icon

Naša spoločná cesta za dokonalou postavou

bziki
11. mar 2015

Ahojte baby,

kazdy rok si 1.1. dam rovnake predsavzatie. Tento rok schudnem. Zacnem cvicit, zmenim stravu a potom ma to o tyzden prestane bavit. Popripade ma zavalia povinnosti a nestiham sa venovat sama sebe. A kedze doma nemam spriaznenu dusu, ktora by ma podporila, tak to vacsinou vzdam....a tak dokolecka zacinam kazdy rok, kazdy mesiac prveho, kazdy pondelok a stale som na rovnakej vahe plus minus dve tri kila. Kedze doma nemam nikoho, kto by ma v tomto podporil, ani v mojom okoli, dufam, ze najdem spriaznene duse tu 🙂 Ak ste sa spoznali v tomto popise, budem rada, ak sa ku mne pridate a spolu to zvladneme a staneme sa tak lepsimi, zdravsimi, stastnejsimi a krajsimi verziami samych seba a v lete budeme vyzerat v plavkach dokonale 🙂)

Ked som bola mladsia som bola presvedcena, ze ked clovek nema predispozicie byt chudy, tak uplne chudy nikdy nebude. To vsak nie je pravda a to, ako sa moze zmenit ludske telo som videla v americkej show The Biggest Loser, kde sutaziaci kazdy den sa potia pri zabijackych treningoch, ktore im samozrejme odklepli lekari, jedia zdrave jedlo a objavuju sameho seba v tej kope roztapajuceho sa sadla. Kazdy z nas ma nejake komplexy, nejake problemy, nejaky obavy a strach a kazdy z nas sa s tym vyrovnava vlastnou cestou. Niekto pije alkohol, niekto je workoholic, niekto shopaholic a niekto to vsetko zahana jedlom. Prikladam motivacnu fotografiu, ze sa netreba na nic vyhovarat a naozaj vsetko ide, len treba vydrzat 🙂

Moju cestu za dokonalou postavou mozete sledovat aj na mojom blogu http://www.activio.sk/, kde budem pravidelne okrem ineho pridavat aj tipy na cvicenie a rady, ako si chudnutie v tomto komplikovanom svete ulahcit 🙂

Takze, kto je so mnou? 🙂

Naša spoločná cesta za dokonalou postavou
anula
2. jún 2015

@susanita87
no a chodim, niekedy az 10 km za den.

susanita87
2. jún 2015

@lienocka292 to chcem aj ja, tiez mam 2 a pol rocneho synceka a dcerka bola nas tohtorocny valentinsky darcek ☺. Aj ja to chcem dat aspon na tych 60, toto leto uz sa do plaviek asi nedam, ale dufam do konca roka to pojde ☺

susanita87
2. jún 2015

@anula no ano, tak pozeram ze zijes v svajci, tak ked mas kde chodit tak super ☺. My byvame v bloku na sidlisku, tak len kolecka okolo bloku ako skrecok, semtam aj dalej do obchodu ktory je take 2 zastavky ale inak nic ☺

lienocka292
2. jún 2015

@susanita87 tak to bol krasny darcek.. 🙂 aj my este planujeme babo ked sa osamostatnime tak kilecka opat naberiem ale dufam ze aj rychlo zlezu opat.. 🙂

susanita87
2. jún 2015

@lienocka292 ano chlapcek bol zase ockovym narodeninovym darcekom, ocko je na luciu a syncek sa narodil oden skor, ale magicky datum aspon mame, 12.12.2012 ☺. Pri synovi som nabrala 35 kil, teraz len 18 nastastie , 6 je uz dole a le prijala by som este aspon 10 ☺. Ked som zvladla tych 30 dat dole, tak zvladnem aj toto ☺. Tie hrozne cm ma nakopli, je najvyssi cas nieco robit

lienocka292
2. jún 2015

@susanita87 ale urcite to zvladnes len treba trpezlivost.. S 2detickami je to uz vesele vsak? Ide ti syncek uz v septembri do skolky? Moj je aprilovy

lienocka292
2. jún 2015

@susanita87 ak by si po kojeni chcela prejst na delenku som na fb v jednej super skupinke su tam super recepty a super kolektiv ktore podrzia tak kludne napis.. Tam uz slo riadne vela kileciek dolu..

anula
2. jún 2015

@susanita87
jeej, to je krasny datum. Moja Klarka je 08.08.2008 o 4.08 hod. Dufala som, ze Liza bude 04.04. ale rozhodla sa inak 😀 . No baby idem odsat trochu mlieka do zasoby a spat. Dovi zajtra.

lienocka292
2. jún 2015

@anula to mate baby krasne datumi.. 🙂 ja som len akurat s mojim ocom narodena v 1den . 3.5len je presne o 30rokov starsi.. 🙂

mo77
2. jún 2015

@lienocka292 ahoj ja by som delenu stravu ale recepty mi chybaju, skoda nemam fb, tu nie jenejaka skupina kxe davaju recepty? Dakujem

susanita87
2. jún 2015

@lienocka292 no my zase oslavujeme celu zimu, syncek 12.12., ocino 13.12., ja 12.1., a dcerka 14.2., sama sa smejem ako nam to vyslo, december, januar , februar a este aj dni za sebou, dve 12ky, 13, 14 😂

lienocka292
2. jún 2015

@mo77 ahojko.. 🙂 ved to nie je tazke zaregistrovat sa tam.. Nemusis ziadne svoje fotky pridavat proste len aby si mala vytvoreny zakladny profil a mozes ku jim do skupinky.. 🙂

susanita87
2. jún 2015

@lienocka292 nie màly este ostane rok doma , kedze je decembrovy, a ano je to vesele, najma ked mame ocina len 2 tyzdne v mesiaci doma, tak si uzijem ☺

mo77
2. jún 2015

@lienocka292 mozno to vyznie hlupo ale ppvedala som si,ze fb nie. Pouvazujem keby tak sa kzvem, vdaka

lienocka292
2. jún 2015

@mo77 tu neviem zial o ziadnej takej skupinke.. :( skus si pozriet grafy co som pred par dnami hodila... Aj nejake 2jefla z delenky som sem hodila.. Alebo si kup knizku od Lenky Kořínkovej ona tam ma aj receptiky..

lienocka292
2. jún 2015

@susanita87 tak to musis mat tazke 2deticky a este bez muza.. :( pomaha ti niekto? Aky mas rozdiel medzi detickami?

susanita87
2. jún 2015

Ano svokra chodi, ta aj vari, aj svagrina mi semtam zoberie toho starsieho, takze da sa ☺. A rozdiel je 2 roky a dva mesiace ☺

deniska160384
2. jún 2015

caute baby kto ma este zaujem o detoxikacnu kuru CLEAN 9
ozvite sa mi do spravy

bandura
3. jún 2015

@ajkava to je pravda s jedenim pri kojeni ja som tiez dost jedla a vAHA KLESALA 😉

vandijan
3. jún 2015

ahojte baby, ja som tu chvilku nebola ale cvičim, v piatok korčule, v sobotu fitko s trenerom, v nedelu brutálna svalovica, v pondelok fitko sama, včera HIIT, super vec v utorok idem zas na HIIT, a dnes slabšia svalovka tak uvidím či vyhrajú korčule či fitko

lienocka292
3. jún 2015

@vandijan mozem sa opytat pre zaujimavost ci byva v posilke (este som tam nebola) pristroj na meranie vody a tuku v tele? Ci nie v kazdej? Tuk som si vypocitala ale este ma voda zaujima... Nevedela by si mi poradit ako sa zbavim tukovej hmoty? Ci musim prestat nacas cvicit?

ajkava
3. jún 2015

@lienocka292 však cvičí s preto, aby sa tuk premenil na svaly. Keď prestaneš cvičiť, tak to zabrzdíš.

vandijan
3. jún 2015

@lienocka292 ja si sledujem tepovú frekvenciu, má byť u mňa 136-146 aby som chudla ak je viac tak potom nechudnem, rovnako to trobím an bežiacom páse, ale viem že treneri majú prístroj, a dá sa schudnúť vlastne som už 2 kg mínus chvílku som síce postála ale teraz si sledujem aj stravu a zapisujem na kaloricketabulky.cz, tam som zistila že som mala v strave vela tukov a že ak zjem 200 gramov zeleniny je to minimum kcal oproti ostatným jedlám takže som napapaná a schudnem a aj pitný režim čo je pre mna horror ale snažím sa a už mám 70 kg, cieľ 60 kg, mala som problémy kvôli liekom a zdraviu ale už je to v pohode, ale trener mi minule povedal že strava je 70 % a 30 % pohyb a akýkoľvek prehrešok znamená krok späť 😀
@ajkava aj preto a aj preto aby sa nám telo pri chudnutí spevnilo a neovísalo 😀

snapi
3. jún 2015

@ajkava tuk sa na svaly nepremení :D. to sa len tak hovorí

@lienocka292 neviem teda či tú váhu majú všade, ale kam chodievam, tak ju majú.ale nie je to aj tak uplne presné, je to len prístroj. Aspoň mne to veľakrát ukáže hodnoty o ktorých viem, že sú hlúposť...Ale treba sa opýtať v konkrétnom fitku podľa mňa. Tuku sa zbavíš tak, že budeš dodržiavať stravu a civičť. Cvičením, v závislosti od toho aké cvičenie robíš samozrejme, si môžeš budovať svaly. Svaly potom tiež pomáhajú pri pálení tukov. Takže určite cvičiť, byť dôsledný v strave a pôjde to 🙂.

vandijan
3. jún 2015

inak zelenina hlavne teraz je ideálna príloha 😎 😎 😎

vandijan
4. jún 2015

ahojte baby🙂, isto ste niekde pod slnečníkom, takže včera vyhralo fitko a dnes ma čaká tréner, ale zajtra už dám pauzu , lebo dnes je to štvrtý deň v kuse , aj keď je mi super, to asi tým letom a slnkom a vitamínom D zo slniečka, inak som si urobila na tej stránke analýzu stravy , hrozné, najviac jem tukov, budem musieť prehodnotiť stravu ,

inak fajn článok prečo piť vodu :http://www.naschudnutie.sk/hlavnakategoria/schudnut-sa...

viktoria12111976
5. jún 2015

ahojte ko kocky poviem vam ako som schudla ja . mala som 30kg nadvahu a uz som vyzerala ako slonik.boleli ma kolena velmi som bola zadychana proste hrozne. mne pomohla jedna vec .sustredila som sa uplne na to co som jedla .cely den som pocitala kolko krat som jedla co som jedla a kolmo som jedla. trvalo mi to cely tyzden.vsetko som si naisala do zosita.na konci tyzdna som si vsetko precitala a poviem vam bolo mi zoma na zvracanie. povedala som si a dost. uplne som obmedzila sladkosti cukry som nahradila ovocim.jedla som zeleninove polievky zeleninove salaty.samozrejme cvicim aeirobik 2x do tyzdna. vzdy si robim jedalnicek na cly tyzden ktory dodrziavam. baby schudla som za pol roka 20kg. chce to disciplinu.drzim palce. 🙂

anula
5. jún 2015

@viktoria12111976 dik za povzbudenie

ivetlo
9. jún 2015

Kočky ahojte. Ako vidím, tak viaceré nestíhame sa tu ozvať. Ja mám takú nepríjemnosť. Seklo ma vo štvrtok minulý týždeň a ešte stále ma to bolí. Už aspoň okolo seba si pochodím a okolo rodiny, ale je to problém. Kedy môžem začať teraz cvičiť? Ak má niekto skúsenosti prosím poraďte, Seklo ma v krížoch :(

yidaky
9. jún 2015

@vandijan Môžem sa spýtať, na akej stránke si si vypočítala, že ješ veľa tukov? Ja sa snažím tiež zdravo stravovať /zelenina, chudé mäso, polievky zeleninové.../ a nejako stojím...možno by to bolo treba trocha zanalyzovať 😉 . Ďakujem...