icon

Nízkokalorická náhrada za sladkosti

aadaa66
30. máj 2021

Ahojte, viete mi prosím poradiť nejaké nizkalorické náhrady miesto sladkostí? Ďakujem

deti95060810
•
30. máj 2021

ovocie?

lija22
•
30. máj 2021

ja cuckam sumive multivitaminy ako besna, aj pat denne. mne sladkokysla chut nahradi cokoladu. ale ci to je ok netusim. je to moja zavislost

tenerifka
•
30. máj 2021

mne staci kusok horkej cokolady, hned ma prejde chut na sladke

soldi
•
30. máj 2021

staci upravit mnozstvo 🙂 ak Ti ide prioritne o znizenie kalorii 🙂

@deti95060810 ovocie nie je nizkokaloricke, napr taky banan ma az 20g cukru 🙂

domak2
•
31. máj 2021

Ja si dám steviu do jogurtu a tvárim sa ze mam zmrzlinu 😅

nikolka1986
•
Odpoveď bola odstránená
•
lula3108
•
31. máj 2021

Ja si kupujem proteinove pudingu Ehrmann, su hroooozne dobre, vobec neni citit ze by boli nejake umele a ten cokoladovy milujem. Maju vela prichuti, davam si na ranajky a tym ze mam ranajky sladke tak uz potom cez den chut nejako nemam. A ked mam tak si dam zuvacku, mam rada take tie vacsie ako keby plnene, su chutne a zazenie to vzdy chute

miadi
•
31. máj 2021

Upec si bataty . Alebo petrzlen obliaty medom.

dzejsik
•
31. máj 2021

@aadaa66 jahody, kusok horkej coko, biely jogurt s medom a vlockami..

1gabriela13
•
31. máj 2021

@aadaa66 Hokkaido tekvica napr...

lea162
•
31. máj 2021

@lula3108 áno tie sú super. Majú nôžky obsah kalórii , veľa bielkovín , celkom zasytia a sú výborne. Majú aj v lidli tieto pudingy len v inej značke.

marianarem
•
31. máj 2021

@aadaa66 Nizkotucny tvaroh, mozes pomixovat s trochou nizkocukornateho ovocia (napr. bobulove ovocie) alebo s kakaom, pridat steviu/erytritol/xylitol a mas termix, ktory celkom pekne zasyti.

hviera81
•
31. máj 2021

var si doma, resp. pec. vies si znizit prijem cukru. vymen ho za xylitol, a davaj menej. obmedz aj bielu muku, asi muku vo vseobecnosti.
ja som si napr. teraz robila puding, cokoladovy, klasicky, a dala som tam jednu lyzicu cukru. bolo to fajn horke, ja to mam rada.
nekupuj si sladkosti v obchode, je to plne cukru, a vselicoho ineho. radsej si sprav doma, vies z coho to je. vies si to takto pripravit dopredu.

zu82
•
31. máj 2021

@aadaa66 proteinove pudingy, protein, milko grecky jogurt 0% tuku s orechami, cakankovym sirupom, ovocim, tvarom jemny so skoricou, ovocim, protein tycinky, vacsinou v DM, .. cistym ovocim sa neviem oklamat 😉 ale v podstate nemam problem dat si aj normalnu sladkost, kludne aj kusok Milky, hlavne ze sa zmestim do kalorickych tab. Velka zavislost su kremy zo Slowlandie, dam si lyzicku, misia splnena 😉

janetinka27
•
31. máj 2021

da sa zit aj bez sladkosti a aj bez ich nahrad, ale ked treba, tak mam doma napriklad vanilkovu srvatku susenu a rozrobim s vodou abo prisypem aj kakao, troska vody abo mlieka a spravim si kasicku :D

h2
•
31. máj 2021

@aadaa66 Proteínové pudingy. Ale to je zase umelina. Úplne ideálne je, odvyknúť si. Keď tú chuť na sladké prekonáš a taký týždeň-dva si nedáš, nebudeš mať už na sladké takú chuť. Vraj to súvisí s črevnou mikroflórou, keď ješ veľa cukru, prevládajú baktérie, ktoré "jedia" cukor a potom ho stále vyžadujú. Keď im ho nedáš, zredukuje sa ich množstvo a prevládnu iné.

blanblan
•
6. jún 2021

Ja som napr. zavisla na zmrzline a robim tak ze miesto porcie zmrzliny si dam pol na pol zmrzlinu s tvarohom alebo jogurtom a uz mi samotna sladka zmrzlina chuti menej, pride mi moc sladka. Alebo ciste mrazene ovocie mixnute s jogurtom/tvarohom