Naša spoločná cesta za dokonalou postavou
Ahojte baby,
kazdy rok si 1.1. dam rovnake predsavzatie. Tento rok schudnem. Zacnem cvicit, zmenim stravu a potom ma to o tyzden prestane bavit. Popripade ma zavalia povinnosti a nestiham sa venovat sama sebe. A kedze doma nemam spriaznenu dusu, ktora by ma podporila, tak to vacsinou vzdam....a tak dokolecka zacinam kazdy rok, kazdy mesiac prveho, kazdy pondelok a stale som na rovnakej vahe plus minus dve tri kila. Kedze doma nemam nikoho, kto by ma v tomto podporil, ani v mojom okoli, dufam, ze najdem spriaznene duse tu 🙂 Ak ste sa spoznali v tomto popise, budem rada, ak sa ku mne pridate a spolu to zvladneme a staneme sa tak lepsimi, zdravsimi, stastnejsimi a krajsimi verziami samych seba a v lete budeme vyzerat v plavkach dokonale 🙂)
Ked som bola mladsia som bola presvedcena, ze ked clovek nema predispozicie byt chudy, tak uplne chudy nikdy nebude. To vsak nie je pravda a to, ako sa moze zmenit ludske telo som videla v americkej show The Biggest Loser, kde sutaziaci kazdy den sa potia pri zabijackych treningoch, ktore im samozrejme odklepli lekari, jedia zdrave jedlo a objavuju sameho seba v tej kope roztapajuceho sa sadla. Kazdy z nas ma nejake komplexy, nejake problemy, nejaky obavy a strach a kazdy z nas sa s tym vyrovnava vlastnou cestou. Niekto pije alkohol, niekto je workoholic, niekto shopaholic a niekto to vsetko zahana jedlom. Prikladam motivacnu fotografiu, ze sa netreba na nic vyhovarat a naozaj vsetko ide, len treba vydrzat 🙂
Moju cestu za dokonalou postavou mozete sledovat aj na mojom blogu http://www.activio.sk/, kde budem pravidelne okrem ineho pridavat aj tipy na cvicenie a rady, ako si chudnutie v tomto komplikovanom svete ulahcit 🙂
Takze, kto je so mnou? 🙂

@bandura nie, necvičím s plným bruchom 😉 keď odprevádzam syna, tak raňajkujem ak sa to dá raňajkami nazvať o 6-6:30 a kardio dávam o 8:30 - 9 hod. to jedlo je vždy malé, len preto, že keby som cvičila nalačno až 2,5 - 3 hodiny po zobudení, to by bola mega blbosť ! a vtedy, keď ide malý autom s mm - čo posledné týždne už nehrozí tak moc, iba za škaredého počasia- alebo je víkend, tak cvičím nalačno, pol hodinu po zobudení 😉 😉
-viem, že sa píše, že kardio by malo byť ráno nalačno, ale... dnes už sa presadzujú aj názory, že nezáleží, čo máš v žalúdku, ale či cvičíš správne, či dodržiavaš správnu tepovú frekvenciu...
- každý si musí vyskúšať, čo jeho telu vyhovuje 😉
@katkalubkova jasne, decka su pohyb same o sebe, jedine, co by som ti este doporucila je cvicit trochu stretching, aj na chrbticu aj na svaly na nohach - zaberie to len chvilocku a uvidis ako super sa budes citit 🙂 na internete najdes tych cvikov kopec 🙂
@veronkaj ani sa nepytaj, ci mozes - vitaj 🙂 ak pojdes na zaciatok tejto temy, dala som tam linky na vypocet bazalneho metabolizmu - to je cislo, ktore hovori kolko energie tvoje telo kazdy den spali bez toho, aby si sa vobec pohla z postele. Par dni si dosledne zapisuj, co jes v akych mnozstvach - snaz sa nepodvadzat - jedz tak, ako si bola doteraz zvyknuta a nevyberaj si naschval dietnejsie verzie 🙂 a vypocitaj si kolko kalorii denne skonzumujes. Mozno budes prekvapena, ale ludia si casto myslia, ze jedia toho malo a pritom je v konecnom dosledku ich kaloricky prijem vyssi ako ich vydaj, cize vlastne priberaju.
ahojte, včera som stihla aj napriek všetkému vybenúť si zabehať.Pocit potom úžasný 😎
Kocky, clanok na dnes 🙂
http://www.activio.sk/2015/04/hypnoza-chudnutie...
Inak uz sa nemozem dockat, kedy si pojdem vecer zabehat 🙂
@katka444 ja tiež cvičievam večer a dávam si okolo 21vej (tak sa vrátim z fitka), občas mi to vyjde aj na 21:30, tvaroh na večeru. Nedávam si ho celý, ale len okolo 160g (podľa toho aký tvaroh mám a koľko má bielkovín, ako som jedla celý deň, ako som hladná, a podobne...). Takže po cvičení určite tvaroh, alebo ten proteín. Ale proteín nie je nutné mať, ak máte plnohodnotú stravu. Vždy je lepšie prijať bielkoviny z "čerstvej" stravy ako z proteínu. Ja chudnem už nejaký ten čas a proťák si idem len teraz kupovať a aj to len kvôli tomu, že chodíme na celodenné a viacdňové výlety, kde nemám možnosť variť a brať bielkovinové jedlá kvôli pokazeniu na teple, tak si budem brať mimo iného aj proteín. Inak by som si ho ani nekupovala. Radšej kvalitné mäso, tvaroh, syr...
Ja nechudnem,ale ja si davam tvaroh dvakrat denne ,prvykrat na desiatu spolu s ovocim a potom po cviceni.vyborny je z Lidla pilos,obsahuje az 30 g cistych bielkovin.cely dam do sejkera plus 200 ml vody a vypijem.mnam.tiez uzivam aminokyseliny komplexne a glutamin.a potom uz len strava.uz druhy rok kojim,tak uz nic ine neuzivam.aspon som viac menej naturalna 😀
@snapi Wau, pekné číslo. A z akej váhy si išla dole,lebo je to podľa mňa riadne veľa kíl za dosť málo času.
Či len mne to ide tak pomaly? Ja som dnes striezvo jedla, pitie som si dopriala (vody) 🙂 🙂 🙂 a Jillian docvičená. Babenky dobrú noc prajem
A vítam všetky nové kočky medzi nami.
@bziki chrbat ma veru boli a riadne, hlavne krcna chrbtica, to je des 😒
@katkalubkova Ja deti este nemam, ale zato mam sedave zamestnanie a chrbat dostava klasicky pri hrbeni za pc tiez riadne zabrat, preto ten stretching netreba podcenovat...a veru, krcna chrbtica, to je zabijak :/
Tak ja som polavila bo som nemala cas na cvicenie...ale som oznamila mm,ze sa stara o deti, ze pol hodku aspon kym budem cvicit
@bziki @katkalubkova Babenky aj ja som mala tento problém. Chrbát trpel aj pri kojení ale teraz som od februára začala cvičiť jógu(taký cielený strečing) a tá je úplne ako stvorená na takéto problémy. Stačí každý deň len 10-15min a chrbát sa začne regenerovať a potom aj iné cvičenie pôjde ako po masle.
Čaute baby, tak ja som včera necvičila, no bola som sa dať urobiť peknou 😀 u kaderníčky. A večer som už mesela žehliť, čakala ma riadna kopa. Som to žehlila 3 hodky. Tak snad som aj nejake tie kalorie pri tom spalila.
@bandura no nebola som pol roka, tak už bolo treba nahodiť farbu a tiez po poprestrihavala. A este aj dcerku mi podstrihla, tak sme boli vcera obe za pekne 🙂
Baby porazi ma, som si objedla kratasky, ze o cislo mensie, ako motivacne. skusam ich a su mi dobre 😅 Asi objednam este jedny a mensie. Inak su za super cenu a postovne je do 3.5 zdarma
http://www2.hm.com/sk_sk/productpage.0165378052...
@bandura proteiny po cvičení - na udržanie svalovej hmoty, aby si nestrácala svaly, nechudla zo svalov... aj preto je dôležité v strave prijať dostatok bielkovín 😉 a tie proteinové nápoje pomôžu doplniť bielkoviny, ak ich je v strave málo... nejsú ale nutné
@katka444 kaderníčka, super, aspoň si si trošku oddýchla 😉 ja sa chystám o 2 týždne, a aj strihať ☹
a žehlenie? ufff, to ja neznášam 😝 pri 4 malých deckách som mávala kopy aj meter vysoké 😝 😝
@snapi pekne sa ti podarilo schudnúť 😉
@dolly3 veď na to sme tu 😉 ako dnes? už lepšie?
@dekys tvaroh šejknutý s vodou? fuu tak to som ešte neskúšala, ale dnes skúsim 🙂
@ivetlo určite ti to nejde pomaly, a veď poznáš, že : pomaly ďalej zájdeš 😉 🙂
@palinkova87 veru, mužom treba jednoducho oznámiť !! len ja sa to neviem naučiť, ja sa len pýtam a prosím a prd z toho 😝 😀
@bziky chrbát je veru riadna potvora, hlavne keď necvičím
ahojte kočky 🙂
tak ja som včera večer už necvičila, brucho sa trošku hlásilo, tak som si dala voľno...
včera som robila na obed cviklové placky, a boli super !! mňam, aj na dnes mi zostali
ja dnes necvičím, spravila som si voľný deň - čaká ma jedna dosť nepríjemná "akcia" , taká fest na psychiku, tak dúfam, že zvládnem bez vyžierania sladkostí

@veronkaj ahoj, vitaj medzi nami 🙂 pozri v tejto téme na str.4 , tam som dala taký ťahák čo jesť 😉
a možno ješ málo, lenivý metabolizmus, telo si robí zásoby... hmm?
@bandura som rada, že si rada 😉
@katka444 tu je tak všeobecne popísané, vysvetlené všetko o proteinoch, ak Ťa to zaujíma 😉
http://www.bodyworld.sk/proteiny/vyber#anch1
a ja mám teraz konkrétne takýto, príchuť belgická čokoláda, je výborný 😀
http://www.bodyworld.sk/protein-100-casein-comp...
mám od tejto značky aj denný, príchute aj značky mením, a snažím sa mať aspoň 2 vždy doma
- v žiadnom prípade tu nechcem robiť reklamu danej značky!! ale túto majú u nás v kamennej predajni v naj cenách
kočky, pekný deň máme dnes pred sebou 🙂
ja som ráno zbodla pol cz rožka s 92% šunkou a fičala odprevadiť krpca, a potom som si o 8:30 zacvičila JM 😉 a celkom som to zvládla.. tesne pred cvičením som dostalamenzes, tak uvidím ako mi bude, podľa toho dám ešte kardio večer, alebo nie 😖