icon

Naša spoločná cesta za dokonalou postavou

bziki
11. mar 2015

Ahojte baby,

kazdy rok si 1.1. dam rovnake predsavzatie. Tento rok schudnem. Zacnem cvicit, zmenim stravu a potom ma to o tyzden prestane bavit. Popripade ma zavalia povinnosti a nestiham sa venovat sama sebe. A kedze doma nemam spriaznenu dusu, ktora by ma podporila, tak to vacsinou vzdam....a tak dokolecka zacinam kazdy rok, kazdy mesiac prveho, kazdy pondelok a stale som na rovnakej vahe plus minus dve tri kila. Kedze doma nemam nikoho, kto by ma v tomto podporil, ani v mojom okoli, dufam, ze najdem spriaznene duse tu 🙂 Ak ste sa spoznali v tomto popise, budem rada, ak sa ku mne pridate a spolu to zvladneme a staneme sa tak lepsimi, zdravsimi, stastnejsimi a krajsimi verziami samych seba a v lete budeme vyzerat v plavkach dokonale 🙂)

Ked som bola mladsia som bola presvedcena, ze ked clovek nema predispozicie byt chudy, tak uplne chudy nikdy nebude. To vsak nie je pravda a to, ako sa moze zmenit ludske telo som videla v americkej show The Biggest Loser, kde sutaziaci kazdy den sa potia pri zabijackych treningoch, ktore im samozrejme odklepli lekari, jedia zdrave jedlo a objavuju sameho seba v tej kope roztapajuceho sa sadla. Kazdy z nas ma nejake komplexy, nejake problemy, nejaky obavy a strach a kazdy z nas sa s tym vyrovnava vlastnou cestou. Niekto pije alkohol, niekto je workoholic, niekto shopaholic a niekto to vsetko zahana jedlom. Prikladam motivacnu fotografiu, ze sa netreba na nic vyhovarat a naozaj vsetko ide, len treba vydrzat 🙂

Moju cestu za dokonalou postavou mozete sledovat aj na mojom blogu http://www.activio.sk/, kde budem pravidelne okrem ineho pridavat aj tipy na cvicenie a rady, ako si chudnutie v tomto komplikovanom svete ulahcit 🙂

Takze, kto je so mnou? 🙂

Naša spoločná cesta za dokonalou postavou
vanesenka
28. máj 2015

Baby preco mi vaha stoji? Moze to byt tym ze mam svoje dni ?

bziki
autor
28. máj 2015

@vanesenka ono to zalezi na mnohych veciach. Uz som tu davala link na jeden clanok o plateau - cize ked sa ti vaha zastavila a nejde ani za svet dole, tak si to skus precitat ;)

vanesenka
28. máj 2015

Neviem o aky clanok ide na sebe to citim ze som mensia

ajkava
28. máj 2015

@vanesenka pri MZ môže váha vystúpiť až o 3 kg vyššie. Je to zadržiavaním vody v tele.

vanesenka
28. máj 2015

Ajkava dakujem aj som si to vsimlanpred tym vzdy som v tie dni aj pred mala vyssiu vahu ako normalne a teraz ju nemam vyssiu len stoji

anula
28. máj 2015

166 cm, zijem v CH

bziki
autor
29. máj 2015

caute kocky, ako sa dari? Dnes som si citala clanok, kde jeden chlapik pisal, ze uz 4 mesiac kontinualne chudne 1 kg tak, ze zacal bicyklovat 30 minut denne 6 dni v tyzdni a po mesiaci zacal bicyklovat 60 minut denne a ten dalsi mesiac 90 minut a teraz bicykluje 2 hodiny denne. Pointa je taka, ze sa mu vaha nezasatavila a stale ide dole 🙂 Viem, nie kazda mame cas cvicit 2 hodiny denne, ale treba si naliat cisteho vina, ci sa pri cviceni ozaj tlacime na svoje limity, alebo sa len mierne zapotime a povieme si, ze fajn, na dnes odcvicene. To len taka uvaha na koniec tyzdna 🙂

bandura
29. máj 2015

@bziki no ja som si pravdu povediac toto vcera povedala po polhodke ze staci mam odcvicene, spotila som sa a finito 😀 dakujem za uvahu

bandura
29. máj 2015

@bziki a ten chlapik to 1kg za ake obdobie chudne? niejak mi to uslo....sorry

anula
29. máj 2015

@bziki
paci sa mi tvoja uvaha 😀
Treba si dat realne ciele, baby. Moj ciel je 1kg za mesiac, ak dam dole viac, som len spokojnejsia a viac motivovana.
Dnes prejdenych 6.6 km, jahody kupene 😀 a idem na Jil.
cvicim 30 day 1. level, ale necvicim ju v kuse, aby som ziskala cas, kardio vynechavam, ved to mam pocas mojich rychlych prechadzok, cviky uz viem naspamat, robim z kazdeho 20 opakovani koldokola. Napr. chvilu pozehlim a spravim 3 cviky, potom trebars ked (nahodou 😝 ) varim, dam do hrnca polievku a zase odcvicim 3 cviky, pripravim salat a zase cvicim, nakojim malu atd.

bziki
autor
29. máj 2015

@bandura :D sorry, nic ti neuslo, nenapisala som to tam - 1 kg tyzdenne - ono to je taka zdrava vaha, pri ktorej nehrozi jojo efekt a je to jasne schudnuta slanina - nie kilo zadrziavanej vody. Btw, dost ma to inspirovalo, myslim, ze nie je na skodu, ked si kazdy den posunieme tu hranicu o kusticok dalej. Napriklad - jeden den spravis naraz 20 brusakov, tak na druhy den ich treba spravit 21/22, ten dalsi 24....aj ked je to len o chlp, ale stale sme tak lepsie, ako nase vcerajsie ja 🙂

bziki
autor
29. máj 2015

@anula si inspiracia pre nas vsetky 🙂

anula
29. máj 2015

@bziki
presne takto som to robila pred otehotnenim. Mala som pripraveny plan na beziaci pas na kazdy den a po nom 3 serie drepov, brusakov a klikov. Samozrejme, ze som zacinala na malych poctoch, 3 dni som robila ten isty pocet, po 3 dnoch som zvysila.

anula
30. máj 2015

@bziki
vies co je inspiracia pre mna?
Kazdy den , ked tak sliapem tie svoje km, stretavam jedneho pana. Vyzera na okolo 65, mozno aj viac, a hlavne vyzera byt dost chory. Ale kazdy den ide na prechadzku na bicykli a na nom ma pripevnenu kyslikovu bombu, hadicku v nose...Tak si poviem, ze ked tento stary a chory muz moze kazdy den nieco robit, musim teda aj ja.

bandura
30. máj 2015

@anula super inspiracia a este krajsie na tom celom je to ze si si to vsimla 😉

bziki
autor
30. máj 2015

@anula dakujem za tieto krasne slova... presne tak to ma byt...mnoho z nas si hlada vyhovorky, preco nevladzeme, preco sa nam nechce, ale vzdy, ked sa mne nechce, tak si poviem, ze robim to pre svoje zdravie. Ono doba v ktorej zijeme je v mnohych veciach uzasna a neskutocne vela vynalezov nam ulahcilo zivot, ale fakt je ten, ze ludske telo nebolo nadizajnovane na to, aby cele dni sedelo na prdeli. Nasi predkovia chodili na pole, proste cely den sa hybali a jedli jednoduchu stravu. My cele dni sedime a pchame do seba rafinovany cukor.

Este raz vdaka za prispevok. Teraz si aj ja spomeniem na toho pana vzdy, ked si pojdem zabehat.

anula
30. máj 2015

@bziki 😀 s tym behom opatrne 😀
V J Am Coll cardiol (co je velmi seriozny lekarsky casopis s vysokym impakt indexom) vysla prave danska studia. Pocas 12 rokov sledovali 1100 pravidelnych bezcov a 400 ludi ktori sa nehybali pravidelne a na pocudovanie sa zistilo, ze bezci mali vyssiu umrtnost. Podla tejto studie na znizenie rizika umrtnosti je idealny lahky beh 1-2.5 hod tyzdenne!

bziki
autor
31. máj 2015

@anula tak to sa neboj, nie som nejaky maratonec :D ja ten beh kombinujem so vselicim inym. teraz napriklad zacnem opat plavat a tak 🙂 Kazdopadne si myslim, ze pre udrzanie zdravia staci 20 - 30 m aktivneho pohybu denne a hlavne to menit, nech si telo nezvykne len na jeden druh pohybu a nech sa dokladne precvicia vsetky svalove skupiny

dolly3
31. máj 2015

Divcata aky cvik odporucate na chrbtove svaly ☹

anula
31. máj 2015

@dolly3
na posilnenie? Ci rehabilitaciu?

anula
2. jún 2015

Baby, je zaciatok juna, nakopnime sa!
Moj plan, ktory som si zostavila vcera a stihla odcvicit az o 22.00: 10 drepov, 20 brusakov, 20 sikmych brusakov, 3 kliky (ozajstne, nie na kolenach), 10 sek plank. 3 serie. + rychla chodza 30 min, z toho 1 min beh, 1 min chodza, opakovat 5x. Pocas 3 dni, potom zvysujem. Kto sa prida? Vazime sa v piatok (v pripade, ze zhresime cez vikend, aby sme nedeprimovali na vahe v pondelok 😀)
Mala vcera nezazmurila oka cez den, len trochu podriemkavala v kociku, tak sme presli 7 km, z toho 10 opakovani min behu.

lienocka292
2. jún 2015

@anula mozem ist do toho s tebou aj ked mam svoje dni.. 🙂 dnes som na ovocnom dni ked ked je spln tak dufam ze budem vladat trosku pocvicit.. 🙂

nokinecka
2. jún 2015

Ach, zeny, tak Vam vsetkym v dobrom zavidim, ze Vam staci trochu zmenit stravu, pocvicit a ide Vam to dolu. Ja mam poruchu metabolizmu, dost velku a ci sa potim, ci sa zdravo stravujem, nejde mi to. Teraz som uz 2 mesiace v rukach odbornika, tak verim, ze jemu sa podari zo mna nieco urobit 🙂

monica25
2. jún 2015

Ahojte dievcata.ja som sa stradne dlho dokopavala,a dnes som zacala behat....neviem kolko som dala....+drepy+beh hore dole pi schodoch....zajtra idem zas😊sa uz nenormalne tesim.potrebujem len spevnit....zadok+stehna...😊😉

anula
2. jún 2015

@lienocka292
ja mam ovocne dni vzdy , ked nemusim varit 😀 😀 . taka som hnila kucharka 😀
Tak ideme na to!

lienocka292
2. jún 2015

@nokinecka a neskusala si oddelenu stravu? Ja som nadsena.. 🙂

lienocka292
2. jún 2015

@monica25 ti je dobre ze mas do cvicenia chut tak to ma byt.. 🙂 drzim palce

lienocka292
2. jún 2015

@anula ako dlho chces cvicit kazdy den? Mesiac alebo uz stale? 🙂

susanita87
2. jún 2015

Aj ja sa chcem pridat , mam 3 a pol mesacnu dcerku, stale kojim, a chcem kojit dalej, ale chcela by som aj nieco zacat cvicit tak aby sa mliecko nestratilo, ale aby som aj schudla. V tehotenstve som pribrala 18 kil, 6 kil som schudla porodom, ale odvtedy vaha stoji. Nie som typ ktory chudne kojenim. Nepotrebujem schudnut vela, aspon tych desat kil aby som sa dostala na vahu pred tehu. Viem ze desat kil nie je vela, ale vzdy som bola stihla, ploche brucho, a tak ma neskutocne stve aj tych desat ci dvanast kil navyse. Cim mozem opatrne zacat cvicit aby som tu vahu rozkyvala smerom nadol ?

lienocka292
2. jún 2015

@susanita87 mozno by si mohla zacat cvicit Jillian .. Ma dobre cviky.. Popripade s nami a anulou mozme zacat cvicit.. 🙂 vlozim fotocku tabulku podla ktorej si vystihlime brusko plus kazda si mozme nieco pridat.. 🙂