icon

Naša spoločná cesta za dokonalou postavou

bziki
11. mar 2015

Ahojte baby,

kazdy rok si 1.1. dam rovnake predsavzatie. Tento rok schudnem. Zacnem cvicit, zmenim stravu a potom ma to o tyzden prestane bavit. Popripade ma zavalia povinnosti a nestiham sa venovat sama sebe. A kedze doma nemam spriaznenu dusu, ktora by ma podporila, tak to vacsinou vzdam....a tak dokolecka zacinam kazdy rok, kazdy mesiac prveho, kazdy pondelok a stale som na rovnakej vahe plus minus dve tri kila. Kedze doma nemam nikoho, kto by ma v tomto podporil, ani v mojom okoli, dufam, ze najdem spriaznene duse tu 🙂 Ak ste sa spoznali v tomto popise, budem rada, ak sa ku mne pridate a spolu to zvladneme a staneme sa tak lepsimi, zdravsimi, stastnejsimi a krajsimi verziami samych seba a v lete budeme vyzerat v plavkach dokonale 🙂)

Ked som bola mladsia som bola presvedcena, ze ked clovek nema predispozicie byt chudy, tak uplne chudy nikdy nebude. To vsak nie je pravda a to, ako sa moze zmenit ludske telo som videla v americkej show The Biggest Loser, kde sutaziaci kazdy den sa potia pri zabijackych treningoch, ktore im samozrejme odklepli lekari, jedia zdrave jedlo a objavuju sameho seba v tej kope roztapajuceho sa sadla. Kazdy z nas ma nejake komplexy, nejake problemy, nejaky obavy a strach a kazdy z nas sa s tym vyrovnava vlastnou cestou. Niekto pije alkohol, niekto je workoholic, niekto shopaholic a niekto to vsetko zahana jedlom. Prikladam motivacnu fotografiu, ze sa netreba na nic vyhovarat a naozaj vsetko ide, len treba vydrzat 🙂

Moju cestu za dokonalou postavou mozete sledovat aj na mojom blogu http://www.activio.sk/, kde budem pravidelne okrem ineho pridavat aj tipy na cvicenie a rady, ako si chudnutie v tomto komplikovanom svete ulahcit 🙂

Takze, kto je so mnou? 🙂

Naša spoločná cesta za dokonalou postavou
jana3720
22. apr 2015

Ahojte dievčatá ,mám hroznu svalovicu a všade,mám si dať jeden deň s cvičením voľno ,alebo kašľať na to zatnúť zuby a cvičiť?

mimikyky
22. apr 2015

@jana3720 moj nazor, nelezat, bude horsie... trosku rozhybat treba... ale ak je naozaj moc moc velka ked nejsi zvyknuta cvicit, tak fakt opatrne.. a mne pomaha studena sprcha..nie tepla, studena

mimikyky
22. apr 2015

@jana3720 teraz citam, cvicila si jilian? Tak podla mna necvic to iste, tie iste cviky, daj pauzu od nej a daj len nejake kardio

jana3720
22. apr 2015

@mimikyky máš pravdu,dám kardio aspoň pol hoďky aj keď sa mi veľmi nechce,nejak cely deň ma poboľuje hlava a ráno som vstávala o 4 .30 do práce.Inak mám prácu čo si celú smenu nesadnem +doma s deckami dnes bicykel a behať za nimi ,ale s radosťou 😀

ivetlo
23. apr 2015

Ahojte kočky, včera večer som sa prinútila si zacvičiť Jillian M kikbox a ráno som sa zobudila ako dolámaná - som sa pekne večer pekne zapotila.
A dnes som sa už rozcvičila, ráno o 6:30h som si dala musly s mliekom a banánom, potom malého vystrojiť do škôlky a potom som malú hodila na bicykel a išli sme si zajazdiť, fúha a to som si teda dala, takých 5km a hore,dole kopečkami a s 16kg závažím za chrbátom 🙂 . Krásne som sa zapotila. Teraz si ideme dať hemendex každá z jedného vajíčka so zeleninou, hektolitre vody a ideme pracovať von na záhradu 🙂 . Krásny deň dievčence prajem

lienocka292
23. apr 2015

@ivetlo tak takto zrana a uz tolko aktivit.. 🙂 to je super.. Aj tebe krasny den.. 🙂

bziki
autor
23. apr 2015

@jana3720 Urcite si daj pauzu, alebo cvic na ine svalove skupiny. Svalovica znamena mikrotrhlinky vo svaloch, kam sa ti dostala kyselina mliecna, preto to tak boli...Je to v podstate teda mikrozranenie. Pojdem sice do extremu, ale ked mas zlomenu nohu, tiez by si s nou nechodila behat, vsak? 🙂 Ak sa ale bojis ze vyjdes z rytmu, tak si daj napriklad rezkejsiu prechadzku, alebo ked mas svalovicu na rukach, mozes cvicit na zadok - chapes, nie? 🙂 Dolezite je vsak nenamahat tie svaly, ktore ta bolia.

jana3720
23. apr 2015

@bziki Ďakujem za odpoveď,ale už je to lepšie a mňa bolelo všetko 😠 Dnes večer si dam len kardio a zajtra začnem zase s cvičením a telo si musí zvyknúť 😉

snapi
23. apr 2015

@jana3720 keď si telo zvykne, treba zvýšiť záťaž 😉 Budeš mať svalovku možno permanentne, ale dá sa na to zvyknúť. Dobre ti radili baby, keď ťa bolí jedno, cvič druhé. Ak celé telo, tak si daj nejakú prechádzku, kardio alebo oddych. Regenerácia je veľmi dôležitá. Radšej postupne pozvoľne pridávať pohyb ako sa uplne odpáliť...

dekys
23. apr 2015

@jana3720 ked budes cvičiť na splity mozes cvičiť kazdy deň, lebo budes mat sice svalovku ale na inych castiach tela ako budes cvičiť. Podla mna je lepšie cvičiť tak,lebo ked sa cvičí cele telo naraz,neprecvici sa vsetko poriadne. Len tie svaly zahhrejes ale na to aby zacali riadne pracovat treba sa nimi dlhsie zapodievat.ja si tak neviem predstaviť cvicit.ved ja ked len nohy cvicim tak to je hodina.

dekys
23. apr 2015

A ten kto nema svalovku musi zvysit intenzitu, alebo zataz,alebo cvicil zle alebo to odflakol ;) bez svalovky to nejde.ked sa uziva larginin tak svalovka je znesitelnejsia.a ti co nechcú uzivat aminokyseliny, tak aspoň magnezium ale aspon 500 mgCISTEHO magnezia

bziki
autor
24. apr 2015

Caute baby, tak, ako sa Vam dari? 🙂 Kedze uz spolu chudneme a cvicime nejaky ten tyzden, myslim, ze dnesny clanok by Vas mohol pobavit, lebo kazdy zazivame pri zmene zivotneho stylu rovnake pocity 🙂

http://www.activio.sk/2015/04/15-veci-ktore-sa-...

bziki
autor
24. apr 2015

Co sa inak tyka svalovice - nie je pravda, ze svalovica musi byt, ze inak to clovek cvicil zle, alebo ze to odflakol. Praveze clovek cvicil nad svoje pomery a tym si mierne ublizil. Jasne, svalovica sa hlavne zo zaciatku vyskytne pomerne casto a nie je to tragedia, ale pri kazdom cviceni sa extremne prepinat nie je dobre. Dolezite je si najst tu svoju hranicu, kde clovek uz vykroci mimo svojej zony pohodlia, ale stale je to pre neho zvladnutelne. Viem, co tym kocky chceli povedat, ale zase si davajte pozor na svoje zdravie - aby neplatilo stare zname - sportom k trvalej invalidite 🙂

bandura
24. apr 2015

@bziki super to je dakujem 😉

bandura
24. apr 2015

@bziki presne tak suhlasim o svalovice ja ked som zacinala cvicit po kazdom cviceni som citila miernu bolest cize svalovicu ale teraz ju nemam uz vôbec a potim sa pri cviceni o 3krat viac ako predtym 😀

madafi
Odpoveď bola odstránená
ivetlo
24. apr 2015

@madafi Tak som sa pozrela na Váš link, ale takých tu už bolo. prečo nám o tom nenapíšete sem viac, možno je to dobrá vec ale nemáme ako posúdiť. Koľkým ľudom to už pomohlo schudnúť? A za akú dobu? Na akom základe to spočíva?
Skutočne hodiť sem jeden link, teda nič moc. Veď nás prekvapte a oboznámte nás s tým.

blue99
24. apr 2015
Používateľ blue99 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od blue99.

@madafi ten recept je zadarmo???

asi hej, ked nepýtajú zaň...
aj tak na každého platí niečo iné ...jedna z lososa schudne a tá druhá priberie kvant...chémia robí svoje

jana3720
26. apr 2015

Ahojte dievčatá,tak ako? ako sa darí?Ja sa musím priznať,že v piatok som všetko porušila 😢 😢 😢 Suseda robila svadbu doniesla koláče tak som nejak neodolala a ešte k tom s manželom sme boli na pivo.Zajtra ráno sa vážim tak dúfam že aspoň kilečko išlo dole.Tak pekný deň

petronela1990
26. apr 2015

Ja?cvicila som rok a strava ina

katka444
26. apr 2015

@jana3720 ahojte, ja ak dam este 0,4 kg dole, mam splneny ciel 2 kg za mesiac. Ale pri tom mojom kde tu kolacik, kde tu mamina svieckova, ved len trosicku, neviem , neviem, ci sa podari 😅

ivetlo
26. apr 2015

Ahojte babenky, tento víkend som mala dosť perný. Tak pochválim sa že prístrešok stojí, hurá hurá hurá. V piatok som natierala stojky a strešné laty, lebo poditie a škridlu si už dávať budeme sami. Večer som si šla taká super unavená zacvičiť Jilina a veru že po 5min som skončila, lebo moje telo nemalo energiu, tak som si aspoň zacvičila na brucho od @bziki a veru aj to mi dalo zabrať.
V sobotu som sa naháňala ako sa patrí, lebo synátor aj manžel sú Marekovia, tak som koláč dopekala, slané kysnuté trojuholníky robila, a veru som neodolala ale dávala som si pozor aby som to neprehnala. A v nedeľu, teda dnes sme oslavovali a ponúkla som sa všetkým, a s mierou čo sa sama nad sebou čudujem. Potom sme boli ešte v horách s mužom a so psom na stope, tak som si aj rýchlim krokom trošku spotila chrbát 🙂 tak bol aj pohyb. Teraz už čakám nech idú decká spať a sama pôjdem asi rýchlo tiež spať. Som úplne vyflusnutá po takom víkende.
A Vám sa kočky ako darilo? Aj mrchu som prežila bez nejakých návalov na sladké tak sa čudujem sama že tieto situácie lepšie zvládam a môj mlsný jazýček si dáva pozor 🙂 Aj Vám sa darí? Inak sa stále lepšie cítim.

bandura
26. apr 2015

@petronela1990 a aka strava,?

sunshineka
26. apr 2015

Zienky poradite mi s jedalnickom?Pokusam sa zhodit 6kg,ale namiesto zhodenia som pribrala dalsie 3kg.Na ranajky mam bud jablko,banan alebo ine ovocie.Na obed sa snazim jest zdravo,ziadne zemiaky,cesoviny,vyprazane ani mastne jedla.Prilohu mam ryzu alebo zeleninu.Olovrant banan a na veceru bud kusok tvarohu,tuniak,vajce,sunka,syr.Niekedy mi nechuti vecerat,tak si nedavam nic.No povedzte mi ako mozem z tohto priberat?Namiesto kavy pijem caro kavu,je mozne ze priberam z nej?Som totalne demotivovana.

katka444
27. apr 2015

@sunshineka ahoj, podla mna malo papas. netreba hladovat. treba jest pravidelne aspon 5x denne. Vylucit sladke a bielu muku uplne. Doobeda sa mozu sacharidy - vlocky, celozrnný al. bielkovinový chlieb, poobede už radšej nie. Poobede a vecer viac syry, jogurt, maso a zelenina. Tu som nasla taky priklad:
1. ranajky...ovsena kasa s plnotucnym mliekom, ochutena kokosom a posypana zmesou orechov (aspon 10 kusov)
2. desiata...velky grep
3. obed...tekvicova polievka, celozrne cestoviny s bolonskou omackou a mozarelou
4. desiata...tvaroh (nizkotucny) zmiesany s plnotucnym jogurtom, s kakaom a orechami ( asi 10 kusov)
5. vecera...zelenina, olivy, cottage cheese, niva, ovci syr (mala som neskutocnu chut na syry...ani jeden syr nebol s oznacenim light)

mimikyky
27. apr 2015

@sunshineka vyzera to tak, ze malo jes, a telo si robi zasoby, nepusti..,spomaluje sa metabolizmus... pozri tu na str.4 😉

Ahojte, idem makať, potom sa tu konečne stavim 🙂

jana3720
27. apr 2015

Ahojte babenky ,dnes váženie po týždni -1,4kg za dva týždne to činí -4,7kg.Aj to poteší 😉 A ide sa ďalej ,celý týždeň dovolenka tak dúfam že budem mať viac času na cvičenie 🙂 Tak pekný deň

katka444
27. apr 2015

@jana3720 super číslo 😉

mimikyky
27. apr 2015

tak ešte raz, ahojte kočky 🙂

mala som nejaké naháňačky, tak som sa sem nedostala 😠 ale pohyb bol 😉 mám svalovičku zo včerajšej posilky, auuu medzi nôžkami ma bolí 😀 😀 dnes už mám za sebou bežiaci pás
@jana3720 pekné, gratulujem

ivina2326
27. apr 2015

Ahojte baby, čítam tu vaše príspevky, sú zaujímave. Aj ja by som chcela schudnúť, ale ako začať?? Už vyše roka som v neustálom strese a mám nervy a poslednú dobu mám stále nutkanie niečo stále jesť, neviem ako sa toho zbaviť. Budem rada, ak mi nejako poradíte. Ďakujem 🙂