icon

Podarilo sa vám schudnúť pri hypotyreóze?

25. sep 2026

Ak ano, kolko kil a ako dlho vam to trvalo? Co vsetko ste zmenili?

anonym_4d27a4
•
25. sep 2026

Tak ja mám hashimoto, že autoimunitný zápal. Vylúčila som alkohol v prvom rade. Potom sa snažím jesť minimum cukru a tých jednoduchých sacharidov - čiže nejem biele pečivo, knedľu, apd. Ale jem celozrrný chlieb, hnedú ryžu. Všeobecne menej spracovaných potravín a polotovarov. Ja som jedného času frčala na polievkach, domácich varených, žiadne vyprážané, žiadne mastné a tučné jedlá, ak tuk, tak kvalitný, plus bielkoviny. Spolu s cvičením som schudla 22 kg. Vtedy z 80 na 58 kg.

289pony
•
25. sep 2026

@anonym_autor 20 kg za pár mesiacov ale po práškoch sa za 2 mes. vrátili. K radam doktorov sa oplatí byť konzervatívny. opatrne brať tie ich hormony. najmä keď už je pocitovo dobre. Predpisujú skôr konské dávky. ak keď je krv už v norme.

autor
•
25. sep 2026
@anonym_4d27a4

Tak ja mám hashimoto, že autoimunitný zápal. Vylúčila som alkohol v prvom rade. Potom sa snažím jesť minimum cukru a tých jednoduchých sacharidov - čiže nejem biele pečivo, knedľu, apd. Ale jem celozrrný chlieb, hnedú ryžu. Všeobecne menej spracovaných potravín a polotovarov. Ja som jedného času frčala na polievkach, domácich varených, žiadne vyprážané, žiadne mastné a tučné jedlá, ak tuk, tak kvalitný, plus bielkoviny. Spolu s cvičením som schudla 22 kg. Vtedy z 80 na 58 kg.

@anonym_4d27a4 aj ja mam hashimoto, no ty brdo, normalne na neuverenie. Ako dlho ti to trvalo?

autor
•
25. sep 2026
@289pony

@anonym_autor 20 kg za pár mesiacov ale po práškoch sa za 2 mes. vrátili. K radam doktorov sa oplatí byť konzervatívny. opatrne brať tie ich hormony. najmä keď už je pocitovo dobre. Predpisujú skôr konské dávky. ak keď je krv už v norme.

@289pony a prášky ti dali na hypo ci hypertyreoxu?

anonym_4d27a4
•
25. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_4d27a4 aj ja mam hashimoto, no ty brdo, normalne na neuverenie. Ako dlho ti to trvalo?

@anonym_autor trvalo to asi 7 mesiacov.

289pony
•
25. sep 2026
@anonym_autor

@289pony a prášky ti dali na hypo ci hypertyreoxu?

@anonym_autor hypo. štítna žľaza slapala jak o dušu. vtedy sa chudne. ak neslape, priberá sa

autor
•
25. sep 2026
@289pony

@anonym_autor hypo. štítna žľaza slapala jak o dušu. vtedy sa chudne. ak neslape, priberá sa

@289pony tak to si mala hyper, pri hyper sa chudne, ked slape o dušu

autor
•
25. sep 2026
@anonym_4d27a4

@anonym_autor trvalo to asi 7 mesiacov.

@anonym_4d27a4 skvely vysledok,ozaj 👍

anonym_c89295
•
25. sep 2026

@anonym_autor áno ale veľmi ťažko a veľmi pomaly. Za 7 mesiacov zo 64 na 58...veľká trapenka.

autor
•
25. sep 2026
@anonym_c89295

@anonym_autor áno ale veľmi ťažko a veľmi pomaly. Za 7 mesiacov zo 64 na 58...veľká trapenka.

@anonym_c89295 aj tak si dobra 👍👍mne to tiez ide ako v lete na saniach

anonym_68057e
•
25. sep 2026

Ja mám tiež hypo a minulý rok som schudla desať kilogramov.
Doktor vravel, že je to neobvyklé. Zjavne sa to dá chudnúť aj pri zníženej funkcii.

anonym_4f96cc
•
25. sep 2026
@anonym_68057e

Ja mám tiež hypo a minulý rok som schudla desať kilogramov.
Doktor vravel, že je to neobvyklé. Zjavne sa to dá chudnúť aj pri zníženej funkcii.

@anonym_68057e prosím ťa ako?ja dodržujem presne kalorické tabuľky a neschudla som ani kilo.

anonym_68057e
•
Včera o 07:35
@anonym_4f96cc

@anonym_68057e prosím ťa ako?ja dodržujem presne kalorické tabuľky a neschudla som ani kilo.

@anonym_4f96cc
malo som jedla, mala som stresove obdobie, ja ked mam stres, tak mi nechuti jest
nie je to asi super zdrave, ale len na ilustraciu toho, ze nie vzdy pri hypotyreoze clovek musi pribrat lebo hormony....

anonym_c89295
•
Včera o 08:25
@anonym_4f96cc

@anonym_4f96cc ja som išla tiež podľa KT ale začalo to ist dole az keď som cvičila silovo cca 3 mesiace +
Na týždeň som mala aktivované premium v KT a tam som videla ze síce kalorie sú OK ale cukor v červených číslach . Takže aj to som znížila

anonym_97c092
•
Včera o 08:39

Mám hashimoto. S veľkými obmedzeniami , veľa pohybom to ide ako v lete na saniach ale ide, tak 1kg mesacne. A tiež som bola na KT, ale hoci pri pohybe 5x týždenne plus práca s pohybom som musela ísť na mierny režim miesto stredného aby to šlo dole a takisto upraviť inak makra , viac bielkovín a zdravych tukov , menej sacharidov

anonym_4f96cc
•
Včera o 13:10
@anonym_c89295

@anonym_4f96cc ja som išla tiež podľa KT ale začalo to ist dole az keď som cvičila silovo cca 3 mesiace +
Na týždeň som mala aktivované premium v KT a tam som videla ze síce kalorie sú OK ale cukor v červených číslach . Takže aj to som znížila

@anonym_c89295 ja mám premium a dávam bacha na cukry aj sacharidy. Ani kilo dole