Podporme jedna druhú pri chudnutí
Ahojte mamičky aj nemamičky co by chceli schudnut 🙂 Mam taky problem,ze uz som sa xy krat snazila schudnut a vzdy som zlyhala a po par dnoch som bola tam kde predtym..Je tu viacero diskusii o chudnuti,kde sa mozme vselico dozvediet,ale ja som dostala taky napad,ze by sme sa navzajom kontrolovali,myslim ze urcite sa najde este niekto taky co ma tak slabu volu ako ja 🙂 Predstavujem si to takto..kazdy kto sa prida nam napise kolko vazi,mera,kolko chce schudnut a plus prida foto svojho tela (kludne bez tvare) nemusi byt ani v plavkach,kto ma problem moze dat kratasky a tricko..ale aby bolo dobre vidiet ked sa dostavia vysledky a vsetky pokroky...
a boli by sme navzajom na seba prisne,dotierave,kontrolovali by sme sa navzajom...napriklad by sme si pisali (kazdy kto ma ako cas) co sme jedli pocas dna,kolko sme odcvicili a pod...dalej by sme si pisali vsetky napady na chudnutie,co komu zabera..ale podstatou by bolo,ze pravidelne,napriklad kazde dva tyzdne,by kazda opat pridala svoju fotku,hmotnost,miery...ked niekto neprida,alebo dlhsie sa neohlasi ako sa mu dari,budeme mu vypisovat az kym sa neozve a podporime aby pokracoval dalej v spolocnom chudnuti..budeme sa sledovat navzajom,ktora ake pokroky urobila,a to nam bude motivaciou..ja mam momentalne cca 69kg a 174cm,chcem schudnut 10kg 🙂
tak co? dal by sa niekto na nieco take? 🙂 mozem pridat svoje foto a miery? 🙂
@mischena333 ja mam taky isty nazor 😉
@mischena333 jezis ne ja su jak prasa proste mam 168 cm a strasne moc kg
@mischena333 ale chlap ma z prace vianocne posedenie (orzan party v luxus style) tak si chcu dat saty ale nemozem tam ist ako pred porodom 🙂
@aknelka85 tak syry mam len rano a to max. 50g ovocie do obeda ok, to sa da zmaknut, no s tym rozdelenim neviem ale posnazim sa si spravit velky salat a jest ho postupne 🙂
viem ze by sa malo chudnut pomenej ako po kg za tyzden ale ja fakt musim a ono ked ma niekto 65 a ide na 60 tak je to ine ako ja z 95 ci?
@cawes Jakto?Temu neverim.Jak stara je fotka?Tak ty si odemna o 12centaku vyssi.Sakra 🙂
@cawes Co?To fakt?Netipla bych
@cawes z mensej vahy to ide pomalsie. Myslim si, ze ked ma clovek viac kg, najskor straca vodu, ak prida cvicenie, tak aj tuky. Inak, ak zacnes cvicit, tak sa aj meraj. Pretoze predsa len, svaly su tazsie ako tuk, aky si nebola deprimovana, ze vaha ide pomaly dole a pritom sa snazis 🙂. Maj po ruke vzdy meter, zapisuj si udaje. Kazdy cm dole ta bude tesit 🙂. neboj, das to! Len to neber ako dietu, nehladuj. Telo si to zapamata a potom ti to vrati. Teraz ma napadlo, skusala si oddelenu stravu? Ja som vdaka nej schudla 8 kg asi za tri mesiace. Do toho som aj cvicila. Teraz, po asi 5 rokoch sa mi tri kila vratili ale to je tym, ze nocne najazdy na chladnicku boli mojou zalubou 🙂
@aknelka85 Holka zlata, ty mi beries slova 😀
@aknelka85 Ja sa nerada vazim, lebo to je take nepresne. . .Najlepsi vazne podla metra a nejakych jednych na to urcenych gati. . .Tak to robim aj ja 😉
@mischena333 teoria nam ide, co? 😀 inak, ja mam po vcerajsom cviceni taku svalovicu, aku som uz dlho nemala 🙂 chodim ako robot 🙂
@mischena333 presne, ja som sa tiez vazila, niekedy som bola uplne zufala, ze sa vaha nehybala a tak som si kupila taky pekny ruzovy meter a to je teraz moj kamarat 🙂 🙂 a tiez mam rifle, ktore su takym ukazovatelom 🙂. Ked ich zapnem a sunky sa vyvalia z bokov, zle je 🙂
@aknelka85 Ha, presne, teoreticky vime vic nez dost, prax trochu pokulhava 😀 Umna ano.To mas dobre, ze sa ti vyvala iba speky z bokov ked je zle, mne tam isteho casu nesli nadzgat stehna 😠
@aknelka85 ja uz som skusala vsetko, ono ja som nabrala pocas tehotenstva tak
@mischena333 neni to stara fotka, ja mam len brucho ruky a vsetko mam tenke ako palicky 😀
@mischena333 jooooj, aj ja som mala take obdobie, na strednej, ze som bola viac sirsia ako vyssia. 🙄 hanbila som sa neskutocne. Nastastie som si uvedomila, ze musim so sebou nieco robit. Tak si dam ako tak pozor. Ale ja strasne rychlo a lahko priberam 😠 to je take nespravodlive, ze niekto moze jest vsetko, nie je to na nom vidno, niekto sa napije vody a uz mu vyduje brucho ☹
@cawes No uz sem chcela napisat, ze sme ritnate Zahoracky.Tak nic. 😉 Tak iba ja no. 😎 Ale to nemozes met vsetko v bruchu.To sa mi nezda, tolko?Hod sem fotku, odhod zabrany.Aj baby tu maju aj jasem dala.V pohode. 😉
@aknelka85 Kristova noho, nejsi moje dvojca?Jakebych to pisala ja. 😨 Ja sem sa na str.take uvedomila, divala sem sa do zrkadla a ta pneumatika kolem brucha nemela konca kraja 😉 Jak koleso z terennej motorky. 😖 Alebo z cestnej, ta ma sirsi koleso.A rekla sem si dost.Stym sa musi neco robit.Ale vcil mam iba tak 5kilo navic, lazoplazo
@mischena333 hehe 🙂. cau sestra! 🙂 🙂 🙂 bohvie, ci nie sme nejakou rodinou vetvou smrncnute 🙂. no presne, pneumatika, prsia strasne velke, stehna sa mi obtierali... dobre som sa vtedy vypapkala. Nevravim, ze teraz je to fajn, stale je co zlepsovat ale mam taky pocit, ze to ide pomalsie. Pozeram, ze ty si o rok odomna mladsia 😉
@aknelka85 No jasne, sak aj jasemsito uz vsimla, ze roky neseda.Ale aj tak, mne to do prs neslo 😠 Akurat do riti, stehen a nakonec ta pneumatika.Zdola nahor a pod prsama sa to stoplo.Ked tak iba o cislo, z citronov na pomarance 😀
dievcata, ja by som chcela prispiet svojou skusenostou. ja uz nechudnem, lebo niekolko rokov si drzim vahu, s ktorou som spokojna, ale mala som obdobie, ked som mala asi tak 7 kg navyse a paradoxne to bolo prave obdobie, kedy som najviac "chudla" a vymyslala so "zdravou stravou" (napr. nizkotucne jogurty, cerealne tycinky, tie tzv. polystyreny...). niekedy som dokonca vydrzala nejest aj 3 dni, len som pila dzusy. vysledok toho celeho bolo, ze som vobec neschudla, bola som nervozna, totalne som si rozhodila metabolizmus a bola som zo seba nestastna. striedavo som sa prejedala a dietovala a bolo to cele naprd. postupne som prisla nastastie na to, co na mna funguje:
- hlavna zasada je neprejedat sa a nedrzat ziadne diety
- jest pravidelne (to sa nie vzdy dari)
- nizkotucne jogurty jem, len ked ich kupim omylom 😀, som zastancom poctivych potravin, ktore dobre chutia a zasytia
- ked mam ne nieco chut, tak si to dam, lebo skusenost je taka, ze ak si namiesto cokolady dam mrkvu, tak tu cokoladu si dam nakoniec aj tak, tak naco to natahovat? 😉
- snazim sa jest kazdy den nejaku zeleninu alebo ovocie, nech su aj tie vitaminy
- polotovary kupujem velmi malo (najcastejsie mrazenu pizzu, to je velky pomocnik, ked nieto casu 😵
- vyhybam sa umelym sladidlam - ak ma byt nieco sladke, tak nech je tam poriadny poctivy cukor a nie nejaka chemia 🙂, uplne som napr. prestala zut zuvacky, a prakticky vobec nekupujem vitaminove doplnky, lebo tie su toho plne
- cvicim vacsinou len doma, ked mam cas a naladu (nastastie ma cvicenie vzdy bavilo), mne vyhovuju pomale cvicenia typu joga, pilates (z aerobicu vo fitku som mala akurat komplexy, lebo mi to velmi neslo 😀 ), chodim peso, ked sa da
Takymto sposobom fungujem uz roky a nie som hladna ani nervozna, nepriberam, telo vie, ze dostane najest 😉 , tak si netvori tukove zasoby, travenie sa mi upravilo. Ja nepriberiem dokonca ani cez sviatky a pritom sa vobec nemusim krotit. Dam si kludne majonezovy salat, zakusky... Jednoducho moje telo sa akosi naucilo nepytat viac ako potrebuje 😵
viem, ze niektore dievcata maju nadvahu mozno niekolko desiatok kg (a nie 7, ako som mala ja) a preto siahaju po drastickych dietach a dufaju v rychle vysledky. ja si ale myslim, ze dlhodobo toto v 99% pripadoch nemoze fungovat a chcela by som vsetky chudnuce zienky povzbudit, nech to skusia radsej pomalymi postupnymi zmenami so zdravym rozumom 🙂
@paskolinka dakujem za super rady! Beriem si z teba priklad 😉
@paskolinka Presne jak ja!Super super, tak som si sta, ze som to robila dobre.
@mischena333 ja som dala z prs dole asi dve cisla. Neviem, nevadi mi to 🙂. teraz su take akurat 🙂. Aj moj frajer je spokojny 😀 sice nedavno ma dorazil, on je chudy, vysoky, vsetci sa s nim vadia, ze ma jest a on stale zabuda. Ked som mu aj ja dohovarala, ze by mal pribrat tak mi zahlasil - vezmem si z teba 😠 no, netresknes ho s niecim? 😝
@aknelka85 Teda jaky vtipny!No ale stopro je aj par tvojimi kilami spokojny a ma ich rad 😎 Inac pekne naprd, ze ten tuk mizne rovnomerne, aj tam kde by v pohode mohol ostat, ze? 🙂 Tiez mi to az tak nevadi, sak su pushupky 😀
@aknelka85 Inac moj postreh, jak tady travim cas a jak sa sem na mk tesim, tez zabudam jest. . . 😀
@mischena333 no, vtipalek je to poriadny 🙂 tak to dufam, ze moje kikecka ma rad 🙂. ved som mu neraz povedala, nepaci sa ti? Vymen! 😎 ja zabudam jest iba v robote 😒 potom vecer by som zjedla aj chladnicku 😠

@cawes tak to mame mesiac. Skus si jedlo rozdelit na tych 5 malych porcii a pridaj cvicenie. Minimalne 20 minut. Kardio na spalovanie tukov je asi najlepsie. Ovocie si daj len do obeda. Skus si precitat prispevky od ostatnych zienok, mozno ta nieco z nich oslovi a zaujme 🙂 skus na ten mesiac vynechat sladkosti a syry. Tie su dost tucne. Niekde som citala, ze aj ked je vyrobok oznaceny ako light, ma pridane omnoho vacsie mnozstvo cukru ako normalny vyrobok. Cize ani tak ani tak. Drzim ti moc palce!