icon

Odporúčania na aplikácie pre sledovanie kalorického deficitu a aktivity

meluzina29
19. apr 2025

Ahojte, máte nejakú osvedčenú aplikáciu na zapisovanie si príjmu kcal a sledovanie toho všetkého?
Ide totiž o to, že dlhodobo sa mi nedarí schudnúť (áno, cvičím, chodím na prechádzky, doma stále niečo robím a jem minimum sladkosti, fastfoodov a sladené nápoje si dávam tiež zriedkavo). Tak som si povedala, že si stiahnem aplikáciu a budem si to všetko sledovať. Čo som čítala recenzie na Kalorické tabuľky, tak po aktualizácii je to vraj dosť blbosť.
A prípadne ak máte nejaké odporucania ohladom smart watch, s ktorými ste naozaj spokojne na sledovanie aktivity, budem vďačná 🤸‍♀️

thereisabear
19. apr 2025

Kalorické tabuľky. Sú inak rozostavené, inak fungujú normálne.

zorienka28
19. apr 2025

Kaloricke tabulky su nepresne. Na zapisovanie je najlepsia appka Google fit, a na ratanie nic ine, ako obal konkretnej potraviny. Schudla som 18 kg takto.

majamat
19. apr 2025

KT funguju uplne v pohode a su dobre. pomohli mnohym, ak maju spravne nadstavenia.
musim podotknut, kazdy clovek je iny a zhodnotit, aky mame typ rezimu/aktivity nie je jednoudche a tiez kazdy z nas moze mat pri rovnakom hrubom zaklade rozdielne spalovanie.
z tohod vodu, ak si nadstavis KT nejak - teda nejaky rezim v KT a zistis, ze nechudnes, je vhodne ho skusit o stupen znizit. je kldune mozne, ez si ho neodhadla spravne. ide o to, ze kazdy pohyb je pohyb. ak ma niekto nadstaveny sedavy rezim a necvici, nijak extra nepracuje, ale napr pri rpavi kancli, casto prenasa nejake dokumenty niekde, zdvihne sa 300x za den, alebo doma neustal enieco prenasa, presuva, riesi. bude mat urcite vyssiu sptrebu ako clovek, ktory toto nerobi a sedi v kancli na zadku cely den, doma sadne, takmer sa nehybe, len sem tam nieco. hci y sa zdalo podla tyhc instrukcii, ze maju rovnaky rezim dna a nemaju. preto je dobre skusit, odpozorovat a pripadne rezi zmenit.

rachel36a
19. apr 2025

Ja som schudla už cez 20kg...mam kalorické tabuľky...sledujem co jem a kg idu dole...se. fam zjrm nalu dkafkkst...sladené bapoje vôbec anj fastfood

simsalabim
19. apr 2025

Kaloricke tabulky. Schudla som viac, ako som chcela, 19kg. Pouzivam ich este stale na kontrolu porcii, i ked uz nechudnem.

meluzina29
autor
19. apr 2025

@simsalabim ahoj, môžem Ti prosím napísať správu? Mam k tomu viacej otázok.😊

simsalabim
19. apr 2025

@meluzina29 kludne

biba_18
19. apr 2025

@zorienka28 čo je na nich nepresné prosím?

meluzina29
autor
19. apr 2025

@biba_18 no ja som pozerala recenzie od ľudí, pridávam aj screeny obrazovky

majamat
19. apr 2025

@meluzina29 to co si tu pridala su vacsinou nazory na platenu verziu. ja mam verziu zdrama.
nastali tma zmeny, ten bazal, ze sa neda vypnut, to neviem, to ani neriesim, neviem preco by som ho mala vypinat.

zmena nastala v tom, ze vlastne pri chudnuti tvoje telo spotrebuje nejaku energiu a ak chces chudnut, z tejto spotreby by si mala zjest menej o 300-400kcal. a teda pretym to apka urobila a mala si ten udaj hore v kruzku, aj v takych kartickach.
teraz hore to je, ale v kartickach mas celkovu spotrebu, bez odratania. to je zmena, ktora nastala.

no ak si nepouzivala KT, tak si na toto zvyknes bez toho aby si poznala stary system, cize tebe to robit problemy nebude.
mne sa ten system co bol pretym zdal dost divny nez som KT zacala pouzivat, no zvykla som si, prave keby bol taky ako teraz,a si bymi to bolo menej dovne no je to o zvyku.

biba_18
19. apr 2025

@meluzina29 nemám platenú verziu a tá zadarmo je postačujúca… chcem si iba obyčajne sledovať príjem…

libusak
19. apr 2025

Tieto kaloricke tabulky nie su dobre. Pokial si skenujes ciarovy kod, tak ok ale na jedlo to je nedostatocne.
Dala som si 2 tyzdne tu namahu a vsetko tam zapisovala podla zostaveneho jedalnicka na mieru rataneho a ukazovalo mi deficit aj ked to bol surplus. Vaha isla pekne hore o 1 kilo tyzdenne napriek tomu ze tabulky hlasili 400 kalorii deficit 🤷

biba_18
19. apr 2025

@libusak ja neviem, mne kt vypočítali bazal aj príjem plus minus rovnako ako cez iné zdroje…

simsalabim
19. apr 2025

@libusak tiez sa mi to nezda, ako
@biba_18. Vypocitane obdobne ako ine appky, co som zbezne porovnala. A schudla som s nimi dost vela a vahu si drzim. Mozno si ich mala zle nastavene - zly rezim alebo si zapocitavala cvicenie a ine aktivity.

majamat
19. apr 2025

@libusak mne tiez sedia KT. tiezsom s nimi schudla.
treba mat spravne nadstavenia. tiez treba rozslisovat - nepouzivat hotove jedla - domace , resp tie, co lusia urobia a nahodia a trosku si treba odkontrolovat aj hotove potraviny, ci kaloricka tabulka naobale sedi, lebo som nasla niektore, co su vKT viackrat a su nahodene s viacerymi hodnotami.
ak si das na toto pozor, tak je to ok.
tiez supotraviyn,c o napr robis na oleji a nie je tam zaratany.
je tam aj sirupova voda. ako tam vleky rozdiel nebude, ale zas zalezi od koncetracie sirupu.

majamat
19. apr 2025

do KT udaje nahadzuju ludia - pouzivatelia, preto nemusia byt presne za kazdych okolnosti, no s trochou urcitych pravidiel je to ok.

taktotedanie
19. apr 2025

@meluzina29 kaloricke tabulky funguju v pohode
Schudla som 25kg za 6mes horedole par kcal rozdiel ti urcite neurobil pneumatiku na bruchu, tam musi byt prijem ooovela vacsi

libusak
20. apr 2025

Ono najlepsie je tie jedla si tam zapisovat a po tyzdni sa odvazit a premerat. Ked schodnes 0,5-1 kilo, je to super. Nechudnes? Bud zvysit aktivitu alebo si ich prejst a nieco ubrat v rozumnej miere.
Ale treba fakt zapisovat poctovo kazdu omrvinku a aj napoje. Kazde telo je ine.

nelka93
20. apr 2025

@libusak kalorické tabuľky sú v pohode. Opak tvrdia ti, ktorí ich nevedia pouzivat