icon

Ozempic - skúsenosti a nežiadúce účinky

6. feb 2026

Ahojte asi sú tu tie témy ale zaujímalo by ma reálne skúsenosti tých čo si ho pichali aké ste mali nežiaduce účinky a či aj nejaké vážnejšie nežiaduce ucinky. Ja mám reflux, duvertikulozu a extrasystoly preto sa pýtam. Plus laktozovu intoleranciu

Strana
z3
anonym_ed2d31
7. feb 2026
@luizina

@anonym_ed2d31 ozempic je liek vyslovene urceny na znizenie chuti do jedla a na chudnutie. Nie, neni to liek na cukrovku, ako u nas mnohi stale bludy rozsiruju. Ludom s cukrovkou sa primarne predpisuje, ak potrebuju schudnut, aj mamine ho predpisali.

@luizina kym nieco ides tvrdit tak si precitajnpribalovy letak je to liek pre diabetikov a iba im je plne preplacany zdravotnou poistovnou

luizina
7. feb 2026
@anonym_ed2d31

@luizina kym nieco ides tvrdit tak si precitajnpribalovy letak je to liek pre diabetikov a iba im je plne preplacany zdravotnou poistovnou

@anonym_ed2d31 o preplacani nikde nic nepisem, ale tento liek neobsahuje nic, co je dolezite pre cukrovkara. Opakujem, je to vyslovene liek na odburanie chuti do jedla a ano, mam to prestudovane a prebrate s diabetológom.

anonym_ed2d31
7. feb 2026
@luizina

@anonym_ed2d31 o preplacani nikde nic nepisem, ale tento liek neobsahuje nic, co je dolezite pre cukrovkara. Opakujem, je to vyslovene liek na odburanie chuti do jedla a ano, mam to prestudovane a prebrate s diabetológom.

@luizina prosim ??? tentonliek nahradza/znizuje pouzitie inzulinu a metforminu
ty si diabeticka 2 typu?

prosimopomoc
8. feb 2026
@anonym_autor

Inak by som skôr zvažovala mounjarno známa schudla 20kg za pár mesiacov a ona je inak lekárka. Ja mám ale strach z vedľajších príznakov a aj cena..

@anonym_autor a nenabrala späť ?

anonym_50f99c
8. feb 2026

@anonym_autor ja som mala nasadené len na 3 mesiace. Prvý mesiac som mala dávku 0,25 a ta pre mňa fungovala super a nemala som žiadne vedľajšie účinky. Ďalší mesiac som prešla na 0,5 a to som mala 1-2 dni po podaní taky bolestivý žalúdok, ťažko opísať ten pocit 😃 akoby mi proste nieco zle sadlo ale tak kvoli toku som sa na tretí mesiac vrátila k dávke 0,25mg. Čím vyššia dávka tým viac možných neziaducich účinkov alr nie je to pravidlom. Každý to znáša inak 🙂 vseobecne ale pri kratkodobom užívaní nie su žiadne vážne vedľajšie účinky. Aj tak si treba správne nastaviť stravu lebo pri tom človek stratí chuť do jedla a ked prestane jest telu chýbajú živiny

mirka414
9. feb 2026

Ja mám od mája na odporúčanie lekárky wegovy a schudla som krásne postupne 20 kg do decembra a teraz si už len váhu udržiavam v jednej rovine

autor
10. feb 2026
@prosimopomoc

@anonym_autor a nenabrala späť ?

@prosimopomoc zatiaľ nie

anonym_4e0db9
10. feb 2026

Ak trpis na extrasystoly, v zivoteeee by som sa na Ozempic nedala. Ale osobnu skusenost nemam, “iba” s tymi extrasystolami. Ak ma Ozempic znizit chut do jedla a ty uz si bola v kalorickom deficite aj tak, co chces docielit? Nejest nic? Nejedz sladke a neskoro vecer, denne sa vela prechadzaj ked ine cviky nemozes a to jednoducho musi ist dole casom. Nech ti fyzioterapeut zlozi taky trening, aby si mohla pridat okrem prechadzok aj ine. Cvicit sa da aj vo vode po pas inak..

jogy1984
11. feb 2026

Ja na ozempic reagujem veľmi dobre žiadne problémy len benefity. Samozrejme môj prípad asi nie je standart. Ono sa povie chudnite ale pred ozempicom som ako diabetik som po robote bol má smrť unavený a spal som . S inzulínu som mal strašný hlad . A po cvičení som kvôli zlej regenerácii mal týždeň svalovicu. Stav sa okamžite zlepšil po prvej dávke . Mama energiu vitalitu lepší spánok a športovať môžem každý deň. Cukor mám s ,8.5 na 5.8 . Ja osobne na ozempic nedám dopustiť aj keď určite mnohým tak dobre robiť nebude

anonym_962d2e
11. feb 2026
@jogy1984

Ja na ozempic reagujem veľmi dobre žiadne problémy len benefity. Samozrejme môj prípad asi nie je standart. Ono sa povie chudnite ale pred ozempicom som ako diabetik som po robote bol má smrť unavený a spal som . S inzulínu som mal strašný hlad . A po cvičení som kvôli zlej regenerácii mal týždeň svalovicu. Stav sa okamžite zlepšil po prvej dávke . Mama energiu vitalitu lepší spánok a športovať môžem každý deň. Cukor mám s ,8.5 na 5.8 . Ja osobne na ozempic nedám dopustiť aj keď určite mnohým tak dobre robiť nebude

@jogy1984 ano ako cukrovkrar to je ine, ako ked Ozempik beru ludia ktori cukrovku nemaju.

bazmat
28. feb 2026
@kavasmliekom

@anonym_autor predpísal ti ho lekár, určite si s ním aj komunikovala nežiaduce účinky.

@kavasmliekom myslíte, že ten lekár by to sám užíval? Ťažko.

Strana
z3