icon

Nepríjemné priberanie po pôrodoch

22. sep 2025

Ahojte, cely život mam stálu váhu, v puberte som mala okolo 60kg. Potom som schudla na 55kg som po 3 pôrodoch a z pôrodnice som vždy odchádzala z váhou ako pred tehotenstvom. Doteraz som mávala tak 51-53kg tak kolisavo. V máji som začala priberať, nemám pocit ze by sa niečo zmenilo v mojom živote nejak extra, chodím do prace, behám s deťmi kade tade, mam pocit ze žijem rovnako, dokonca menej jem v práci a moja váha je už skoro 58kg. Je vidieť na mne ze mi nabral zadok a brucho veľmi. Úplne to je vidno ze to tam mam navyše tie kila. Som z toho dosť mimo lebo už sa ma par ludi opýtali ci čakáme prírastok, týždenne mam plus 1kg . Snažím sa ešte viac hýbať a ono to absolútne neklesá iba stúpa.cela rodina sa ma pýta ze co som tak zrazu pribrala, cely šatník mi je maly. Nemá s týmto niektorá skúsenosť? Môžu mi takto blbnut hormóny?

anonym_676aeb
22. sep 2025

@anonym_autor
1, necakas prirastok?
2, s vekom sa metabolizmus spomaluje... mozno budes musiet "jest menej"... (zdravsie / menej kaloricke)

januska12323
22. sep 2025

Choď na preventívku, spomeň priberanie a potom sa odrazíš ďalej. Tehotenstvo, hormóny, štítna... Milión príčin.

simsalabim
22. sep 2025

@anonym_autor vek? V perimenopauze zena zacina naberat... spomaluje sa metabolizmus a spali sa menej kalorii.

autor
22. sep 2025

Mam 25, tehotná niesom, menštruáciu mam pravidelnú a robila som si aj testy pre istotu a nič. Čiže toto to nebude.

anjelicek26
22. sep 2025

Stitna zlaza, obvodak odber krvi, priberat tyzdenne kilo je fakt velmi vela. Drzim palce, nech najdes pricinu.

anonym_48287c
22. sep 2025

pri uvodnej vete, cely zivot mam vahu... som myslela, ze mas tak 45 🙂
podla mna okolo 20 mala vacsina z nas idealnu vahu, ty si medzi tym stihla 3 tehotenstva, takze nie si az taka normalna vzorka
ale to priberanie nie je v poriadku, zacala by som u obvodnej odberom krvi a stitnou

kiki68
22. sep 2025

Mozno stitna zlaza, to vie porodmi haprovat

anonym_159bf5
22. sep 2025

@anonym_autor Ja som to mala rovnako. Iba som pribrala po pôrode posledného a pohyb okolo detí, celá domácnosť na mme aj som sa zamestnala a kilá absolútne nešli dole.absolvovania sim aj vyšetrenia a všetko pk.Sice u mňa už od 40tky premenopaza a všade mi iba radili úplne vylúčiť chlieb, bielu múku, sladkosti, teda bielu nahradiť celozrnym pečivom a kopec zeleniny. Proste všetko co viem..a,zistila som,že chudnem len keď jem úplne ako dieťa, máličko. Inak absolútne. Boj.

anonym_159bf5
22. sep 2025
@simsalabim

@anonym_autor vek? V perimenopauze zena zacina naberat... spomaluje sa metabolizmus a spali sa menej kalorii.

@simsalabim Veru u mňa doslova a do písmena

simsalabim
22. sep 2025
@anonym_159bf5

@anonym_159bf5 aj u mna to tak bolo, bohuzial.

autor
22. sep 2025
@anonym_159bf5

@anonym_159bf5 snáď to je v 25 ešte skoro 🥲

terry658
22. sep 2025

@anonym_autor ja som začala preberať z PCOS a nešlo to dole ani za svet.

anonym_4bda3c
22. sep 2025

Po každom pôrode som pribrala 10kg, únava, nervozita a už to išlo. Jedenie väčšinou večer, keďže cez deň nebolo kedy.

simsalabim
23. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_159bf5 snáď to je v 25 ešte skoro 🥲

@anonym_autor vv25 je fakt skoro, to bude mat inu pricinu.