Na ihrisku som si sadla vedľa mamy, ktorá sotva lapala dych. Za mna sú nadbytočné kilá u matiek tŕňom v oku verejnosti. Je za tým lenivosť, vyčerpanie, hormonálne problémy, antidepresíva alebo len úplne normálny život mamy, ktorá seba dáva na posledné miesto.
Ja som tiež taká bola a ked som fučala pri zaväzovaní tenisiek, povedala som si dosť. Vo vyššom vekusom sa začala hybať, schudla 14 kg a je mi lepšie.
vsetko dokopy.
Prišla si sa pochváliť? Gratulujem, každý človek je iný.
Lebo nestravujú zdravo ale kupujú polotovarov, čo máš raz dva hotové
Nielen ihrisko a mamičky, ale aj tie deti sú strašné v dnešnej dobe, jem čo vidím mám na háku to je dôvod žiadna sebakontrola, zvyšok sú výhovorky na všetko možné
Sama pises, ze si mala 14 kil nadvahu a schudla az neskor... takze sama sa musis seba pytat, kde bol problem... kazda ho ma niekde inde... nema zmysel riesit, preco ta ci ina mamicka motivaciu este "nenasla"... ale celkovo malo pohybu, socialna izolacia, varenie 5x denne (kvoli detom) a dojedanie, pristup stale ku chladnicke... nerobi to dobrotu...
Ja co poznam obezne - ale ze naozaj obezne zeny, nie je ani jedna mamicka a vsetky su vo veku +/- 30. Mamicky poznam take, co sa hned dostali do formy.
Pricinou je vsetko, vo si vymenivala, len u niekoho prevazi 1 faktor a u ineho druhy. Niekto ma silu to ruesit a niekto nie. Aj ty si najpr pribrala 14kg, az potom si si povedala dost.
@ha_ha ale toto je na tom smutné.. že práve keď tá mama na seba kašle tak tak dopadnú aj tie deti.. ja tiež nechápem keď vidím dievčatka 10 ročne vyparadane, mama sa teší z toho, a také veľké bruško im spod tých šiat trčí.. a príde to všetkým normálne.. ale zarábajú deťom na zdravotné problemy.. samozrejme týka sa to aj chlapcov rovnako .. akože samozrejme nech si robí kto chce čo chce, ale príde mi to také smutné že malé deti už majú nadváhu kvoli lenivosti rodičov.. hlavne že sa všetci sťažujú aké sú drahé potraviny ale košíky plne sladkosti a lacnej sladkej vody..
nikdy nevieš aké zdravotné problémy kto má... ja som tiež začala priberať aj zdravotné problémy aj iné veci... necítim sa dobre... okolie vie čo sa so mnou deje ale keby si ma na ihrisku obzerá nejaká maminka a rieši či ledva lapám po dychu určite mi to nie je príjemné... začnime konečne riešiť seba a nie ľudí okolo ...
Skôr je strašne veľa detí s nadváhou, nemotorných, nešportujúcich. Kedysi bolo v triede priemerne tak jedno dieťa s nadváhou, teraz je to naopak.
Pretože nie každá mamička má dieťa ktoré kam ho položite tam spí aby si mala čas isť zacvičiť, a ak také má, čo je aj môj prípad som 2 mesiace po pôrode a malá mi nemá problém zaspať aj na 3-4 hodiny v kuse, no verte mi že momentálne je cvičenie to posledné na čo myslím, skôr sa za ten čas snažím urobiť všetko čo potrebujem okolo domácnosti a taktiež si dopriať nejaký ten oddych len tak s vyloženými nohami, alebo si užiť chvíľku s manželom, vedieť sa porozpravať aj o inych veciach než čo sa týkaju malej... Áno keď sa pozriem do zrkadla vidím všetky tie kilá navyše čo mi ostali po pôrode, áno rozčuluje ma to, no hlavne je pre mňa dôležitejšia psychická pohoda pri takom malom bábätku a viem že aj na tie kilá raz príde čas, netlačím na to... Ako aj vy vravíte raz ste si povedala dosť, takže tiež ste patrili do skupiny "obeznych" mamičiek, prečo si myslíte že ste zrazu niečo viac len preto že vy ste motiváciu našla a oni nie? Ja vždy vravím, dôležitý je najmä charakter, nie výzor
Ahoj,ja som sa roky trápila s nadváhou, po nejakých zdravotných problémoch som prišla na to,že mám intolerancie-mlieko, múka... Odkedy sa stravujem s vedomím, čo môžem jesť a čo mi škodí vynechávam som schudla 14kg bez žiadnej pridanej aktivity. Takže podľa mna kombinácia všetkého, najmä, mamy myslia na celú rodinu skôr než na seba.
Lebo vela zien uveri mytu- ze po tehotenstve sa uz nikdy nedostane do formy( aj lepsiej ako pred detmi). Tieto myty siria lenivi alebo " nevedomi" ludia. Mam 4 deti - a vzdy ked som zacala chodit a cvicit ma ludia( vacsinou zeny/ matky s nadvahou) zacali " odhovarat"( alebo obhajovat svoju nadvahu)- ved neblazni porodila si styri deti.....mas "pravo" na kila navyse, uz to lepsie nebude.....po 35/40 sa to uz neda......vdaka bohu za IG a za profily viacrodiciek a fitnes mamiciek co dokazuju,ze to nie je pravda a vsetko mame bo svojich rukach.
@kiwwik ale tu nejde o maminky čerstvo po pôrode.. ani pár mesiacov po pôrode.. mala som kamošku co sa v tehotenstve dosť rozjedla, pred tehotenstvom mala postavu naozaj nadhernu a veľa pre to ani nemusela robiť...je 10! Rokov po pôrode, má dosť kíl navyše a to hlavne preto lebo namiesto čistej vody pije iba sladké ochutené vody a nevie prestať jesť sladké.. a jej dcéra začína vyzerať rovnako lebo sa stravuje tak isto..
@13uzivatelka11 ja mám práveže kamošku, čo je celý život ako ju poznám naozaj že tučná. A pri tom na deti dbá, aby neboli také isté ako ona.
@kiwwik ani ja som nemala deti,čo prespali pol dňa. Veľa som sa krútila okolo domácnosti, detí, necvičila som a kg išli dole. Proste som sa neprejedala a nedojedala všetko čo zostalo po deťoch.
super a teraz cakas co? tlieskam za schudnute kila, hejtujem za to, co ta je po druhych zenach...
ženy ako ženy , ale deti... to je niekedy hrôza pozerať.
byť telocvikárom musí byť niekedy ozaj ťažké....
Dnes je "in" byť obézny a skrývať to za sebavedomé "som sama sebou" a "cítim sa dobre taká,aká som" alebo je to "genetika" .. pravdou je, že ľudia sa malo hýbu, sú leniví, nemajú čas, prejedajú sa. A nie len mamičky. Smutné je, koľko je veľa obéznych detí, od malička zlé návyky, ktoré sa s nimi potiahnu ...
ty mas asi strasne plytky zivot ked riesis inych, nudis sa?
teraz ti mame kazda bozkavat ruku a hlboko sa klanat nad tym ze si schudla?
a ty si sa preco vypapala?
ked nepoznas, nesud. nevies co je za tym
@ha_ha presne, ja ked vidim v skolke 30kg deti, tak mi rozum neberie, co robia rodicia? ( podotykam nie kazdy rodic je tucny, co ma tucne dieta) ...ako to je mozne ze dieta, ktore by teoreticky malo byt stale v pohybe, ma uz v 5 rokoch nadvahu?
keby len mamiciek .. tam to este ako tak chapem.. ja som v tehotenstve pribraka vyse 35 kíl a trvalo mi rok kym som sa vratila na pôvodnú váhu. Ale koľko je obeznych mladych bezdetnych zien, dievcat a deti.. toto nepochopim.. jedna vec je esteticky aspekt .. ale druha ten zdravotny...
@mirola aj mlade kocky, bud su extremne chude alebo im preteka brucho cez nohavice.
a to ze mnohe fajcia, piju a beru HAK uz pomaly od 15tich? treba pozerat aj na mlade zeny nie len na matky s detmi.
ani jedno ani druhe nie je dobre.
@balerina2025 ano tie hormony, ktore su uz dnes snad vo vsetkom robia svoje... v nedelu som sa bola kupat a hned vedla na deke sedela zena so synom.. tak cca 13 rocny mohol byt, vazil 2x tolko ako mama, cicky mal po pupok a hanbil sa vyzliect z nohavíc.. sedel tam a stale si chytal brucho.. bolo mi ho tak luto... ani do vody nesiel.. mama v pohode normalna postava
no a? mne toto pride ako obycajne rypanie a vystatovanie sa... vsak ty si tiez nebola fit.. tiez takto ta komentovali ludia... a riesili? nemala si v tom mladsom veku dost na praci?
A obezne mamicky.. celkovo cely svet je obezny, nie len mamicky. Aj babky, dedkovia, oteckovia a aj deticky. Okrem toho popisaneho.. za to proste moze doma, hekticka, a zaroven velmi "bohata", mame prilis vela stravy, prilis malo pohybu, prilis vela stresu a rozptylov a prilis vela lutovania sa a fnukania... lebo sa to moze, lebo je to prirodzene, je normalne.. :DD
@mirola :( ano aj kamoska ma takeho ale ona hodne doma pouzivala soju. :( tak je ten fytoestrogen,.a ano homrony su vsade co je horsie , beru to coraz mladsie dievcata takze to je hormon nad hormon...
@mirola tak vies.. zbytocne si 13r chyta brucho, mal by miesto toho pohnut zadkom a ano ide to.. a na detoch duplom. Niekto je buclatejsi (tie deti casto natiahne, vytiahne, a zrazu su fajn), ale ot je jedna vec, obezne dieta je vec uplne ina... tiez napr. dcera ma takych vacsich chalanov v triede, a to je sama kola, sama chipsa, pocitac... sedkame na ritke cely den.
Sama som mala v rodine pripady dva taketo, rodicia carovne zasiahli, nie liekmi a "diagnozami", ale proste zmena starvy, sport a riadne navyky a cuduj sa svete, buclata gula chalan v 9r ktory sa nevedel ani zohnut kvoli pupku a fucal ked mal na prve poschodie vyjst schudol, do dnes je sportovec, takmer dvojmetrovy a nepribral uz nikdy viac... a druhy tak pomalsie, ten si pomohol sam v puberte, ked mu to zacalo samemu prekazat. A dievcata mam tiez v okoli.. treba si uvedomit ze tie hormonalne poruchy su casto prave "nadvahou" sposobene a potom je to zacarovany kruh.
Ja co poznan bohuzial zdravotne stitna zlaza je svi….tolko zien ma problemy teraz v okoli, co som nevedela, ale chvalit sa tym nebude clovek, preto ja nesudim chude, tucne…
Prečo práve mamičiek? Máme priveľa obéznych detí, teenagerov, bezdetných dospelých, ľudí v strednom veku, v staršom veku...