dať aspoň pohár...? Ak tam nájdeš aj odpoveď. Platí, že alkoholik nájde dôvod na pitie vždy.

maya_hi
14. feb 2025

@tiezjedna chvalabohu. Apatia je horšia skaza ako nevyžiadaná rada 😎👍

maya_hi
14. feb 2025

@janci27 Šak pohoda. Niekto pije sám, niekto si v tom rozumie s partnerom. Ve dvou se to líp táhne. Má to rýchlejší spád a vydrží to hlavne dlhšie. Hlavne že ste vy spokojní so svojim spôsobom života.

katusik456
14. feb 2025

Hmmm asi žiadny kalorický deficit, malo spánku a pohybu -cvičenie už len doma stačí aby človek videl rozdiel aspoň ma začiatok. Celkom dosť vina takto za týždeň. Ja osobne by som nemohla toto každý večer byt jemne pripita to by som sa cítila ráno dosť zle. Ale to bude tým že nie som zvyknutá piť alkohol keďže už dobrých pár rokov si nedávam nikdy nič. Tiež mám doma bábätko 6 mesačne a proste alkohol pri dieťati keď si náhodou sama … nikdy nevieš kedy bude treba rýchlo zareagovať. Úplne chápem únavu a vyčerpanie, nastavenie mysle ale urobí veľa, tak aby si nebola zúfalá matka.

tiezjedna
14. feb 2025

@maya_hi ale schudne, ak sa bude dostatočne hýbať, nezavádzaj ju. Celé to zbytočne démonizuješ. Ako pri všetkom, aj pri pití alkoholu platí, že je dobrý sluha, ale zlý pán. Pitie (hoci v malom) nie je pre nikoho, kto nemá pevnú vôľu. Ja som pred x rokmi zo dňa na deň sekla aj s fajčením, a to som ťahala x rokov 10-15 denne. Všetko je len o hlave.

balerina2025
14. feb 2025

ja som schudla aj ked som pila vino, ale ja som velmi malo jedla. a malo pila. z pohara vina nepriberies. ale niekto ked si da alkohol, sa rozozerie

orisker
14. feb 2025

Áno.
Jedným z dôvodov môže byť aj tento.

tianna
14. feb 2025

No keď si dáš každý druhý deň víno obávam sa že hmotnosť bude asi ten menší problém. Skús sa odreagovať inak. Teplý čaj, horká horúca čokoláda,.. aspoň striedať a nie každý druhý deň víno piť.

fantaghiro21
14. feb 2025

@alickapusinka nuž,ja sa tak nerada pustam do tem, ktore nemaju nic spolocne s temou, na co sa autor nepýta. Ale ako v nasej rodine, asi aj viacej mame v rodinach na cintorine kriziky, co to naozaj zacali takto s vineckom ,piveckom ale dospelo to do stadia, ze sa zakopali pod zem

jamidea
14. feb 2025

Juj, z vina sa krasne priberaaa.

beata_k
14. feb 2025

@simik411 Uz su tu daaavno ine adeptky strcene ozaj v kazdej teme.

alexanderkovacs
15. feb 2025

Tych ludi co ru eiesia ze nabeh na alkoholizmus neries.... Aj ja si dam s manzelkou kazdy 2/3 den dexi vina. Alkoholik z toho nebudeme ani vy.

modraslamka
16. feb 2025

to vam zeny az tak chuti vino? ja v tom neviem najst relax; dat si pohar vina.