Môžem schudnúť, ak pijem víno každý deň?
Ahojte som mamina 5 mesačnej dcérky (nekojím) , a každý druhý vecer si doprajem pri telke pohár vina ako unavená zúfalá matka po celom dni si vyložím nohy pustím seriál a dám si vínko , môže to byt dôvod že sa mi nedarí schudnúť ???
Baby, tie čo to schvaľujete, vidno, že nemáte skúsenosť. Strašne veľa žien začína takto nevinne na materskej po celom dni. Každý druhý deň je veľa! No ale kto chce kam... kalórie sú najmenej, čo by autorka mala riešiť. Darmo, na Slovensku je čudák, kto nepije, nie ten čo chlastá.
@janulka1802 Tak v tom prípade by museli byť 3/4 Francúzov a Talianov alkoholikmi. Keď si doprajú pohár ku každému obedu/večeri.
@jaja20 aj anglani dost piju
@michaela789 ale mozno si ani neuvedomuje kam ma naslapnute. Nie je nic zle na tom, ze ju zeny upozornili
@jaja20 väčšina Francúzov už dávno takto nepije. Možno staršia generácia. Ale nie mladá.
@lenkakravcova To neriešim. Ale dôležité je, že tá staršia generácia nebola tlstá,aj keď popri jedle popíjala.
@jaja20 tak taliani francuzi maju troska ine zlozenie stravy ako Slovac.
@balerina2025 Taliani s tými ich cestovinami ( aj keď al dente), omáčkami a dezertami nie sú až takí asketi 🙂
@jaja20 lepsie ako nas svet udenin 🙈a zabijaciek
Ja nejdem riešiť,či.mas nakročené k alkoholizmu.
Ale alkohol ,kým sa z tela odbúra,je pre telo tiež zahul..
Tým,že máš deficit energie,možno na podklade aj iných zdravotných problémov,telo musí vynakladať silu ,ktorej máš minimum na odbúravanie...
To znamená,že môžeš aj priberať rapídne,telo si robí zásoby,ale si preto ešte unavenejsia ....
V kombinácii možno so zlou životosprávou,malým pohybom (aj keď celý deň behas za dieťaťom,nie je to pohyb ako pri behu napríklad,turistike...)...
Ale dala by som si naozaj pozor.Unavena,zúfala matka je možno predzvesťou poporodnej depresie.
Alkohol by ti naozaj mohol ešte uškodiť a skomplikuje vsekto este viac...
@balerina2025 No vieš, čo národ,to iné chute a zvyky.
Vino samotne chudnutiu nebrani. No ak pijes naozaj kazdy druhy vecer pohar vina, zamyslela by som sa nad konzumom alkoholu😊
@viestta veď to je v poriadku, keď upozorniť. Ale aj k téme sa snáď vyjadriť, otázka bola celkom konkrétne položená. Ale tu niektoré len prišli vybľaknúť "alkoholička!" a hotovo... to mi ako dobre mienená rada teda nepripadá.
prestan pit, si matka prilis malickeho dietata na to, aby si v pripade, ze bude potrebovat tvoju pomoc, bola nie uplne triezva...ziadne vyhovorky typu "unava" nie su opodstatnene na ceste k alkoholizmu
a k otazke- nie neschudnes, ked budes tak casto pit, lebo alkohol vnima telo ako jed a zastavuje palenie tukov, lebo sa ho musi zbavit...cize kym sa ho zbavi, uz mu das dalsiu davku
Ženy, vy neviete čítať? Nepíšte nezmysli, ale odpovedajte autorke na jej otázku, prosím. A ta neznela tak, či bude alkoholicka.
@bielasovicka kiežby nezmysly, kiežby...
No niektoré ste sa tu pekne opustili 😎
@janulka1802 takto, my s manželom už 20 rokov pijeme večer víno, k večeri. S výnimkou choroby, tehotenstiev, kojenia, neprítomnosti toho druhého, fakt poctivo každý deň. Vždy jeden pohár kvalitného červeného vína, odhadujem to na 1,5 až 2 dcl, neviem presne. Výnimočne viac, ale to fakt príležitostne, a skôr prosecco, keď je návšteva alebo grilovačka, oslava a pod. Zhruba tak 2-3x do roka si pravidelne dávam "suché" obdobie. Ako napríklad teraz. Od polovice januára som si nedala ani kvapku ničoho. Proste som sa tak rozhodla a bodka. A div sa svete, žiaden absťák, žiadna zmena váhy, nálady ničoho. Proste stále rovnako. Možno preto, že to víno nemám ako únik, ale ako chuťovú záležitosť. Nič viac. Takže nie, naozaj nemusí každý, kto si dá pravidelne pohár vína/piva skončiť ako alkoholik niekde v škarpe😉
@tiezjedna AMEN 🙏 konecne jeden normalny koment ako to vidim presne aj ja 😀 nechapem, ci sa tu zrovna zisiel klub matiek abstinentiek, ktore sa rozhodli autorku ukamenovat a poslat na liecenie, ale naozaj nemusi mat nikto obavy, ak si da niekto 1 pohar vina vecer k telke alebo k veceri s muzom.
@janci27 uz tu raz podobna tema bola, tiez som sa cudovala, ci tu kazda matka pije len bio caje 😂
@tiezjedna ja ti dám za pravdu ale aj nedám
Nemám rada ak sa niektoré ženy nedržia témy a hneď riešia to,na čo sa autorka napytala...Toto akosi neznášam na MK
V jej pripade ,keďže je unavená, zúfala,tak to priberanie môže byť ....v strese,únave telo inak reaguje.
Telo si môže robiť zásoby ,nakoľko nemá dostatok energie a moze priberať...
A na druhej strane,v jej nálade je tam riziko možno prehĺbenie depresie....Ale nemusí byť....
A čo sa týka alkoholizmu
Tiež mám v okolí osoby, ktoré si dali štamperlík malý tvrdého a dožili sa 98r ,žiadny alkoholizmus.
A poznám aj tie,ktoré takto nevinne popíjali,a už sú dávno pod zemou....je to fakt individuálne .
Ty si dáš vínko z chuti, autorka z toho že je unavená,zúfala....tam je asi tiež dosť podstatný rozdiel.
Deti mám 2, muža v zahraničí, veľký dom, veľkú zahradu, kopec práce, bez cudzej pomoci, ale NIKDY naozaj NIKDY som večer zbitá pod zem nepila víno!!!
Ale som sa išla vyspinkať.
A k tým kalóriam- áno, ked chlasceš, tak neschudneš
@zara1357 to si ty, ona zije iny zivot. na co sa porovnavat? dviha to ego?
@balerina2025 ?
@zara1357 pises o sebe, ona si dava, je to jej zivot. reagovala som na tvoj expresivny ''kapslokovy prispevok. '' ...
@tiezjedna rozdiel je v motivacii k pitiu. nie je dobre pit preto, lebo tym zapijas nejaky problem, stres atd. ani ti spominani francuzi a taliani nepiju tak, ze sa uz nevedia vecer dockat, kedy dieta zaspi, aby si naliali. (nehovorim, ze to je autorkin pripad, ale moze to tam smerovat.)
@deedol no veď to hovorím. Ja mám ten pohár vína spojený vyložene s chuťou, radi vína párujeme k jedlu, nekupujeme si ich v supermarkete, venujeme ich výberu čas (a peniaze), pretože si ich vychutnávame. Ale aj tak si nemyslím, že by niekto mal byť nutne vyhlásený za alkoholika, len preto, že si pri pohári vína večer odfrkne. Podstatné je mať množstvo pod kontrolou.

Tak podľa očakávania sa to tu zmenilo na nevyžiadanú adiktologickú poradňu😎👍 Aké prekvapenie....