icon

Nadváha po menopauze: Ako sa s ňou vyrovnať?

Včera o 22:12

Milé žienky, je to vôbec trápne tu písať, ale som v koncoch. Mám 162cm/85kg. Ešte pred šiestimi mesiacmi som mala 162/55kg. Nechápem to, neprejedám sa, nejem sladké, neviem schudnúť, cvičiť nemôžem, mám Astmu. Dr. tvrdí, že to mám z tých kortikoidov, ale tie beriem už 25 rokov. Vek 59 rokov. Pomôžte prosím, kto sa s tým už stretol.

Strana
z2
simsalabim
Dnes o 14:47
@anonym_38ebdb

@simsalabim ano, mas pravdu v tom, ze sa jej neda zabranit. To som mala mylne info. Ale mylila si sa v tom, ked si tvrdila, ze degeneraciu nie je mozne ovplyvnit. Vyrazne spomalenie je rozhodne ovplyvnenie.
Myslim, ze sa zhodneme, ze cvicenim si clovek moze pomoct k tomu, aby vymenu bedroveho klbu nepotreboval. Samozrejme, okrem ineho.

@anonym_38ebdb nemylila som sa, neovplyvnis jej vznik, tak som to myslela a tak to aj pisem vyssie. Vies spomalit jej priebeh, vhodnym pohybom a podobne. V konecnom dosledku moze vymenu bedroveho ci ineho klbu potrebovat aj clovek, co “robi vsetko spravne”. Aj ty 😉 Ale… k teme - autorka diskusie by nemala hladat dovody, preco necvicit, ale hladat, ako cvicit. A cez KT zistit, ci toho neje viac ako treba a ci ma dostatok bielkovin. To je v menopauze klucove.

mondolina
Dnes o 14:53

sťažovať sa na zmenu váhy vo vyššom veku, keď ste vlastne nič nezmenili od mladosti keď bol metabolizmus iný....je také naivné.
treba začať makať, prekopať jedálniček.

mogaa
Dnes o 18:28

@anonym_autor to že máš astmu nie je dôvod na to, že nemôžeš športovať, je to len výhovorka......stačí ak 3-4 x do týždna dáš bicykel na hodinku alebo 10km stredne rýchlej chôdze.....gro je ale strava....po menopauze máš spomalený metabolizmus, intervalovým tréningom ho zrýchliš(tam spadá a bicyklovanie aj rýchla chôdza) + automaticky musíš upraviť stravu....stačia menšie ale trvalé zmeny nap. piť miesto sladených nápojov vodu, obmedziť sladkosti a vynechať blbosti ako čipsy a podobne....

Strana
z2