Najlepšia na chudnutie je delená strava a plánovanie
Kto sa prida ku mne? Zaciatok chudnutia - dnes. Vaha - 80 kg 🙂))
ja som iného názoru...najlepšia je 8/16....😉
@kovarovicova Dnes? Pred sviatkami? Neblázni! 😁
@deti95060810 to nedavam... to je ze 8 hodin nejest,co???... 😕 too hard for me 🙂))) oooooooooooohhhhh
babi uz musim..... robocop je uz zo mna... :D... boze... goal do konca roka 20 dat dole...
@kovarovicova Idem na to tiež, snáď nám vydrží dlhšie ako len na 1. apríl 🙂
ja akosi stale zacinam, len sa neviem udrzat. ☹
pred rokom to slo, mala som nejaku lepsiu motivaciu a dala som dole 13kg, no nejake 3kg mam naspat a neviem sa znovu rozbehnut.
vcera som si dofukala kolesa na bicykli, tka snad nieco s tym urobim
@katkamatka7 haha, musime sa vzajomne podporovat! 🙂)) ja som odhodlana zacat tuto delenu stravu... raz som tak uz schudla... tam je zasada nemiesat sacharidy a maso... hlavne.. a vela zeleniny...
@majamat wow 13 kg je mega vykon... super... ako si na to isla??? 🙂
@kovarovicova Naplánovať stravu na týždeň a vyvesiť na nástenku, nech aj muž vie, že má držať stranu. Rajská polévka na dnes? Ne, bude kuře. Děleno na porce.
Delená strava je vysvetlená dobre, čo sa kombinuje s čím a aj prečo. Kedysi som mala knihu Delená strava podľa lunárneho kalendára, kde sa prihliadalo aj na dni, keď sa lepšie spracuje slané, kedy sladké, kedy bielkovinové jedlá a kedy tuky. Knihu som dostala do daru a niekomu požičala a ktovie, kde sa kolovaním dostala. Ale to ešte nebola doba hľadania info elektronicky.
@kovarovicova nic zvlastne, len vseobecne pravidla som dodrziavala.
v januari som bola zhrozena z mojej vahy na plucnom a aj mi zle travilo ( no vsak po sviatkoch ). potom soms a teda rozhodla, ze s tmy musim neico robit, ked som sa zacala kontrollovat v jedeni, asi za tyzden som bola s kamoskou a ta mi povedala, ze zacali so sestrou a jej kamoskou chodit do fitka. tak soms a pridala. nebolo to vzdy jednoduche, nebyvam v meste, navyse niekedy sa nedalo koli praci, lebo ked som ja mohla, zas tie sotane nemohli a pod. bolo to komplikovanejsie, al vzdy ked sa dalo, isli sme. asi 2-3x za tyzden. potom bola karantena, tak to skoncilo,a le teda asi po mesiaci som zacala jazdit na bicykli, potom cez leto opat fitko. a tak vselijak soms a snazila hybat. ked soms la domov busom, vystupila som na predchadzaucej zastavke a sila peso., bolo to tiez komplikovane, lebo som chodila s 9r dceroua ty pistala, ze nevladze,a lebo ju boty tlacilia pod stale mala nejaky problem. nainstalovala som si aj krokomer a teda snazila som sa urobit vela krokov. zial karantena a nudzovy stav toto vsetko dost komplikuje. do prace a z prace chodim tuez peso pocas sezony. v zime sa mi neda, lebo to je mimo obce a tula sa tam aj diva zver a nie je tam osvetlenie, co mi je luto. inak by som chodila celorocne.
co sa tyka stravovania, zacala som jest celozrnny chlieb a teda tak 50g na ranajky, casto len so sunkou a nizkotucnym syrom. vacsinou len teda po 1 platku, niekedy aj viac. robila som pauzy medzi jedlami, snazila som sa nezobkat stale do neicoho,a le ked som bola hladna a potrebovala som energiu,t ka som hodila nejaky cukrik do ust. proste obcas neico sladke som dala. okrem toho pijavam nesku so sojovym mliekom a steviou ( cize aj v kave mam bielkoviny, asi aj nieco malo sacharidov z mlieka ). nevynechavala som vyslovene nejaku zlozku potravy, ale vyberala som si tie zdravsie ( teda niektore a teda nie vzdy ) a viac rastlinne a hlavne menej kaloricke. jedla som fakt striedmo. a kupodivu, konecne skoro po roku ma prestali boliet patove ostrohy, co nebolo sposobene poklesom hmotnsoti ( lebo vtedy som mala dole max. 3kg )
,a le skor zmenov stravy.
a jedla som aj o 22hod, ked som prisla s fitka. napr, u nas mavaju taky kvaskovy celozrnny chlieb. mam ho rada trosku opeceny na suchej panvici, na to sunku, syr a varene vajce. a nejaka zeleniny. samozrejme to nebolo pred spanim, lebo do postele chodim neskoro.
no terza ma stve, ze sa neda pri nakupoch najest. nie ej dobre riesenie kupovat kadejake pecivo, ale restiky nefunguju. dnes som bola na nakupoch, bola som hladna a zjedla som take dia kekse, co obsahuje vlea tuku. no bola som na nohach prakticky od rana do 14:30hod. a okrem ranajok som jedla len tie kekse. nic zdrave, ale co uz. obcas sa to da prezit.
@kovarovicova inak ti poviem, na zaciatku som mala vselijake divne pocity, akoby som bola hladna,a le aj ked som neico zjedla. mat chut a hlad je rozdiel. no ja som mala akoby hlad,a le az s tykm pocitom nevolnosti. musela by som sa tiadne naplno najest asi aby mi to rpeslo, no ja som mala vtedy fakt nanic travenie., teraz som napr, aj clekom hladna a je to taky bezny hlad. mala by som neico zrejs, elbo som chcela ist trosku an bicykel.
@kovarovicova nie.... 8 hod. ješ a 16 nič neješ..
@h2 ako pred sviatkami, nerozumiem? Viem že ide byť veľká noc, ale nemám dva žalúdky aby som jedla viac...varievam to čo vždy, nic navyše, kto by to jedol..ani koláče nejdem piecť..na čo...keď mám chuť na koláč tak si jeden kúsok kúpim v cukrárni...a úprimne zemiakový šalát a rezeň mi nič nehovoria..a dupľom keď nikto k nám na návštevu nepríde..ma zaujíma čo robíte s toľkými jedlom? Nerypem, iba sa pytam😘
@deti95060810 nie pre každého...
@deti95060810 áno tak pardon..
Súhlasím, rozumné stravovanie sa je základ aj peknej figúry aj zdravého štýlu, ale k tomu jednoznačne pridať pohyb, bicykel, kolobežka, beh, korčule, rýchla chôdza, aspoň 3x týždenne.

@kovarovicova držím palce 💪🏽