Naturhouse - začínam
Ahojte, mám skoro 36 rokov, manžela, dve deti a dochádzam do zamestnania. Žijem bežný život s radosťami a starosťami. Som Vďačná, že je taký aký je, ale snáď odjakživa ma sužuje nadváha. Moje okolie vie, že mám pre svoju postavu komplex a väčšinou sa stretávam s reakciami typu - veď si dobrá, máš "to" rovnomerne rozložené, pristane Ti to, si krv a mlieko... Už mám averziu na tieto slová.
Radím sa do kategórie "vlnových jedákov". Neviem jesť zdravo a pravidelne. Buď nejem takmer vôbec a potom si za dva týždne telo vypýta to, čo som mu odopierala a zjem všetko čo mi príde pod ruku. Robia sa tukové zásoby a s mojimi kilami som v jednom cykle, z ktorého nevidím východisko. Jednoducho povedané - aj ja parím medzi tých ľudí, ktorí sa trápia pre svoju postavu.
Vážim cca 78 kíl a môj sen je dosiahnuť hmotnosť 65 kg.
Poslednú šancu schudnúť dávam dnešnému stretnutiu s diétologičkou v Natruhouse (NH). Budem sem pridávam osobné skúsenosti s mojou premenou v spolupráci s NH. Tak mi držte päste! Budem sa tešiť, ak sa nás tu stretne viac a budeme si vzájomne vymieňať podobné poznatky.
@emiliam co sa tyka tych narazovych diet, dakujem za popis, no prilis mi to zmysel nedava. znizenie kalorickeho prijmu sa da dosiahnut aj inak, netreba na to specialny den na jednej preferovanej potravine, okrem toho napriklad take jablka maju aj celkom akoze viac sacharidov naproti tym sampinonom a brokolici napriklad. take mi to z mojho pohladu pride byt nedomyslene a vlastne zbytocne. ale v pohode, rob, ako ti povedia. potom, ked uz budes samu seba viest procesom chudnutia bez naturhousu, vedz, ze ziadne taketo jednotvarnejsie narazove dni netreba. 😉
@luzzia mne to vysvetľovala, že tie jednotlivé potraviny majú špecifické vlastnosti, napríklad brokolica a karfiol že rýchlejšie odbúravajú tuky (alebo také niečo, už si nepamätám presne...), ja som absolvovala karfiolovú a ananásovú, tretiu som mala tuším špenátovú, ale to už bola posledná kvapka... tá mala kalorickú hodnotu 1097 kcal (pričom môj bazál je cca 1500 kcal a 5x do týždňa som hodinu šlapala na orbitraku) ani som si ju nerobila, umrela by som od hladu 🙂
@luzzia ani ja tomu nerozumiem...maso je povolene a namiesto zelen.salatu brokolica alebo sampinony...tieznechapem....ale asi na.tom aj zarobia lebo v jednych dnoch som musela kupit slimbel coctail vyse 20 e ze na"narazove dni" caj tiez.len v naraz.dni za 30e ale ten mi ma.vydrzat mesiac no a teraz zasa pudingy za 20.e pre narazove dni takze.na nich asi aj dobre zarobia...no tiez neviem tolko jablk.za den.som v zivote.nezjedla....a k tej veceri, na zaciatku mi povedala, ze.nebudeme zatazovat.telo na.vecer masmasom...lenze mne pomaly vsetko prestava chutit dokola.tofu a omeletu tiez nemozem.stale zltkov sa moze obmedzene...a krabie.tycinky nelubim...tak striedam stale tofu a omeletu...a salama mi vecer nejde skor rano
Tie vecere mam take jednostranne
@vanitka ano, je pravda, ze potraviny maju svoje specificke vlastnosti, ale.. proste nie az take vyznamne.. nechcem zrovna povedat, ze zanedbatelne, ale proste.. no neviem, pri uz aj tak znizenom kalorickom prijme este stavat na nejakom ananase (co sa vravi, ze spaluje..), ale zase ma napriklad viac cukru.. atd. no nechcem byt zase ta zla a kriticka, ale nepride mi to zrovna az tak vyznamne a potrebne 🙂 anyway, nechajme to tak, nech ordinuju narazovky ake chcu 🙂 radsej sa ty pochval, ako ti to ide samej? 🙂 (ak sa nemylim, uz tam nechodis)
@luzzia ja mam veľmi rada ananás, ale 4x do dňa bol brutál... aj keď tam mohol byť vymenený za čerstvú šťavu, večer som už ani šťavu nemohla vidieť 😀
Ja si idem podľa kalorických tabuliek, chvíľu sa mi to ustaľovalo, teraz mám od začiatku mája (odkedy som prestala chodiť do NH) -1,1 kg i napriek tomu, že jem všetko a dosť 🙂 teda pochopiteľne si vyberám zdravšie verzie, ale inak neobmedzujem to, čo jem, ak mi to sadne do denného príjmu
@emiliam hej, dalsia taktika, ako predat cajicky a koktejly, ci pudingy na "super special narazove dni", kedy je to fakt "potrebne a nevyhnutne".. akoze ono to tak dobre znie, ze "narazovy den ananasovy", to dietu zacinajuci clovek si pomysli, ze ake divy sa to idu diat, ake super veci ten naturhouse radi.. vies, ono to znie tak akoze odborne a vysoko specializovane 😎 a caj za 30 eur, jeeeeezismaarja, no asi tak.. zlozenie na urovni wellness cajikov z dm-ky ci akychkolvek potravin, co su tam tie caje na stihlu liniu a spalovanie tukov, asi tak. zas som zla, mal by ma uz nejaky fantom z naturhouse prist vytrestat..

to je uplna pravda s tou kalkulackou, ja mam dnes tiez taky "zravy" den, ze neviem co od dobroty by som pojedla (pred ms) a poctivo si nahadzujem do tej kalkulacky a veruze som mala sto chuti si objednat daku pizzu alebo si ist dole kupit dake chipsy a vsetko to sama zbastit, ale nedam si, uz som si limit naplnila na dnes, asi pojdem radsej spat 😅
@luzzia urcite je to dobra.vec, ale ja si neviem predstavit, ze by som si vsetko musela nahadzovat do kalkulacky zakazdym pred ci po kazdom jedle, nie.je.to uz potom trochu chore? Nestaci len dat.si pozor potom podla vlastnej intuicie.ze co asi smiem a co nie. To vazne uz.aj.chude.zeny si musia vsetko hadzat do kalkulacky? Da sa potom aj normalne s kludom najest alebo stale mysliet na kalorie a kalkulacky? 😲 moja sesterka je.chuducka obeduvava.v.restike ma uplne normalne menu vsetko zje a potom vecer si to len skoriguje na oslavach sa vacsinou s mierou drzi a nikdy som ju nevidela nic pocitat. 😲Neviem teda ja sando toho nerozumiem ale ja by som asi tiez zostala na tom zavisla a stale byt pod tlakom kalorii a kalkulacky keby obcas nepoviem ale.vkuse mne.by z toho asi uprimne povedane preplo 😀
@emiliam no ono to trva doslova par sekund, ale samozrejme ze to nie je nutne. Lahsie sa vaha udrzuje, ako chudne. Uz ked udrzujes a presla si celym procesom chudnutia, uz sama vies, co si mozes dovolit, poznas a rozoznas potraviny, mnozstva, atd. To je natom uz potom to pekne, ze ked dlhodobo jes zdravo a sportujes, uz sa nemusis bat toho sa poriadne najest 🙂
Ale mna osobne ta kalkulacka bavi, ja sa z toho aj ucim a mna proste cele toto okolo jedla, stravovania a zlozeni bavi a zaujima, takze tomu venujem viac pozornosti, takze preto. 🙂
nebola to niektora z vas na nakupe po konzultacii v naturhouse nakupit na bananovy narazovy den? 😀
Baby, ten puding je famozny, uzasnyy, mnaaam 👍 konecne po takej dlhej dobe daco sladucke vsnilkovy bol aj s cokoladovymi gulickami a cokoladovy tiez vyborny. A k tomu jablka, mam take kysle, takze to super pasovalo. No jednoducho super obed a vecera @fineta odporucam ti najst, ten co si stratila.😉
joj dnes vazenie a bum som na oslave zjedla kavove zrno :D ale fajne padlo. priznavate sa k vsetkemu? o 2hodky mam vazsnie
zhodila som 1kilo. povedala ze aj tak dobre.len mne sa dako stratila stolica a to sa im nelubilo. tak mi nasadili 2krat narazovy rajcinovy den a cely tyzden desiata slivky.od vcera sme na welnese v zakopanom no co vam poviem je to velky boj :(

A este som chcela spomenut, ze mne uz pridavaju 1x k obedu strukovinu napr. Sosovica, fazulove struky a 1x na obed som mala 1 zemiak vareny pod supkou, minuly tyzden 3PL ryze basmatic alebo natural...ale to len 1 obed.v.tyzdni a tento tyzden kuskus mozem 3-4PL k tuniakov i. Takze celkom sa da. Vzdy mam nieco zmenene pridane...