Naturhouse - začínam
Ahojte, mám skoro 36 rokov, manžela, dve deti a dochádzam do zamestnania. Žijem bežný život s radosťami a starosťami. Som Vďačná, že je taký aký je, ale snáď odjakživa ma sužuje nadváha. Moje okolie vie, že mám pre svoju postavu komplex a väčšinou sa stretávam s reakciami typu - veď si dobrá, máš "to" rovnomerne rozložené, pristane Ti to, si krv a mlieko... Už mám averziu na tieto slová.
Radím sa do kategórie "vlnových jedákov". Neviem jesť zdravo a pravidelne. Buď nejem takmer vôbec a potom si za dva týždne telo vypýta to, čo som mu odopierala a zjem všetko čo mi príde pod ruku. Robia sa tukové zásoby a s mojimi kilami som v jednom cykle, z ktorého nevidím východisko. Jednoducho povedané - aj ja parím medzi tých ľudí, ktorí sa trápia pre svoju postavu.
Vážim cca 78 kíl a môj sen je dosiahnuť hmotnosť 65 kg.
Poslednú šancu schudnúť dávam dnešnému stretnutiu s diétologičkou v Natruhouse (NH). Budem sem pridávam osobné skúsenosti s mojou premenou v spolupráci s NH. Tak mi držte päste! Budem sa tešiť, ak sa nás tu stretne viac a budeme si vzájomne vymieňať podobné poznatky.
@luzzia dakujem za info ☺a k tej calamade. Uz som si dala ale uz viac ju nebudem jest. Ma 33kcal na 100.g a 3% cukor a 6.3 g sacharidy a 0.1g tuky. Obsahuje mrkvu bielu kapustu uhorky je v kysl naleve tak.neviem. ale nezjedla som cely tegel..
Cely ma 400g ja som jedla.2x v tyzdni tak asi spolu 200g odhadujem.
@fineta ahoj chcem.sa spytat tento tyzden mi sali sirup cinarki a vyzera ze mi polovica ostane, v pondelok idem na kokontrolu a este mi aj ostali 2 ampulky fluicir lebo minuly tyzden so. Bola na kpntrole skor ako po 7 dnoch. Myslis.ze.by som jej mohla povedat, ze mam.este zasoby? Lebo ona mi tam.hned bez spytania zacne ordinovat..a este mi ostal aj ten slimbel coctail 3ks ...a kazdy tyzden 30 alebo 50 e je.fakt.uz.dost...este 15e by som zvladla... Ako si ty povedala, ze si tam uz nebudes kupovat.vlakninu?
@fineta lebo moja poradkyna rovno pise do papiera co mi "naordinuje" na tento tyzden, vobec sa ma nepyta, ci suhlasim a hned s tym ona ide k tej druhej, co stoji za pokladnou a hovori mi, ako sa to ma uzivat a tak... a ta druha hned nahadzuje do pokladne, ani mi nepovedia, kolko to stoji, ani ci suhlasim a rovno blokuje...a potom sa spyta ta pri pokladni, ci si nechcem nieco doplnit....ale vlakninu mi natlaci hned ta prva...a aku vlakninu teraz kupujes? V nejakom bioobchode? Ja by som teraz mozno platila menej, ale dala mi do narazovych dni taky slimbel coctail a vobec sa nepytala ci chcem..a ten.cinarki sirup a hned bolo 36 e 😞
...a na tom sirupe cinarki je napisane, ze odporucana davka 3PL denne a mne kazala 2PL rano a 2PL vecer...mi to pripada, ako keby chceli, aby som to za tyzden minula..ale aj tak som minula len polovicu....mala si uz cinarki sirup?no som zvedava kolko budem zasa platit...suchare este mam aj susienky a poviem, ze aj vlakninu, aj ked mi mozno nevyjde na cely tyzden ...neviem, nepaci sa mi to, ze kazdy tyzden bud 40 alebo 50 e...😞😞
@emiliam a keby si tam nemala tolko penazi akurat pri sebe, co ti nauctuju? mne to pride cele nejake cudne. netreba sa ich bat, bud asertivna, povedz si svoje, ci chces alebo neches a co chces, pripadne ich usmerni trosku, nech sa uvedomia a poziadaj ich, aby s tebou najskor konzultovali, ci si ochotna a mas zaujem kupit ten ktory vyrobok. neboj sa, ani tie poradkyne tam nezarabaju tisice eur, poznaju hodnotu penazi. uz druha vec je, ze interne predpisy im prikazuju co najviac predat.
@emiliam
@fineta
inak damy, aj som vam zabudla spomenut, co sa mi vcera stalo. o 2hej poobede mi zvoni telefon, nejake nezname cislo, zdvihnem a tam daka zenska, ze dobry den, mate chvilku casu? tento hovor je monitorovany. volam zo spolocnosti naturhouse.. 😀 a ja ze aha.. a nechala som ju hovorit.. - doslo mit o smiesne, ze tajna sluzba naturhouse ma urcite vystopovoala, ze som ich ofrflala na modrom koniku 😅 no a zacala ze ponukaju vyzivove poradenstvo a bla bla bla a zmerat sa na ich pristroji a uvodna konzultacia a zostavenie jedalnicka je zadarmo, a potom sa odporucaju aj specialne vyrobky, ktore sa pohybuju zhruba vo vyske 40 eur.. a ze kebyze mam zaujem, vyplni so mnou telefonicky daky dotaznicek a mozem sa popytat otazky a potom ma uz bude kontaktovat priamo daka konkretna poradkyna a dohodneme si stretnutie.. no nechala som ju vyrozpravat, co ocividne recitovala daky predpisany text, lebo to bolo pocut, ze to nehovori spontanne, ale cita to.. a potom jej vravim, ze a mozem sa vas spytat, ze na zaklade coho ma kontaktujete? lebo naturhouse sice poznam, ale nikdy som nikde neuviedla svoje telefonne cislo. a ona ze no, oni spolupracuju s dakou spolocnostou, kde som si zrejme nieco kupila a obednavala cez internet a oni odtial maju databazu. odkial, to neviem, lebo kdeco si kupujem cez net 🙂 no a nakoniec jej vravim, ze sice dakujem za ponuku, ale v tejto oblasti som uplne ok a nepotrebujem poradit 🙂
@emiliam
@fineta
ale co ma celkom zaujalo a teda hned mi to udrelo do usi je, ze uviedla, ze tie vyrobky sa pohybuju zhruba vo vyske 40 eur.. takto narovinu mi povedala taketo cislo, cize vtedy mi to tak doplo, ze ako vas tak citam vy, co tam chodite, plus to, co mi ona takto "nacitala", som si tak vyvodila, ze oni to asi maju nastavene ako taky optimalny budget / sumu, co sa snazia pri kazdej navsteve dosiahnut - predat vam, zarobit..
@luzzia nemyslis vazne!? 😀 😀 Tak to je ina prča. 😀 Ale napadlo by ma rovnake, kedze to tu dva mesiace intenzivne rozoberame, sila. Na druhej strane, cislo nemohli ziskat v suvislosti s MK. To si nemyslim, skor to bola cista zhoda nahod. Ked si zratam 1 a 1, tak mi vychadza a zacinam chapat ich nastavenu predajnu politiku. Su franšíza, idu rovnako na kazdej pobocke, len niekde to nerobia tak drasticky. Moja poradkyna mi naozaj len odporuci ten zaklad (sirup, kvapky) o suchare alebo fibroki susienky si poziadam sama. Ak si ich nevypytam, sama mi ich ani nenavrhne... Ale urcite treba byt v pripade @emiliam asertivnejsia. Ved ony nemozu automaticky uctovat tovar bez opytania. Aj v McDonalds to tak robia? Urcite nie!
@fineta jasne, ze to bola nahoda, to som len tak zo srandy povedala, ze spioni ma nasli, doslo mit o proste smiesne. ved kdekto mi vola, kadejaki anketari kvoli kadecomu bezne 🙂
a ano, je to je franchise koncept, naturhouse si mozes zalozit aj ty, maju na stranke presne uvedene podmienky 🙂
Predáme vám naše overené know-how.
Poradíme vám s umiestnením a zariadením prevádzkarne.
Budeme vás aj váš personál kontinuálne vzdelávať v oblastiach výživy, dietológie, predaja, jednania so zákazníkmi, ale tiež ekonomike prevádzky pobočky.
Poskytneme vám poradenstvo v marketingu, administratíve, IT, personalistike, podnikaní a ďalších oblastiach…
@luzzia no teda 😀 to je riadna nahoda. 😂😂 no oni to predavaju ako bohvieco zazracne...ako nejaki doktori....vsak ked spocitam za mesiac je to 200 e...no oni mi musia nieco dat, maju to v predpisoch urcite...ale co mam povedat, ze nech mi davaju nieco lacnejsie? Myslim, ze naozaj keby som si nekupila nic tak sa so mnou asi nebavia...je to proste kseft...akoze dobre radia vsetko len ten pristup v tomto....keby to bolo E tyzdenne.dam.ako fineta 15-18tak to mi tak nevadi, ale.tyzdenne 40- 50 to je.raz.vela 😞
@emiliam tak im normalne otvorene povedz, ze jednoducho rodinny rozpocet alebo konkretne ty nechces vydavat tyzdenne viac ako 20 eur alebo ja neviem kolko. nieje tvojou povinnostou vysvetlovat preco. chudnut sa da naozaj aj bez toho a ja som si citala zlozenia niektorych ich vyrobkov a ampuliek a sirupov a nieje tam nic svetoborne, vytazky z dakych bylin a rastlin, bez ktorych sa proste zaobides. uvidis takisto ako @fineta uvidi, ze ked tam prestane chodit, v pohode bude chudnut a fungovat a stravovat sa aj bez ich vyrobkov, lenze pokial ste tam rozhodnute chodit kvoli tym kontrolam, tak jasne, ze si musite aspon daco kupovat, lebo vsak platite za ich cas a fungovanie a existenciu, i ked sa tvaria, ze tie konzultacie a poradenstvo je "zdarma".. prave preto su tie vyrobky take drahe 🙂 z niecoho proste zit musia, aj platit najom za priestory, aj platit ludi, co tam robia. lahka matika 🙂
@luzzia ano mas uplnu pravdu vo vsetkom. Jasne, ze by to slo aj bez vyrobkov, len mne osobne ide skor o tu psychicku stranku, ze pojdem na tu kontrolu a aj o tie jedalnicky, ze mi davaju...ale max. Do augusta-septembra tam budem chodit a potom zacnem sama podla tych jedalnickov a rad. Vsak teraz poviem ze mam vsetko tak uvidim co povedia... Ja som to hned vedela ze zadarmo nie je nic...ale ked vidim ze ini platia menej preco ja az tolko...
@emiliam ano, to uplne chapem, uz som tu aj raz na zaciatku pisala, ze uplne im kvitujem tu psychologicku stranku veci, ze clovek tam musi ist kazdy tyzden sa ukazat, odvazit a tym padom ho to drzi v rezime, hanbi sa tam ist o tyzden a spovedat sa, ze zas porobil a pojedol, chce vidiet aspon nejaky progres, ubytok a nie pribratie. mat nad sebou nejaku kontrolu a autoritu je to, co pomaha najma na zaciatku. takisto presne predpisane jedalnicky su dolezite najma pre zaciatocnikov. nuz ale za toto venovanie sa vam, ktore je zadramo, zadarmo proste nie je. je to zaplatene v cene tych predrazenych vyrobkov. nieco za nieco, nie je to neziskova organizacia 🙂
Predtym bola stranka reduktip.sk, ztadial som mala kaloricke tabulky, brozurku o jedalnicku ukazkovom, vypocet bazalneho metsbolizmu a tabulku na zapisovanie tyzdenneho ubytku hmotnosti.poslali mi vsetko zadarmo.zapisovala som si kalorie a za 12 tyzdnov som mala dole 10 kil.neboli kontroly ani ziadne produkty.clovek sa musel strazit sam alebo s partakom.takze tu sa plati za tie kontroly podla vsetkeho.
@luzzia @emiliam No moja poradkyňa má mini pobočku a je tam sama. Predpokladám teda, že jej náklady nie sú až tak vysoké ako náklady pobočky v extra lukratívnom priestore a vo veľkomeste. Stačí jej asi tržba tých 20 €, veď nás tam chodí neúrekom. Je jasné, že keď sú na pobočku väčšie prevádzkové náklady, tak si musia na ne aj zarobiť. No a potom to tak s predajom aj vyzerá. 200 € od klienta na mesiac im je pomaly málo.
Aj napriek tomu musím úprimne skonštatovať, že mi veľmi NH pomohol. Pomohol najmä po psychickej stránke, pretože ako som spomínala v úvodnom príspevku, bola som bezradná. Teraz už približne viem čo a ako, je mi jasné, že nič nie je zadarmo, ani úbytok kíl. A to nie len čo sa peňazí týka, ale najmä sebazaprenia a urobenia si poriadku predovšetkým v hlave. Čím ďalej sa presviedčam o tom, že to už zvládnem onedlho aj bez ich pomoci. Je veľa erudovaných ľudí, ktorí sa v tejto problematike vyznajú a je to práve o tom, že fyzika nepustí. Nie je to žiadna veda, za ktorú musíme vyhadzovať mesačne veľké peniaze. Moje zhodené kilá, drinu počas xy týždňov, zaplatené nemalé prachy si už teraz natoľko vážim, že viem, akou cestou chcem ďalej ísť. Na to, aby mi to všetko takto docvaklo, som musela podstúpiť presne to, čím som si prešla. Takže nič neľutujem a ak to má pomôcť ďalším, nech do toho idú. 🙂
Ahojte baby. Tak dnes kontrola - 3kg a dali mi jablkovu narazovu dietu, tak som si kupila take pudingy takze 20 e...no ale tesim sa na tie pudingove dni 😉 takze pokracujeme...@fineta vo vsetkom s tebou suhlasim, je to presne tak...a dali mi aj zoznam ryb, ktore sa ako casto mozu jest a @luzzia losos bol pisany len vynimocne, co som bola prekvapena.
@emiliam pretoze losos patri medzi tucnejsie ryby, takze predpokladam, ze ti odporucili daku tresku, platyza, atd - co su ryby s nizkou kalorickou hodnotou. lososa ti neodporucaju zrejme kvoli tomu, ze si viacmenej na zaciatku a chcu, aby si schudla, ale neskor je losos super, lebo tuk, ktory obsahuje, je zdraviu prospesny + plny omega mastnych kyselin.

@emiliam - 3 kg je úplne super, vidíš to, aká si šikovná!!! Super, super!! Nech Ti to aj ďalej takto krásne schádza dole. 🙂 Tie budingy si veľmi chvália, vraj sú výborné.. predstav si, že som si asi pred tromi týždňami kúpila jeden na skúšku a zapatrošila som ho kdesi. Takže musím ho pohľadať. No, nie je to veru lacná záležitosť. :-/
V stredu som mala mať kontrolu, žiaľ, mám pracovné povinnosti, pôjdem v piatok. Ale neteším sa, zajtra/pozajtra očakávam svoje dni, takže bude zas sklamanie. Už mi ráno váha ukázala rovných 70. Voda sa už zadržiava. :-/ A to sa snažím denne hodinu bicyklovať. Ale veď v poho, ono to klesne. 🙂
@fineta som si vedoma toho, ze.teraz to uz pojde pomaly urcite, a tiez mam par dni pred kramami a uz zacinam mat neskutocne stavy hladu ale to pred ms mam.vzdy, by som zjedla aj neviem co....ale musim sa nejako ovladat....a tiez mi rovno vyxhadza ms na kontrole, takze ja sa radsej vazit ani nebudem. Neviem co by sa stalo keby som navstevu posunula o tyzden? AlebpAlebo zasa pojdem a vaha ukaze isto viac ako bolo...aj teraz som mala varene kuracie maso so zeleninou ale este som si dala aj daco coi ostalo zo pstruha, lebo proste pred ms som ovela hladnejsia...dufam to skoro prejde. Dakujem pekne za povzbudenie, ale stale je to strasne daleko. Velmi by som uz chcela byt pod stovkou a to je.zial daleka buducnost 😪tento tyzde som mala 111.4 teraz zasa nic neschudnem o tyzden kvoli ms a potom az dalsi tyzden sa to mozno pohne na 110😪 a stale je to 11kg aby som bola pod 100...ach radsej na to ani nemyslim, lebo ma to demotivuje potom....a hlavnr sa nebudem.radsej tyzden vazit, len dodrziavat jedalnicek musim a zaradit pohyb. No aj ja sa tesim na pudingy zajtra si idem dat 1x narazovu jablkovu, jablka mam rada.dnes som si dala este ten slimbel coctail namiesto ovocia s cmarom jahodovy, co mi ostal z narazovych dni paradny mnam. Este mam 2 ks a puding mi tiez jeden ostane a cinarki sirup mam douzivat. Len vcera sme boli prec som pila menej vody nedalo sa...tak musim dnes dobiehat pitmy rezim. Uplne ta chapem s tym ms aj ja to neznasam...
@emiliam @fineta
mozem sa opytat, ako to mate s tymi narazovymi dietami? to vam daju jeden den v tyzdni taku? ze sa orientujete na jeden druh potravy, napriklad ta jablkova? a ked ano, ako to vyzera? mozes mi rozpisat, co budes od rana do vecera jest pocas narazovej jablkovej? celkom ma to zaujima, ze ako je ta strava rozlozena alebo na akom principe.
@luzzia narazove.dni su 2x do tyzdna kedy je znizeny prijem kalorii. Napr. Mala som sampinonovu ranajky su rovnake ako vzdy aj ovocie a na obed som mala.chudu rybu so sampinonami a bez jogurtu za tym a vecera.zasa sampinonova polievka a za nou sa smel jogurt lebo polievka je taka hladnejsia...no a za obedom a.vecerou som pila.taky caj od nich. Potom som mala farebnu narazovu zasa ranajky tie iste desiata a olovrant bol ten coctail z cmaru a obed.chuda ryba alebo maso s lecom opat bez.jogurtu za.tym a vecera leco s 1 vajcom bez jogurtu za tym...ale za tym iba.ten.caj. lebo normalne.dni mame povolene za obedom aj vecerou cmar alebo biely jogurt do 3 percent tuku s 2PL vlakniny, ale v narazove dni nie...a ta jablkova ranajky normalne potom desiata 1-2 jablka, obed 3 jablka puding a tu je aj dovoleny jogurt lebo asi puding menej zasyti...im ide o to, aby clovek nepocitoval hlad a nejedol pomimo no a olovrant 1-2 jablka a vecera 3 jablka a puding a jogurt s ich vlakninou takze takze narazove mam.vzdy 2x doxtyzdna tak pudingov miniem 4 a jeden mi ostane na inokedy. A este som mala brokolicovo - karfiolovu ranajky tie ako vzdy tam bolo predpisane ovocie 2 kiwi aj olovrant 2 kiwi a obed a vecera 200 g chudej ryby a brokolicove pyre alebo karfiolove a vecera to iste a bez.jogurtov + caj. Takze asi tak. 😉

@emiliam no kazdy to ma asi inak, podla toho aky mas telefon, ale u mna sa to v stahuje v Obchod - Aplikacie - Top zdrama - tak tam najdes zrejme viac verzii, aj anglicke, aj slovenske, aj ceske asi. Alebo potom na pocitaci ist na kaloricketabulky.sk - tato verzia sa da pouzivat aj v telefone, aj online na pocitaci.
Kolko kalorii mas mat za den - bud ti to vypocita uz samotna aplikacia na zaklade zadanych udajov (vyska, vaha, vek, aktivity, cielova vaha, atd) alebo si vypocitas podla vzorca, ktory najdes napriklad aj tam, co som tu uz par prispevkov dozadu davala link a vysvetlovala: http://www.polakova.sk/kalorie/
K calamade k lidlu sa vyjadrit neviem, nepoznam ju, neviem co obsahuje a ake ma kaloricke hodnoty, ci je dosladena cukrom atd, ale snad to az taky horor nebude a nakoniec - uz si to aj tak zjedla, takze to je jedno 🙂