Nepríjemné priberanie po pôrodoch
Ahojte, cely život mam stálu váhu, v puberte som mala okolo 60kg. Potom som schudla na 55kg som po 3 pôrodoch a z pôrodnice som vždy odchádzala z váhou ako pred tehotenstvom. Doteraz som mávala tak 51-53kg tak kolisavo. V máji som začala priberať, nemám pocit ze by sa niečo zmenilo v mojom živote nejak extra, chodím do prace, behám s deťmi kade tade, mam pocit ze žijem rovnako, dokonca menej jem v práci a moja váha je už skoro 58kg. Je vidieť na mne ze mi nabral zadok a brucho veľmi. Úplne to je vidno ze to tam mam navyše tie kila. Som z toho dosť mimo lebo už sa ma par ludi opýtali ci čakáme prírastok, týždenne mam plus 1kg . Snažím sa ešte viac hýbať a ono to absolútne neklesá iba stúpa.cela rodina sa ma pýta ze co som tak zrazu pribrala, cely šatník mi je maly. Nemá s týmto niektorá skúsenosť? Môžu mi takto blbnut hormóny?
Choď na preventívku, spomeň priberanie a potom sa odrazíš ďalej. Tehotenstvo, hormóny, štítna... Milión príčin.
@anonym_autor vek? V perimenopauze zena zacina naberat... spomaluje sa metabolizmus a spali sa menej kalorii.
Mam 25, tehotná niesom, menštruáciu mam pravidelnú a robila som si aj testy pre istotu a nič. Čiže toto to nebude.
Stitna zlaza, obvodak odber krvi, priberat tyzdenne kilo je fakt velmi vela. Drzim palce, nech najdes pricinu.
pri uvodnej vete, cely zivot mam vahu... som myslela, ze mas tak 45 🙂
podla mna okolo 20 mala vacsina z nas idealnu vahu, ty si medzi tym stihla 3 tehotenstva, takze nie si az taka normalna vzorka
ale to priberanie nie je v poriadku, zacala by som u obvodnej odberom krvi a stitnou
Mozno stitna zlaza, to vie porodmi haprovat
@anonym_autor Ja som to mala rovnako. Iba som pribrala po pôrode posledného a pohyb okolo detí, celá domácnosť na mme aj som sa zamestnala a kilá absolútne nešli dole.absolvovania sim aj vyšetrenia a všetko pk.Sice u mňa už od 40tky premenopaza a všade mi iba radili úplne vylúčiť chlieb, bielu múku, sladkosti, teda bielu nahradiť celozrnym pečivom a kopec zeleniny. Proste všetko co viem..a,zistila som,že chudnem len keď jem úplne ako dieťa, máličko. Inak absolútne. Boj.
@anonym_autor vek? V perimenopauze zena zacina naberat... spomaluje sa metabolizmus a spali sa menej kalorii.
@simsalabim Veru u mňa doslova a do písmena
@anonym_159bf5 aj u mna to tak bolo, bohuzial.
@anonym_159bf5 snáď to je v 25 ešte skoro 🥲
@anonym_autor ja som začala preberať z PCOS a nešlo to dole ani za svet.
Po každom pôrode som pribrala 10kg, únava, nervozita a už to išlo. Jedenie väčšinou večer, keďže cez deň nebolo kedy.
@anonym_159bf5 snáď to je v 25 ešte skoro 🥲
@anonym_autor vv25 je fakt skoro, to bude mat inu pricinu.

@anonym_autor
1, necakas prirastok?
2, s vekom sa metabolizmus spomaluje... mozno budes musiet "jest menej"... (zdravsie / menej kaloricke)