icon

Ako schudnúť po päťdesiatke?

Dnes o 15:33

Dobrý deň prajem. Mám 53 rokov a posledný rok sa so sebou neviem pohnúť. Kedysi keď som pribrala, stačilo pár týždňov si dávať pozor a 4-5 kíl bolo preč. Teraz robím prakticky to isté a nič. Maximálne kilo dole, potom zase hore.
Už začínam rozmýšľať, či po päťdesiatke nestačí len menej jesť tak ako kedysi. Čo ste museli zmeniť vy, ktorým sa podarilo schudnúť aj v tomto veku? Teda dúfam, že ste tu aj moja veková kategória. Ďakujem veľmi pekne.

anonym_9a7ec6
Dnes o 15:38

@anonym_autor mne to nejde som rada ze sa to aspon obmedzovanim zastavilo. V zivote som nemala tolko kil ako dnes

autor
Dnes o 15:44
@anonym_9a7ec6

@anonym_autor mne to nejde som rada ze sa to aspon obmedzovanim zastavilo. V zivote som nemala tolko kil ako dnes

@anonym_9a7ec6 Obmedzuješ teda stravu?

anonym_24507f
Dnes o 15:56

Detto po 35ke 😬🙉🙈😭

anonym_b78f81
Dnes o 16:00

@anonym_autor silovy trening asi treba, proste vekom ubuda svalstvo, ktore prijmalo energiu z jedla, teraz ta energia ide viac do tuku nez svalu, treba sa zacat nejak viac hybat, zapojit telo, svaly. Mozno stacia rychle, narocnejsie prechadzky... Plus zlepsi sa cvicenim svalov aj metabolizmus, alebo sa budete obmedzovat v jedle, no uz to asi nebude mat efekt na ktory ste zvyknuta

biba_18
Dnes o 16:01

strava
chôdza
silový tréning
spánok
menej stresu
menej kardia

anonym_92897c
Dnes o 16:12

@anonym_autor ešte máš menzes?Niekde som čítala, že po 45 tke treba jesť o tretinu menej a každé zhrešenie sa ti násobne vráti🤪ja som pribrala 15 kg, ale ja som stratila aj snahu a energiu niečo zmeniť.Je zo mňa iný človek celá som sa zmenila vyzorovo, myslením a vôbec sa mi to nepáči Čerstvých 50 nevedela som, že to bude tak ťažké obdobie😭a to je len začiatok nič ma nebaví, nič sa mi nechce

bielasovicka
Dnes o 16:14

@anonym_autor nijako. Treba si len zvyknúť na kilečká 😄

anonym_220634
Dnes o 16:14

@anonym_autor mne pomohli pôsty, začni 12 hodinový potom 24-ky a neskôr skús 2-3 dňové. Prečistia sa orgány celkovo telo, tým sa zrýchli metabolizmus a ľahšie sa bude chudnúť + zaraď do stravy probiotické potraviny podporujú chudnutie. Samozrejme upraviť stravu, dospelému stačia 2-3 výživné porcie denne.

anonym_e5eab7
Dnes o 16:16

davat si pozor co jes.. nahradit sladke.. snazit sa byt v kaloricom deficite a vela sa hybat .. zial u niekoho to ide lahsie u inych sa hormony zblaznia a ide to tazsie . kazdopadne je to vek ked uz si pomaly zvykaj ze telo uz nieje co byvalo . uz ho len udrziavat nazive

anonym_591265
Dnes o 16:19
@anonym_220634

@anonym_autor mne pomohli pôsty, začni 12 hodinový potom 24-ky a neskôr skús 2-3 dňové. Prečistia sa orgány celkovo telo, tým sa zrýchli metabolizmus a ľahšie sa bude chudnúť + zaraď do stravy probiotické potraviny podporujú chudnutie. Samozrejme upraviť stravu, dospelému stačia 2-3 výživné porcie denne.

@anonym_220634 nejesť tri dni? Fuha no to by som bola riadne bez energie. Nemyslim si ze je to dobré

anonym_c655a1
Dnes o 16:20
@biba_18

strava
chôdza
silový tréning
spánok
menej stresu
menej kardia

@biba_18 super, a na deti, rodinu, pracu kedy zvysi cas 🙂 v tomto to mame zeny tazke...

anonym_220634
Dnes o 16:21
@anonym_591265

@anonym_220634 nejesť tri dni? Fuha no to by som bola riadne bez energie. Nemyslim si ze je to dobré

@anonym_591265 už si to skúsila?? Samozrejme postupne ako som písala začať 12-kou.. Mne to veľmi pomohlo a práveže mám oveľa viac energie 🙂

biba_18
Dnes o 16:29
@anonym_c655a1

@biba_18 super, a na deti, rodinu, pracu kedy zvysi cas 🙂 v tomto to mame zeny tazke...

@anonym_c655a1 má po 50-ke, už má toto všetko dávno z sebou… má všetok čas sveta pre seba…

anonym_e1088d
Dnes o 16:38
@anonym_591265

@anonym_591265 Kamarátky 50+ majú raz týždenne 24 - 36 hodinový pôst. Všetky sú štíhle, aj tie, čo predtým neboli. Mimo pôst sa takisto neprežierajú, cvičia.

anonym_9d1ed2
Dnes o 16:39

Jesť sa musí, ale nie blbosti, pridať tvaroh, maso a celkovo bielkoviny ktoré zasýtia a telo nemá potrebu si potom ukladať zásoby.
Ak sa je málo, človek potom vyjedá somariny a telo tuk sporí pri hladovaní.
Zamerať sa na sposob prípravy, viac variť maso ako piecť, smažiť..
Schudla som za 3 mesiace 6 kíl bez hladovania, chcelo to len tieto zmeny a pridala som pohyb..

anonym_e1088d
Dnes o 16:44
@anonym_c655a1

@anonym_c655a1 Veď to netreba všetko každý deň. Navariť si na 2 dni, silový tréning koľkokrát sa stíha, počas chôdze sa dá nakúpiť... Hlavne, žena po 50, ak má malé dieťa, tak má k nemu snáď otca. Jedine, kedy sa nestíha v tomto veku je, keď rodičia potrebujú starostlivosť. Ale ak sa dá, je to všetko aj dobrá psychohygiena.

anonym_9d1ed2
Dnes o 16:44

Ale post mi pomohol na začiatok stiahnuť žalúdok a potom som aj s rozumom vedela nastaviť aj stravu, lebo s roztiahnutým žalúdkom a vlčím hladom by to nešlo..

anonym_be0582
Dnes o 16:48

mne stačia starosti. akonáhle som v strese - prestanem jesť.
Neraz začnem s jedením až keď ostatní obedujú.
Po 18 h - žiadne jedlo.
Váha - 53 kg

anonym_a78737
Dnes o 16:49
@anonym_c655a1

@anonym_c655a1 a co by nevyslo, kto chce hlada sposoby, kto nechce - dovody. Staci odlozit telefon a nezapinat TV a mas casuuuu

anonym_c655a1
Dnes o 16:53
@anonym_a78737

@anonym_c655a1 a co by nevyslo, kto chce hlada sposoby, kto nechce - dovody. Staci odlozit telefon a nezapinat TV a mas casuuuu

@anonym_a78737 Mam desatrocne dvojicky s diagnozou, ktore si vyzaduju o cosi viac starostlivosti ako je to pri detoch bezne, a popritom aj pracujem, nie je to vsetko o tom, ze clovek sedi s mobilom v ruke cely den, to je uz strasne klise s tymi telefonmi a televiziami, kto by n a to pozeral, ved tam nic nie je.

anonym_220634
Dnes o 16:58
@anonym_9d1ed2

Jesť sa musí, ale nie blbosti, pridať tvaroh, maso a celkovo bielkoviny ktoré zasýtia a telo nemá potrebu si potom ukladať zásoby.
Ak sa je málo, človek potom vyjedá somariny a telo tuk sporí pri hladovaní.
Zamerať sa na sposob prípravy, viac variť maso ako piecť, smažiť..
Schudla som za 3 mesiace 6 kíl bez hladovania, chcelo to len tieto zmeny a pridala som pohyb..

@anonym_9d1ed2 ak telo nadstavíš na 2-3 výživné jedlá denne žiadny tuk sa ukladať nebude, telo si na to zvykne. Nezdravé je zbytočne zaťažovať telo prejedaním sa a veľkými porciami, vtedy je zaťažené neustálym trávením a nemá čas na čistenie a regeneráciu.
Pôst je veľmi prospešný pre psychické aj fyzické zdravie, tu je o tom zaujímavý dokument.

https://www.youtube.com/watch?v=R71czWdL2gU
simsalabim
Dnes o 17:01

@anonym_autor kaloricke tabulky. Schudla som 20kg.

anonym_a78737
Dnes o 17:05
@anonym_c655a1

@anonym_a78737 Mam desatrocne dvojicky s diagnozou, ktore si vyzaduju o cosi viac starostlivosti ako je to pri detoch bezne, a popritom aj pracujem, nie je to vsetko o tom, ze clovek sedi s mobilom v ruke cely den, to je uz strasne klise s tymi telefonmi a televiziami, kto by n a to pozeral, ved tam nic nie je.

@anonym_c655a1 Ja mam tiez dieta ZTP, druhe zdrave, ked mali deti cca 10 rokov, rozviedla som sa a cvicit som stihala vzdy, vecer som sa chodila prechadzat, ked si deti lahli...ide o tvoje zdravie, to ma prioritu - bud si to zariadis, alebo v 50 dostanes mrtvicu alebo infarkt a potom co??

negymama
Dnes o 17:21

Ja som tiež 50+
Presnejsie 55. Do. Tých 46 až 48 rokov /48 ročná som mala posledný menzes/ som absolútne neriešila váhu, dokonca sme doma ani osobnú váhu nemali. Vážila som stabilné 52 kg pri výške 153 cm. A to. Som sladidlá kávu 2 bagrami cukru, jedlá halušky so. Slaninou, fašírky, mastné zem. Placky. Najlepšie zo všetkého 2 taniere... Po 4 pôrodoch som dokopy nabrala len 4 kg za vyše 20.rokov.
Krasne ľahké časy skončili krátko. Po 50tke. 52 ročná som už mala 64 kg. Pri mojej výške to bolo hrozne. Všetko okolo pása, cítila som sa ako tučná tetka. Žiadna koníčka, nevládal som prejsť ani 1,2 km. V bazéne som odkvecla v polke dráhy s brúsením srdca.
Toto ma nakoniec dokopalo. K zmene. Začali sme s mužom chodiť plávať každú nedeli. Po roku som dala aj 60-80 dĺžok naraz. Vládla som potom. Chodiť. Už nesadam do elektrický pre 2 zastávky.
Dosť som zmenila stravu. Z halusiek som prešla na dusené mäso, biely jogurt s ovocím, ráno jem len Vajicka Sunku a zeleninu bez pečiva. Najprv som schudla na 52,5. Momentálne mám 55kg.
Ano a ten silový tréning. Na Vianoce mi došli činky. Celkom to funguje. Teraz po behám po záhrade s dvoma 7.5 kg kanvica i vody. Bežne aj20x otočím s krhlami.
Ononejde a i tak len o kila. Skôr ta energia a obratnosť je na nezaplatenie. Na starobu je potom človek dlhšie samostatný. Predtým som napríklad aj častejšie padala ci sa potkla. Teraz to nemavam

anonym_63e0ce
Dnes o 17:39
@biba_18

strava
chôdza
silový tréning
spánok
menej stresu
menej kardia

@biba_18 preco menej kardia?

oceanahory
Dnes o 17:44
@anonym_63e0ce

@anonym_63e0ce lebo kardio ta iba zbytocne vycerpava. Radsej silovy trening pre efektivnejsie budovanie svalstva + strava. Samozrejme, ak ta kardio bavi, netreba ho uplne vylucit, len zmenit svoje priority.

anonym_591265
Dnes o 17:45
@anonym_220634

@anonym_591265 už si to skúsila?? Samozrejme postupne ako som písala začať 12-kou.. Mne to veľmi pomohlo a práveže mám oveľa viac energie 🙂

@anonym_220634 áno rána kvoli praci nemam cas sa najest a citim sa nepouzitelna az dokym sa nenajem takze nie diki

biba_18
Dnes o 17:53
@anonym_63e0ce

@anonym_63e0ce lebo v tele s pri takej záťaži tvorí kortizol - a po prechode už žena nemá prirodzené mechanizmy na jeho odbúranie… ako píše @oceanahory - samozrejme je potrebné (pre kardiovaskulárnu sústavu), ale netreba to preháňať. proste po 50-ke s behom neschudneš, oveľa lepšie ti poslúži chôdza…

anonym_9a7ec6
Dnes o 18:36
@anonym_autor

@anonym_9a7ec6 Obmedzuješ teda stravu?

@anonym_autor iba sladkosti a pochutiny, nejem rezne hranolky slaninu atd.
.

anonym_220634
Dnes o 18:39
@anonym_591265

@anonym_220634 áno rána kvoli praci nemam cas sa najest a citim sa nepouzitelna az dokym sa nenajem takze nie diki

@anonym_591265 v pohode, ja ťa do ničoho nenútim ty si ma označila, len som reagovala na tvoj príspevok.
Tiež som sa tak cítila, kým som začala s pôstom pri vynechaní raňajok som mala bolesti hlavy, závrate.. Teraz v pohode vydržím nejesť pár dní 🙂