Osvedčené metódy na efektívne a zdravé chudnutie
ahojte aké metódy pri chudnutí sa vám osvedčili najviac - úprimne ja som v minulosti schudla vyše 20 kg za pomerne krátku dobu ale bolo to tym ze som nejedla . túto cestu by som teraz najradšej vynechala pretože žalúdok som si tým na niekoľko mesiacov pokazila parádne takže aké metódy sa osvedčili vám?
Ja som schudla postupnou zmenou stravy ... trvalo mi to dlhšie - za cca 17 mesiacov som schudla 15 kg bez týrania, bez pocitu hladu a váhu si bez problémov už tretí rok držím ... na sladké nie som, môj problém bolo veľa pečiva, tučné mäsko, klobáska, jaterničky atď. ... pečivo som postupne nahradila tortillami (dám si aj pečivo, no nie toľko, ako predtým), tučné mäsko nahradila hydinou, rybami (sem tam si dám aj klobásku, bôčik) ... mám pár cvikov na problémové partie, ktoré denne pri televíznych novinách doma cvičím ... ono je to veľmi individuálne, každá to má inak, no najdôležitejšie je chudnúť POMALY, aby to bolo udržateľné a hlavne zdravé.
Ja som schudla postupnou zmenou stravy ... trvalo mi to dlhšie - za cca 17 mesiacov som schudla 15 kg bez týrania, bez pocitu hladu a váhu si bez problémov už tretí rok držím ... na sladké nie som, môj problém bolo veľa pečiva, tučné mäsko, klobáska, jaterničky atď. ... pečivo som postupne nahradila tortillami (dám si aj pečivo, no nie toľko, ako predtým), tučné mäsko nahradila hydinou, rybami (sem tam si dám aj klobásku, bôčik) ... mám pár cvikov na problémové partie, ktoré denne pri televíznych novinách doma cvičím ... ono je to veľmi individuálne, každá to má inak, no najdôležitejšie je chudnúť POMALY, aby to bolo udržateľné a hlavne zdravé.
@dzulli1980 u mňa presne naopak - pečivo aj ťažké jedla viem obmedziť ale na sladké si potrpim😂 ale dakujem za skúsenosť ❤️
Castejsie jest, mensie porcie, vysadenie alkoholu, sladenych vod a pohyb..., v skratke kaloricky deficit :D
@crazy_cat_lady dakujem snažím sa len viem ze pri kalorickom deficite by sa mal počítať aj tuk v jedle atd však? ja sa do toho nevyznám teda mám aplikáciu ale jedine čo sledujem sú len kalórie , tuky a toto vôbec
KT. a keďže je viac než isté, že budeš hladovať, treba si vyberať nutrične vhodnejšie jedlá - zelenina, strukoviny, celozrnné pečivo, kvalitné bielkoviny… a vtedy hladovať nebudeš, aj keď príjem budeš mať redukovaný…
@anonym_autor pointa je v tom, že tuky pri rovnakom kalorickom príjme majú oveľa menší objem - teda lyžica tuku má toľko kcal ako misa zeleniny. teda ak si “vyničíš” svoje kcal na tuk - budeš mať menej priestoru na vhodnejšie potraviny…
@anonym_autor dakedy som tiež schudla cez 20kg. Vtedy som sa začala hýbať. Teraz sa aj hýbem, aj som upravila jedálniček a váha sa nehýbe😭 od prvého chudnutia uplynulo 12rokov cca.
@anonym_autor mňa zase zaujíma že čo sa pokazí ak neješ? Ja som zas počul že ak človek neje, telo prejde do ketózy čo je benefit. Začne telo upratovať, autofágia najprv zlikviduje zápaly, orgány si odpočinú.
Zalezi aj od veku, cim je clovek starsi, tym ubudaju svaly, ludia su pohodlnejsi, maju menej energie, sedia doma. Preto treba (hlavne s postupujucimi rokmi) (aspon doma) cvicit, hybat sa (vela chodit peso) a casto staci sa neprezierat cez vianoce. Naucit sa jest do polosyta a nezajedat vsetko pred telkou. Davat pozor na zlozenie stravy. Jest bryndzove halusky, pravidelna pizza, krkovicka, oskvarky, na posedenie polka plechu kolacov a mozes sa aj pokrajat a neschudnes.
Schudnem keď nebudem mať peniaze… Peňažná diéta zaručene funguje. Pred výplatou vždy schudne aj 5-6 kg.
@anonym_autor mňa zase zaujíma že čo sa pokazí ak neješ? Ja som zas počul že ak človek neje, telo prejde do ketózy čo je benefit. Začne telo upratovať, autofágia najprv zlikviduje zápaly, orgány si odpočinú.
@unbeholfen mne sa tým pokazil žalúdok a cele trávenie a tak to mám este doteraz
@unbeholfen mne sa tým pokazil žalúdok a cele trávenie a tak to mám este doteraz
@anonym_autor tyvole, lebo ja som počul prípady že držali ludia protestné hladovky a kadečo, a nič sa nestalo.
@anonym_autor tyvole, lebo ja som počul prípady že držali ludia protestné hladovky a kadečo, a nič sa nestalo.
@unbeholfen dosť možné asi záleží od človeka ale tak z osobnej skúsenosti ja som nikdy nemala problémy zo žalúdkom ani crevami a po tom obdobi kedy som nejedla to išlo dolu vodou cele no hrozne problémy
@unbeholfen dosť možné asi záleží od človeka ale tak z osobnej skúsenosti ja som nikdy nemala problémy zo žalúdkom ani crevami a po tom obdobi kedy som nejedla to išlo dolu vodou cele no hrozne problémy
@anonym_autor ako dlhé obdobie si nejedla? Alebo čo si za tú dobu nejedenia jedla? Pila si vodu?

Castejsie jest, mensie porcie, vysadenie alkoholu, sladenych vod a pohyb..., v skratke kaloricky deficit :D