icon

Podarilo sa vám schudnúť s Hashimotom po nastavení liečby?

16. aug 2026

Prosím, nech sa vyjadria len osoby, ktorych sa to tyka.
Podarilo sa Vam schudnut s Hashimotom po nastaveni liecby? Mna sa kila drzali ako kliest a 4 kila som chudla hadam rok.. je to po liecbe lepsie??

anonym_df30d5
16. aug 2026

@anonym_autor da sa to, ale chce to velku sebadisciplinu a trpezlivosť.
Ja som sa zatala pred svadbou = pravidelné silove tréningy s vahami a prísny jedalnicek (cez kaloricke tabulky) . Išla som dole o dve konfekcne cisla
Liecim sa niekoľko rokov, takže ani tak to nie je jednoduchšie. Proste spomalený metabolizmus tomu bráni, takže tu treba začať. Buduj svalovú hmotu, ta potom spaľuje tuky aj keď si v kľude....

autor
16. aug 2026
@anonym_df30d5

@anonym_autor da sa to, ale chce to velku sebadisciplinu a trpezlivosť.
Ja som sa zatala pred svadbou = pravidelné silove tréningy s vahami a prísny jedalnicek (cez kaloricke tabulky) . Išla som dole o dve konfekcne cisla
Liecim sa niekoľko rokov, takže ani tak to nie je jednoduchšie. Proste spomalený metabolizmus tomu bráni, takže tu treba začať. Buduj svalovú hmotu, ta potom spaľuje tuky aj keď si v kľude....

@anonym_df30d5 fiha, tak to klobuk dole
Aku dobu ti to trvalo? Silovy trening robim uz vyse roka, len mam obmedzene niektore cviky kvoli hernii hrudnej chrbtice.

anonym_df30d5
16. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_df30d5 fiha, tak to klobuk dole
Aku dobu ti to trvalo? Silovy trening robim uz vyse roka, len mam obmedzene niektore cviky kvoli hernii hrudnej chrbtice.

@anonym_autor cca 7 mesiacov,ale prvé 4 mesiace sa nedialo vôbec nič. Potom sa to až rozbehlo a šlo to lepšie, ale bolo to odmakane. Mala si aj trénera?
Ja som najprv začala s jedným, ten nebol vôbec efektívny, s nim som sa ai len nespotila, tak som zmenila. Nasla som si workoutovy gym, kde bol super tréner a z každého tréningu som odchádzala zničená a mokrá ako myš....spevnila som telo. Doma som si jedlo vazila a dávala pozor na sacharidy
Nefunguje to u nás ako u úplne zdravých ľudí, takže sa musis nadriet o to viac..bohužiaľ.

autor
16. aug 2026
@anonym_df30d5

@anonym_autor cca 7 mesiacov,ale prvé 4 mesiace sa nedialo vôbec nič. Potom sa to až rozbehlo a šlo to lepšie, ale bolo to odmakane. Mala si aj trénera?
Ja som najprv začala s jedným, ten nebol vôbec efektívny, s nim som sa ai len nespotila, tak som zmenila. Nasla som si workoutovy gym, kde bol super tréner a z každého tréningu som odchádzala zničená a mokrá ako myš....spevnila som telo. Doma som si jedlo vazila a dávala pozor na sacharidy
Nefunguje to u nás ako u úplne zdravých ľudí, takže sa musis nadriet o to viac..bohužiaľ.

@anonym_df30d5 mala som trenera, na jeho popud som sla na vysetrenie stitnej, lebo mu bolo divne,ze sa mic nedeje. No skusim aj ja nejaky tazsi trening, lebo zas spotena ako mys spm nebola a nejaku extra svalovicu som tiez nemala.

autor
16. aug 2026
@anonym_df30d5

@anonym_df30d5 dofrasa,musom dat pozor na sacharidy

anonym_df30d5
16. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_df30d5 mala som trenera, na jeho popud som sla na vysetrenie stitnej, lebo mu bolo divne,ze sa mic nedeje. No skusim aj ja nejaky tazsi trening, lebo zas spotena ako mys spm nebola a nejaku extra svalovicu som tiez nemala.

@anonym_autor tak super ze ta dostal k lekárovi. Ono ta štítna je nenápadná. Ja som mala viac problemov ktore som si ani neuvedomovala alebo nedávala do suvislosti a liecba mi pomohla (ale chce to cas kym sa vsetko upravi)...ma to vplyv na veľa veci v organizme...
Takže za toto sa mu poďakuj 😉

autor
16. aug 2026
@anonym_df30d5

@anonym_autor tak super ze ta dostal k lekárovi. Ono ta štítna je nenápadná. Ja som mala viac problemov ktore som si ani neuvedomovala alebo nedávala do suvislosti a liecba mi pomohla (ale chce to cas kym sa vsetko upravi)...ma to vplyv na veľa veci v organizme...
Takže za toto sa mu poďakuj 😉

@anonym_df30d5 podakovala som ;) a ake problemy si mala? Ja okrem zaseknutej hmotnosti a silnej unavy nic.

anonym_df30d5
16. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_df30d5 podakovala som ;) a ake problemy si mala? Ja okrem zaseknutej hmotnosti a silnej unavy nic.

@anonym_autor suchá pleť, častá mozgová hmla, slabá pamäť....ale trvalo to cca rok kym som si vsimla ze je tam zlepsenie a teraz sa už cítim úplne fit.

autor
16. aug 2026
@anonym_df30d5

@anonym_autor suchá pleť, častá mozgová hmla, slabá pamäť....ale trvalo to cca rok kym som si vsimla ze je tam zlepsenie a teraz sa už cítim úplne fit.

@anonym_df30d5 tak to je super,ze ti liecba pomohla . Beries euthyrox? Kolko mg?

anonym_56aef8
16. aug 2026

Pozor hashimoto je na cely zivot a zhorsuje sa. Mas nastavenu liecbu, vsetko je dobre, potom sa zhorsi a treba sa zase nastavit. Ja som zacinala na 50 a teraz mam 137.

anonym_df30d5
16. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_df30d5 tak to je super,ze ti liecba pomohla . Beries euthyrox? Kolko mg?

@anonym_autor áno, 75ku.
Ty sa ako dlho už liecis?

autor
16. aug 2026
@anonym_56aef8

Pozor hashimoto je na cely zivot a zhorsuje sa. Mas nastavenu liecbu, vsetko je dobre, potom sa zhorsi a treba sa zase nastavit. Ja som zacinala na 50 a teraz mam 137.

@anonym_56aef8 anp viem, bola som upozornena :(

autor
16. aug 2026
@anonym_df30d5

@anonym_autor áno, 75ku.
Ty sa ako dlho už liecis?

@anonym_df30d5 dva mesiace, 50tku

anonym_df30d5
16. aug 2026
@anonym_56aef8

@anonym_56aef8 áno, preto treba chodiť na pravidelné kontroly. Mne na každej kontrole dajú hned aj termín na dalsiu....

anonym_56aef8
16. aug 2026
@anonym_df30d5

@anonym_56aef8 áno, preto treba chodiť na pravidelné kontroly. Mne na každej kontrole dajú hned aj termín na dalsiu....

@anonym_df30d5 ja chodím každé tri mesiace. Vždy na jeseň a v zime a zhorší, v. lete trochu lepšie. Moja ŠŽ už viac menej nefunguje.

autor
16. aug 2026
@anonym_df30d5

@anonym_df30d5 ja mam ist o tri mesiace, aj by som sla skor, lebo neviem vsetky hodnotystitnej, len ten zaklad. Protilatky mi este nerobili

autor
16. aug 2026
@anonym_56aef8

@anonym_df30d5 ja chodím každé tri mesiace. Vždy na jeseň a v zime a zhorší, v. lete trochu lepšie. Moja ŠŽ už viac menej nefunguje.

@anonym_56aef8 och a mas ju este? Operacia nehrozi?

anonym_56aef8
17. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_56aef8 och a mas ju este? Operacia nehrozi?

@anonym_autor mám ju, nedávam si ju vybrať, kým netreba. Ale viac menej už nepracuje. Sú horšie dnia a lepšie dni. Je to autoimunitný zápal a s vekom sa to zhoršuje.

autor
17. aug 2026
@anonym_56aef8

@anonym_autor mám ju, nedávam si ju vybrať, kým netreba. Ale viac menej už nepracuje. Sú horšie dnia a lepšie dni. Je to autoimunitný zápal a s vekom sa to zhoršuje.

@anonym_56aef8 a ako vyzera u teba horsi den?. Ja len,ze co mam cakat.

anonym_56aef8
17. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_56aef8 a ako vyzera u teba horsi den?. Ja len,ze co mam cakat.

@anonym_autor u každého je to iné. Nejdem paušalizovať. U teba to bude tiež iné.

anonym_857a5a
19. aug 2026

@anonym_autor Ahoj autorka, neviem ci este sledujes tuto diskusiu. Len sa chcem spytat, ze ake si mala hodnoty tsh a FT4? Mne pred rokom povedala lekarka, ze mam zapal stitnej zlazy a uzlik, ale zatial bez liecby. Teraz som po roku mala kontrolu, ale cakam na vysledky. Pytam sa preto, ze ja mam tiez brutalnu unavu, ledva fungujem, vaha katastrofa...ked sa obedzujem a drzim dietu, cvicim, tak nepriberam, ale staci, ze jeden mesiac jem ako normalny clovek a hhed 3 kg hore. Chapes, neumerne vysledky k snahe....a o akne na tvari ani nehovorim. Vsetko som vravela lekarke a ona povedala, ze uvidime, co ukazu vysledky krvi, ze nemusi to byt stitnou, ze mam ist za gynekologom a gynekolog, ze u neho vsetko v poriadku, mam ist na endokrinologiu 🙈