chcem sa spytat uz dva mesiace beham bolo teplo ale teraz ked sa ochladilo ma napadlo v com budem behat na jesen zienky ktore behavate co nosite zvazujem kupu niakej bundy alebo supravy len neviem co je najlepsie aby mi nebola zima a aby som aj nepoprechladzala softsheel asi neni vhodny ze
Ja chodím v jeseni (a aj v teplej zime) vo funkčných zateplených legínach, funkčnom tričku s dlhým rukávom a nepremokavej vetruodolnej ľahkej bunde.. A keď je chladnejšie, dám si medzi to fleecovú vestu alebo mikinu. Keď je krásne a bezvetrie, zasa vynechám bundu..
Plus nezabudnúť na tenké (ja mám windstoperové) rukavice a šatku / čiapku na hlavu.
Pridaj sa k nám, baby Ti ochotne poradia
https://www.modrykonik.sk/group/6662/
teraz zvazujem kupu takej adidasovej supravy sustiakovej len neviem ci to je dobra investicia . a chystam sa kupit si aj satku na usta ale az ked bude chladnejsie
dakujem za pozvanie pridam sa
rada si necham poradit ake tenisky si na beh vybrat, chcela by som s behom zacat, ale predpokladam, ze k tomu potrebujem aj solidnu obuv. Platenky asi nebudu dobry napad, ze?
ja behávam, mám z toho radosť, ale len v prírode za dedinou. Takže mám oblečené tepláky - z čiňáka, tričko a na tom vetrovku, alebo mikinu. Všetko z čiňáka. aj tenisky z toho istého obchodu Na značkové háby nie sú financie...
@bonnie1 a nevadi, ze nemam speci sportove tenisky? To som myslela, ci treba nejako co ja viem - odpruzene a anatomicky tvarovane tenisky. Ja mam totiz klasika obyc platenky...ehm, chystam sa k tomu ako k skuske z jadrovej fyziky, co? Dobre, skusim najprv zacat a potom uvidim. Slo mi len o klby.
@jabadaba ja som behavala od zakladky s prestavkami. Vdaka behu chudnem a mam lepsiu postavu ale nikdy som nemala speci oblecko.. teraz po druhom porode som zacala opat uz druhy tyzden a mam tenisky nike. A pred tymi 4 rokmi co som behala 5x tyzdenne 10 mesiacov ( pred svadbou som mala ;)) tak som mala z cinaku asi.. ked vydrzim behat teraz aspon pol roka tak mozno si kupim nejake speci ;)
@martus1 ja si na rozdiel od @stardust myslím pravý opak. Behám už niekoľko rokov a kedysi som začínala práve tými "plátenkami" a som rada, že to skončilo "len" neznesiteľnou bolesťou píšťal a nie odpálenými kolenami, alebo plantárnou fasticídou... Behanie na boso bol naozaj boom, ktorý vznikol na základe knihy "Born to run", ale bohužiaľ, mnoho ľudí na tento trend aj náležite doplatilo- predsa len naša noha nie je na beh na boso prispôsobená, od malička deťom navliekajú papučky a topánky a nepestujú prirodzený spôsob chodenia... V každom prípade, naozaj odporúčam navštíviť akúkoľvek predajňu so športovou obuvou, nájst si tenisky na behanie - na začiatok si nemusíš vybrať ten najdrahší model- dajú sa kúpiť aj zľavnené a kvalitné.. Ja som potom prešla na Asics a teraz mám Adidas Boosty - tie sú už drahšie, ale ako vravím, ponuka je, len so treba naozaj kúpiť tie bežecké a nie nijaké iné.
Ja behám kvôli kolenám (a aj preto, že náročnejší terén ma viac baví) mimo asfalt a mám staršie trekové tenisky Merrely. Do môjho terénu sú super, ale akonáhle odbehnem pár km po asfalte, cítim tie moje úžasné kolená.. Takže obuv je základ. Až raz začnem behať pravidelne, investujem aj do nových tenisiek a žiaľ aj poriadnych otlakov
@stardust oj, naboso urcite nie, planujem behat po bezeckej drahe, ta je z antuky a asi nebude bezpecne lietat po nej len tak, aj ked chodza na boso po travniku je super zdrava a beh by bol na vhodnom terene tiez. Popozeram nejake tie tenisky, jasne, nechcem nic predrazene, len proste nieco anatomickejsie nez klasika ploche platenky z Daichmana.
@miskap2111 dakujem. Popozeram.
Behat naboso na pieskovej plazi maximalne tam, na iny povrch urcite nie.Ja behavam uz 3 rokom,najprv som zacinala s nike running, potoms asics a tie striedam s bezeckymi topankami z lidlu a to behavam cca 10 km. A noha musi v teniske "sadnut", urcite nie nadoraz, trosku vole tam musi byt tak mozno o pol cisla vacsie, nie viac, lebo noha ti bude pri behani suchat a riskujes otlaky
@jabadaba mna ten beh naboso nijak nezaujal kvoli kamienkom. Normalne zbehni do obchodu, vyskusaj si par tenisiek v behu (v dobrom obchode by mali mat bezecky pas na skusanie), na znacke myslim ani nezalezi, ktore ti sadnu najlepsie, tie si vyber. Ja mam o dve cisla vacsie botasky, otlaky som nikdy nemala, pri behani su super. Neber si ani tie najdrahsie tenisky, zosuchaju sa a budes musiet zase kupovat nove...
ja som zohnala perfektne tenisky na behanie v sportissime ked bezim pripada mi to akoby som behala po pene neviem ci to tak ma byt ci maju byt tenisky makke alebo tvrde nie som odbornik ale mna od vtedy vobec nebolia kolena a clenky
akurat si jednu objednavam
dikes kocky, nieco isto zozeniem a potom uz len pustit sa za vidinou mensej zadnice.
@jabadaba U každého Pre mňa to síce je radosť, ale treba k tomu ešte veľa iného.. Ja behám pravidelne, raz za mesiac
.. a to isto nestačí
Ale zasa v lete striedam bicykel, korčule a beh, tento týždeň mám zatiaľ úspešný, každý druhý deň jedna z týchto aktivít.. Snáď mi to vydrží.. A aj Tebe, veľa pevnej vôle prajem!
AHoj, lahucka priedusna bunda a pod to funkcne tricko s dlhym rukavom by malo stacit. A dlhe funkcne gate. V softshellke ti bude horuco!!!! Tu urcite nie.