icon

Naša spoločná cesta za dokonalou postavou

bziki
11. mar 2015

Ahojte baby,

kazdy rok si 1.1. dam rovnake predsavzatie. Tento rok schudnem. Zacnem cvicit, zmenim stravu a potom ma to o tyzden prestane bavit. Popripade ma zavalia povinnosti a nestiham sa venovat sama sebe. A kedze doma nemam spriaznenu dusu, ktora by ma podporila, tak to vacsinou vzdam....a tak dokolecka zacinam kazdy rok, kazdy mesiac prveho, kazdy pondelok a stale som na rovnakej vahe plus minus dve tri kila. Kedze doma nemam nikoho, kto by ma v tomto podporil, ani v mojom okoli, dufam, ze najdem spriaznene duse tu 🙂 Ak ste sa spoznali v tomto popise, budem rada, ak sa ku mne pridate a spolu to zvladneme a staneme sa tak lepsimi, zdravsimi, stastnejsimi a krajsimi verziami samych seba a v lete budeme vyzerat v plavkach dokonale 🙂)

Ked som bola mladsia som bola presvedcena, ze ked clovek nema predispozicie byt chudy, tak uplne chudy nikdy nebude. To vsak nie je pravda a to, ako sa moze zmenit ludske telo som videla v americkej show The Biggest Loser, kde sutaziaci kazdy den sa potia pri zabijackych treningoch, ktore im samozrejme odklepli lekari, jedia zdrave jedlo a objavuju sameho seba v tej kope roztapajuceho sa sadla. Kazdy z nas ma nejake komplexy, nejake problemy, nejaky obavy a strach a kazdy z nas sa s tym vyrovnava vlastnou cestou. Niekto pije alkohol, niekto je workoholic, niekto shopaholic a niekto to vsetko zahana jedlom. Prikladam motivacnu fotografiu, ze sa netreba na nic vyhovarat a naozaj vsetko ide, len treba vydrzat 🙂

Moju cestu za dokonalou postavou mozete sledovat aj na mojom blogu http://www.activio.sk/, kde budem pravidelne okrem ineho pridavat aj tipy na cvicenie a rady, ako si chudnutie v tomto komplikovanom svete ulahcit 🙂

Takze, kto je so mnou? 🙂

Naša spoločná cesta za dokonalou postavou
snapi
5. máj 2015

@jana3720 ufff, ani ked si ho nechas oznacit u sbskara? aspon ja ked som brigadovala, tak tak mi dovolili....ak to tak neide, tak zase nic to. skus to vyriesit tak, ze sa proste poriadne a vyvazene najes pred pracou, to by si mala 4 hodinky vydrzat, potom obed poriadne jedlo a po tych 4 hodinach zase nejaky olovrant hned ako skoncis v praci. doma vecera, ale podla smeny teda ako ti to vyjde. Ono ked premyslam, tak ja jem tiez tak, ze mam 4 hodiny medzi niektorymi jedlami. tebe akurat ta desiata nevyjde, ale ostatne by mohlo byt ok. Je to troska narocnejsie na pripravu jedla. ja mam obcas pocit, ze nic ine nerobim, len krabickujem ako idiot, ale fakt to stoji za to 😉

bziki
autor
6. máj 2015

Ahojte kocky, takze sa zase po dlhsej dobe hlasim, mala som teraz v praci fofry, ale ani to mi nezabranilo sa venovat cviceniu 🙂 zacinam citit, ze mam pevnejsi zadok a aj z bokov mi ubudlo zo slaninky, takze mam z toho velku radost a pomaly pomyslam na to, ze by som si zaobstarala aj nejaku lepsiu vahu...vedeli by ste mi nejaku odporucit?

Plus, pridavam link na novy clanok na blogu 🙂

http://www.activio.sk/2015/05/je-mozne-schudnut...

ivina2326
6. máj 2015

Ahojte baby, počujte našla som stránku, kde je jeden článok o Zelenej káve, z ktorej ľudia-väčšinou ženy schudli, myslíte, že to fakt ide? Pridám vám sem link, pozrite si to a komentujte prosím 🙂 tu je link: http://impression.name/rndr/Green_Coffee_SK1/?e... a tu je ten produkt Zelená káva, kde sa dá objednať, len obal toho výrobku je iný ako obal druhého výrobku, ktorý som našla zase z inej stránky. Tu je link na ten prvý produkt: http://green-coffee-sk.com/rndr/Green_Coffee_SK... a tu je link zase na ten druhý produkt: http://sportovavyziva.sk/index.php?lang=sk&rout... chcem sa vás teda spýtať otázku, že čo si o tom myslíte. Myslíte si, že ide o jeden a ten istý výrobok alebo o odlišné? Ktorý je podľa vás ten "PRAVÝ" ?? Poprosím o váš názor. Ďakujem 🙂

bandura
7. máj 2015

@ivina2326 vsetko je to podvod uz len ked si vsimnes fotky z prvej stranky tam je vidno ze tu istu fotkku pouzili na dve odlisne zeny hruza a ja som mala green coffe a neschudla som ani deko NEODPORUCAM ZBYTOCNE VYHODENE PENIAZE pritom som pri nich dietovala este a lepsie mi kila sli dole bez nich ako z nimi 😒

ivetlo
7. máj 2015

@lienocka292 Ako sa ti darí s delenou stravou? Teda ja som zistila že mne vyhovujú obedy keď dam delenou, ale napr raňajky mi nejdú, ja som potom hneď hladná, proste mi to akosi nejde. Ale obedy sa budem snažiť dodržiavať a to striktne 🙂

bandura
7. máj 2015

@ivetlo a ake su ranajky pri delenej strave?

lienocka292
7. máj 2015

@ivetlo ahojko.. 🙂 celkom mi to vyhovuje.. Na ranajky jedavam biely jogurt so skoricou a dam si tam lyzicku kavy je to chutovka.. 🙂 ale aj prazenicku podla toho ci mam Kytickovy den akebo zvieratkovy.. 🙂 je tam viac moznosti co papat.. 🙂 a co som v skupinke na fb tak tam dodrziavaju 2tyzdne zvieratkovu skupinku prisneho grafu a krasne chudnu.. Mne to zatial este nejde dolu lebo som len zacala sle myslim ze po mesiaci uz nejaku zmenu uvidim.. Ja potrebujem uz len 3kilecka dole.. 🙂

bandura
7. máj 2015

@lienocka292 a kolko vazis?

lienocka292
7. máj 2015

@bandura ahojko zalezi od toho aky den mas.. Pri zvieratkach vsetko zivocisneho povodu alebo vajicka a pri rastlinkach musli s ovocim sojovym mlieckom alebo medom s orieskami.. Su tam rozne moznosti.. Pozri prisny graf a kilecka budu odbudat.. 🙂 hlavne v nicom nesmie byt biely cukor.. Kolaciky sa mozu robit z fruktozy mediku .. Dam vam odkaz na fb stranku mrknete sa tam? Baby tam vkladaju rozne receptiky su zlate..

lienocka292
7. máj 2015

@bandura 63kg aspon myslim lebo mame elektricku vahu a myslim ze blbne..

bandura
7. máj 2015

@lienocka292 pekna vaha

lienocka292
7. máj 2015

@bandura dakujem.. 🙂 zisla som dolu zo 67.. A ty mas aku vahu?

bandura
7. máj 2015

@lienocka292 79 zatial chcem zist na 63 presne ako ty pretoze to bola moja vaha ked som sa vydavala, bolo by super sa vratit a zaspominat nazivo 😀

jana3720
7. máj 2015

@snapi no poriadne sa najesť a hlavne ráno o 4.30 u mna nehrozí,dnes ráno len paradajka počas jazdy do práce,desiatu som si pripravila že ľadový šalat s tuniakom a syrom a aj tá ostala v chladničke 😝 no nič ostalo už len acidko 😉 Skoro ráno mi nechutí jesť,tak dúfam že aspoň tá paradajka ráno naštartuje telo 😒

bziki
autor
7. máj 2015

No baby, klobuk dole, tesim sa, ze sa Vam tak dari 🙂 ja som delenu stravu skusala, ale priznam sa, ze to nebolo nic pre mna...u mna je prvorada psychicka pohoda pri chudnuti a pri rozlicnych dietach som na prasky z toho, co vsetko mozem/nemozem/musim. Ja jem v podstate uplne vsetko, ale davam si pozor na kaloricky prijem. A co mi este hlavne v letnych mesiacoch pomaha je striedat dni, kedy si doprajem napriklad kolac s odlahcenymi dnami plnymi cerstvej zeleniny. Inak, ak niekomu chyba motivacia na chudnutie, pripajam jeden starsi clanok z blogu, ktory som pisala len tak zo srandy 🙂

http://www.activio.sk/2014/03/15-dovodov-preco-...

jana3720
7. máj 2015

@bziki no proste úžasný článok 😀 😀 😀 😀

snapi
7. máj 2015

@jana3720 hm, tak paradajka tvoje telo nenastartuje...aj ked zase su aj taki vyzivovi poradcovia, ktori odporucaju, aby clovek nutne neranajkoval, resp. aby si iclovek dal ranajky az vtedy, ked je naozaj hladny. Nemam vsak o tom vela nastudovane, tak si pokukaj. Ale tak vydrzat o jednej paradajke cele doobeda, by som umrela od hladu 😖 Este si rypnem, lebo treba hladat vzdy radsej cestu ako vyhovorky. Neda sa ti naranajkovat po prichode do prace, ale este jasne ze predtym ako zacnes pracovat? ja neviem, tak predsa kym sa prebudis, umyjes, oblecies, kym prides do prace, tak to prejde aspon hodinka, ci? nie si vtedy este hladna? Ja ranajkovavam v praci, lebo mi tiez rano proste hned nechuti. Ak idem niekam k lekarovi a viem, ze nebudem ranajkovat tak ako som yvzkhnuta, tak si dam jogurt doma a potom ranajky hned ako mam moznost..

jana3720
7. máj 2015

@snapi neboj nič od hladu nezomieram,prestávku mám okolo 9 -10 -11 ,no ako kedy 😉

snapi
7. máj 2015

@jana3720 tak potom nemozes mat problem dodrziavat pravidelnu stravu 😉 treba zahodit vyhovorky, ale zase pokial tvojmu telu take stravovanie vyhovuje, tak je to ok. kazde telo je ine, netreba sa drzat toho, ze musis nutne jest kazde 3 hodiny...drz sa seba a pocuvaj hlavne svoje telo.

bziki
autor
8. máj 2015

@jana3720 diky 🙂 A suhlasim so @snapi ...treba pocuvat vlastne telo, ale zaroven niekedy musis byt pohotovejsia ty 🙂 napriklad ked citis smad, tak vtedy si uz dehydrovana a nie je dobre cakat az na poslednu chvilu. S jedlom je to podobne. jest by si mala v pravidelnych odstupoch, nech tvoj metabolizmus stale pracuje...ale s tym skorym ranom viem co myslis...ja nemozem ranajkovat skor, ako o siedmej...skor ako o siedmej sa mi dviha zaludok a je mi stale na vracanie, takze to, co by som zjedla, by sa mi v brusku dlho neohrialo 🙂))

snapi
8. máj 2015

@bziki s tym pitim ano. musis pit a ked je clovek smadny je zle. Najlepsie mat dzban s vodou, alebo pohar stale napusteny 🙂. Ale s tym jedlom nesuhlasim uplne. Urcite je pravidelna strava pre metabolizmus dolezita. Ale zase nejest nasilu kazde 3 hodiny. Ja po ranajkach nie som schopna jest skor ako o 4 hodiny. Lebo si ich robim riadne :D. Mam rada na ranajky vajcia a tie ma vzdy zasytia celkom ze dost. Ja sa pri jedle riadim hladom, okrem teda dni, ked som na celodennom vylete, lebo pri sporte hlad nemam. Vtedy jem viac, castejsie a ked mam pocit, ze jest uz by som mala 😉 . A vychadza mi ten hlad teraz uz po tych par mesiacoch na priblizne rovnaky cas pocas tyzdna. cez vikend to mavam posunute..Telo sa nastavilo 😉 Aj ked som zacala zvysovat porcie posledne dni, lebo som proste hladna akoby furt. zrychluje sa mi metabolizmus, comu sa velmi tesim....

bandura
8. máj 2015

@jana3720 ako dlho sa pokusas schudnut?

bandura
8. máj 2015

@snapi ako zistim ze sa mi zrychluje metabolizmus? podla toho co pises som pochopila ze vtedy ked som hladna alebo kolko krat som hladna do dna...ci?

snapi
8. máj 2015

@bandura fuha, no podla toho to uplne tak nezistis.Niekto sa moze aj rozjest podla mna a preto je hladny 😉 Ja jem zasadne vtedy, ked som proste hladna, tak sa najem. Ale kratili sa mi dost vyrazne hodiny medyi jedlami, lebo som bola hladna rychlo po najedeni sa. a ja to viem akurat preto, lebo ja mam priblizne rovnake porcie jedla uz 3 mesiace. teraz mi tie porcie jedla nestacia, rychlo po nich vyhladnem. Prestala som chudnut pri tych istych porciach. Zvysila som porcie jedal, zase som neni hladna a opat vaha klesa. Cize z toho usudyujem, ze mam rychlejsi metabolizmus, moje telo potrebuje viac jedla aby bolo ok. Ale mozno je to mylni zaver, testujem to len cca 10 dni, tak uvidim ako to dopadne...

jana3720
8. máj 2015

@bandura no 14.mája bude mesiac.Mala som 75 kg,teraz mám nejakých 70,5kg.Uvidíme ďalej ako to pôjde,teraz sa to začalo spomaľovať.Telo si začalo zvykať na inu stravu a viacej pohybu. 😖

jana3720
8. máj 2015

@bziki no tak to ja mám presne to isté,ale ja veľa,veľa pijem a ja nepociťujem hlad 😖 Tak neviem či je to dobré či zlé

ajkava
8. máj 2015

@snapi áno, dobrý postreh. Jedlo treba časom navýšiť a chudnutie sa znova rozbehne.

bandura
9. máj 2015

@snapi ma to logiku lebo ja ked som chudla kokteilmi v januari tak, som schudla niejakych 9kil a potom sa to zastavilo bola som hladna dala som si po sebe 4dni normalne jedlo cize meso zo zeleninou na obed kazdy den a schudla som 4kila za 4dni dodnes nechapem preco a ako...ale aj mne sa to stalo

bandura
9. máj 2015

@ajkava tak potom super nemame sa coho bat dik za radu

bandura
9. máj 2015

@jana3720 pekny ubytok hmotnosti ...len tak dalej aj ja sa tesim kedy uvidim 70kg na vahe 😉 neskor sa pochvalim ak sa podari