Nejesť po 16:00
Zdravím, som tetanička a mám problémy so spánkom, lekár mi poradil nejesť po 16 hodine, vraj by mi to malo pomôcť so spánkom no neviem či to je dobré pre telo takáto hladovka. Aký máte nato názor?
@luluklo1 ja uz roky jedavam od 8:00 do 16:00 a ziadne bolesti hlavy nemam. A nejedna sa o hladovku 🙂 hladovka je, keby si nejedla 🙂
@veronikaszabova a ako cez deň funguješ koľko kcal prijmas, neovplyvnilo ti to menštruačný cyklus?
Ja ti len odporučím napr. prečítať si knihu Očista, autor je Leo Prema. Pochopíš (a nie len to) prečo ti to lekár odporučil.
moja mamka kedysi dávno takto schudla, po 16h len vodu alebo nesladený čaj, určite nemala žiadne problémy, práve naopak. ale mala tam tuším 2 kritické týždne, prvý cca po 2 týždňoch a druhý po 3 mesiacoch, tak sa priprav, čiže vtedy ťa možno hlava bolieť bude, možno nie
@tetaandulkova akože vidím že v poslednej dobe veľa ľudí robí tento “fasting” len ja mám pred tým rešpekt keďže mám tú tetaniu. Celkovo mám 174cm a 56 kíl tak sa bojím či to nebude príliš pre mna keďže ja chudnúť nepotrebujem.
@veronikaszabova tiez mam interval post uz mesiace, vyborne sa citim. Skor si myslim ze zlepsi stav zakladnych ochoreni.
@alexandra2010 tak teda pôjdem do toho dúfam že mi to viac pomôže ako ublíži🙂
@luluklo1 pisu ze zeny v plodnom veku moze zacat aj s variantou 14/10, ved s tym startuj a uvidis ako sa citis.
@luluklo1 to ti verím, že pri takej váhe sa toho bojíš. Ono tým pôstom sa dá vyliečiť z istých chorôb, čiže to nie je primárne o chudnutí, ale jasné chápem tvoje obavy 🙂
ak nemas dobry pocit s nejedenim po 16tej. skus si to posunut na 17tu. ja jem veceru medzi 16-17 aj to len zeleninu ovocie. potom uz len ak mam chut acidko. nechudnem vobec kedze kaloricky príjem mam
Ja pochopim aj po 17tej ale o 4 poobede mi to pride skoro.
@ivangeline tak mi ti poradil tak si myslím že 16-17 nieje až taký rozdiel tiež si myslím že stačí od 17 s tým že by som chcela zaspávať tak okolo 10-11 a raňajky mat okolo 9-10 uvidím ako mi to pôjde ak to bude veľmi zle skončím ale ak pomôže tak by som chcela takto fungovať veľa krát som v noci o 10 jedla somariny lebo cez deň som toho veľa nepojedla tak naopak teraz sa budem snažiť jesť veľa cez deň a telo by si už nemalo bo večeroch pýtať toľko jedla.
@luluklo1 O 10tej zaspavat uz budea hladna. Ked som chudla po 17 spm nejedla a sla spat do 21. Dalo sa to. Nvm co cez den zjes a ako ti spaluje...no skus..ja by som o 22 zjedla hpcico co by mi stalo v ceste. Mozno vypit dobry caj/napoj po 17tej na zaplnenie zaludka?
@ivangeline no idem si ešte teraz spraviť čaj a trochu medu do toho a uvidíme keď bude zle dám si kúsok horkej čokolády.
Keď nebudeš vôbec nič jesť od 16.00 a pôjdeš do postele o 23.00,tak nezaspis, lebo ti bude skvrkat od hladu v žalúdku.
aj ja to tak robim... najneskor do 17tej... aj byvam okolo tej 16tej hladna, najem sa a koniec... potom rano po 7mej... schudla som, citim sa dobre... ale nehladujem, staci mi to,len treba cez den pravidelne jest.... rano sa zobudim hladna a je to super pocit... vecer uz hladna nebyvam... nehovorim, sem tam zhresim a dam si nieco mlsne aj neskor, hlavne v nedelu...som si povedala,ze to mam taky den,kedy mozem,co chcem... a nejako sa mi moc ani neziada 🙂
ja to odporucam, vyskusaj..
@luluklo1 1500kcal denne, menzes ok
@veronikaszabova ja tiež tak približne niekedy mám aj 2000 a další deň 1500 tak to striedam.

Po 18 tej ešte pochopím ako pri diéte ale nejesť od 16 si dobre zarabas na bolesti hlavy