Podporme jedna druhú pri chudnutí
Ahojte mamičky aj nemamičky co by chceli schudnut 🙂 Mam taky problem,ze uz som sa xy krat snazila schudnut a vzdy som zlyhala a po par dnoch som bola tam kde predtym..Je tu viacero diskusii o chudnuti,kde sa mozme vselico dozvediet,ale ja som dostala taky napad,ze by sme sa navzajom kontrolovali,myslim ze urcite sa najde este niekto taky co ma tak slabu volu ako ja 🙂 Predstavujem si to takto..kazdy kto sa prida nam napise kolko vazi,mera,kolko chce schudnut a plus prida foto svojho tela (kludne bez tvare) nemusi byt ani v plavkach,kto ma problem moze dat kratasky a tricko..ale aby bolo dobre vidiet ked sa dostavia vysledky a vsetky pokroky...
a boli by sme navzajom na seba prisne,dotierave,kontrolovali by sme sa navzajom...napriklad by sme si pisali (kazdy kto ma ako cas) co sme jedli pocas dna,kolko sme odcvicili a pod...dalej by sme si pisali vsetky napady na chudnutie,co komu zabera..ale podstatou by bolo,ze pravidelne,napriklad kazde dva tyzdne,by kazda opat pridala svoju fotku,hmotnost,miery...ked niekto neprida,alebo dlhsie sa neohlasi ako sa mu dari,budeme mu vypisovat az kym sa neozve a podporime aby pokracoval dalej v spolocnom chudnuti..budeme sa sledovat navzajom,ktora ake pokroky urobila,a to nam bude motivaciou..ja mam momentalne cca 69kg a 174cm,chcem schudnut 10kg 🙂
tak co? dal by sa niekto na nieco take? 🙂 mozem pridat svoje foto a miery? 🙂
@jaruska6 ja som tiez za,ze ked som velmi zvyknuta na sladkosti,tak si ten cukor netreba odopriat celkom lebo potom pride den kedy nevydrzim tu chut a zjem pred spanim tak ako pises celu cokoladu...ja zase davam tri lyzicky cukru do kavy,tak sice si nedavam ziadne musli a ine sladke veci,ale tu sladku kavu si dam kazdy den v doobednajsich hodinach...a tiez biele jogurty nemam rada,taze jem sladke...alebo si dam cornflakesy s mliekom tak to sa trosku osalim ze jem pochutinu :P tak ja si myslim ze ked zjes jednu musli doobeda tak je to lepsie ako keby par dni nic a potom naraz jednu milku 🙂 noo a to ze si sa nestihala najest a nakoniec si od strasneho hladu zjedla to hniezdo tiez neni najlepsie,lebo telo si to urcite hned ulozilo...ine je keby si jedla pravidelne a miesto jedneho jedla zjes to hniezdo,lebo ked je rozbehnuty metabolizmus tak to pocas dna spalis... 🙂
@matamare27 no tak to nie moc najlepsie ze po ranajkach do druhej si nic nezjedla :P a 3 x kavu ..no ono pokyal je nesladena bez mlieka tak ok ale asi to tak nieje ze :P tak aj nato pozor 🙂 a zavislosti od kavy sa zbavis tak ze si postupne budes znizovat davku,alebo si neurob taku chutnu :D
@manzelka123 no ja pijem s mliekom a cukrom skusala som s umelym sladidlom ale to je hnus sladsie ako cukor 😝
@manzelka123
ja pošlem foto zajtra,už to mám odfotené 😝 🙂
ale priznávam,že nakoniec idem na to od pondelka lebo víkend máme hodový-do toho sťahovanie nás čaká za pár dní tak balím a proste nemám čas si robiť zvlášž jedlo čo si robím a aj tak by som to domrvila cez víkend takže ešte si užívam "veget" v jedení 😅
Ahojte baby, ja pokracujem aj ked dnes rano som dostala menzes a je mi strasne spatne 😝 svokor mi na obed doniesol plnyyy tanier vonavych zemiakovych placiek 😠 😒 tak jasne ze som sa do nich pustila ale s mierou na veceru som mala len cesnacku polievku a pred chvilou som od hladu schrumala jablko a broskynu 😅
@manzelka123 No a inak som dnes myslela na to, ze ci budeme mat nejaky termin napr,. ci po tyzdni, alebo mesiaci budeme znovu pisat miery, vahu a posielat foto ??? Abo ako ? 😉
Inak zatial som len akoze upravila stravu nejem po 17:00 a cvicila som len 1x 😅
@manzelka123 celkom to ujde 🙂 , co sa tyka kavy, tak som znizila z dvoch lyziciek cukru na 1, ale dalej uz neznicujem, ved co potom budem mat z tej kavy :D a tiez pijem kavu s mliekom. vacsinou 3 kavy denne, ale niekedy aj viac. Dnes vecer Ti poslem najaktualnejsiu fotku 🙂. Vahu Ti nepoviem, lebo odisla na druhy svet :D :D .
Co sa tyka jogurtov tak vacsinou sabinovske, alebo fantaziu, biely jogurt by som nezjedla 😝
@lusika02 navrhujem aktualizaciu po mesiaci, po tyzdni je podla mna skoro.
vcera dietka, bola som na chate tak po piatkovom ,,zatahu,, ani nejak nechutilo jest 😀 😀 😀 😀 😀
@danuska24 Mooze byt 😉
Inak dnes ranjky musly s mliekom, desiata kusocek tvarohovej strudle sakra ma takto pokusaju svokrovci 😠 co s nimi 😅 obed zapekane kur. prsia s hlivou mozarellou a paradajkami 😉
Ja kavu pijem bez cukru ale vraj to nie je zdrave tak baby ziadne vycitky 😉 len mne viac chuti bez 🙂
ozaj tak teda na kolkeho dame termin merania vazenia?
@lusika02 Ahojky, tak ja tiež navrhujem jeden krát v mesiaci, ale na aký termín sa dohodneme, skúsme vždy k 25 v mesiaci, ak samozrejme budú kočky súhlasiť?
Inak ja dnes na raňajky: jogurt + káva, desiata: celozrnný knackebrot(2ks) + pol bielka z vajíčka a 1/2 jablka, obed:morčacie dusené mäsko s mrkvou a kyslou kapustou, na olovrant sa ešte len chystám....
no v pohode mozme aj toho 25 ak to aj ostatnym vyhovuje 😉
Dievcata ja sa s vysledkami pridam az na konci mesiaca, lebo prave okolo 25. by som mala mat kramy. A to budem urcite spuchnuta ako ropucha...a keby som sa odfotila, tak by ma to len viac zdeprimovalo 🙂 ale ak pridu skor, foto a vysledky dodam v termine 😉 Inak, sa mi darilo nejest tyzden sladkosti a dnes - katastrofa! Keby som mala po ruke klince v cokolade, tak aj tie cmulam 🙄
@alples Ja to nevnímam, ako to, že stále chudnem.Ani to dlhodobo neriešim.Skôr som pochopila, že človek to musí brať ako životný štýl a ide o beh na dlhé trate.Netúžim po expresnom schudnutí, skôr hľadám cestu, ako si udržať hmotnosť, v tomto uponáhľanom, vystresovanom živote.Kým som bola doma na materskej kontrolovala som si v pohode stravu, sem tam nejaká mlska a veľa pohybu s drobcom - nebol problém.Pri sedení v práci a cestovaní autom, to už nie je také jednoduché.Ale beriem to ako výzvu, naučiť sa ovládať svoje telo.Takže tento rok do augusta(cca4mesiace) som pekne schudla cca 6kg, aj som cvičila cca 3 krát týždenne, a zadarilo sa.Avšak dovolenky all inclusive + grilovačky, prestala som cvičiť a 5 kg sa mi vrátilo, ale zas stopla som to a snažím sa spraviť niečo pre to, aby som sa pomaly s jedením všetkého, dokonca aj sladkého, slaného a kadejakých pochutiniek, samozrejme v miere, vedela dostať na hmotnosť kt. chcem a potom sa aj na nej udržiavala.Len skúšam,ale snáď sa podarí.Nechcem opäť riskovať, že schudnem a potom ako si písala cez sviatky zjem 5 koláčov, šalát , rezeň a mám to naspäť 🙂 😉
@aknelka85 Však presne nad tým som uvažovala, každá máme nejaký termín svojich dní a zladiť to tak aby boli údaje vypovedateľné, asi nebude celkom jednoduché, ale poradíme si.Ja som za variantu, kto môže nech si údaje zapíše k 25. a tie ktoré budú mať svoje dni, tak k poslednému dňu v mesiaci, nech je to objektívne, ak to teda všetky schválime? 🙂
ahojte, tak sa k vam pridavam...
ja som minuly rok schudla cvicenim a upravou stravy asi 16kg, potom nieco nabrala cez dovolenky... teraz mam 54kg ale potrebujem dat tych 5 dole☹ a idu omnoho tazsie ako tych 16 minuly rok😉
takze ja som dnes ranajkodesiatovala broskynu a kusok jablka, idem sa este naliat vodou a potom na obed mam morcacie prsia - bud ich spravim na prirodno alebo zapeciem😉 poobede len jablcko a vecer tvaroh😉
inak zacala som minuly tyzden s upravou stravy na 56kg, takze za tyzden islo 1.5kg dole - ale teda sobota a nedela bola samozrejme porusovana😉 ale neriesim, ja som si dala ze cez tyzden upravujem a vikend je volno ( jasne ze nie uplne prezieranie sa ale dovolim si aj sladke aj prilohy a tak😉 )
moja dnesna ,,strava,, zatial - kava, vlaknina, kava, snad na obed nieco zjem :D , pijem vela vody, tak nejak nie som hladna. Ja viem ze to nie je dobreeee 😝 😀 😀 😀 😀 😀
@aknelka85 Mne to vyšlo zo všetkého najrozumnejšie.Vyprážené veci jem max.3 krát do roka, sladké som nikdy nemala v obĽube, mojim top sú slané snacky- tyčinky a iné nezmysly, ale isto sa tým nenapchávam od rána do večera a ovocie a zeleninu som mala vždy rada.Som len zvedavá, či to bude fungovať a úplne najdôležitejšia je podľa mňa pravidelnosť v stravovaní a pitný režim.Pravidelnosť a hektický životný štýl, to fakt nejde dokopy, ale musím sa k tomu dokopať a musí byť nejaké riešenie, však do konca života nechcem diétovať, skôr stravovať sa viac menej zdravo, v primeraných množstvách a raz za čas si dopriať v malom množstve aj nejakú tú mlsku 🙂 . Snáď sa zadarí.
@aknelka85 Keby sme boli samé, verím, že by sme to v pohode zvládli, mne kadečo podonášajú rodičia, niečo mám doma pre dieťa a muž je" požierač " 🙂 Miliek, tak to chce iné pevné nervy, ale keď to nezvládam jeden pásik čokolády, alebo zopár gumových mackov si dám, aj keď s výčitkami.Tie naše hormóny sú zákerácke 😒 🙂
@jaruska6 S tou pravidelnostou mas svatu pravdu. Urcite sa organizmus nakopne a zacne spravne pracovat. Ale prave toto je moj najvacsi problem. Nedokazem sa pravidelne stravovat. Kvoli mojej robote sa spamatam vecer o 18.00, ze sakra, vsak som len ranajkovala. A ked si to uvedomim, uz zobnem z toho, z tamtoho a do postele ide s plnym bruchom 🙄 poradte mi prosiiiiiim. Normalne som uvazovala, ze si dam budik na kazde tri hodiny, aby mi pripomenul, ze mam jest 🙂 Ale ako sa poznam, bud by som ho niekde stratila alebo zabudla, preco vlastne zvoni 😀
Ahojte ja som vcera trosku pocvicila ale len brusaky a trosku na nohy inac sa snazim len stravou drzat spat 😉
@aknelka85 no ja som si na zaciatku veru na mobile nadstavovala budik a jedla som tak, kazde 3 hod uz som si zvykla ale este sa mi stane, ze sa pozabudnem, normalne si clovek musi zvykat na take caste jedenie 😀 ale hlavne jest mensie a zdravsie porcie a veeeela pit
Inak baby ja pijem aj caj Popradsky Pu-erh chudnutie (mata, slivka, ananas) neviem ci sa z neho chudne ale pravidelne 2x denne ma precisti 😉
Tak dochudnutia dievcence drzte saaaa 😎
@aknelka85 ahoj... ta pravidelnost sa da podla mna dosiahnut hlavne planovanim... ja som minuly rok varila muzovi do prace - rano ranajky spolu aj s detmi, potom si nornalne bral desiatu, obed, olovrant - ked to mal pekne nakrabickovane tak to aj pravidelne jedol... co sa tyka vody tak ja somv praci mala vo zvyku si naplnit 1.5l flasu a vedela som ze to v praci musim vypit... pekne na stole namna ta flasa pozerala😉
@dai Však aj na mňa pozerá, vyžmurkáva fľaša s vodou, ale nechytám sa, nejak počas tohto chladnejšieho obdobia mi skôr ide bylinkový čaj, zelený....Ja väčšinou doma ráno vypijem 2-3 poháre vody, keď prídem do práce tak počas celého dňa 5-6 pohárov čaju a snažím sa cca 2 poháre vody, ale nie vždy sa zadarí.A keď prídem z práce domov, tak pohár teplého čaju a potom až kým idem spať pijem vodu 🙂 , koľo sa mi žiada 😎

@manzelka123 Tak ja sa priznávam, dnes doobeda som zjedla jedno osie hniezdo, ráno som sa nestíhala naraňajkovať a o 11.00 mi tak zavíjalo v bruchu, ešte s malým chytro utekať von, tak som zjedla, čo zostalo na stole z raňajok po mojich mládencoch.Idem mať však svoje dni a vtedy by som jednoducho zjedla totálne všetko,takže snažím sa krotiť a zas keď prejdem na normálny režim, aspoň nebude taký jojo efekt.Inak rozhodla som sa, že doobeda si vždy aspoň 1 musli tyčinku, sušené ovocie, kúsok čokolády, alebo niečo sladké, každý deň, dám.Pokiaľ si to odopieram, tak celý týždeň vydržím v pohode, ale príde víkend a zjem polku Milka čokolády, alebo celú Horalku....takže vyskúšam niečo takéto, uvidím, ako to budúci týždeň dopadne.Zrejme to zhadzovanie kg, nepôjde tak rýchlo, ale verím, že do vianoc tých 5kg dám, no MUSÍM!!!!