Ako zdravo schudnúť 15 kg bez cvičenia?
Baby potrebujem tolkoto schudnut. Za aky cas je to realne/zdrave? Cvicit nemam cas pri 3 detoch cize len uprava stravy. Dakujem
@natalia2007 strava je 70%, takže super 🙂
@natalia2007 prestať piť sladké nápoje kilá pôjdu samé dolu
@natalia2007 skúste prerušovaný pôst.
16hodin postite ,dovolené je voda,čaj ,káva bez mlieka A bez cukru.
Jete v čase 8hodinoveho okna.
Ja osobne dodržiavam čas od 9hodiny do 17hodiny.
Raňajky o 9hod,obed o 13hod a večeru mám o 16.30h.
Za 63 dní som schudla 9kg.
Pohyb mám bežný buď v práci alebo doma .
Necvicim ,ale obľubujem chôdzu .
Počítam kalorie podľa aplikácie kalorické tabuľky .
Chudnem zo zdravotných dôvodov ,a iste treba aj pevnú vôľu ☺️
Otazkou je tvoja pociatocna vaha, je ine schudnut 15kg ak mas 120kg na zaciatku a ked mas 75kg… ale zdrave chudnutie, bez spatneho pribratia je tych 0.5-1kg za tyzden… Strava je zaklad, len netreba hned prehanat, dovol si co mas rada, ale v mensom. Najlepsie je si spisovat kaloricke tabulky a byt len v miernom kalorickom deficite - okolo 200kcal. To, ze nemas cas na cvicenie nevadi, aj tak najlepsi a cloveku najprirodzenejsi pohyb je chodza a to s detmi predpokladam, ze mozes 🙂 Drzim palce a ked budes potrebovat pomoc, kludne mi napis. Presla som si tym tiez
@natalia2007 zalezi aj z akej vahy to ide, ale do 6 mesiacov urcite, ak je vyssia vaha tak mozno aj do 3 mesiacov. Ja som bola kedysi u trenerky a nebola to ze extremna vaha a tiez vravela, ze 15kg za 3 mesiace s prehladom. Ale dala som vtedy dole asi len okolo 8-10 kg nakoniec.
@natalia2007 obmedzit
@natalia2007 staci obmedzit sladke, a mensie porcie jedla a ono to pojde same dole, namiesto sladkosti ovocie.
@natalia2007 ahoj pisem ti poznatok z mojej 2 mesacnej cesty. Za 2 mesiace som dala 8 kg dole len upravou stravy. Vsetko zapisujem do kt a necvicim. Podstate som vylucila len hambace, vyprazane jedla, sladkosti a cipsy. Dam si colu zero za obmenu 🙂 ma
0 kcal ani cukor nic. Z bravcoveho len panenku ostatne ma pre mna vysoke mnozstvo tuku. Prevazne jem kuracie, hovadzie mlete, ryby, chlieb - proteinovy, celozrnny, kvaskovy, tortily, kuskus, quinoa, bulgur, krevety, grecky jogurt, tvaruzky, strukoviny, vsetku zeleninu, vajcia, avokado, tvaroh. Dokonca si dam aj cestoviny (80g), ryzu aj zemiaky (100g).
@natalia2007 moj otec schudol 18 kil za 3 mesiace, len nejedol sladke, pohyb taky bezny ako ma dochodca doma po dvore...
Oni je rozdiel z akej vahy chudnes, z urovne obezity vies 15 kil schudnut rychlo, pri nadvahe nieco dlhsie a ked je to 15 kil ale nejdes z nadvahy tak to bude samotnou upravou stravy trvat dlhsie.
Taka stredna cesta by som povedala ze daj si ciel 6-9 mesiacov, to je splnitelne, bez nejakeho hladovania.
Rozdiel preco to s cvicenim ide rychlejsie nez len stravou je ze lahsim dennym ccicenim odoberies z denneho prijmu tak 150-200 kcal (to mas 3/4 jednej horalky). Cize vela toho nie je co zachranis cvicenim, preto sa hovori hlavne o strave.
Cvicenie ma ale dlhodoby efekt, lebo nim budujes svaly. Svaly spaluju viac kcal nez tuk, takze cvixenim vymenis tuk za svaly a tvoje telo spaluje ovela viac z behneho prijmu co zjes.
Urcite to je s detmi narocne najst si cas cvicit. Ale myslim ze viac ako nejake natriasanie a skakanie sa rata bezny denny pohyb, ktoreho mas urcite dostatok 😅 mne napr vzdy velmi prospelo ked boli deti malicke a spali viac krat za den ze jeden denny spanok som isla von a proste som 1 hodinu v kuse s kocikom chodila. To mas spalenych cca 200 kcal, hlava prevetrana, nakup vybaveny, pripdne som zvysila rychlost pre vacsi efekt 🤭
Proste s detmi to tazko do dajakejo fitka chodit, uplne chapem, ale zaklad je aj tak vzdy standardny denny pohyb podla mna….
No, rychlost chudnutia moze zavisiet aj od veku. Do 35ky to ide lahsie. Urcite na zaciatok pomoze jest mensie porcie a obmedzit pecivo, chlieb a sladke. A mat pravidelny rezim.
@natalia2007 určite strava. Ja som kvôli zdravotným dôvodom vylúčila všetky sacharidy/nájdi si low carb dieta/...za necelé tri mesiace som schudla 10 kg... prvé týždne boli brutálne...nebol to zámer, no takto sa to stalo.
@natalia2007 Ked pridas silove cvicenia, klasika drepy a podobne nieco co zvladnes kazdy den doma 15minut. To neverim, ze si nenajdes. Schudnes ovela skor. Svaly papaju viac energie rozumej lepsie budes palit tuk.
@31majka12 ja drzim prerusovany post roky a nechudnem....neni to len o nom
Ja som zatiaľ počas postu(4,5tyzdna teraz) schudla 5kg. Strava je nasledovná:
8:00 Raňajky: ovocie (2-3ks) s otrubami a semiačkami
12:00 Obed: čo v práci navaria (polievka a druhé)
17:00 čerstvá nakrájaná zelenina + pár orechov a 2ks kukuričného chlebíka.
Plus počas dňa cca 2litre čistej vody pripadne Fatra na trávenie. Občas k obedu čaj.
Nič iné medzitým nejem.
@natalia2007 ahoj, ja nieco podobne riesim momentalne tiez. Odporucam ist za odbornikom,ktory ti stravu vyvazene a zodpovedne upravi. Ja som si nasla vyzivoveho poradcu a kazdy mesiac idem pekne takmer o pol kila az kilo dole 😉 ked nieco neviem, napisem mu alebo zavolam a pekne poradi. Ak mi nieco v jedalnicku nevyhovovalo, hned zmenil 😊Robi aj online, takze dalsia vyhoda ze sa nikam nemusim trepat.
Ja sa tomu trošku venujem a ako tu aj bolo spomenuté, najlepšie je začať s kalorickými tabuľkami a držať sa každý deň v kalorickom deficite a zapisovať si, čo ješ. Pretože veľakrát si ľudia myslia, ako jedia málo, ale v skutočnosti je to veľa tukov a sacharidov. Takže cca dva týdžne si zapisovať realitu a zistíš, čo treba jesť. Dodržovať to a váha pôjde logicky dole. Ak sa nebudeš držať v kalorickom deficite, tak logicky neschudneš. Samozrejme na pohyb pomôže aj rýchla chôdza aspoň, ale ak nemáš čas, aspoň tú stravu odsledovať a budeš sa aj lepšie cítiť. Držím palce. Každopádne, časovo je to individuálne, dôležité je vytrvať aj keď to pôjde ťažšie, jasné, že priberanie ide rýchlo ale to chudnutie je drina.
@natalia2007 Zelezi aj koľko máte rokov, či máte v poriadku všetky parametre, vyšetrenia, metabolizmus...
Ja keď som mala 33 rokov krásne som chudla zo dňa na deň som sa tešila ako to ide dole a to som si strážila kalorie, čiže počítala som koľko kalórií môžem za deň prijať aby príjem kalórií bol nižší ako výdaj energie . Vždy je to o prijme a výdaji. Schudla som 13 kg v tom čase.
No a dnes mam 39 rokov , opäť sa pokúšam chudnúť tou istou overenou cestou a ono to už akosi nezabera...Vôbec to nejde tak ľahko ako prr rokmi . Preto si myslím ze záleží aj od veku, čím je žena mladšia tým rýchlejši metabolizmus a ide to ľahšie, mám už pred 40 tkou, mám rozhadzane aj hormóny moje nálady sú burlive, strieda sa to ... A do toho stres , vysoký kortizol, tetania atď atď..A už to nejde tak ľahko ako pred rokmi.
@natalia2007 ahoj, ja tiež nemám čas cvičiť..držím od januára prerušovaný pôst a od januára som schudla síce len 5kg...ale cítim to hlavne na šatách...pri prerušovanom pôste idú skôr cm dole a je to o zmene životného štýlu...držím prsty 🍀
@dievcacitajucelist Super, toto by som ja ťažko dala . Keď som hladná som nervózna a hneď ma páli zaha.
@jerrz je to len otázka, zvyku a podľa toho ako si nastavíš okno kedy ješ...ja to mám od 09:00 do 17:00 a je to pre mňa ok...
@dievcacitajucelist A večer Dunaj o pol 9 tej ,vydrzat do 23 je umenie... Ja keď som strzila prísne kalorie tak som chodila spat o 21 hod , aby na mňa nedolahol hlad 😆
@jerrz to poznám 😁 môj muž je taký pokušiteľ večer...predtým mi to dosť vadilo... Ale teraz si spravím bylinný čaj do "vedrá" (veľká šálka) a pijem čajík 😁
@natalia2007 ja som teraz vyskúšala fitlavia.sk mali taku vyzvu mesacne 9,99 eur, je niekoľko vzorovych jedálničkov. Velmi pekne prepracovane, vie ta to spravne nastaviť ako sa stravovat a niektore jedla som robila aj svojej rodine. Potraviny uplne bezne. Je tam aj cvicenie.
Ja som schudla 6 kg za 2 mesiace, mne to uz ide pomalsie kedze uz ma po 46 kg.
@natalia2007 ahoj. Aj ja mam 3 deti, najmladsie nema ani rok, najstarsie nema este sest. Tiez chcem dat dole 15kg. Zacala som pred tyzdnom. A tiez iba upravou stravy, tiez nemam sancu cvicit. Takze nie, nie je to vyhovorka...
@natalia2007 tiež mam 3 deti, ale polhodinku si najdem kazdy deň 🙂 ja som si stravu riadne upravila, treba dbat na pitny rezim a prisun bielkovin. Potrebovala som zhodit 30 kil. Zatial sa mi podarilo 10 kil. Zo zaciatku to ide lahsie, nakolko prv ide voda, potom tuk. Cvicit je dolezite z toho hladiska aby si nechudla zo svalov ale z tukov 🙂 vela stastia
skus fasting, ideal na zaciatko 8:16 (prip. neskor 6:18) - kde mas presne stanovene 8 (6) hodinove casove okno kedy jes - napr. od 11-19, alebo 12-20, alebo 10-18 a kedy nejes (mozes vodu)... ja som tak dala dole 4kg v priebehu 1.5 mesiaca.... jedalnicek som nijak extra neupravovala, len proste vynechala som ranajky a vecer som nevyzierala mlsky 😀
@cookie29 presne tak,hned sa tu polovica vie hned "vyznat" v situacii autorky🤦🏽♀️ ja tiez potrebujem dat dole dost,no napr.aj ja mam male dieta ,od ktoreho nemozem pocas spanku odist,nespi v postielke,musim skakat kazdu chvilu do postele aby som s cecuchom" douspala... ked je hore,musim sa mu venovat ak je doma zvysok rodiny,aj navarit atd treba🙄Nemame kazda odlozitelne deti 🤷🏽♀️

Skúste si kúpiť knihy od Antónie Mačingovej: Najedzte sa do štíhlosti. Mne veľmi pomohla zmena stravy. Tam to má podľa krvných skupín a naozaj to funguje. Čo sa týka kíl, išlo dole tak 10 kg, ale veľkostne som dala dolu dve konfekčné veľkosti. A to je dôležitejšie.