Prečo nechudnem napriek cvičeniu a zdravej strave?
Ahojte zienky, potrebovala by som vasu pomoc. Snazim sa schudnut po 3.porode a akosi sa mi nedari. Po 1.porode som schudla iba s KT, ale teraz mi to uz nestaci. Tak som zacala cvicit 3-4x do tyzdna 30min growwithjo. Cvicim uz mesiac a za ten mesiac som schudla ani nie 2kg, cm skoro ziadne. Idem z vahy 97kg, cakala som omnoho viac, KT drzim na 100%,naozaj vsetko si zapisujem. Jediny problem je so spankom, maly sa v noci 2-3x budi. Preco nechudnem viac? Po 1.porode som schudla 16kg/4mesiace a to som isla z vahy 80kg. KT by som mala mat nastavene dobre-33r, 165cm,95kg- 1955kcal 130B 190S 75T. Som z toho velmi demotivovana...
Spánok je dosť dôležitý.. nekojis ešte náhodou? Bielkovín prijimas dosť?
@13uzivatelka11 nekojim, bielkovin vzdy aspon 130g, niekedy aj viac
1955 kalórií? Je podľa mňa veľa pri takej hmotnosti či? Ja mam 61kg a idem schudnúť len pár kg a mam 1600 kalórií nastavene a fakt ze váha sa hýbe
Aky mas nastaveny rezim v KT? Lahko aktivny alebo stredne?
1955 kalórií? Je podľa mňa veľa pri takej hmotnosti či? Ja mam 61kg a idem schudnúť len pár kg a mam 1600 kalórií nastavene a fakt ze váha sa hýbe
@anonym_e0864b nieje to vôbec veľa. Primerane. Ja som chudla na 2100 z vahy 92
@anonym_e0864b nieje to vôbec veľa. Primerane. Ja som chudla na 2100 z vahy 92
@anonym_322b7b nuž neviem bolo by dobre sa poradiť s odborníkom. Ved na toľko kalóriach sa naje ako kráľovná a musela by sa aj dosť veľa hýbať aby tam bol nejaký deficit splnený.
Ak máš malo spánku odrazí sa to na váhe.
Koľko si po pôrode?
Hlavne na seba netlač a nebuď prísna. Tvoje telo sa 9 mesiacov menilo a nie raz, ale tri krát. Počítaj tak 6-9 mesiacov kým sa začne dávať opäť dokopy. Je normálne, že ti lieta hladina hormónov a telo zadržiava aj vodu, aj horšie sa ti chudne.
Veľa sa prechadzaj, kočíkuj, nebuď na seba prísna a ak môžeš, zajdi si do wellness do sauny, vírivky odpočinúť si trochu. Keď je telo v strese tak máš vysoký kortizol (nemusíš si uvedomovať že si v strese) a váha nemusí vtedy ísť dole. Pri troch deťoch máš určite čo robiť, preto ak ti ma kto postrážiť deti, choď s mužom do wellnessu (alebo sama) a dopraj si čas pre seba. Ono sa to možno nezda, ale urobí to veľa. Minimálne niečo urobíš pre svoje telo a trošku si oddychnes. A zmenší si aj porcie. Ak nechudnes tak ješ toľko, aby si si udržala váhu. Skús sa dlhšie prechádzať a zmenšiť porcie a pôjde to určite
@anonym_e0864b super ale ty máš o 30!!! kg menej ako autorka. Tak ťažko sa tu môžeš porovnávať kto má koľko kcal.
Ak máš malo spánku odrazí sa to na váhe.
Koľko si po pôrode?
Hlavne na seba netlač a nebuď prísna. Tvoje telo sa 9 mesiacov menilo a nie raz, ale tri krát. Počítaj tak 6-9 mesiacov kým sa začne dávať opäť dokopy. Je normálne, že ti lieta hladina hormónov a telo zadržiava aj vodu, aj horšie sa ti chudne.
Veľa sa prechadzaj, kočíkuj, nebuď na seba prísna a ak môžeš, zajdi si do wellness do sauny, vírivky odpočinúť si trochu. Keď je telo v strese tak máš vysoký kortizol (nemusíš si uvedomovať že si v strese) a váha nemusí vtedy ísť dole. Pri troch deťoch máš určite čo robiť, preto ak ti ma kto postrážiť deti, choď s mužom do wellnessu (alebo sama) a dopraj si čas pre seba. Ono sa to možno nezda, ale urobí to veľa. Minimálne niečo urobíš pre svoje telo a trošku si oddychnes. A zmenší si aj porcie. Ak nechudnes tak ješ toľko, aby si si udržala váhu. Skús sa dlhšie prechádzať a zmenšiť porcie a pôjde to určite
@anonym_e0864b skusala som najskor na 1800kcal, ale bola som hladna, nervozna a ani som nevladala cvicit. Okrem toho kazdy den cca 4-7km prechadzky, vsade chodim peso.
@anonym_2824f0 stredny syn neprespal celu noc do jeho 3.rokov, pri nom som tiez mala vela pokusov schudnut, ale ten spanok, ten ma brzdil aj vtedy, no ostala som tehotna a uz som to neriesila. No teraz nechcem cakat zas roky, len nato, aby najmladsi prespal celu noc. Ja neviem, co robit...
@anonym_a5408d malo aktivny a vyslo mi 1936kcal
@anonym_322b7b prosim ta, ako si mala nastavene makronutrienty? Aj si cvicila?
@anonym_46c0e1 som uz vyse roka po porode, praveze som tomu davala cas, povedala som si, ze nebudem nato tlacit a zacnem az ked bude mat 1rok. Velmi rada by som isla niekde zrelaxovat, ani nepamatam, kedy sme niekde boli, ale nema nam kto deti postrazit a muz je cele dni v praci, takze mozno niekedy raz..
Jediné čo ma napadá je že sa telo adaptovalo. 16 kíl za 4 mesiace to je príliš veľa . Preto sa odporúča chudnúť Max 2 kilá za mesiac aby sa predišlo tomu čo zazivaš prave teraz . Ak sa budeš snažiť schudneš ale už nikdy to nepôjde tak ľahko .
@zufalka987 chudnem z vahy 93kg mam 168vysku a o nieco menej rokov ako ty, a mam 1500kcal
Podla kalkulacky je tvoje BMR (bazalny metabolizmus) 1675 kcal. Pri nizkej sedavej aktivite (doma s dietatom) pridaj 200kcal na beznu cinnost a dostanes neutralne kcal, pri ktorych nechudnes, ani nepriberas. +-1875 kcal. Preto ak zjes 1925 kcal, co mas nastavene, tak sa vaha nehybe. Ani hore, ani dole. Cvicenie spevni, udrzi svaly, ale prilis nespali. Na spalovanie by si musela ubrat kalorie, aspon o -300kcal, na konecnych 1600kcal, alebo spalit prechadzkami -300kcal. Kazdy den chodit 1,5 hodinu (chodza 1 hodinu 4 kmh = -200kcal pri tvojej vahe).
https://gymbeam.sk/blog/bmr-kalkulacka/
1.cvicit dalej 2.ubrat kalorie, ze menej jest konecnych 1600kcal (a) alebo 3.pridat pohyb (rychla chodza)
@zufalka987 chudnut s ma 0,5 kg za tyzden, dalej taketo stravovanie ma byt zivotnym stylom a nie ze schudnem a potom zacnem jest hocijako a zas pribrat
Uz ti to napisali viacere, mas vela kcal:( to su take udrziavacie na tvoju hmotnost, urcite nie deficitne.
Podla kalkulacky je tvoje BMR (bazalny metabolizmus) 1675 kcal. Pri nizkej sedavej aktivite (doma s dietatom) pridaj 200kcal na beznu cinnost a dostanes neutralne kcal, pri ktorych nechudnes, ani nepriberas. +-1875 kcal. Preto ak zjes 1925 kcal, co mas nastavene, tak sa vaha nehybe. Ani hore, ani dole. Cvicenie spevni, udrzi svaly, ale prilis nespali. Na spalovanie by si musela ubrat kalorie, aspon o -300kcal, na konecnych 1600kcal, alebo spalit prechadzkami -300kcal. Kazdy den chodit 1,5 hodinu (chodza 1 hodinu 4 kmh = -200kcal pri tvojej vahe).
https://gymbeam.sk/blog/bmr-kalkulacka/
1.cvicit dalej 2.ubrat kalorie, ze menej jest konecnych 1600kcal (a) alebo 3.pridat pohyb (rychla chodza)
@anonym_4cb772 aká nízka aktivita pri ročnom dieťati? Veď píše že každý deň chodí na prechádzky 4-7km.. ty kde si sedela celé dni pri ročnom dieťati?
@anonym_4cb772 aká nízka aktivita pri ročnom dieťati? Veď píše že každý deň chodí na prechádzky 4-7km.. ty kde si sedela celé dni pri ročnom dieťati?
@13uzivatelka11 No ak chces schudnut, potrebujes naozaj dret a sokovat telo. Nieco ako 1-2 hodiny denne beh, rychla chodza do kopca. Takze chodit pomaly po rovine, po ihrisku a drzat za ruku dieta na zhodenie naozaj nestaci. Pred 2 dnami sme boli akurat s jednou mamickou, 15kg nadvaha, 2 rocne dieta. Nevladala vyjst 15 min do vacsieho kopca, musela dat 3 zastavky. Keby ten kopec chodila (30min hore a 20min dole) 2-4 do tyzdna (na kopci je velke ihrisko, grilovanie), tak by kondicka prisla. Len kvoli dietatu na to nema cas, ani chut, ani energiu
Prechadzka/beh do kopca a po rovine su dve velmi odlisne veci. Z prveho musia zaberat aj svaly, clovek je zadychany, vyssi tep, prebieha spalovanie. Preto v kopci sa za menej casu spali viac energie nez na rovine, je to efektivnejsie.
Pomaly sa prechadzat po rovine bolia skor klby, nez by nejak dostavali zabrat svaly a spalili sa kalorie. Ak uz po rovine, tak aspon rychlo.
@13uzivatelka11 No ak chces schudnut, potrebujes naozaj dret a sokovat telo. Nieco ako 1-2 hodiny denne beh, rychla chodza do kopca. Takze chodit pomaly po rovine, po ihrisku a drzat za ruku dieta na zhodenie naozaj nestaci. Pred 2 dnami sme boli akurat s jednou mamickou, 15kg nadvaha, 2 rocne dieta. Nevladala vyjst 15 min do vacsieho kopca, musela dat 3 zastavky. Keby ten kopec chodila (30min hore a 20min dole) 2-4 do tyzdna (na kopci je velke ihrisko, grilovanie), tak by kondicka prisla. Len kvoli dietatu na to nema cas, ani chut, ani energiu
@anonym_4cb772 ale keď poriadne nespí, nemôže "šokovať" telo nadmernou aktivitou a vyčerpávať sa nad limit, keď nemá kedy oddychovať.. ubrať kalórie áno, ale nepíš že sedí celé dni pri dieťati..
@anonym_e0864b skusala som najskor na 1800kcal, ale bola som hladna, nervozna a ani som nevladala cvicit. Okrem toho kazdy den cca 4-7km prechadzky, vsade chodim peso.
@anonym_2824f0 stredny syn neprespal celu noc do jeho 3.rokov, pri nom som tiez mala vela pokusov schudnut, ale ten spanok, ten ma brzdil aj vtedy, no ostala som tehotna a uz som to neriesila. No teraz nechcem cakat zas roky, len nato, aby najmladsi prespal celu noc. Ja neviem, co robit...
@anonym_46c0e1 som uz vyse roka po porode, praveze som tomu davala cas, povedala som si, ze nebudem nato tlacit a zacnem az ked bude mat 1rok. Velmi rada by som isla niekde zrelaxovat, ani nepamatam, kedy sme niekde boli, ale nema nam kto deti postrazit a muz je cele dni v praci, takze mozno niekedy raz..
@zufalka987 ahoj, ja som tiež po 3 porode, chudnut ešte nezacinam, lebo kojim, čakám na prikrmy, ale snažím sa držať vahu. Predtym som schudla s kt 24kg. Mam rovnaký vek, vyššia o 10cm , vahu menšiu, kcal na udržanie mam 1840, makra plním, neprekracujem a priberam 😆a to kojim aj cvicim. Tehotenstvo som si vahu drzala, po porode ešte 3kg menej ako pred tehotenstvom a teraz ma mala 5mesiacov a ja +5kg. Vsetko do stehien. Ja si myslím, ze je to spankom plus chýbajúca menstruacia. Takže nevzdavaj sa, nie si vtom sama, pokracuj a uvidíš, keď budes mať lepší spánok, či to pojde.
@anonym_4cb772 cvicenim podla hodiniek spalim 250kcal, beriem, ze je to odhadom, snazim sa 4x tyzdenne. Na prechadzku chodim vacsinou s detmi, rocny je v kociku, ale malokedy ideme z nohy na nohu. Aj na kruzky, ked ich idem zaniest, chodim vsade peso, potom rychlo pre druheho do skolky a naspat na kruzok a 3hodiny vkuse chodim. Doma si tiez pri dietati nesadnem, pretoze vsade beha a davam nanho pozor. Ked zaspi, varim, skladam pradlo, vesiam, zehlim, fakt nesedim, niekedy ani to jedlo nezjem posediacky. Niekedy mi pride, ze som v permanentom zhone, hodinky mi ukazuju stres medzi 70-80 /100, maly je nervozny, v postielke nevydrzi, v stolicke aj ked je priputany vylieza, nemozem si fakt len tak sadnut pri nom.
@anonym_4cb772 kondicku mam praveze dobru, sama sa tomu divim, byvame na 7.poschodi a obcas sa stane, ze nam nejde vytah, tak to vyslapem v pohode, mna skor tie kila trapia
Ale nevzdavam sa, skusim si oddnes nastavit cca 1800, uberiem zo sacharidov a uvidim, ci to pomoze
Proste som si povedala, ze teraz to nevzdam, verim tomu, ze najmensi zacne lepsie spavat a pojde to dole aj keby co bolo
Proste som si povedala, ze teraz to nevzdam, verim tomu, ze najmensi zacne lepsie spavat a pojde to dole aj keby co bolo
@zufalka987 hlavne nevzdavaj a uber kcal
@zufalka987 tak ja som cvičila silovo v posilnovni 5x týždenne do toho 2x box. Ja som mala bielkoviny 180g, tuky 70 a sacharidy 185g. Mne ale nešlo o primárne schudnutie váhy ale o tzv body recomp
Spanok, ten sa vsade omiela ako naj naj...nuz, tak sa asi vopred pripravim, ze ked ako 43 rocna s 80 kg pri vyske 152 cm porodim, tak najmenej dalsie 3 roky neschudnem, lebo spat iste nebudem dobre...to je jedina vec vlastne, ktoru matka nedokaze ovplyvnit a je to velmi frustrujuce.
Spanok, ten sa vsade omiela ako naj naj...nuz, tak sa asi vopred pripravim, ze ked ako 43 rocna s 80 kg pri vyske 152 cm porodim, tak najmenej dalsie 3 roky neschudnem, lebo spat iste nebudem dobre...to je jedina vec vlastne, ktoru matka nedokaze ovplyvnit a je to velmi frustrujuce.
@anonym_f9adf9
schudneš. spánok je len jeden faktor.
netreba sa dopredu opúšťať.
Tak zienky, druhy den 1800kcal a vaha stale stoji...
@zufalka987
podľa mňa stále veľa kalórií, a dva dni je málo.
Tak zienky, druhy den 1800kcal a vaha stale stoji...
@zufalka987 Vylucila si vsetky sladkosti?

Spánok je dosť dôležitý.. nekojis ešte náhodou? Bielkovín prijimas dosť?