Naša spoločná cesta za dokonalou postavou
Ahojte baby,
kazdy rok si 1.1. dam rovnake predsavzatie. Tento rok schudnem. Zacnem cvicit, zmenim stravu a potom ma to o tyzden prestane bavit. Popripade ma zavalia povinnosti a nestiham sa venovat sama sebe. A kedze doma nemam spriaznenu dusu, ktora by ma podporila, tak to vacsinou vzdam....a tak dokolecka zacinam kazdy rok, kazdy mesiac prveho, kazdy pondelok a stale som na rovnakej vahe plus minus dve tri kila. Kedze doma nemam nikoho, kto by ma v tomto podporil, ani v mojom okoli, dufam, ze najdem spriaznene duse tu 🙂 Ak ste sa spoznali v tomto popise, budem rada, ak sa ku mne pridate a spolu to zvladneme a staneme sa tak lepsimi, zdravsimi, stastnejsimi a krajsimi verziami samych seba a v lete budeme vyzerat v plavkach dokonale 🙂)
Ked som bola mladsia som bola presvedcena, ze ked clovek nema predispozicie byt chudy, tak uplne chudy nikdy nebude. To vsak nie je pravda a to, ako sa moze zmenit ludske telo som videla v americkej show The Biggest Loser, kde sutaziaci kazdy den sa potia pri zabijackych treningoch, ktore im samozrejme odklepli lekari, jedia zdrave jedlo a objavuju sameho seba v tej kope roztapajuceho sa sadla. Kazdy z nas ma nejake komplexy, nejake problemy, nejaky obavy a strach a kazdy z nas sa s tym vyrovnava vlastnou cestou. Niekto pije alkohol, niekto je workoholic, niekto shopaholic a niekto to vsetko zahana jedlom. Prikladam motivacnu fotografiu, ze sa netreba na nic vyhovarat a naozaj vsetko ide, len treba vydrzat 🙂
Moju cestu za dokonalou postavou mozete sledovat aj na mojom blogu http://www.activio.sk/, kde budem pravidelne okrem ineho pridavat aj tipy na cvicenie a rady, ako si chudnutie v tomto komplikovanom svete ulahcit 🙂
Takze, kto je so mnou? 🙂

mimikyky, jedálniček super, ja papám podľa 90 dňovej - snažím sa 😉 , teda nerátam v sobotu tie skvelé torty ,čo som popapala mali sme rodinnú oslavu🙂 cez víkend som bikovala klasika, hodinku a mám tiež dosť brutus svalovicu, podľa mňa už aj to slniečko ,čo sa vonku ukazuje nás nakopne,lebo tá zima , furt tma, človek je doma , pri telke a čo by sme si nedali čokoládku, oriešky, popcorn 😅
@mimikyky Co si, ani sa nepytaj, jasne, ze mozes 🙂
Ja sem dnes hodim clanok o cukroch, co je pre vacsinu zien kamen urazu, pokial ide o chudnutie, tak dufam, ze sa Vam bude pacit 🙂 Dneska si zacvicim na orbitreku, zaskacem na svihadle a dam si cviky na brucho. Ake mate plany vy?
http://www.activio.sk/2015/03/su-cukry-na-vecer...
Mat spravne informacie je polovica uspechu ;)
🙂 kočky, bachnem sem teda nejaký ten "výcuc" pravidiel, ktoré som si tak trošku naštudovala a spísala, a podľa ktorých sa snažím jedávať ja ...
-vždy sú tam uvádzané rôzne varianty , na výber podľa toho, či cvičím - kedy cvičím, a podľa toho si jedlá nakombinujem na celý deň ... (samozko, že si nedám 3x denne jogurt s vločkami škoricou a ovocím) 😀
-raz za čas si dám deň, kedy zhreším nejakým jedlom - aby sa metabolizmus trošku šokoval, a zase ho to nakopne a bude fungovať na plné obrátky, nezlenivie, nespomalí sa 😉
-z vlastných skúseností - jedlá treba obmieňať, lebo sa "prejedia" a bude potom problém ich do seba dostať 😝 😀
-jesť treba každé 2-3hodiny, a v žiadnom prípade nie posledné jedlo o 18tej!
- strava je len cca 80% úspechu, treba pridať aj POHYB 😉
Raňajky:
- cz pečivo, chlieb (1rožok, žemľa, chlieb cca60gr) + trošku masla , tvrdý syr, lučina syr, šunka 92%, vajko, nátierky.... + zelenina ( nátierky robím s cottage syrom alebo tverohom)
- vajíčka na akýkoľvek spôsob + cz.pečivo, zelenina
-čisté ovsené vločky ... +horúca voda + škorica, orechy, ovocie.../ nízkotučné (0,5% príp 1,5%) mlieko, alebo s bielym jogurtom (50gr do mlieka, 30gr do jogurtu)
- kaše z ovsených vločiek - varené z ovsených vločiek s vodou, s mliekom.. (sú aj hotové,instantné čo len zaleješ, ale majú dosť veľa cukru-ja občas dávam,keď som mimo domu, na dovolenke, v práci... niekedy ich robím pol na pol sčistými ovsenými vločkami a vodou) dochucujem ich orieškami, mandľami,škoricou, ovocím, sušeným ovocím...
- všelijaké palacinky, lievance z ovsených vločiek, (od výmyslu sveta) k tomu ovocie, oriešky,tvaroh, jogurt, mlieko... mňam mňam emoticon
-niekedy rôzne fitnes koláče z vločiek, kuskusu...
-občas si robím zelené smoothie - špenát, pol banána + kiwi, čučoriedky, jahody, maliny...čo nájdem
desiata:
-väčšinou jogurt (s vločkami ak neboli ráno) , ovocím, jablkom + škoricou + trocha-tak za hrsť max. orechy vlašské,mandle
-ovocie
-občas nejaký cz koláč, káva, čaj
-ovocný tanier + tvrdý syr
-rôzne knacky so syrom a zeleninou
obed
mäso: kuracie, morčacie (najlepšie prsia, ale prestriedam aj so stehnom,a samozko, že bez kože) , hovädzie, ryby (treska, losos, pstruh...), a občas! aj chudé bravčové, pečienka (kuracia)
mäso: dusené , na štave, na prírodno, na zelenine.... parené v paráku... na panvici len tak na prírodno... grilované (panvica,el gril) ... pečené... varené
príloha : ryža (natural,parboiled) , zelenina!!! sladký zemiak, kuskus, quiona, cz.cestoviny,
zeleninové šaláty ako prílohy, dusená zelenina, grilovaná zelenina....
polievky:
čisté zeleninové vývary, mäsový vývar, a rôzne zeleninové krémové... nikde nedávam múku!!! keď potrebujem trošku dohustiť, tak troškou ovsených jemných vločiek,,,,, zjemňujem smotanou na varenie -10%
zapekaná zelenina.... miešaná,s ml mäsom, brokolica, cuketa so syrom, dusená zelenina + vajce natvrdo, syr...cuketa s kuracím mäsom.... špenát s pohánkou, vyjcom, prsia...
také moje srdcovky ... kuracie pečené na kyslej kapuste, ryba na zelenine, kuskus alebo quinoa s mäskom na šťave ala čína... mäsko na špenáte.
olovrant:
podobne ako desiata, ale tu už !! pridávam bielkoviny a uberám sacharidy !!
-jogurt miešam s tvarohom 1:1, a pridám orechy, škoricu ( javorový sirup ak už musím osladiť)
-tvaroh s troškou javorového sirupu, (rozmixovaný s ovocím, s troškou lekváru light....)
-keď som na dovče, tak hotový kúpený ovocný tvaroh "ovofit" (kaufland, hypernova)
-cottage syr s paradajkami, so zeleninou, ako šalát so zeleninou,syrom,šunkou...s praženicou...
-tuniak so zeleninou
-poľa potreby, ak musím, tak dopĺňam buď cz chlebom, ale polovičnou dávkou ako doobeda... alebo krehkými chlebíkmi,papierovými
-acidko biele
-tvrdý syr, zelenina, vajko
-mliečny drink
-občas zhreším domácim pribináčikom
večera:
-mäsko, ryba... ako na obed, ale už len so zeleninou !!!
-cottage, tuniak, tvaroh.... so zeleninou
-vajíčka: 2ks na mäkko+papierový chlebík,zelenina.... volské oko + zelenina.... praženica z 1celé+2bielky + zelenina,.... natvrdo 1+2bielky + zelenina..... omeleta 1celé+2bielky so zeleninou, paprikou, šampiňonmi, šunkou, syrom.......
cca 2-3hodiny pred spaním si dám proteinový nápoj, alebo tvaroh...pohár acidka, čistého (zákys,cmar) alebo kúsok tvrdého syra, bielko na tvrdo...
no kočky, dnes je tu nejako ticho...
@mimikyky vsetky baby asi cvicia ;) alebo naopak, kazda z nas ma strcenu hlavu v chladnicke a teraz mame vycitky svedomia a hanbime sa tu ukazat :P ale nie srandujem 🙂 ja som prave docvicila a celkom ma potesilo, ze som si pod tukovym vankusom na bruchu nahmatala tvrde svaly 🙂)) vidim svetlo na konci tunela, alebo citim? 🙂 Tebe sa ako darilo?
@bziki 😀 že strčená hlava v chladničke 😀 😀 😀 a tvrdé svaly, oó to je super 😉 😉
ja mám príšernú svalovicu teda, dnes sa cítim ako morská panna - čo krok, to au 😀 včera som si dala ráno kardio, a papala som na raňajky cz rožok, 92%šunka, 17%tvrdý syr, tvrdé vajko, zelenina... desiata odšťavené jablko doliate vodou... obed pyré zo sladkého zemiaka a mäsko morčacie naložené v jogurte... olovrant jogurt grécky a kinder mliečny rez... večera zeleninový vývar... pred spaním domáci pribináčik a jedno koko 😠
dnes bude kardio až pobede - navečer, lebo o chvíľu vyrážam preč, dnes ma čakajú 2pohovory, tak som zvedavá 😎 o pol hodku štartujem tátoša, a mám totálnu depku, idem tam, kde nenávidím jazdiť 😢
@ivetlo noo, jogu som veru ešte neskúšala, hmm
kočky, všetkým zatiaľ prajem krásny slniečkový deň 🙂 🙂 🙂
ahojky kočky, tak včera mal synátor kondičný tréning, má 6 rokov a pridala som sa na tréning, že 50 X 5 metrov behanie, pri 30 kolečku som myslela,že vyplujem pľúca,ale keď som videla tých malých chlapov, normálne som sa hambila vzdať sa, zato dnes svalovica stráááášnaaaaa, ale neva večer, keď bude mať futbal tak ja si odbehnem na ihrisku, lebo chceme byť "kočky" do plaviek 😲 , ako sa máte?
:D :D :D
@mimikyky ze morska panna :D tak to ti odporucam nasledovny stretching :D http://www.activio.sk/2013/08/stretching-cviky-...
@suellin skvele, ze si to nevzdala 🙂
Dievcence, na dnes by som Vam chcela dat do pozornosti moje oblubene cvicenie na ruky. Vyzera extremne jednoducho, ale je to skutocny zaberak, ktory ale prinasa rychle vysledky 🙂
http://www.activio.sk/2014/02/swan-arms-cvik-na...
bziki, ďakujem keďže po včerajšku si necítim nohy skvelo mi bodne dnes cvičenie na ruky, takže dnes budem baletiť po robotke 😎
@suellin fúúú, kedy ja toľko odbehnem? viem, keď budem veľká 😀 😀 ale nie, ja trénujem doma na páse, aby sme si potom dali spolu nejaké to kolečko 😉
a k tej svalovici - hrúza, že? ja ledva nohami prepletám, najviac ma bolia svaly medzi nohami a riťulka, to z takých dvoch mučiacich strojov 😝
@bziki že strečing morská panna 😀 ja si musím po kardiu dnes riadne nožičky ponaťahovať 😎
a tá baletka teda riadne labutí rukami, pripomína mi moju staršiu dcéru, tá teraz končí na tanečnom konzervatóriu
kočky, prijali ma 🙂 zajtra idem podpísať zmluvu, a od pondelka nastupujem 🙂 🙂 🙂 hmm, keby nejdem s deckami vo štvrtok do BA na alergo, tak nastupujem už vtedy...ale dohodli sme sa
tak na druhý pohovor po dohode s mm ani nejdem...bol by tam pravdepodobne vyšší plat, ale horšia pracovná doba - kvoly malému..
mimikyky beriem ťa za slovo, síce, neviem ako by som pri behu ešte debatila keď teraz som umierala, mňa strašne bolia celé nohy, ale teraz hlavná vec gratuuuulujeeeem, dúfam,že budeš v robotke spokojná 😀
@suellin ďakujem, si poklad 🙂 😉 snáď to bude ok, som od novembra doma, a už mi je dlllho 😝
len... mala som plány sama so sebou a svojim telom, a teraz to pôjde o dosť ťažšie...chcela som sa prihlásiť do jedného, vlastne dvoch projektov, ale teraz už je to pasé, nedokázala by som to robiť na 100% 😖
@mimikyky Gratulujem !!! 🙂)) Sice teraz pracovat na sebe bude popri zamestnani vacsia vyzva, ale aspon sama sebe a ostatnym dokazes, ze to nie je nemozne 🙂 Pamatajte baby hlavne na to, ze aby ste mohli v zivote zvladnut vsetky prekazky, ktore sa vam postavia do cesty, musite mat zdrave a silne telo a to sa da len tak, ze si kazdy den najdete chvilu pre seba!
@mimikyky Gratulujem k pracovnej pozícii. Super.
A tá joga, tak mi bývame na dedine a toto je jediný šport ktorý sa tu praktizuje a chodí nám jedna pani precvičovať. Som si inak o joge čítala a je super na rozbeh metabolizmu a je fakt že aj po tých odkojených dvoch deťoch si môj chrbát zaslúži rekonvalescenciu. 🙂 🙂 🙂
Ja si dnes večer zamakám to cviko ruky, už sa teším. A ak budem vládať, tak si dám aj jilian. 🙂
Tak pri pečení koláčiku, samozrejme dietny, zo špaldovej múky a krupice, uvidím čo mi povedia chalani na neho, som si precvičila ručičky, tak ešte si odbehnem večer....toto slniečko je úžastná vec normálne som happz 🙂 😉 😎
@bziki Ďakujem ! 😉 😉 🙂 veru, bude to ťažšie, a hlavne ja nezvyknem chodiť do posilky po 16tej hod. vtedy je tam nenormálne veľa ľudí 😠 ale keď dostanem harmonogram, tak si to nejako naplánujem 😵
Vieš, u mňa je to - nájsť si pre seba chvíľu čas - dosť tvrdý oriešok 😢 veľmi ťažko si hľadám pre seba čas, a hlavne vtedy, keď sú decká doma, cez víkend... vtedy mám pocit, že tu musím byť pre nich, že nemám vymýšľať 😔 toto sa neviem naučiť už vééééľmi dlho 😔 ale teraz mi doma zostali už len dva kusy, 16tka a 9ročný, tak to hádam pôjde ľahšie..viem, že to bezo mňa zvládnu, sú maximálne samostatný, ale tým, že som na takéto veci sama, nemá mi kto vynadať a ukecať ma, aby som myslela aj na seba ...
@ivetlo Ďakujem ! 😉 😉 no, raz som vyhrala nejaké dvd jogy, asi si to kuknem, a porozmýšľam nad tým 😉 u nás v tom fitku je aj joga, tuším dva druhy, aj pilates a kopec iných cvičení, ale ja nedokážem sama prísť do takej skupinky na hodinu, ja som maxitrubka, ja sa hanbím keď tam nikoho nepoznám 😔 😔
a kočky, dnes som ten pás už teraz navečer veru nedala 😠 nechám si to na zajtra, zajtra dám aj pás aj posilovanie..a nejako moc ma začína bolieť hlava, dúfam, že sa neprihlási migréna, lebo tie mávam veru príšerné 😝 😝
Dobre rano dievcence, ako sa citite? 🙂
ja som sa prave vratila z mojho behu, som uplne znicena, spotena, ale citim sa mega uzasne! 🙂)
bziki super, koľko si odbehla? dnes je krásny deň na behanie, ja mám dnes stacionarny bike a behanie zajtra s kamoškou, tak to nám asi pôjdu skôr ústa ako nohy 😝 😎
Ak môžem, tak sa k vám pridávam, všetko pasuje, ako keby som čítala o sebe, potrebujem dať dole aspoň 12 kg, mne sa osvedčilo skákanie na švihadle, je to zábavné, ja mám problém s jedlom k večeru, cez deň jedlo v pohode zvládam, cez deň skoro nič nepijem, tak voda, voda, voda a večer nejesť. ďakujem za inšpirácie 😉
@jana661973 vitaj medzi nami 🙂
@bziki ďakujem, nečítala som to celé, začali ste 11.3.? už máte aj nejaké výsledky?, zaujalo ma ten výpočet koľko vody je potrebné vypiť, ako sa volá tá aplikácia do mobilu?

@mimikyky Áno, áno, hoď sem jedálniček. Tak aspoň sa budem inšpirovať. 🙂