icon

Naša spoločná cesta za dokonalou postavou

bziki
11. mar 2015

Ahojte baby,

kazdy rok si 1.1. dam rovnake predsavzatie. Tento rok schudnem. Zacnem cvicit, zmenim stravu a potom ma to o tyzden prestane bavit. Popripade ma zavalia povinnosti a nestiham sa venovat sama sebe. A kedze doma nemam spriaznenu dusu, ktora by ma podporila, tak to vacsinou vzdam....a tak dokolecka zacinam kazdy rok, kazdy mesiac prveho, kazdy pondelok a stale som na rovnakej vahe plus minus dve tri kila. Kedze doma nemam nikoho, kto by ma v tomto podporil, ani v mojom okoli, dufam, ze najdem spriaznene duse tu 🙂 Ak ste sa spoznali v tomto popise, budem rada, ak sa ku mne pridate a spolu to zvladneme a staneme sa tak lepsimi, zdravsimi, stastnejsimi a krajsimi verziami samych seba a v lete budeme vyzerat v plavkach dokonale 🙂)

Ked som bola mladsia som bola presvedcena, ze ked clovek nema predispozicie byt chudy, tak uplne chudy nikdy nebude. To vsak nie je pravda a to, ako sa moze zmenit ludske telo som videla v americkej show The Biggest Loser, kde sutaziaci kazdy den sa potia pri zabijackych treningoch, ktore im samozrejme odklepli lekari, jedia zdrave jedlo a objavuju sameho seba v tej kope roztapajuceho sa sadla. Kazdy z nas ma nejake komplexy, nejake problemy, nejaky obavy a strach a kazdy z nas sa s tym vyrovnava vlastnou cestou. Niekto pije alkohol, niekto je workoholic, niekto shopaholic a niekto to vsetko zahana jedlom. Prikladam motivacnu fotografiu, ze sa netreba na nic vyhovarat a naozaj vsetko ide, len treba vydrzat 🙂

Moju cestu za dokonalou postavou mozete sledovat aj na mojom blogu http://www.activio.sk/, kde budem pravidelne okrem ineho pridavat aj tipy na cvicenie a rady, ako si chudnutie v tomto komplikovanom svete ulahcit 🙂

Takze, kto je so mnou? 🙂

Naša spoločná cesta za dokonalou postavou
jana661973
24. mar 2015

@bziki prepáč, našla som to v predchádzajúcej konverzácii, idem to preštudovať, pekný deň

bziki
autor
24. mar 2015

@jana661973 v pohode 🙂 keby ti nieco nebolo jasne, napis mi, ja ti vsetko vysvetlim, ok? 🙂

jana661973
24. mar 2015

@bziki ĎAKUJEM, rozumiem, len mi chýba pevná vôľa ale dúfam, že to spolu do leta zvládneme

bziki
autor
24. mar 2015

@jana661973 stanov si ciastkove ciele a uvidis, ze to pojde. Napriklad si povedz, ze v pase chces mat o mesiac o 5 cm menej. Urci si presny termin, splnitelny ciel a takto po malych krokoch sa tam urcite dostanes. Ked si clovek len tak neurcito povie, ze chcem schudnut 20 kil, tak sa len malokedy k tomu aj realne dopracuje.

bziki
autor
24. mar 2015

http://www.activio.sk/2015/03/30-day-plank-chal... tip na cvicenie na nasledujucich 30 dni - najdete si na seba minutu denne? 🙂

ivetlo
24. mar 2015

Ahojte babenky, cvičili ste dnes. Ja som si skúsila aj to čo sem hodila @bziki a potom ešte jilian m. A teraz ešte hodím do seba pohár vody, sprchu na seba a dobrú noc.
@mimikyky vstupujem si do seba a dnes som si stravu strážila. Ja mám pohyb rada a keď chcem aby mi tie kilká šli dolu, tak musím poriadne aj tú stravu vychytať. Ďakujem za kritiku, mne ju treba 😉

bziki
autor
25. mar 2015

@ivetlo Zvladla si hned prvych 30 sekund? 🙂 Ja sa uz tesim, ako bude vyzerat moje brucho po mesiaci 🙂 Este musim teraz nieco dorobit, ale potom sa vyberiem si zabehat, uz sa teraz tesim 🙂

ivetlo
25. mar 2015

@bziki Áno, zvládla som tých 30sek ale posledných 8 sek som odpočítavala len aby som to vydržala.
Ja som bola od pol desiatej vonku, okopávala som jahody (som sa aj spotila na chrbáte ako som makala) a zasadila som si jabloň. Pravé s malou obedujeme a idem ju dať spinkať a potom idem zacvičiť Jilian a ďalších 2x 30sek (dobre som to pochopila, že).

mimikyky
25. mar 2015

@ivetlo nič ešte stále neviem, a zajtra ideme na kontrolu ... veru veru, tá strava 😀
@bziki tak toto dnes vyskúšam 😉 a podám hlásenie

kočky, to je príšerné, keď mám doma okupanta na notebook, ani sa sem nedostanem...počítač mám dočasne na blbom mieste, nedá sa mi tam dobre písať a z tabletu - mám malý- nemám na to vždy nervy 😝
dnes bola doma aj dcéra, mali riaditeľské voľno, a teraz odbehla do BA pre šaty na venček, v sobotu nás čaká záverečný večer, a mne sa tam táááák moc nechce 😠 😒 😖 ja takéto akcie nemám rada, ja ich priam nenávidím 😝
každý deň si dávam ráno kardio, v pondelok som mala dvojfázovo, a dnes tiež bude..

@ivetlo nechceš dobehnúťaj na moju záhradku? 😀 😀

ivetlo
25. mar 2015

@mimikyky Ej zo záhradkou daj pokoj, som makala ako besná, lebo hlásia pršať tak reku nech mám pokoj. Aspoň sa nebudem musieť naťahovať s krhlami. Už mám dnes odcvičené, dala som aj to čo sem hodila @bziki. Už začínam na sebe cítiť zlepšenie kondičky, aj Jilian zacvičím všetko, som práve na druhom levely. Pekný deň dievčence

bziki
autor
25. mar 2015

@ivetlo dneska este len 30 sekund 🙂 zajtra bude 2x 30 sekund ;)

bziki
autor
25. mar 2015

@ivetlo inak, tesim sa, ze na sebe uz citis zlepsenie kondicie. Ja rovnako, ked som behala dnes som to na sebe citila, ze vydrzim ovela viac, ako napr pred tyzdnom a postupne si stale pridavam po malych kusockoch 🙂 neskutocne ma to motivuje hlavne, ked citim, ze su mi volne rifle. Este stale som sa ani nevazila, ani nemerala. Nepotrebujem byt skvecnuta a demotivovana z nejakeho cisla, ktore je len cislo, ved dobre viem, ake sme my zeny. Povieme si, ze chceme vazit 55 kg a mohli by sme vyzerat aj ako supermodelky pri 61 kg, akosi psychicky sme nadstavene, ze cim mensie cislo, tym lepsie. Preto sa nechcem deptat tym, ze sa postavim na vahu a uspech si meriam radsej inym sposobom 🙂

ivetlo
25. mar 2015

@bziki Ja som začala už včera s tými 30sek, tak ja som dnes už mala naordinovaných 2x30s. a vydržala som. 🙂

bziki
autor
26. mar 2015

@ivetlo Super 🙂 tesim sa, ze ti tot ak ide 🙂

katka444
26. mar 2015

Ahojte, môžem sa pridať? Dnes som si chcela kúpiť nové rifle, no keď som sa v nich videla v kabínke v tom obrovskom zrkadle, povedala som si dosť. rifle som nekúpila, kúpim až keď zhodím min 5 kg. Chcela by som zhodiť 7-9 kg

bziki
autor
26. mar 2015

@katka444 jasne, vitaj 🙂) precitaj si, co tu bolo doteraz popisane a naskoc na vlak smerujuci ku krajsej postave ;)

dolly3
26. mar 2015

Hura tešim sa že sa to tu tak rozbieha ja som sa sice tento tyždeň zastavila a to som len začala 😒 no nič zajtra je tu nová šanca 🙂

ivetlo
27. mar 2015

@dolly3 treba vydržať, musíme pracovať. ja kvôli nedostatku času cvičím Jilian M. Vyskúšaj, možno ťa to osloví. A je lepšie znova sa do toho pustiť ako sa na to vykašľať, tak dobre že ideš ďalej. 🙂 Musíš sa zaťať aby si takéto výpadky už nemala (ja viem, nie vždy sa dá).
Tak do toho

katka444
27. mar 2015

Ahojte, tak Jilian by som chcela aj ja zacat cvivit, len ma desí ze sa to cvici kazdy den. Neviem ci budem mat vzdy cas. 😒

ivetlo
27. mar 2015

@katka444 Tak ja sa ju snažím každý deň, ale keď mi to nevydá tak mi to nevydá. A niekedy si dám aj niečo iné, proste hlavné je že sa hýbeš a nájdeš si pravidelnosť. Ja viem, niekedy sa veľmi zle hľadá čas na seba. 😒

bziki
autor
27. mar 2015

@katka444 skus si postavit otazku inak. Keby tvoje dieta potrebovalo ist k lekarovi, urcite by si si nepovedala, ze na neho nemas cas. Cas si skratka najdes. Ide len o zostavenie priorit. Mimochom Michelle Obama cvici kazdy den a pri vsetkej ucte, viem, ze kazda mame svoje povinnosti v zivote, ale nemyslim, ze ani jedna z nas by mala taky nabity program, ako prva dama spojenych statov :D

katka444
27. mar 2015

Ved ano, ked sa chce, cas sa najde. Len ked pridem z prace medzi 16-tou a 18 tou, potom venujem cas dcerke, pripadne treba nieco upratat alebo navarit, potom ju ukladam a je 20:30az 21:00 a to je jediny cas pre mna v tyzdni, kedy mozem cvicit. A teda ked si predstavim kazdy den o 21:00 makat, tak ma to desi. No skusim Pozvolna, aspon 2 dni v tyzdni si urobit cas a potom este cez vikend. 😝 🙂

bziki
autor
27. mar 2015

@katka444 nemusis makat, ked nechces, alebo nemas cas. Je pravda, ze nie vsetci si vieme vyhradit hodinu na cvicenie. Ale mozes cvicit len 15 minut, ale o to intenzivnejsie. Alebo zacvic si 15 minut rano a 15 vecer 🙂 alebo vecer pri telke rob drepy 🙂 ked si v nakupnom centre, nepouzivaj eskalator, alebo vytah. ale chod po schodoch. Ono sa to nezda, ale taketo malickosti spaluju kalorie a ked sa ti to vsetko zrata, tak kila z teba padaju jedno za druhym 🙂

ivetlo
28. mar 2015

Dobré ránko, prajem peknú sobotu. Idem sa Vás spýtať baby, že či používate niečo ako neoprénové nohavice alebo nejaké tie nápoje pri cvičení alebo po. To len zo zvedavosti. Ďakujem
@mimikyky ako sa máš? aj si bola v práci v piatok? Ako ti to dopadlo? Verím že áno 🙂

marika3678
28. mar 2015

@katka444 dá sa ten čas nájsť, ver mi. Mám 3 deti a domov chodím najskôr o 18 00. Staršie baby nechodia v škole na obedy,takže ešte aj varím každý deň. A na večeru ešte robievam rýchly šalat. Aby som to všetko stihla, ešte sa povenovala aj najmladšej dcére, tak ako otvorím dvere, keď prichádzam z roboty, všetko robím s ňou. Varíme spolu, potom sa všetci najeme a začínam cvičiť a najmladšia so mnou! Všetko sa snažím robiť hravou formou, aby ju to bavilo. Takže "zabíjam dve muchy jednou ranou". A cvičím každy deň. Aj sa som si kedysi myslela, že sa to nedá zvládnuť, ale všetko sa dá. Všetko je to "v hlave". Keď si poviem chcem a zvládnem, a som o tom presvedčená, tak to pôjde uvidíš. Držím palce 🙂

matkova_veverica
28. mar 2015

@katka444 Ahoj, Katka. Nie je pravda, ze cviky Jillian Michaels sa cvicia kazdy den. Ja mam originalne DVD-cka, kde je uvedene, ze pre najlepsie vysledky sa ma cvicit 5x do tyzdna (minimalne pri 30DS - program pre zaciatocnikov). Predsa aj svaly sa musia regenerovat. Ak teda nejake mame 😀

bziki
autor
28. mar 2015

@matkova_veverica To je pravda - 30 Day Shred je zamerany na cele telo. Ale ked napriklad niekto behava kazdy druhy den, nic mu nebrani si v ostatne dni zacvicit napriklad na ruky a brucho 🙂 Skratka je dobre striedat svalove skupiny tak, aby za ten jeden den oddychu sa napriklad zregenerovali nohy, ale kedze pri behani sa napriklad ruky velmi nenamakali, tak si ich mozes trochu poposilovat :D

Podla mna taketo striedanie cviceni a cvicenie kazdy den, ale na inu svalovu partiu za a) zabrani stereotypu, nude a riziku, ze s tym clovek sekne, za b) je to prevencia proti presileniu a pripadnemu zraneniu a za c) na sebe vidim, ze v tie dni, ked cvicim, som aj disciplinovana v stravovani. Mam v zivej pamati, ako som sa musela namakat na spalenie 300 kalorii, preto si dvakrat rozmyslim, ci zozerem na posedenie celu Milku 🙂

katka444
28. mar 2015

@marika3678 super máš zmáknutý čas. Musím sa to snažiť naučiť tak ako píšeš.

katka444
28. mar 2015

Dnes som sa povážila, pomerala a dám prvé cvičenia s Jillian