Naša spoločná cesta za dokonalou postavou
Ahojte baby,
kazdy rok si 1.1. dam rovnake predsavzatie. Tento rok schudnem. Zacnem cvicit, zmenim stravu a potom ma to o tyzden prestane bavit. Popripade ma zavalia povinnosti a nestiham sa venovat sama sebe. A kedze doma nemam spriaznenu dusu, ktora by ma podporila, tak to vacsinou vzdam....a tak dokolecka zacinam kazdy rok, kazdy mesiac prveho, kazdy pondelok a stale som na rovnakej vahe plus minus dve tri kila. Kedze doma nemam nikoho, kto by ma v tomto podporil, ani v mojom okoli, dufam, ze najdem spriaznene duse tu 🙂 Ak ste sa spoznali v tomto popise, budem rada, ak sa ku mne pridate a spolu to zvladneme a staneme sa tak lepsimi, zdravsimi, stastnejsimi a krajsimi verziami samych seba a v lete budeme vyzerat v plavkach dokonale 🙂)
Ked som bola mladsia som bola presvedcena, ze ked clovek nema predispozicie byt chudy, tak uplne chudy nikdy nebude. To vsak nie je pravda a to, ako sa moze zmenit ludske telo som videla v americkej show The Biggest Loser, kde sutaziaci kazdy den sa potia pri zabijackych treningoch, ktore im samozrejme odklepli lekari, jedia zdrave jedlo a objavuju sameho seba v tej kope roztapajuceho sa sadla. Kazdy z nas ma nejake komplexy, nejake problemy, nejaky obavy a strach a kazdy z nas sa s tym vyrovnava vlastnou cestou. Niekto pije alkohol, niekto je workoholic, niekto shopaholic a niekto to vsetko zahana jedlom. Prikladam motivacnu fotografiu, ze sa netreba na nic vyhovarat a naozaj vsetko ide, len treba vydrzat 🙂
Moju cestu za dokonalou postavou mozete sledovat aj na mojom blogu http://www.activio.sk/, kde budem pravidelne okrem ineho pridavat aj tipy na cvicenie a rady, ako si chudnutie v tomto komplikovanom svete ulahcit 🙂
Takze, kto je so mnou? 🙂

@snapi no neviem,pravidelna strava je raňajky ,desiata ,obed,olovrant,večera .Raňajky nejam,alebo pár glgou acidka,alebo paradajku to je o 5.00 potom desiato to je od tej 9 až do 11 hod.ako kedy ,keď prídem domov to je okolo 15.00 tak to je obed a večera ako kedy.Ale máš pravdu to je moja chyba,mala by som si nastaviť režim,ale mne sa to nepodarí 😠
dievčatá teraz ma napadlo či pri stravovaní nerobím chybu s tým,že nedodržiavam hodiny bez jedla,keď som v práci tak áno,ale keď som doma tak napr.medzi raňajkami a desiatou niečo zobnem ,guličku hrozna,jablko,troška uhorky atď. ,
Ahojte, tak ja som polavila. Koniec tyzdna som flakala cvicenie a dopriala si klobasku, slaninu .... 😠 No dnes som uz pocvicila a ide sa dalej 😎
Babenky ahojte. Idem dole hubu, robota a starosti ma dostali, ale stále sa snažím. Tento týždeň mi na cvičenie neostávala energia, aj som začala, ale som nedocvičeila. čistá katastrofa so mnou. Stravu som si strážila, a pistný režim ten mi už ide super. Je to pre mňa bičica.
A tá delená strava, som študovala a tie obedy budem dodržiavať, ale viac asi nedám. Ja sa potom dostanem do takého stereotypu prejem sa tých jedál a budem vykušovať a dobre to nedopadne, sa poznám 😒 .
Ahojteee,
dnes bude skvelý webinár na tému Očista a chudnutie. Bude sa rozoberať jedálniček, čo jesť a čo nejesť ak chcem očistiť telo a naštartovať chudnutie. Rozumne strávený večer, čo poviete? 🙂
http://fitshaker.sk/webinar-zdarma-ako-vycistit...
@bandura Len mne sa zdá že to chudnutie mi práve stagnuje, veď ja nemám vôbec málo kilov a proste mi to nejde teraz. Zo začiatku mi cm išli dole, aj z brucha, pŕs a bokov, no teraz nič. To vôbec nechápem. Veď mám dákych 82kg, veď mám ísť z čoho dole. Zostávam taká demotivovaná ☹ . Nemám dobré obdobie ☹
@ivetlo a rozmyslala si ci nerobis niejaku chybu? pijes tekutin dost? papaš pravidelne kazde tri hodinky??z akej vahy si sla dole? kolko si uz schudla? moze sa vaha zastavit na urcite obdobie len ty musis vydrzat a nevzdat to, vaha sa znovu pohne dole, neboj, len optimizmus zla nalada ti k tomu neprida... 😉 mne pomohlo ked som zvysila davku jedla este som schudla skus to vyskusat ci telo neni vyhladovane a ci nebude potrebovat viac, len opatrne skus si dat prilohu napr.ku mesku a zeleninke
ahojte som tu dlhšie nebola, lebo stagnujem a som v pr...li
dnes som si ale našla apku na pitný režim a už som zas papala normálne a ešte si kontrolujem stravu, lebo som mala žravku na sladké a ani fitko nepomohlo a dnes taká nažhavená som si pri cvičení natiahla trielso na stehne, och celé zle, ale aspon som si nachystala stravu, lebo ak si nenachystám a nepapam 5 jedál, potom som hladná a takto neschudnem, na zajtra mi podla počtu kcal vyšlo až 6 jedál, takže mám čo papať každé tri hodinky, dúfam že ste na tom lepšie ako ja a držím pršteky
Áno, rozmýšľala som. Vody pijem dosť, to si strážim. Papať sa snažím pravidelne, doobeda mi to vychádza už, poobede mám problémy ešte. Z takých 84kg. Ja sa ani nevážim, ja meriam cm hlavne. Na bruchu som schudla 6cm, aj prsia a boky šli dole, len teraz 2týždne stojím. Aj cvičenie som zmenila, cvičila som Jilian M 30dňový program(10+10+10). Som to docvičila, tak som chcela zmenu. Baby mi tu radili, len to mi nejde kvôli sekaniu počas prehrávania a tak cvičím od nej ten program Kick box. Z toho zo mňa priam tečie. Som z toho zmätená a hlavne keď vidím aj kamošku, tá necvičí a stále chudne. Ja jej to prajem, nechcem aby to vyznelo že jej neprajem ale mňa to demotivuje. Ja sa bojím viac jedávať, lebo mám obavy z toho že priberiem. A podľa mňa jedávam dosť. Napr dnes raňajky- dva rožky tmavé plus rajčinky mini a šunka, desiata - tvaroh, obed- brokolicová polievka, mäso s 1 a 1/2 rajčiny, olovrant ten dnes nebol, večera cottage syr s rajčinkami.
Dnes som bola v horách, 1km beh som dala 🙂 a poobede 1h jógy.
Tak skús prosím poradiť 🙂
@ivetlo je aplikácia kaloricketabulky.cz, v mobile v pohode aj v pc, ale tuším sa musíš registrovať cez PC jediná nevýhoda je že sú jedlá v češtine, ale máš fajn prehľad, a môžeš si tam doplniť váhu alebo cm a sledovať si to ak chceš, mne sa páči, ak si zapisujem potom viac rozmýšľam čo zjem ako keď si nepíšem, mám ju v mobile a aj pitný režim , ten je nastaveý podľa váhy, takže tiež fajn
si dobrá
ja dnes r: jogurt vanilkový Bilong d: jogurt vanilkový Bilong, obed : zapekané kuracie prsia 100 g so syrom, olovrant, zbytok kuracích pŕs(75g) to mi stalo z nedele, večera: dusená zelenina s hlivou ustricovou(huby )150 g, a 2,8L vody, a potom pol hodka cvičenia ☹, a teraz trochu bolesti
baby ja neviem ako to telo pracuje ale je to uzasne staci len jest kazde tri hodky a vaha klesa mne klesla za dve dni o dve kila a pritom aj susene ovocie som si dala a dost ... 😕 😨 😀
@ivetlo rozmyslam o tebe ako ti pomoct a skus zmenit jedalnicek moj navrh je ovsene vlocky namiesto rohlika na ovsene si mozes dat cokolvek napr, kokos, jablcko, banan, skoricu, orechy, horku cokoladu ale i jogurt kazdy den si mozes chute obmienat, obed namiesto meska si daj prazenicu s troch dvoch vajec a kopu zeleninky a vecer acidko s pomixovanou uhorkou aby telo zaznamenalo zmenu, mozno si uz zvyklo na stereotyp mozno, ja len tak uvazujem skus to aspon na tyzden a uvidis podla mna sa to pohne ...mne napr vyzovovy poradca poradil ze pri diete je dobra roznorodost stale jest nieco ine
A aj ja by som sa chcela opýtať, či je jedno ako budem piť vodu počas dňa.Nemusím dodržiavať nejak že na ráno pol litra na obed pol litra lebo ja pijem ako sa my podarí a hlavne za noc vypijem liter niekedy aj liter a pol.Dúfam ,že sa to neodrazí na váhe???
ahojte tak na mňa nič nefunguje, strava každé 3 hodiny 5x denne malé porcie, sledujem čo zjem- zapisujem kal. príjem okolo 1200 a niekedy aj menej a nič nejde dolu, rýchla chôdza 3x do týždňa okolo 7km a 2 x bicykel 22 km a idem dolu cca 300 g za týždeň a potom cez víkend necvičím -regenerácia a je to späť no ide ma......... čo poradíte?
@bandura Ďakujem velmi pekne za rady. Vyskušam zmeny. Ja ráno vypijem 0, 4l vody. Mám také šálky velke a tie si počítam kolko ich za den vypijem. Vzdy min 8. Dnes teda jeden rohlík na ranajky a idem do toho🙂 Ďakujem Ďakujem včera ma povzbudila aj pani na jóge, ta nam napriklad hovorila že vodu treba pit teplu a nie studenu ako pijem ja. Že aj to má vplyv na metabolismus. Ze to stahuje telo a tym telo uklada a nie spaluje. Tak idem do toho. 🙂
@ajkava ja kalorický príjem teraz striedam niečo na princípe sacharidových vĺn, jedne deň menej, potom viac, viac, viac a potom menej celkom to funguje, dnes mám viac a vyšlo mi to na šesť jedál.
@zaiaa sacharidové vlny sú vraj super pri stagnácii, a môj trener mi povedal, že dôležité je aj nevážiť sa nonstop, lebo to vyvolávame telu stres, a to tiež nie je fajn, vtedy ak stagnuje váha sa treba zamerať na niečo iné napr, len na cm , alebo na kondičku, mne to minulý rok pomohlo pri stagnovaní, keď som nemohla prejsť cez 80 kg, bolo to ako zakliate a teraz mám 72🙂, ale chcem 60, to je cieľ a to som začínala na 97🙂ale chudnem pomaly, každý rok 14 kg, ale telo je vďačné a aj brucho mi ostalo fajn s kožou, nemám ani ovisnutú kožu čo sa divil aj môj muž a samozrejme sa potešil

@ivina2326
uz neviem v ktorom odbornom lekarskom casopise vysiel clanok o zelenej kave. Je to podvod, studia ktora ukazuje jej zazracne ucinky bola zle spravena, nerespektovala zakladne principy odbornych studii.
Cize najlepsie je kontrolovat stravu a hybat sa 😉