Nie je low carb diéta podozrivá?
Ahojte, chcem sa spýtať vás, ktoré ste zbehlé v diétach a všetkých aspektoch okolo toho. Podľa vás naozaj funguje LOW CARB diéta, resp. stravovanie?
Pýtam sa kvôli tomu, že by som potrebovala čo-to zhodiť (cca.20-25 kg) po pôrodoch a chcem to robiť efektívne.
Našla som na instagrame niekoľko profilov kočiek, ktoré, podľa vlastných slov schudli mega veľa kg (niektoré 40, 50 aj viac) len prostredníctvom LOW CARB stravovania. Do profilu si dávajú fotografie svojho jedla a tiež recepty - ale mne to príde, že týmto štýlom v živote nemôžu dosiahnuť kalorický deficit. To sú samé tučné syry, slanina, bravčové mäso, salámy, atď. Ja som túto diétu skúšala držať cca mesiac a pol, zobrala som to naozaj poctivo, popri tom 3x do týždňa cvičím a poviem vám, že som neschudla ani kilo.
Môj muž tvrdí, že je to všetko len biznis, že potrebujú vzbudiť u ľudí dojem, že to funguje aby sa predávali kadejaké tie LOW CARB potraviny, sáčky, atď. No tak ja teda neviem. Je tu niekto taký, kto držal LC a fakt schudol?
Ešte chcem uviesť, že som si študovala zásady LC a aj princíp jej fungovania - viem, že telo nemá karbohydráty tak spaľuje tuky.. ale aj tak. Pri takom vysokom príjme kalórií sa predsa nemôže chudnúť.
@ckocka presne tak. Lebo ani jedna z vás nepochopila, čo som sa pýtala. :D
ved ti ale pisem ze je uplne jedno aku dietu budes drzat ak budes v kalorickom deficite tak schudnes :p
a fakt nemam pocit ze by som ta tym co som napisala ponizila ale tak ok uz budem ticho :p
no keď zje len to mäso, tak je presne jasné, prečo chudne. keby k tomu mala zemiaky a neviem to, tak to by som sa čudovala, ale samé mäso? a ešte ak je to zdravo pripravené, tak je to v pohode. A obed, čo ty vieš, aký syr na tej omelete má? Ale hlavne opäť sú to vajcia a trochu slaniny... To nie je neviem čo všetko. Koľko toho asi zje pomimo? Asi neje kraviny pomimo. Podľa mňa má jasne zostavený jedálniček. Pozri si kľudne recepty na nete, ktoré sú odporúčané. Sú napr. aj na vajciach postavené diéty. Tiež by niekto len pozeral, že koľko toho poje... No skoro nikoľko, keď sú to len vajcia. My sa snažíme ti normálne povedať, čo všetko môžeš prehliadať, ale ty si pani neomylná. Kľudne rob ako chceš. Sú to tvoje kilá a tvoje zdravie, nie naše.
@dm1 veď teba som nemyslela. Len ma tu niektoré napadli, že neviem používať kalorické tabuľky a že mi výživová poradkyňa nevie vypočítať BT a podobné milé veci. Lebo ľudské telo je exaktná mašina, ktorá funguje ako hodinky.
Ale dievcata, naozaj sa tu nemusite urazat. Ani robit hlupanu z autorky. Niekde robi asi chybu, ale hadam pocitat kalorie vie a viete co? Ja keby mam prijem 1300ckal, tak tiez nechudnem, musis to mat skratka dobre nastavene a ak sa pytas na to, ci mozes zozrat ozaj vsetko co je nizkosacharidove, tak odpoved je, ze nie.
U mna low carb funguje. Ale nejdem podla ziadnych speci jedalnickov a receptov. Len nejem veci,ktore sa pri nej nesmu jest a to je cele. Ale mne tie potraviny,ktore su povolene aj chutia,takze nemam problem. A napriklad ziadne specialne cvicenia ja nerobim. Len beham okolo maleho cely den,dvakrat denne sme po hodke vonku.
ale ved ked ti BM vypocitala na cca,1600 tak preco jes 1300kcal? ved aj pri deficite nemas klesnut pod BM predsa
@dm1 mám dysfunkciu štítnej žľazy - hypotyreózu, beriem 150 mg euthyrox. Moje nároky sú trochu iné.
Manžel schudol 35 kg za 6 mesiacov (zo 120 na 85), po prechode na normálnu stravu pribral 10 naspäť. Behali sme symbolcky, 5km 2x týždenne. Ja som schudla 7kg, pribrala som naspäť 2 kg (zo 60kg na 53kg). Jedli sme 500g tučného jogurtu so semienkami a jablcnou vlakninou na raňajky, cez deň hrsť mandlí ako desiatu, od hladu, obed pol kila zeleniny a cca 300g mäsa alebo rýb, na večeru vajíčka so zeleninou (znova cca pol kila ) na pare alebo zeleninový šalát so syrom, prípadne len kefír. Jedlo bolo chutné, sýte a pestré. A tiež sme si občas dopriali smažené anglickú slaninku ako pochúťku k jedlu. Nič sme nepočítali, nič špeciálne sme nekupovali, nikomu sme nič neplatili.
Ja som schudla na Keto stravovaní, podotýkam stravovaní, žiadne sáčky a prášky 18kg za 3 mesiace. Pri Keto je potrebné držať sacharidy naozaj veľmi nízko, max. 20g sacharidov denne. Je však pravda, že som 4krát do týždňa aj cvičila a bola vo veľkom kalorickom deficite. Teraz sa stravujem LC max.50g sacharidov denne,nie som už v kalorickom deficite, skôr v superpluse, cvičím rovnako a váha sa mi už rok drží, nechudnem. A áno, jem veľa mäsa, vajíčok, tučných syrov, orieškov atď.
To je individuálne hlavne keď každému sedí iná diéta alebo teda forma stravovania. Napríklad ja mám bazál 1250 +/- a deficit v kľude okolo 900 kcal prijmem telo si zvyklo v pohode a viem že keď zjem viac stále som v tej norme.
Ahoj, ja som sa dala tiež momentálne na tuto dietu, som aj na fb v jednej skupine low carb a tam maju skvele vysledky a aj jedlá tam davaju. Kedysi som citala ako tam písali, se low carb strava nie je pre každého, nie každému vyhovuje a má také účinky 🙂 ak chces nápis mi správu môžme sa navzájom podporovať 🙂 pekný deň 🙂
@majka879742 ďakujem ti veľmi pekne, ale ja som očividne z tých, ktorým LC stravovanie nefunguje. Ale želám ti, nech sa darí a nech schudneš koľko si praješ. 🙂
Euthyrox 150 je dosť sila.
Áno podľa lekára a bla bla by si mala byť vďaka týmto liekom na nule a teda fungovať ako ostatní.
Ale to je blud.
Mam euthyrox 75 a tiež mi keto vôbec nepomáhalo.
Až som sa na to vyprdla.
Štítna zlasa je sviňa a nemusí byť dobre nastavená.
Dokonca v zahraničí sa to úplne inak lieči.
Ja som otehotnela tak som to všetko prestala riešiť, ale na tvojom mieste by som hľadala cestu k "uzdraveniu" štítnej a až potom ku chudnutiu
Ja som sa stravovala LC a schudla som. Žiadne sáčky som nekupovala. Nizkosacharidovo sa predsa môžeš stravovať aj s bežnou stravou, tak aký marketing. Kalórie som nepočítala a bola som sýta. Mne tie sacharidy dobre nerobia. Ani tie "zdravé". Som po nich vkuse hladná. Každé dve hodiny musím niečo zobat. Pri LC som sa najedla a bol pokoj aj 4-5 hodín. A keď som aj vyhladla, nebol to taký nástojčivý hlad, že musím jesť lebo umriem😁Bol to hlad taký informatívny, že treba doplniť palivo ale kľudne aj o hodinku a nič sa nedeje. Toto u mňa pri normálnej strave žiaľ nehrozí. Čiže buď trpím a hladujem väčšinu dňa alebo proste jem vždy, keď mi to pokles cukru v krvi nadiktuje a potom si na váhe trham vlasy. ...takže za mňa je lc super.
Low carb funguje ak je dodržaný aj kaloricky deficit, len pri low carb obmedzís Sacharid a pridáš zdravé tuky nie salámy, slaninu a skvarky. Low carb stravovanie nie je zázrak ze ješ koľko chceš a chudneš...
Plus každé telo funguje inak, niektorému vyhovuje viac sacharidov a menej tukov, inému opačne... Sacharidy rovnako ako tuky dodávajú telu energiu. Najpomalsie telo trávi bielkoviny, preto sa odporúča kombinovať bielkoviny so sacharidmi alebo bielkoviny s tukmi.
@mareka49 prosím ťa, ja už som sa informovala ohľadom tých alternatívnych postupov pri liečbe ŠZ. Vedela by si mi dať nejaký link alebo niečo také? Ďakujem
1300 kalórii? Koľko vážiš? Ja vážim 70 a kalorické tabuľky mi vyrátali 1700kal denný príjem na to, aby som chudla. Môj bazálny metabolizmus je 1400 kal. Ty podľa mňa ješ extrémne málo. Telo preto všetko čo zješ ukladá a ty preto nechudneš.
Prepáč, ale neviem, nemám.
Brala som to ako odložené na neurčito, takže úplne som to vypustila.
Proste som v tehu nechcela riskovať a išla striktne iba euthyrox.
Skúsila by som možno dáke mamičky v Rakúsku už len tam viem ze bol iný prístup v liečbe.
A tiež postuduj hormonálnu jogu, sú aj cviky na samostatné "rozbehnutie" štítnej žľazy.
Konkrétne ale nemám linky uložené😬
@mareka49 aj tak vďaka 🙂
Ahoj, neviem či ti pomôže moja odpoveď. Nemohla som ani za nič schudnúť. Vždy som vydržala chvíľu na nejakej diéte a po dvoch týždňoch som sa vrátila do starých koľají. Známa mi odporučila ketodiet. Vysmiala som sa jej. No keď som ju stretla o 2 mesiace neverila som vlastným očiam. Potrebovala som schudnúť 20-25kg. Vyskúšala som najväčší program od nich a schudla som za 3 mesiace 20kil. Po tejto diete som prešla na LC stravu a schudla som ďalších 7. Nič som si nevážila, nerátala kalórie. Len som jedla tie "správne" potraviny. Hlavne zeleninu. Samozrejme som si dopriala aj sladké (varianty bez cukru). Váhu si držím už druhý rok. Sem tam mi vybehnú +- 2kg keď to flakam, no zas sa pustím na plno do stravy a ide to dole. LC strava nieje len o slanine a vajíčkach ale hlavne o zelenine. Takže ked mi vybehne váha zaradím ešte viac zeleniny miesto niektorého jedla a ide to pekne späť dole.

No to fakt nemá.