Pomoc s kalorickým deficitom pre chudnutie
Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o radu.
Chcem schudnúť a zapisovať si všetko do kalorickych tabuliek. Výška 176cm, váha 108kg, 30 rokov a mierna aktivita.
Viete mi s tým niekto pomôcť? Dakujem
Presne stiahni kaloricke tabuľky a začni cvičiť, pri tvojej extrémnej váhe by si mala prvé kila začať dávať rýchlo dole, napríklad ja kalorické tabuľky som v živote nepoužíva, viem cca čo má kolko kalórií to sa naučíš a ideš, keď vieš, že jogurt má 200 kalórií, atď. a chces dosiahnuť ideálny prijem okolo 1800 kalórií jednoduchá matika, žiadne sladké vody, sladkosti zrušiť, malé porcie a pôjde to same
Pri takejto váhe by som to riešila skôr zo začiatku s trénerom. Ak máte znalosť v oblasti stravovania tak možno tabuľky budú stačiť + pohyb, ale bude to hlavne o zmene stravovania ak tam nie je iné zdravotný problém, myslím čo sa týka váhy.
pridaj sa k nam do skupiny https://www.modrykonik.sk/group/6855/ tam ti poradia
@lenkape41 s čím pomôcť? Nastaviť tabuľky, či zostaviť plán?
@lenkape41 do tabuliek, keď zadáte hodnoty, vám vypočítajú príjem automaticky. prvé dni/týždne zapisujte, čo jete, aj keď prešvihnete kalórie, následne si môžete začať ten jedálniček upravovať, časom uvidíte, čo vystrelí tuky, čo sacharidy, kde treba pridať bielkoviny. základ je splniť kalórie a bielkoviny, tuky a sacharidy sa utrasú. v nastaveniach si vypnite aktivity, a nezapisujte si ich do tabuliek. okrem toho odporúčam na instagrame profil fitkoučing, alebo aj ich podcasty. super to tam vysvetľujú.
Viem ti s tym pomoct keby chceš. Stačí mi napísať do správy.Ale tak pre zaciatok asi stiahni tu appku Kalorické tabuľky. Nezlakni sa nie je to platené. Len ked chces riesit fakt detaily a to tebe netreba. Vyplnis tvoje rozmery, to zvladnes v pohodke. Treba aj nastavit v nastaveniach svoj rezim, podla toho kolko aktivít máš každý deň (pausalny vydaj) v týždni a vypneš aj travenie (vsetko to je v nastaveni jedalnicka) a das si jednotku kcal. Potom uz tusim netreba nic riesit. Vsetko vypocita za teba len nastavis ciel chudnutia.
Ako aj pisu vyssie. Dolezite je splnit bielkoviny za den. Zo zaciatku to bude náročné sa trafit ale netreba sa vzdat. Mne to trvalo tiez dlhu dobu. Aktivitu vypĺňať denne netreba 😄
@lenkape41 drzim ti palce sice som isla z nizsej vahy ale za 6mes 25kil som mala dole len na tabulkach prerusovanom poste a cvicenim
Nezabúdaj aj na správnu výživu..😉
a hlavne zotrvaj! Držím palce
Ahoj, podľa tvojich info vychádzajú tvoje udržiavacie kalórie 2243 kcal.
Deficit sa odporúča Max do 400kcal, čiže v tvojom prípade vychádza aby si prijala denne 1843 kcal.
Bielkoviny sú pri chudnutí veľmi potrebné, význam majú pri stave sýtosti a nastáva menšia redukcia svalstva.
Odporúča sa prijímať 1,6-2,2g na kilo hmotnosti. To máme 108x2=216g bielkovín.
Tuky sú dôležité pre hormóny preto ich treba tiež prijímať v dostatočnom množstve. Odporúča sa 0,8-1,2g na kilo hmotnosti. 108x0,8=86g tukov.
Sacharidy sú energia, tebe vychádza 52g sacharidov.
Vychádzala som z toho, že máš malé alebo úplne minimálne cvičenie. Ak by si začala cvičiť, tak je potrebné hodnoty opäť upraviť.

stiahni si tabuľky, zapisuj a sleduj... či s čím potrebuješ pomôcť