icon

Potrebujem schudnúť aspoň 5 kg

8. nov 2022

Ahojte ,mam 39 rokov a posledny pol rok som pribrala pat kg,ktore neviem dat ani za svet dole.Citim sa nekomfortne, všetko mi je uzke.Som velmi nizka a nevyzera to dobre.Rada by som sla na svoju pôvodnú vahu.Cvicit vsak nestiham a ani nemam pevnu volnu to absolvovať.Poradte mi ako dat tych 5 kg dole.Nie je to vela ale drzia sa ma ako kliest.Co mate odskusane?

viestta
•
8. nov 2022

Zmeň stravu, niekde sa tie kila vzali, takže treba pozrieť co, kedy a koľko jedavas

teridra
•
8. nov 2022

Schudni s DaVe ak chcete mat presny rezim. Rozhodne nie: vynechavanie sacahrdiov lebo su fuj 🤦🏻‍♀️, minimalizovanie kalorii na taku nizku uroven, ktora nepostaci ani na zakldne fungovanie tela (pr. 1000 kcal je velmi malo), nejest po 17. hod? Mozete, ak budete v kalorickom deficite. To je jediny zaklad. Pokryt prijmom fungovanie tela, ale nemat viac, ako dokaze vydat. Hotorvo. Vyvazena strava- ovocie (1-2ks/den pr) zelenina, sacharidy v umernom mnozstve, tuky- zdrave. … ak nechcete investovat do programu, tak si stiahnute kaloricle tabulky, zapisujte si tam aj mnozstvo mlieka do kavy cj masla na prazenicu a pdobne (takze naozaj vsetko) a vypocitajte sk prijem pomocoj online kalkulacky. Porovnajte si ich viacere, nech mate moznost porovnat info

barborachors
•
8. nov 2022

cvicenim sa nechudne, chudne sa kalorickym deficitom. cize menej jest a hlavne nie prilohy. mozes aj sladke ale rano. vecer zelenina a treba vydrzat, telu trva aj mesiac kym sa zaludok stiahne a nebudes pocitovat hlad

barborachors
•
8. nov 2022

@teridra ja som schudla pri 1200 kcal denne presne tych istych pat kil navyse, co vadia aj autorke a nebol problem, tiez mi to vadilo na obleceni.. a to som chcela davat len 1000 denne ale to by som bola uuz vycerpana

tomika
•
8. nov 2022

Pri takých zdravých dietach je skrkanie v žalúdku?

teridra
•
8. nov 2022

@barborachors niekomu tých 1200 moze byt akurat, niekomu extremne malo. Preto odporucam nastavit si to priamo na seba. Napr. s mojim vydajom energie je na zdrave chudnutie pre mna akurat 1500-1700.

majamat
•
8. nov 2022

@teridra u mna tiez minimlane 1500Kcal a schudnem. otazka je, ci budem amt pevnu volu 😀
uz sa mi v mnulosti podarilo,a el tento rok to fakam. mala osm teraz par dni, ked som bola chora a uz si vsetci vsimli, ze vaha isla dole. no uz sa zas anpchavam. ale aj hormony uraduju, dufam, ze ked poklesnu, ze to bud lepsie.

majamat
•
8. nov 2022

urcite odpirucam KT. podla nich sa da chudnut vyvazene a zdravo.
ziadne vylucovanie acharidov. jednostranne nadstavene diety nei su ok a podporuju tak akurat Jojo efekt.
ja som chudla viackrat,a le naposledy som zacala pred 3r. nedalo sa inak, tka som do fitka chodila navecer a prichadzala som domov po 21hod. to som bola uz 6hod po jedle a dost hladna, normalne som si dala 1 toustovy celozrnny chlieb s vajockom, ci syrom a sunkou + zeleninu. za necely rok som schudla asi 13kg. teda realne to mohlo byt max 8m, lebo som mala medzitym pauzu a pred sviatkami som tiez uz nechudla posledne *2m v roku.
dalsi rok som za 7m opat schudla tak 12-13kg. a jedla som sacharidy tak,a by som splnila limit v KT. rovnako aj kcal. dokonca ked som bola v rpaci, jedla som aj do 2000kcal. nedokazala som byt na malom mnozstve jedla, ked som bola cely den v praci. dokopy s cestou ( par km napeso ) 14Hod pohybu.
no tento rok to kolise hore-dole 2-3kg. rozbehnem sa,a le nevydrzim.

sprituska
•
12. nov 2022

prihlas sa do 10 dnoveho fit maratonu kde sa 10 dni kazde rano vazis a vecer posles fotky vsetkych jedal co si zjedla za den. Kapitan maratonu ti potom povie kde robis chyby v jedle a co mas zmenit, aby si zacala chudnut. Je tam jedna baba co od augusta schudla uz 16kg bez drzania diet a cvicenia. Len ju spravne nesmerovali. 80% tvori strava a 20% je pohyb.

autor
•
12. nov 2022

@sprituska kde to najdem?

sprituska
•
13. nov 2022

Na FB je skupina. Napiste mi spravu prosim, poslem Vam link.

derdia
•
13. nov 2022

Celozrnne potraviny, male parcie, zelenina,pravidelne jest, nezajedat, prechadzky, rychlachodza... Ale celkovo to musis zmenot, pretoze ked sa vratis spat, tak to zase"najes"naspat.
A vecer ziadne cokolady, cukriky, cipsy atd..
.