icon

Priberanie a únava: Mám ísť na vyšetrenie?

Včera o 16:11

Ahojte. Neviem, či si už len niečo nenahováram, ale za posledný rok išlo hore skoro 9 kíl a zároveň som nonstop unavená a večne mi je zima. Kamoška ma straší štítnou žľazou, ja som to doteraz hádzala skôr na málo pohybu a vek.
Mám s tým ísť za obvodnou a vypýtať si vyšetrenie štítnej žľazy? Ďakujem.

sisa_s
Včera o 16:14

Samozrejme, je to mozna pricina na zaklade priznakov

anonym_1e1473
Včera o 16:16

@anonym_autor štítna.... Ale vyzerá to na hypo čo je za mňa oveľa lepšie ako hyper. Dostanete lieky a uľaví sa vám ale je to zákerná neviditeľná choroba. Samozrejme to môže byť aj niečo iné, treba testy

doux
Včera o 16:21

@anonym_autor prečo si to hádzala na nedostatok pohybu a vek? koľko máš rokov a koľko denne si sa hýbala? jedla? lebo aj to môže byť príčina.

simsalabim
Včera o 16:21

@anonym_autor a aky mas vek?

zuzana2910
Včera o 16:49

Veľmi malo info..vek, váha? Spôsob života, strava, lieky, choroby?

anonym_412217
Včera o 17:01

Podľa mňa to bude prejedaním, žiadne iné dôvody by som nehľadala, unavená by som bola aj ja keby musím vláčiť navyše takmer 10 kíl tuku

anonym_481541
Včera o 17:16
@anonym_412217

Podľa mňa to bude prejedaním, žiadne iné dôvody by som nehľadala, unavená by som bola aj ja keby musím vláčiť navyše takmer 10 kíl tuku

@anonym_412217 podľa mňa zas nie, u mna takto začal prechod .
Zaspala som v MHD, kým som došla domov, odkladala som všetko odkladné. Aj keď som si zobrala dovolenku, že si chcem oddýchnuť a bolo rovnako unavená. Raz som dokonca zaspala aj v práci, ak sa dlhodobo intenzívne musím venovať niečomu normálne mi ,,vypne,,mozog

anonym_280df0
Včera o 17:23

Vitaj v perino a menopauze, nikomu sa nechce a vsetky priberaju. Treba sa dokopat.

2691
Včera o 18:34

@anonym_autor koľko máš rokov?

anonym_364129
Včera o 19:04

13 kg skoro za 4 roky , stale unavená, prešla som posledný polrok všetky vyšetrenia, od štítnej žľazy, reumatické vyšetrenie, odbery krvi, ortopédia, očné, preventívna, ambulancia chronickej bolesti, vybrala som 10 infúzií, vitamíny B12, aktuálne ma posielajú na psychiatriu 😅 tam som ešte nebola.

eternity24
Včera o 19:06

@anonym_autor podľa príznakov by som na prvú povedala ano, pýtaj sa na vyšetrenie

euka210
Včera o 20:42

@anonym_autor ano, moze to byt stitna zlaza. Chod, aby sa zistilo ci je to ono ci nie. Byva to dedicne, nema niekto v sirsej rodine?

anonym_401d7c
Včera o 21:13

Určite to stým môže byť spojené. Kým mi ju zistili bola som na tom rovnako len s rozdielom že ja som chudla dosť

anonym_878fb2
Dnes o 03:59

Neviem aky mas vek, ja 40 a u mna sa takto prejavuje perimenopauza. Za rok 11 kg hore, a mozem robit co chcem neviem dat dole ani gram. Jem zdravo, pol rok som sa drzala kalorickych tabuliek, 2x do tydzna fitko na silovy trening, 3x do tyzdna beh a nic nejde dole. V kuse som unavena, zima mi zvykne byt tak 5 dni pred kramami. Stitnu mam ok.

sense
Dnes o 04:21

Keď som pribrala za 4mes 8kg a bola nonstop unavená, som šla k lekárovi, vyšlo z keby tsh 11. V tvojom prípade to môže byť a nemusí byť štítna, aké určite by som šla k lekárovi nech vezme krv, nielen na štítnu,ale aj železo, bit D,B12 a aj 3jmesacny cukor. Lebo áno môže to byť vek, menej pohybu a viac alebo rovnako jedla ale môže byť tá tým aj niečo viac