icon

Nejesť po 16:00

luluklo1
9. jún 2022

Zdravím, som tetanička a mám problémy so spánkom, lekár mi poradil nejesť po 16 hodine, vraj by mi to malo pomôcť so spánkom no neviem či to je dobré pre telo takáto hladovka. Aký máte nato názor?

sszuzu8
9. jún 2022

Po 18 tej ešte pochopím ako pri diéte ale nejesť od 16 si dobre zarabas na bolesti hlavy

veronikaszabova
9. jún 2022

@luluklo1 ja uz roky jedavam od 8:00 do 16:00 a ziadne bolesti hlavy nemam. A nejedna sa o hladovku 🙂 hladovka je, keby si nejedla 🙂

luluklo1
autor
9. jún 2022

@sszuzu8 neviem prečo mi to poradil… nepríde mi to okej takto dlho nejesť asi to skúsim tak že po 18:00.

luluklo1
autor
9. jún 2022

@veronikaszabova a ako cez deň funguješ koľko kcal prijmas, neovplyvnilo ti to menštruačný cyklus?

tetaandulkova
9. jún 2022

Ja ti len odporučím napr. prečítať si knihu Očista, autor je Leo Prema. Pochopíš (a nie len to) prečo ti to lekár odporučil.

zuzanka.zuzu
9. jún 2022

moja mamka kedysi dávno takto schudla, po 16h len vodu alebo nesladený čaj, určite nemala žiadne problémy, práve naopak. ale mala tam tuším 2 kritické týždne, prvý cca po 2 týždňoch a druhý po 3 mesiacoch, tak sa priprav, čiže vtedy ťa možno hlava bolieť bude, možno nie

luluklo1
autor
9. jún 2022

@tetaandulkova akože vidím že v poslednej dobe veľa ľudí robí tento “fasting” len ja mám pred tým rešpekt keďže mám tú tetaniu. Celkovo mám 174cm a 56 kíl tak sa bojím či to nebude príliš pre mna keďže ja chudnúť nepotrebujem.

alexandra2010
9. jún 2022

@veronikaszabova tiez mam interval post uz mesiace, vyborne sa citim. Skor si myslim ze zlepsi stav zakladnych ochoreni.

luluklo1
autor
9. jún 2022

@alexandra2010 tak teda pôjdem do toho dúfam že mi to viac pomôže ako ublíži🙂

alexandra2010
9. jún 2022

@luluklo1 pisu ze zeny v plodnom veku moze zacat aj s variantou 14/10, ved s tym startuj a uvidis ako sa citis.

tetaandulkova
9. jún 2022

@luluklo1 to ti verím, že pri takej váhe sa toho bojíš. Ono tým pôstom sa dá vyliečiť z istých chorôb, čiže to nie je primárne o chudnutí, ale jasné chápem tvoje obavy 🙂

kacena4
9. jún 2022

ak nemas dobry pocit s nejedenim po 16tej. skus si to posunut na 17tu. ja jem veceru medzi 16-17 aj to len zeleninu ovocie. potom uz len ak mam chut acidko. nechudnem vobec kedze kaloricky príjem mam

luluklo1
autor
9. jún 2022

@kacena4 no dnes to skúšam prvý deň, zatiaľ okej.

ivangeline
9. jún 2022

Ja pochopim aj po 17tej ale o 4 poobede mi to pride skoro.

luluklo1
autor
9. jún 2022

@ivangeline tak mi ti poradil tak si myslím že 16-17 nieje až taký rozdiel tiež si myslím že stačí od 17 s tým že by som chcela zaspávať tak okolo 10-11 a raňajky mat okolo 9-10 uvidím ako mi to pôjde ak to bude veľmi zle skončím ale ak pomôže tak by som chcela takto fungovať veľa krát som v noci o 10 jedla somariny lebo cez deň som toho veľa nepojedla tak naopak teraz sa budem snažiť jesť veľa cez deň a telo by si už nemalo bo večeroch pýtať toľko jedla.

ivangeline
9. jún 2022

@luluklo1 O 10tej zaspavat uz budea hladna. Ked som chudla po 17 spm nejedla a sla spat do 21. Dalo sa to. Nvm co cez den zjes a ako ti spaluje...no skus..ja by som o 22 zjedla hpcico co by mi stalo v ceste. Mozno vypit dobry caj/napoj po 17tej na zaplnenie zaludka?

luluklo1
autor
9. jún 2022

@ivangeline no idem si ešte teraz spraviť čaj a trochu medu do toho a uvidíme keď bude zle dám si kúsok horkej čokolády.

diaszoky
9. jún 2022

@luluklo1 ja jem od 7-15:00 zo zacistku vlci hlad no citim viac energie niesom tak unavena a kila idu pekne dole odporucam jedine co mi dokonca ak pomohlo schudnut

marca12
9. jún 2022

@luluklo1 ja tiez neveceriam a necitim sa hladna. Ale mne prirodzene nechuti vecerat,nerobim to cielene. Staci mi vydatny obed klasika polievka a druhe,ked som hladna,dam si poobede este nieco.

jaskolka
9. jún 2022

Keď nebudeš vôbec nič jesť od 16.00 a pôjdeš do postele o 23.00,tak nezaspis, lebo ti bude skvrkat od hladu v žalúdku.

jahodka11
9. jún 2022

aj ja to tak robim... najneskor do 17tej... aj byvam okolo tej 16tej hladna, najem sa a koniec... potom rano po 7mej... schudla som, citim sa dobre... ale nehladujem, staci mi to,len treba cez den pravidelne jest.... rano sa zobudim hladna a je to super pocit... vecer uz hladna nebyvam... nehovorim, sem tam zhresim a dam si nieco mlsne aj neskor, hlavne v nedelu...som si povedala,ze to mam taky den,kedy mozem,co chcem... a nejako sa mi moc ani neziada 🙂
ja to odporucam, vyskusaj..

veronikaszabova
9. jún 2022

@luluklo1 1500kcal denne, menzes ok

luluklo1
autor
9. jún 2022

@veronikaszabova ja tiež tak približne niekedy mám aj 2000 a další deň 1500 tak to striedam.

luluklo1
autor
9. jún 2022

@marca12 ja nepriklad som mala často problem že som večer veľa zjedla a další deň som ani nemala chuť na raňajky prvé jedlo až niekedy okolo 12 som mala a to nieje dobré chcem raňajkovať len sa musím inak nastaviť a toto by mi mohlo pomôcť.

marca12
9. jún 2022

@luluklo1 ano,ranajky su zaklad a je dobre jest viackrat za den v mensich porciach. Nevynechavat desiatu a olovrant aspon ovocie a nieco lahke.

jahodka11
9. jún 2022

@luluklo1 no vidis, to je vlastne to iste,ako to mam ja,ze nejem od vecera do rana… tym,ze sa vecer vela najes, tak vynechať ranajky a ješ az neskoro…skus si to posunúť…pomaly, postupne a bude dobre…