Ovplyvňuje stres priberanie na váhe?
dobry den
posledne mesiace mam fakt otrasne obdobie a isla som hore asi 7 kil. viem ze jem horsie, hlavne vecer, ale zas nemam pocit ze by som sa nejako brutalne prejedala. skor som nonstop v strese, zle spim a som unavena.
moze sa na vahe podpisat aj toto alebo si len hladam dovod preco som pribrala?
@anonym_autor kombniacia vsetkeho... zly spanok a stres su tiez faktory, ale to jedlo bude hlavny... ak by si mesiac nejedla, tak aj pri zlom spanku nepriberies...
Stres nema kalorie, cipsy ano. 🙂
Strava je isto viac ako stres. Veď strašne záleží čo si večer dáš. Taký balíček chipsov ti riadne navýši denný príjem.
@anonym_autor zapisuj si len 1 deň,čo zješ...a uvidíš,či priberáš z čipsov alebo zo stresu
skús kalorické tabulky - tam ti krásne ukáže kde je pravda
mám všetko čo ty - stres, spánok tiež dosť mizerný, len kg letia doléééé. s jedením je to bieda.
@anonym_autor jedno s druhym.
Viac jes, lebo nespis, si v strese tak aj metabolicky to asi nepomaha (cukor-inzulin), potom tiez viac jes...nenadarmo sa hovori, ze pri chudnuti treba malo stresu a dostatok spanku.
Pri nedostatku spanku telo bude pytat energiu, budes mat chut na sladke, a aj normalneho jedla zjes viac. To sa obabrat neda.
Pockaj, pokial stres prejde a potom to aj pojde lepsie dole. Medzitym skus len par malych zmien.
Priotlritizovat spanok. Nahradit cipsy a blbosti aspon niecim zdravsim, ovocim, kvalitnou cokoskou, alebo jogurtom s par orechami (aj ked sladkym).
A skus pravidelne jest, aj ked ti nechuti, alebo nemas cas. Naozaj zahryznut do oblozeneho chlebika z domu trva par minut, aj ked len par hryzov. To staci na to, aby si vecer nebola uplne vyhladovana.
Teraz ked mas vela stresu, urcite nerob nejake drasticke diety, alebo uplne zmeny jedalnicka. To je zbytocne dalsia naloz na telo. Iba jemne zmeny nateraz, pokial sa ti zivot neukludni. Neskor, ked budes mat na to priestor, mozes viac zabrat.
Aby som zdoraznila, spanok ries ako prvy. Bez spanku sa nepohnes, len sa budes trapit.
záleží na tom... ja som mala stresovú prácu a sedavú. tiež som pribrala.. teraz mám stresovú ale hýbem sa celú smenu tak nenaberám ani gram 😂
Stres je bezkalorický, čiže jediný problém je v jedle nikde inde ho hľadať zbytočne nemusíš
Zo stredu a nedostatku spánku, ješ viac a preto priberať. Ak by si jedla rovnako ako pred stresom (zloženie, množstvo) tak nepriberies
Áno ak sa ti spomaľuje metabolizmus. Niekedy aj časom spomaľuje metabolizmus a možno ješ toľko ako predtým priberáš
Skor zajedanie stresu. Keby samotny stres mal vplyv na priberanie tak mam uz minimalne 200kg a to ja pri strese priberam. Lebo zerem. Skus kaloricke tabulky a uvidis ci ozaj spravne jes
No pozor pozor. Stres nemá kalórie, to je pravda, ale stres spôsobuje vyplavovanie kortizolu z nadobličiek, čo je katabolický hormón - teda hormón, ktorý ťa núti prežiť na úkor ostatného. Najčastejšie poznajú svalovci, že im miznú svaly. A čím menej svalov máš, tým viac klesá tvoj bazálny metabolizmus... takže v strese aj pri rovnakej strave môžeš z tohto dôvodu pribrať.
Nie, to nie je názor. Ale vedecký fakt a vlastná skúsenosť.
@anonym_autor áno toto všetko dokonca aj tém nedostatok spánku s tým súvisí. Je mi to ľúto, prajem všetko dobré
@anonym_autor áno toto všetko dokonca aj tém nedostatok spánku s tým súvisí. Je mi to ľúto, prajem všetko dobré
@eli43 mam roky vela stresu a poruchy spanku mam cez 20 rokov. Som ako prutik. Pribera sa z jedla.
@eli43 mam roky vela stresu a poruchy spanku mam cez 20 rokov. Som ako prutik. Pribera sa z jedla.
@anonym_994fd2 ešte toho málo vies🙂
@anonym_994fd2 ešte toho málo vies🙂
@anonym_1b65e6 asi ano, už ma udivuje aké rôzne výhovorky si obezni ľudia hľadajú. O chvíľu za to bude môcť aj slnko.

@anonym_autor ano, moze sa to podpisat. Ale najma ta strava. Mozno ty nemas pocit, ze sa neprejedas, ale je dolezite aj, ze CO jes