Nedarí sa mi zbaviť nadbytočných kilogramov
ahojte.. niekde robim chybu, lebo nech robim co robim, nedari sa mi zbaviť sa tých prilepených kíl.. (a nieje ich málo)
obmedzila som sladké (na to ze predtým som dala velku čokoladu na posedenie skoro kazdý deň si sem tam dám malé kocku), obmedzila som pecivo ktore som nahradila ovocim (ja viem ze je sladke, ale na ranajky mi robi dobre), nejem medzi jedlami somariny... akurat som ešte nezvladla veceru.. to sa najem normalne.. viem ze by som mala salatiky, aj niekedy to dam, ale isto nie kazdy den... zacala som chodit do prace na kolobezke.. napriek tomu ze to trva uz mesiac sa nic na mne neprejavilo. na vahe som sice nebola, ale ocakavala som ze sa aspon trosicku zmensim...
kde nastala chyba ?
vdaka
@stastnablcha ak sa stravuješ správne, v tvojej strave sú, zastúpené všetky zložky, návaly hladu mať nemôžeš. Aby si schudla okolo 2 kg mesačne, čo je optimálne tempo chudnutia, tak určite nemusíš hladovať, ani návaly vlčieho hladu nebudú.
@sardinka335 celkom s tebou nesúhlasím, nadváhu môžu mať aj ľudia, ktorí jedia málo, ich organizmus to vyhodnotí ako stav núdze a ukladá všetko do zásoby.
@timea7 no ved ale to som hovorila ze cely den nič neje a potom celu tu davku spasie večer, a telo čo cely den hladovalo to vyhodnoti ako ten stav nudze a uklada tuk, samozrejme je milion dovodov prečo su ludia tučny, iste aj prechod - hormony, štitna zlaza, zle zostaveny jedalniček.....ako verim ze dovodov je x...ale taky ten bezny klasicky dovod je prežieranie.
@stastnablcha ahoj, pripájam sa k názorom, že treba ísť dole radšej pomaly 1-2 Kg za mesiac a vyhnúť sa dlhodobému stresujúcemu hladovaniu, radšej zdravý pocit hladu pravidelne striedať z pocitom sýtosti. Najťažšie je správne si to nastaviť tak aby sme sa cítili dobre a súčasne išla váha pomaly dole. Ešte chcem na povzbudenie pridať svoju skúsenosť – nenechaj sa odradiť keď to nejde dole, treba vydržať. Mne niekedy ide váha behom dvoch týždňov aj o dve kilá hore – pritom napríklad schudnem pol kila tuku ale telo zadrží vodu – tak výsledná váha sa pohne hore – pre mňa je to vždy veľmi demotivujúce. Telo niekedy zadržiava vodu – slané jedlá, obsah čriev – vláknina, hormonálne zmeny...Ja každý mesiac zúfalo pozerám na váhu, že prečo to nejde dole??? A napokon sa to predsa len pohne, len treba vydržať – teraz už mám po 9 mesiacoch 9 kíl dole. Nedržím žiadnu špeciálnu diétu, jem všetko čo varím a chystám deťom, dám si všetko na čo mám chuť – len o niečo menej.
@sardinka335 môže jesť aj pravidelne, ak je živín málo, chudnúť nebude. Nefunguje to tak u každého - čím menší príjem, tým sa ľahšie chudne.
ak obmedzis cukry alebo ich udes prijmat v malom mnozstve a hlavne pit len vodu a nie sladke ochutene vody tak schudnes viac ako 1-2 kg na mesiac ale vsetko zalezi aj od toho kolko kil mas...
@stastnablcha za seba ti odporúčam detox podľa Antonie Mačingovej. Vygugli si to,kúp si knihu Najedzte sa do stihlosti.....jednotku a môžeš aj dvojku🙂.....My s mužom sme teraz v treťom týždni tohto programu a len pozeráme ako nám pupky odišli. Je to super....papas koľko vladzes...až do prasknutia a pritom chudnes. Držím palce.
@vonava007 no ale čo papaš? Dusena mrkva či perkelt fajn tak 2 dni potom to uz človek nemoze ani citiť....tie fasa ranajky nastruhane jablko, med, hrozienka či čo to ...super...o hodinu dve uz od hladu budem akurat tak škriabat steny a pocitať minuty do obeda. A jest to cely týžden dookola....tak chapem to ako detox ale ako dietu na dlhšie určite nie. Je to pre väčšinu ludí trvalo neudržatelne sa len takto stravovat. A tie zelerove hranolky...no....
Skušala som aj ja...a po týždni som bola akurát tak pološialená, ked som zacítila vonu pečeného mäsa od susedov a predstavila si cviklu, ktora ma čaka na obed....
Ak si chcete zhnusit cviklu, mrkvu tak smelo do toho nehovoriac o tom ze cele je to nevyvazene, fadne, hadné a protirečive....autorka zavrhuje nakladanu cviklu ale zeleninu uz nie...ziadna sol ale sojovka ano...
Po takejto diéte urobíte akurat tak nálet na chladničku a vysledok je kila naspäť , dalšia frustrácia z neuspechu a stres...ktory ako riešime? Zajedanim.....
Ale ako detox ok, prečo nie. Ako dieta len pre pevne nervy...
Ja som od porodu nevedela poriadne schudnut, resp., stale som vyzerala ako tehotna, nieco som zjedla a drb..brucho ako balon a to som aj cvicila raz viac, raz menej. A nakoniec mi zistili celiakiu (nemala som traviace tazkosti okrem toho naduvania, skor kozne)) a teraz mam bezlepkovu stravu a brucho mi splaslo do 2 tyzdnov a kila idu same dole (pomaly, ale idu). Je pravda, ze strava je viac zeleninova, ale aj predtym som si davala pozor, co jem. ja nie som tucna, skor mi chyba tak 7 kil na predtehu vahu, ale kila az tak neriesim, mna skor vzdy trapilo to brucho, ze ozaj som bola ako v 6. mesiaci a potom ta postava vyzera uplne disproporcne. Teraz je to ovela lepsie, i ked je to len nejaky mesiac, co mam bezplepkovu stravu. Aj sa lepsie citim.
Odporúčam ti začať používať kalorické tabulky.Cukor nahrad medom,alebo tmavym cukrom,muku nahrad spaldovou,vysadit sladkosti,nahradit ovocim,zacni jest semiacka,slnecnicove,chia na rano,postupne vysadzovat ryzu,zemiaky,alebo nahradit jazmin.ryzou a zemiaky batatmi.Nevysadzuj hned ,ale postupne.A samozrejme pohyb,na youtube je vela cviceniaj s vlastnou vahou.Doobeda jest sacharidy ovocie,obed bielkoviny zelenina,poobede,syry,tvarohy,zeleninu,vajicka,natierky.No zaklad je jest,nie hladovat. 🙂
@vonava007 ahoj.. ten som skusala, ale mam problem so zaludkom, a byvavalo mi vyslovene zle... ale pocula som na to velmi dobre recenzie...
@sardinka335 🙂 môže stať aj to. Ale keď človek chce,dá sa to vydržať🙂 presne, tie raňajky prvý týždeň boli pre mňa veľké trápenie. Ale už je to pestré....ja hovorím za seba. Ak autorka chce, nech skúsi, každý má inú vôľu🙂
@stastnablcha my sme sa dali na to s mužom preto,lebo obaja sme bývali športovci,on dokonca slovenský reprezentant🙂 ale už pri deťoch a sedavej práci sa to na nás lepí a lepí.....🙂 poviem ti, celkom to funguje,len treba mať asi partaka čo ta podporí🙂 keď ti bývalo zle,to je iné, neviem čo s tebou🙂 ale určite ti veľmi držím palce🙂
@sardinka335 Akoby si pisala o mne 😵 Takmer mesiac (uplne som to nebola schopna dotiahnut) Macingova, dolu mozno 3 kg, hned na to dovolenka all inclusive- vysledok si kazdy domysli a do toho som zistila ze som tehotna no a potom amen tma.... A po nejakom case dalsie tehotenstvo, zo zufalstva som chcela pocas tehotenstva opat skusit Macingovu ale mi to neodporucili (ved ano, ked uz som opat zapla zdravy rozum aj mne doslo ze blbost).
Teraz som opat v stadiu pocinajuceho zufalstva, uz aj toto by som opat vyskusala ale pri troch detoch absolutna utopia ta zdlhava priprava. Keby mi tak niekto pripravil jedlo, joj to by bolo. Takto to vecer vacsinou skonci pecivom 😖
@maminecka2 ja ta uplne chápem - všetky tieto diéty, Mačingove....nič pre mna. Ja som kovana podporovatelka zial uz nebohej Editky Šipeky nech jej je zem lahka......rozumny ,,navod,, ako na to. Ziadne varenie kazdemu ,,osve,, - je nás 5 doma šak to si mozem hodit ,,štranek,, ked začnem varit sebe ine - nie, vydržím to týžden a potom koniec, toto neni pre mna. Počítať kalorie? A načo? Aby som bola v strese ze uz mam preskočeny limit tak jedine čo ma čaka je pohar vody...ok, ak budem dosledna tak si to na cely den rozvrhnem..nie, to neni pre mna. Mačingova detto - hlad, hlad, stres......mrkva mi išla aj ušami ale stale som sa presviedčala ze mi to chutí. Zatial čo deti chrumali rezne, tak som musela zatínať ruky v päsť aby som si jeden nezobrala....s dusenou mrkvou ma muž pošle do hája, ako priloha no...ale ako hlavne jedlo pre chlapa to nie je.
Jesto mozeš všetko an čo máš chut! Rano aj mastnu šišku a prazenicu....za doobedie pri 3 detoch to spališ raz dva.. chce to samozrejme nejake upravy ale nie je to taky bolestivy systém chudnutia a hlavne je trvalo udrzatelný. bez jojo efektu....Je to návrat k sebe samej, kedy si bola štihla a ani si nevedela ako.
@maminecka2 prečo to u teba končí pečivom? Veď pre deti varíš, či? Varíš pre ne zrejme zdravo - tak si daj s nimi. A keď pečivo, tak celozrnné, kúsok tvrdého syra a zelenina k tomu, vždy lepšie, ako horalka. Presne o tom to je, ako písala @sardinka355, stravovať sa len mierne inak, ako zbytok rodiny, pretože diétu vydržíš chvíľu a potom? No potom sa vrátiš k starým stravovacím návykom a tým aj k zhodeným kilám. 😖 😖 😖 😖 😖 Aký je problém pripraviť deťom raňajky - napr. vločky s ovocím, semienkami, orieškami a dať si tiež? Na desiatu kúsok chleba so syrom, alebo šunkou a zeleninou. Na obed ryba, kuracie mäso, zelenina v akejkoľvek forme, príloha, ty si jej dáš menej. Na olovrant dáš deťom jogurt, ty si dáš tiež. Večer kľudne to, čo bolo na obed, no bez prílohy, alebo len s minimom prílohy. Alebo nejaký šalát so šunkou, syrom, alebo vajíčkom, alebo zapekaná zelenina....Najprv ale musíš porozmýšľať nad tým, ako upraviť jedlo celej rodine, rezne, fašírky, majonézový šalát, sviečková budú na stole výnimočne. Úprava stravy prospeje všetkým, je hlúposťou sebe chystať jedlo, alebo variť zvlášť, deťom zvlášť, mužovi zvlášť, veď by si sa zbláznila. Stačí jedlo trochu prispôsobiť , nahradiť suroviny zdravšími ,ubezpečujem ťa, že niektoré zmeny si muž ani nevšimne, k niektorým si pridá niečo navyše, veď aj on chce mať doma kočku, nie? Takto sa dá existovať dlhodobo a hlavne v psychickej pohode, nie v strese z toho, že na obed budem mať štrnásty krát cvikový šalát, na raňajky týždeň to isté a keď hlad nezvládnem a dám si kúsok chleba, tak budem mať výčitky svedomia...
@stastnablcha poznam podobny pripad a neverila som, ale pan Jankowic z Holica naozaj pomohol!!!!!
@sardinka335 Ved to- kedysi davno pradavno ked sa voda sypala....- som mala krasnych 62kg/174cm a myslela som si ze som nadrozmerna, kult tela, ach joj. Teraz by som za toto aj vrazdila 😠
U mna je problem psychogenne jedenie- vsetok stres, aj ked ma deti nas... - zajedam. A potom este jedenie z nudy- sedim si tak pri telke (konecne po celom dni ticho)- a co by som si takeho dobreho? Tri dni sa snazim nevyzierat a potom za dva dni zozeriem cele salko 😝
A klasika, kym to cele doma ponahaname, pokrmime, pokupeme, pobrebalujeme...., tak idem jest taka hladna ze doslova mi kypi z taniera kolko som schopna zjest. A vecer samozrejme stiham uz len pecivo natriet a potom opat vyhadzujem salat ktory kupim v zachvate zavazku ze dnes uz mozno nastane zmena...
Ja aj viem co robim zle ale neviem to zmenit.
No ale nechcela som sa naburat zakladatelke do jej temy 😨
@timea7 Jasne, mas pravdu vo vsetkom. Ako som pisala sardinke, ja presne viem kde robim chyby ale nie som schopna sa nastartovat k zmene. A viem ze si za to mozem sama...
Jasne ze detom varim, snazim sa nie uplne nezdravo- nastastie nevyzaduju slovensku klasiku ako si pisala-rezne atd. (toto mavame u svokrovcov a nasich- este ze tam nie sme casto). Ale casto sa mi stava ze v ramci setrenia casu aby som nemusela opat varit, deti a muza "nakrmim" varenym a aby zostalo aj na 2. den na mna vyjde pecivo 😕 . Zasa cele zle, ja viem...
A cez den si neviem najst cas na desiatu, olovrant, vzdy az na obed, vecer sa zbadam ze som opat tak hladna ze zhltnem viac ako je treba. Stale stale si hovorim ze toto uz nie a zasa sa spamatam ked je neskoro.
Joj, musim sa nad sebou hlboko zamysliet lebo takto to nepojde. Teraz mam 6 tyzdnovu babiku, este sa zzivame, o to je to teraz tazsie, ach joj.
Dakujem pekne za rady, verim ze ked sa budem vracat po sto rokoch do roboty kolegovia ma spoznaju, a nebudu sa cudovat kto je ta objemna postarsia pani 😲
@maminecka2 joj, keď máš malinké bábätko, tak takéto koniny úplne pusti z hlavy a užívaj si ten voňavý uzlíček. Keď podrastie, tak sa naučíš, že keď nebudeš mať doma biele rožky, ale tmavé pečivo, tvrdý plátkový syr, pár kusov zeleniny, ktorú umyješ a nakrájaš za dve, tri minúty, nemusíš ostať pri tých rožkoch. A dáš na prvé miesto seba, nie muža. Takže si naložíš ty a rožky s niečím si dá manžel 😉 😉 😉 , inak ak ostatných okolo seba vykŕmiš, budeš ty pôsobiť štíhlejšie 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 , kecám zdravá strava pre celú rodinu je dôležitá, aj to, ako deti naučíš sa stravovať, to, že nemáš čas, je výhovorka a ty to dobre vieš. Keď máš čas naložiť deťom, máš čas aj na MK, máš čas aj na seba. Neber to prosím v zlom, tiež by som mala milión výhovoriek, len už si to nemôžem v mojom veku dovoliť, kg idú dolu oveľa ťažšie a lepia sa oveľa ľahšie. Poznáš to - desať sekúnd v ústach, pol roka na riti....Takže žiadna objemná postaršia pani, ale kočka, o ktorej si myslia, že je staršou sestrou svojich detí.
@zuzaneckanr ahoj, pozerala som ten piperin, okrem extraktu z korenia je tam aj guarana a extrakt zo zeleneho caju.raz som si sama kupila v lekarni nejaky iny prípravok na chudnutie, ktory vraj tiez fungoval, ako mi vravela predavacka, a tiez to bol zeleny caj. lenze mne to nerobilo dobre. podla mna cielom tych prípravkov je povzbudit organizmus - guarana je povzbudzujuca, aj caj, je to ako kava, len v tych prípravkoch je to koncentrovane. takze ked drzis dietu, tak sa necitis unavena a bez energie, lebo ten prípravok Ta nakopne, ale myslim si, ze je to na ukor organizmu, lebo ides za svoje prirodzene hranice.
@timea7 😵 😵 😵
Inak konikujem pri kojeni- co je castejsie ako som chcela 😨 , snad sa to zlepsi casom.
Musim sa naucit ignorovat to naucene generaciami posuvane spravanie- najskor deti, muz, rodina, susedove deti, pes, skrecok, ... a potom ja.
To s tym vykrmenim zrealizovala svokra- vykrmila si muzicka na svoj obraz- ale teda on keby chcel, tak v pohode schudne, ale nechce samozrejme 😀
Vonavy uzlicek je krasny, len chce byt non-stop nacucnuta, cicuska moja.
Citala som muzovi o tom pol roku na riti a on-"ako? 10 rokov?" Aj by som ho kopla, len zasa kojim 😅
Minule ma objal syn okolo brucha a hovori- mami, aka si tucnucka. Chlapi...
A s tou ritou si trafila- tu sme dostali do vienka vsetky baby z maminej strany 😠
Ahoj, moze byt, ked si predtym oblubovala jest sladke, ze mas kandidu, ktora ti brani schudnut. Vyskusaj kazde rano nalacno kokosovy olej 1 lyzicu a probiotika. To ti pomoze a zaroven posilni imunitu. Ak mas kandidu, kokosovy olej ta prezenie na toaletu, ale to je sposob, ako sa precistia creva a zacnu normalne fungovat.
@sardinka335 A Editu som aj ja milovala, bola bohovska, kedysi som citala jej knihu. Skoda jej 😢
@maminecka2 tak aj mne trvalo dosť dlho, kým som sama seba dala na prvé miesto a malej nedovoľ, aby si z teba urobila cumeľ, aj keď ešte teraz je to v jej réžii. Veľa zdravia a radosti z dcérky, postavu budeš riešiť časom.

@sardinka335 má veľkú pravdu, neviem či si to uvedomuješ 🙂 My sa v prvom rade musíme sa naučiť mať sa radi. Brať sa také aké sme. Ako sa budeme my brať tak nás budú brať aj iní. Čo sa týka jedenia, tak mnohé ženy robia to, že nejedia a to je veľká chyba pretože telo si na to zvykne a bude si ukladať zbytočne zásoby a samozrejme, že sa to potom ukladá a telo rastie. Do šírky.