Prečo nechudnem, keď jem málo?
Ako je to možné? Pred týždňom som mala covid a nemala som vôbec chuť na jedlo, tak som si dala max polievku za celý deň alebo banán či mandarínku. A váha úplne stagnovala. Čakala by som, že práveže schudnem. Ako je možné, že nechudnem?
podla mna telo ma sok ze sa tak rapidne znizil prisun zivin, tak sa snazi aj z toho mala ukladat co sa da
Pri výške a tej váhe máš podváhu mala mať aspoň 65kg
No uff, ja pri vyske 152 cm by som este pri 56 stale vyzerala dobre. Aktualne mam 65. To je vela. Ale na Tvoju vysku mas akurat vahu. A ked uz, tak hladovkou sa nechudne a rozhodne to nie je vidiet za tyzden. Nie ze par dni zjem len polievku a chcem 2 kilo dole, ci ako...🤪
@dianka3 Podávajú určite nemám.
@julix1 Chcela by som byť trošku chudšia.
@dianka3 podvahu
Ak mas napr stres tak nemusis schudnut nic. Lebo kortizol dviha hladinu inzulinu a ked je inzulin zvyseny, vtedy sa nechudne.
Treba jesť 5x za deň v malých dávkach.
Telo je akoby naprogramované, že v určitej hodine niečo dostane a spracuje to. Ak dlho nič, vtedy si to ukladá a berie z toho postupne.
Neviem z čoho chceš chudnúť, váhu máš ideálnu až nízku. Začni sa hýbať nech naberieš aj svaly.
Ale 56-57 je podváha máš 62 je to v pohode, keby si videla mňa ja mam 172 a predtým som vážila 67 bola som spokojná no odkedy som začala užívať kortikoidy kôli astme bum kola váha 76 je mi do plaču, snažím sa nejesť cvičím a nič tak max pol kila za týždeň a keď sa najem normálne 3 malé porcie za deň bum váha je s5 😔
Za tyzden nejedenia a lezania si chcela schudnut tuk? Maximalne si stratila vodu a svalovinu
Za pár dní takéhoto stravovania sa vôbec nič nemusí udiať. Je to príliš krátka doba na to, aby si začala výraznejšej chudnúť, maximálne budes dehydratovaná. Skôr do budúcna uprav porcie, nemusíš ani jesť päť krat denne ako tu niekto písal a ani to nie je tým, že vraj nechudneš, lebo telo si ukladá živiny-sú to hlúposti. Váhu máš fajn, ale nechoď pod tú, ako si si dala za cieľ, už by si bola asi veľmi štíhla.
@dianka3 určite nema podvahu a 65 kil by bolo už aj dosť.
Je to možné tak že si asi iba bola doma na gauči a v posteli a nič si nespálila. Logické keď si chorá a úplne v poriadku. Preto ti to málo čo si zjedla asi aj stačilo.
Inak podváhu podľa mna nemáš. Ja mám podobnú výšku a váhu a tiež teraz chudnem na tvoju cieľovú váhu a podvyživená si teda nepripadám.
A napríklad to čo ti tu radia, že jesť po málo 5x denne, mne napríklad vobec nevyhovuje. Ja mám ráno prerušovaný post a jem až obed a potom večeru.
Ako to potom robia anorektičky, teda nie že by som chcela byť jednou z nich..ale jem málo a nechudnem, tak neviem či mám jesť ešte menej. Pred chorobou som cvičila, teraz sa mi nedá, nie som ešte úplne fit.
Byt anorektickou netrva tyzden
Ked chces teda vediet, ked som mala mentalnu anorexiu tak som 3 hodiny denne cvicila a jedla pravidelne v malinkych mnozstvach. Este nieco ?
@stanulienkat písala som to, či mi povedal lekár aj odborník v jednom dokumente. Viacerí to potvrdili.
@isis234 ano, ale telo si zacne chranit zasoby po dlhej dobe, nie po 1-2 tyzdnoch. Akurat sa pomalsie chudne, ale chudne sa tak, ci tak. Proste si v kalorickom deficite. To nie je tak, ze prestane chudnut. Len sa to mierne spomali.
Práveže musíš jesť aby si schudla. Čím menej jes, tým viac si spomaľujes metabolizmus. Teraz si začala zrejme viac jesť (po chorobe) tak začneš priberať…aspoň 5x denne jesť, menšie porcie a vyvážene jedlo, plus pohyb.. chudnutie nie je nič iné ako strava + vydaj väčší ako príjem. To je celé tajomstvo chudnutia

Ešte údaje, meriam 176 a vážim 62. Chcem sa dostať na váhu 57-58.