Prečo váha stagnuje aj pri cvičení a diéte?
Ahojte. Začala som 1.4.2026 s vahou 93kg, dnes 6.5.2026 vaha 88,8kg a už sa to takto drží 2 tt. Chodím do fitka, stravujem sa podľa nastaveneho jedalníčka. A váha, už 2 týždne stojí na 88-89kg. Nie som pred ms.
Prečo? Som z toho frustrovaná. Cvičím, vo fitku 2x do týždňa, a ešte aj doma. Chodim pešo, denne 10000 krkov +. Ako dopomôcť ?
Kedy si naposledy mala upraveny kaloricky prijem? Pri chudnuti treba minimalne raz mesacne v zaciatkoch aj castejsie kedze vaha ide rychlejsie dole tym, ze sa telo odvodnuje a prida fyzicka aktivita.
2 tyzdne statia vahy pri takom starte je fakt bezne, telo si po rychlejsom poklese vacsinou zacne drzat vodu a adaptuje sa. ak to bude stat viac ako 3–4 tyzdne, vtedy ma zmysel upravit kaloricky prijem alebo trening, ale teraz by som tomu dala este cas 👍
Chudnutie nie je nikdy priamočiare. Sú tam vykyvi. Telo môže držať vodu až neskôr ju pusti . Stagnácia je súčasť procesu nie zlyhanie
5 kg dole za cca mesiac je velmi slusny vysledok.🙂 to, ze sa teraz vaha zastavila, este neznamena, ze sa nic nedeje, skor opacne – telo sa len stabilizuje 😇
Rozbehne sa ti to rýchlejšie, vydrž...telo sa dáva na iný režim...a 5 kg za mesiac je super.
Dakujem za komenty .. a myslite si, že 1500 kcal je postačujúce ? Všetko mi svieti v zelenom 1431 je moje bmi
@anonym_autor za mna si zhodila dost za mesiac..to bude voda . Chudnut sa ma pomaly isto si tie kila nenabrala za mesiac Ja od polky januara 5kg ale z mensej vahy..a tiez stojim uz 3 tyzdne
Dakujem za komenty .. a myslite si, že 1500 kcal je postačujúce ? Všetko mi svieti v zelenom 1431 je moje bmi
@anonym_autor bmi určite nemôžeš mať 1431. To su pravdepodobne prijaté kalórie (ak máš nastavený príjem na 1500)..
Zhodila si 5 kíl za mesiac, to je viac ako dosť. Pokračuj a určite uvidíš zmenu.
@anonym_autor bmi určite nemôžeš mať 1431. To su pravdepodobne prijaté kalórie (ak máš nastavený príjem na 1500)..
@andaluzia12 ano, bm mam 1431kcal .. a prijem mam nastavenych na 1500kcal ..
@andaluzia12 ano, bm mam 1431kcal .. a prijem mam nastavenych na 1500kcal ..
@anonym_autor bm môžes mat 1431. Hore však uvádzaš bmi, to je rozdiel. Dva úplne odlišne údaje
Ale predpokladám že to je len preklep.
@anonym_autor bm môžes mat 1431. Hore však uvádzaš bmi, to je rozdiel. Dva úplne odlišne údaje
Ale predpokladám že to je len preklep.
@andaluzia12 ano preklep, ospravedlňujem sa

@anonym_autor prepočítať deficit