icon

Naša spoločná cesta za dokonalou postavou

bziki
11. mar 2015

Ahojte baby,

kazdy rok si 1.1. dam rovnake predsavzatie. Tento rok schudnem. Zacnem cvicit, zmenim stravu a potom ma to o tyzden prestane bavit. Popripade ma zavalia povinnosti a nestiham sa venovat sama sebe. A kedze doma nemam spriaznenu dusu, ktora by ma podporila, tak to vacsinou vzdam....a tak dokolecka zacinam kazdy rok, kazdy mesiac prveho, kazdy pondelok a stale som na rovnakej vahe plus minus dve tri kila. Kedze doma nemam nikoho, kto by ma v tomto podporil, ani v mojom okoli, dufam, ze najdem spriaznene duse tu 🙂 Ak ste sa spoznali v tomto popise, budem rada, ak sa ku mne pridate a spolu to zvladneme a staneme sa tak lepsimi, zdravsimi, stastnejsimi a krajsimi verziami samych seba a v lete budeme vyzerat v plavkach dokonale 🙂)

Ked som bola mladsia som bola presvedcena, ze ked clovek nema predispozicie byt chudy, tak uplne chudy nikdy nebude. To vsak nie je pravda a to, ako sa moze zmenit ludske telo som videla v americkej show The Biggest Loser, kde sutaziaci kazdy den sa potia pri zabijackych treningoch, ktore im samozrejme odklepli lekari, jedia zdrave jedlo a objavuju sameho seba v tej kope roztapajuceho sa sadla. Kazdy z nas ma nejake komplexy, nejake problemy, nejaky obavy a strach a kazdy z nas sa s tym vyrovnava vlastnou cestou. Niekto pije alkohol, niekto je workoholic, niekto shopaholic a niekto to vsetko zahana jedlom. Prikladam motivacnu fotografiu, ze sa netreba na nic vyhovarat a naozaj vsetko ide, len treba vydrzat 🙂

Moju cestu za dokonalou postavou mozete sledovat aj na mojom blogu http://www.activio.sk/, kde budem pravidelne okrem ineho pridavat aj tipy na cvicenie a rady, ako si chudnutie v tomto komplikovanom svete ulahcit 🙂

Takze, kto je so mnou? 🙂

Naša spoločná cesta za dokonalou postavou
jana3720
14. apr 2015

@katka444 olovrant si dám okolo 16.00 -17.00 a už fakt večeru nepotrebujem.A v práci fakt nemám čas toľko krát jesť 😉 Doma si dám raňajky,desiata ,obede fakt v malých množstvách a veľa vody a v prác káva + jogurt,alebo nejaký šalát,to by malo telu stačiť 😀

helenanovakova
14. apr 2015

1. začať chudnúť od prvého, od pondelku a podobne je odsúdené na neúspech. kto chce schudnúť, začne hneď a nečaká do pondelku alebo do prvého. a samozrejme do vybraného dňa láduje ako pred popravou
2. o chudnutí nehovoríme druhým. tí, ktorí to robia nemajú pevnú vôľu, pretože často už nechudneme pre seba, ale pre to, čo povedia druhý, že "ona to nevydržala" a pod.
3. moja osobná rada - nejesť pečivo, múčne potraviny a sladkosti. to je celá veda

bandura
14. apr 2015

@helenanovakova presne tak ze moj zabijak je pecivo, sladkosti...

mimikyky
14. apr 2015

@jana3720 tak si vlastne cca 12hodín bez jedla, a preto sa spomaľuje metabolizmus

bandura
14. apr 2015

@mimikyky ja ked som jedla 5 az 6 krat denne som sa citila hrozne nafuknuta a to som jedla v mini porciách mne staci posledne o 16h a tak som schudla pred dvoma mesiacmi krasne aj rychlo nemala som pocit spomalenia metabolizmu...

mimikyky
14. apr 2015

@bandura ok, a chudla si tuky? nie len vodu a prípadne svalovú hmotu?

lienocka292
14. apr 2015

@katka444 no tak mam fajnu svalovecku.. 🙂 som zvedava ako budem v stvrtok na junpingu power ficat dufam ze to prejde dovtedy. 🙂 idem 1x

bandura
14. apr 2015

@mimikyky miky dobra otazka len ja neviem zistit ci tuky alebo len vodu ako to mam zistit? normalne som aj cvicila pritom chudnuti tak dufam ze by zo svalovej hmoty nemalo ubudat ci?

mimikyky
14. apr 2015

@bandura ked tak rapidne schudnes za tak kratky cas, nejde urcite len o tuky! Ak vobec... Prva isla voda, a dovolim si tvrdit ze sj svalova hmota.. lebo pri takej strave aku popisujes, sa daju svaly velmi tazko udrzat...a to akymkolvek cvicenim... v niektorej susednej teme som citala, ako si popisovala ako si chudla, a teda, riadny jo-jo efekt po kazdom takom schudnuti 😒 a to bude len a iba zle zvolenym chudnutim... mozno az hladovanim, a potom veeelkym jedenim hluposti

bandura
14. apr 2015

@mimikyky ano mas pravdu, nehovorim ze nie, ale ja som pila mlieko a mliecne vyrobky a prave tie sa odporucaju ako bielkoviny pokial viem, aj sosovicovu polievku som si robila aby som nestracala zo svalovej hmoty...ten jojo efekt nastal kvôli tym hlúpostiam ako pises ak by som si dala kratku prestavku a presla na zeleninove salaty tak pochybujem ze jojo efekt by bol no ja som si zvolila nezdravu cestu, zial musim zacinat akoby odznovu aj ked si hovorim ze mala som 92 ateraz mam 82 sa trocha tym ukludnujem...no tuto chybu uz neurobim ze po skonceni diety sa vrhnem na tak nezdrave a tucne kkaloricke bomby... 🤐

dolly3
14. apr 2015

Dnes jeden kolotoč dve deti mám choré a teraz keď som si sadla za komp som zistila že som od rána okrem káv nič nepila 😒

mimikyky
14. apr 2015

@dolly3 prajem skoré uzdravenie detičkám, a Tebe aby si si našla čas aj na seba 🙂 a napapať sa 😉

tak, môj dnešný súhrn:
R grécky jogurt ... kardio na páse ,,, D cz rožok + 92% šunka + 17%syr zapečený v toastovači + kopa zeleniny... O kur.cecík + grilovaná cuketa (troška kyslej smotany) .... Ol tvarohový koláč... kardio na páse,,, V nočný protein
a vy ako? ako sa stravujete?

mimikyky
14. apr 2015

@bziki stále ti zabúdam napísať, že presne takého zajka sme mali doma, a tak isto papal banán ( aj čoko)

katty11
14. apr 2015

@mimikyky môžem sa opýtať, čo je to nočný proteín?

katka444
14. apr 2015

Tak mam odcviceny 2 den z 30 😝 😀 🙂

ivetlo
14. apr 2015

@katka444 Mňa dnes ešte čaká od Jilian tretí level.

Sa mi neskutočne nechce, ale keď vidím ako tu každá píšete ako sa Vám darí, tak sa utekám prezliecť a idem do toho. A potom sprcha a všetkých prajem dobrú noc dievčence 🙂

katka444
14. apr 2015

@mimikyky aj mna by zaujimalo co to je ten nocny protein. Ja si dam veceru tak o 19 tej, potom cvicim a po cviceni kolo 21 pohar mlieka. Tak neviem, ci je to tak ok 😒

katka444
14. apr 2015

@ivetlo das to, dobru noc 😉

dekys
14. apr 2015

@katka444 po cvičení si treba dat nieco bielkovinove,napr tvaroh popr.proteinovy napoj,ak cvicis skor cez den,tak to iste plus potpmnsa este najest

katka444
14. apr 2015

@dekys to mam jest este aj o 21:00 pripadne neskor? To by bolo dalsie jedlo naviac. Skor sa mi cvicit neda

mimikyky
14. apr 2015

@katty11 @katka444 je to proteinovy drink, ktory sa pouziva na doplnenie bielkovin... napr na desiatu, olovrant, po cviceni.... a uplne najzakladnejsie delenie je na rychlo vstrebatelny a pomaly vstrebatelny... ten pomaly vstrebatelny obsahuje kasein, a pouziva sa pred spanim, pomaly sa bielkoviny uvolnuju celu noc... kasein obsahuje napr. aj tvaroh, preto je vyborny na veceru

@katka444 mozes aj napr acidko , tvaroh, vajko na tvrdo... bielkovinu pre svaly

katka444
14. apr 2015

@mimikyky prosim ta a mas nejaky link na ten nocny protein?

mimikyky
14. apr 2015

@katka444 zajtra, teraz som na malom tablete 😉

katka444
14. apr 2015

@mimikyky oki dakujem 🙂

mimikyky
14. apr 2015

Dobrú noc kočky 🙂

katkalubkova
14. apr 2015

@bziki
ja sa asi tak uplne nepridam, lebo cvicit asi nebudem, mam dvoch malych synov, takze pohybu mam viac nez dost.
Ale tiez som za posledne mesiace schudla si 6kil, mozno sa to niekomu moze zdat malo, ale pre mna je to dost. Citim sa lepsie, aj mojmu manzelovi sa to paci, " ked nemam taku velku rit " 😀, ale este je dost velka podla mna.
Urcite treba upravit stravu, hlavne sa neprezierat 😠 , ja sa za posledne mesiace riadim zasadou, radsej byt lacnejsi, aj hladnejsi, ako prezraty.
A treba pomoct aj zaludku a vnutornym organom, riadne jedlo poprezuvat, necpat sa kravinami!!!
Niekedy doktor Bukovsky povedal " vezmite si balon a nalejte, nasypte do neho vsetko, co ste zjedli a zatraste s nim, toto iste mate v zaludku a ten sa s tym musi popasovat"
Vraj nas zaludok, !!! kazde nase susto, ktore zjeme premiesava 4 hodiny, kym z jedla, ktore sme do neho dali, neurobi hustu polievku 😉!!! az potom putuje strava dalej, pomozme svojmu vnutru, pocuvajme, co nam hovori a budeme sa citit lepsie. Niekedy naozaj staci tak malo 😎 😎 😎
Brokolica to je vec 😝
Dobra tema, snad som aj ja trosku prispela svojim nazorom
Dakujem

bandura
15. apr 2015

@katkalubkova dakujeme preto si ja mixujem stravu a citim sa pri nej v ovela lepsej kondicii ako ked jem jedlo hltavo...a pazravo...

bandura
15. apr 2015

@mimikyky pochvalim sa ti dnes rano vaha ukazala 80,2kg viem ze ide len voda ale som nadsena 😀

veronkaj
15. apr 2015

ahojte môžem sa k Vám pridať ?? poradíte mi?? minulé roky som držala diety no kilá vždy prišli späť. teraz mám 88, - 88,8 stále sa mi tam hýbe nejako sa neprejedám, jem 5x denne menej a nič.
čo mi poradíte?

bandura
15. apr 2015

@veronkaj vitaj medzi nami, ja aj ked su tu niektore babenky proti tomu som presla na mixnutu stravu, papam jogurty, polievky kremove, kyslu kapustu, vela mlieka a acidka aspon u mna to tak funguje ze ked pijem kavu s mliekom viac mlieka ako voda tak sa aj vyprazdnim a chudnem, a na prvom mieste smoothies ssi robim vselijake ...ale najprv aby sme ti mohli radit napis aspon z jedneho dna tvoj jedalnicek