Podpora pri večernom ovládaní chute na jedlo
Ahojte. Nejdem sa pýtať na zázračné prípravky, ktoré schudnú za mňa.
Skôr ma zaujíma niečo na podporu, aby to išlo rýchlejšie dole. Aby nebola taká chuť do jedla, hlavne večer. Sladké nejem, a Chipsy atď tiež nie. Ja sa večer normálne najem, ako na obed, len nie od hladu. Ale od chuti.
Kalorické tabuľky aj pohyb ovládam. Len keď to jedenie večer neviem ovládať 🙄
Všetko je to v hlave, nie neexistuje nič, žiadne zázračné nápoje, tabletky ani podobne, kalórie nepustia, len znížiť príjem
Všetko je to v hlave, nie neexistuje nič, žiadne zázračné nápoje, tabletky ani podobne, kalórie nepustia, len znížiť príjem
@zuzubb007 nepýtam sa na nič zázračné. Ale napríklad aj Maroš Molnar reklamuje nejaké kvapky, či čo. Pokiaľ to nie je nejak cez Ai upravené a podvod.
Ja nechcem spalovace tukov. Len niečo na rýchlejšie naštartovanie metabolizmu, aby to proste išlo, aby som nemala chuť do jedla večer.
Chróm vraj potláča chuť na sladké.
Zdravím, ak večer zvyknete jesť normálnu porciu "ako na obed", tak skúste pomaly posúvať čas, aby ste si ju nedali napr. o 20.00 ale postupne o 19.45, 19.30 a takto každý deň po troške dajme tomu do 18.00. Týmto spôsobom ak predpokladáme, že večeriate o 18.00 a raňajkujete o 7.00, máte 13 hodinový intermittent fasting bez väčšieho snaženia. Potom si nachystať na večer nejakú zeleninu a keď budete mať chuť, tak toto chrumkať. Vraj keď má hlava chuť na jedlo tak jej je jedno čo zje, najlepšie keď sa to dobre prežúva, preto sa aj k pozeraniu telky odporúčajú také zdravé snacky a nie keksy, chrumky, čipsy. No a ešte môže pomôcť vždy keď cítite hlad, napiť sa vody - zaberie nejaký ten objem v žalúdku. A z takých prirodzených urýchľovačov chudnutia - treba mať v poriadku štítnu žľazu (hlavne ženy, ktorým sa roky nedarí schudnúť napriek tomu, že si kontrolujú príjem a výdaj) a obmedziť alkohol, fajčenie, ultraspracované potraviny. Pohyb je dobrý katalyzátor ale skôr ten primeraný, dlhodobý a pravidelný - napr. rýchla chôdza. Treba myslieť na to, že silový tréning alebo vysokoenergetická aktivita síce spáli kalórie ale podporuje chuť do jedla. A napokon, spánok ovplyvňuje celkové energetické hospodárenie tela, takže zdravý spánok určite tiež pomôže. Prajem veľa zdravia
Skus malu druhu veceru - ale nizkokaloricku a nizkosacharidovu. Napriklad cottage so zeleninou alebo vecerny chlebik ( na 100 g ma 4 g sacharidov a az 26 g bielkovin) proste nieco co ta zasyti na dlhsie, ale nezvysi glykemiu v krvi nejako vyrazne, ani nema vela kalorii. Budes vediet ze sa najes, nebudes hladna, ale nebudu to blbosti.
Ja tomu všetkému rozumiem, aj som sa držala toho dlho, že som si dala 5x denne pravidelne jedlo. Vypočítané kalorie, pohyb... Len proste prišlo obdobie a nedarí sa. Potrebujem niečím zahnať tu chuť niečo žuť.
Keby som nejedla celý deň, a večer sa najem od hladu, nepoviem nič. Ale takto, že je pravidelne a večer jak sprostá si naberiem ryžu s mäsom a jem pri telke...ked ta chuť je silnejšia ako ja. Potom mam výčitky, neviem zaspať, som plná, ráno o kilo ťažšia...
Nejaký čaj, alebo chróm, jablčný ocot, či čo pomôže?
Také ako surová zelenina k telke, to je bežné, ale po tej zelenine si naberiem. 🙄
Ziadny jablcny ocot, ani nic take, proste si len nenabrat
Ale, pri chudnuti mozes siahnut po zero sugar napojoch, maju malo kalorii, mozes napriklad takto popijat. I ked neviem ako sa ti bude spat po plechovke koly... ten napad mam tuto od martiny, celkom rada ju sledujem:
Umy si zuby. Vraj to pomaha. Ci je to pravda neviem, ale vraj ano
Chróm vraj potláča chuť na sladké.
@catherinah U mňa NIKDY nefungoval, jedine ma páli záha s neho.
Mám to rovnako už celé roky. Teóriou ovládam aj cez deň to ide,ale príde večer a som v koncoch. A navyše strašný ponocovač.Takze večer ľahké jedlo ako adia po 17 či 18h. nejesť nehrozí vydržať.

ak vsetko ovladas, tak uz je to len o hlave a o zvyku.. pevna vola je jedine co pomoze