icon

Po cvičení zmizne previsnuté brucho po sekcii?

16. jan 2025

Mali ste po sekcii previs na bruchu? Da sa to potom same do normalu ak zacnem cvičiť?

anjelicek26
16. jan 2025

Uplne malicko ano, ale zmizlo to... ale chcelo to dat dole velmi vahu, ja som dole na 49 kilach (153cm, ziadna podvaha)... cvicit sa mi da len obmedzenie, mam riadnu diastazu... len k chirurgovi sa mi s tym zatial moc nechce...

matej202
16. jan 2025

Vsetko co sa tyka vahy a chudnutia je v pomere 80:20, strava: cvicenie. Vsetko je to prevazne o strave, kolko zjete a co zjete, ci pijete alkohol alebo nie. Odporucim vam si najst a vypocitat si vas denny kaloricky prijem na vasu vysku a hmotnost a vek a pohlavie, odsledovat si kolko toho za den zjete a pokial mozno, zacat si ratat denne kalorie. Vyskuny tvrdia, ze ak chcete schudnut polkila za tyzden, je potrebne znizit kaloricky prijemn o cca 500, kalorii denne. Co sa mozno zda nemozne, ale ide to. Alebo sa dat na prerusovany post, idealne 16:8, 16 hodint nejest a pocas tych 8 hodin sa najest, ale nekrmit sa sladkostami, vylucit zo stravy polotovary a pečivo (riadne kvaskove nie).

lujza123
18. jan 2025

Mne nikdy nezmizol, aj ked schudnutim a cvičením sa to dalo do poriadku, stále tam trochu je. A ked sa mi vzdy po Vianociach podarí nabrať nejaké zimne kilo navyše je ta časť brucha nad jazvou to prve kde to vidno.

Je to asi individuálne, niekto ma ten previs po sekcii väčší, niekto menší, asi záleží aj od samotného rezu/jazvy a aj kože, niekto ju ma elastickejšiu ze sa vie stiahnuť do pôvodného stavu, niekto nie..Tak isto sú rôzne časti tela kde človek priberá, niekomu to ide hneď do brucha, inému skôr do bokov a zadku asi aj to hra veľkú rolu aký typ postavy mas

Každopádne ten prvý rok po sekcii to teda vyzeralo ďaleko horšie. Ja som mala aj diastazu čiže fakt otras