Prečo nedokážem schudnúť napriek zdravej strave?
Ahojte, neviem, či sa s tým niektorá stretla, ale vôbec sa mi nedarí schudnut :( vysoká som 175cm a vážim 75kg, behom roka som pribrala 10kg, končila som školu, nová práca, stres a tak nejak sa to na mňa nalepilo🤭 posledné dva týždne som úplne vyradila sladkosti a sladené vody, miesto pečiva jedávam "polystyrénové" chlebíky, po 18ej hodine nejedavam vôbec, pridala som do jedálnička aj ovocie a zeleninu ale bez výsledku, pritom si myslím, ze sa neprejedam, jedávam normálne, napr. Na raňajky mam tofu prazenicu, rajčiny 2 a dva polystyrény, na desiatu jogurt alebo tvaroh, na obed polievku plus druhé mam väčšinou zeleninu s tofu alebo niečo takéto zeleninové, poobede si uvarím caj a večera niečo ľahké, bud zase jogurt, tvaroh, mozzarella s rajčinou alebo nejaký strukovinovy šalát.... Uz skm z toho zúfalá 😫
@biaa To su tie rady zo 70 rokov, co pisali este v Slovenke kdesi… ze jedlo na dva dni. Jedlo na dva dni vyzera inak.
Tiez odporucam skupinu Cesta k mojej premene. Schudla som za 6 mesiacov 12kg, meriam 172cm a teraz vazim 56kg.
Kaloricke tabulky, dostatocny prisun bielkovin, ziadne polotovary, varim si len sama (internet je bezodna studna fit receptov) jedlo na cely den si pripravujem doma a nosim do prace. Pre niekoho kalamita pre mna uz sucast zivota, vazit si jedlo.
Ďakujem moc za rady 🙏 skúsim to cez kalorické tabuľky a pridala som sa do skupiny, čo ste mi odporúčali, tak snáď to pôjde 👍
@miruska_23 Určite to pôjde, zaraď čo najviac prirodzeného pohybu, pešia chôdza, schody. Váhu vôbec nemáš nejako desivo vysokú, telo sa možno chvíľku bude brániť, ale určite sa to pohne. Hlavne sa neváž často, pred menštruáciou a cez ovuláciu. Ideál je raz mesačne, cca na ten 9-10 deň cyklu. Skôr sa meraj. 🙂
Ak si s financiami ok, ja odporúčam vypracovanie jedálničku u odborníka, výživového poradcu, mňa to naučilo kopec vecí o jedle, následne už KT vôbec človek nepotrebuje. Ja neľutujem ani euro, čo som za jedálniček dala.
@bublinka1426 Obyčajný chleba rozhodne nie je zdravší, než šošovicové/hrachové proteínové "polystyrénové" chlebíky. Chlieb je voda, kvasnice, múka, možno zemiak. Výživová hodnota nula celá nula. Možno domáci, kváskový. Tam áno.
Najmä je rozdiel zjesť 100g chleba, to nemá nik z nás problém, to sú dva krajce. A zjesť 100g takýchto chlebíkov, to sú 3 balenia. A o to pri úprave váhy ide. O množstvá.
Ja som schudla pomocou kalorických tabuliek potom som otehotnela jedla som normalne vahu som si drzala pribrala som cez tehu tak 7kg (pri prvej až 20 takže som rada za toto číslo) no a po pôrode som nabrala naspäť na pôvodnú váhu pred otehotnením. Každý deň si zapisujem do KT ale drzí ma to len doobeda potom to ide dole vodou a večer sa ubíjam myšlienkami, že si za to môžem sama, že som nevydržala už pol dňa si držať primeranú stravu :( neviem ako si nastaviť hlavu, aktuálne sa pohybujem na ±1-2kg hore dole 😞
@monika101146560 skús prerušovaný post, ja mám 16/8, alebo 18/6, ako stíham.. ten čas kedy telo neprijíma potravu robí s telom divy… a to necivicim momentálne lebo nestiham ani nepočítam kalórie a každý deň si doprajem jednu sladkosť .. tiež som mala problém udržať váhu… jedine načo si dávať trosku viac pozor sú tuky.. nie sacharidy ako som si vždy myslela ….
@monikafox2018 ako funguje ten post? Ja som práve zistila, že keď mám sacharidov vysoko nad 100percent denného príjmu tak váha dole nejde, najväčší problém je s vlákninou. A aktuálne som na MD takže je to horšie lebo som doma a mám tu stále nejaké pokušenie 😀
@monikafox2018 koľko si tým schudla a za aký čas? Koľko jedál denne máš?
@monika101146560 aj ja som na MD, poznám to.. prerušovaný post… skús si naštudovať, kazdemu sedi niečo iné.. veľmi odporúčam “tréner zien”. Samozrejme dodržiavam základy, aj viem ktoré-aké jedlo koľko čoho obsahuje…
@summer23456 schudla som 9 kíl a mám 3 jedla denne, o11 o 13 a o17, takto to vyhovuje môjmu organizmu..
@monikafox2018 super😃
@monikafox2018 9kg? 🤔 a za aký čas?
@monika101146560 8mesiacov, ak to chcete natrvalo, nemôžete sa ponáhľať…
@monika101146560 ale… každý sme iní, kamaratka tak schudla do 10 týždňov… z nej to úplne spadlo …
@deti95060810 tak to je tiež pekna blbost 🙂 to že ti tabuľka vypočíta tvoj bazal plus vydaj beriem ale velmi zasadne sky má clovek pomer svalov a tuku ja teda zozeriem denne toľko čo chlap 🙂 nakoľko mám vysoky podiel svalstva. Kedysi to bolo naopak jedla som malo vydaj mala tiež maly bola v deficite a aj tak sa to na mna lepilo
@drahomirrra presne tak🫣😀 ja neviem nikdy či sa mám smiat alebo rozčuľovať. Pretože vidim kopu mladých bab čo sa trápia a jedia zdravo ale úplne hlupo🫣 pokial človek vie čo robi ani kebab a podobne mu z z diéty nespravia koniec😀

Cisty modry kon, baba pyta radu a tu dristy jak zo 70. Rokov. Autorka, chod do skupiny cesta k mojej premene, tam ti baby dobre poradia.
Neskuseny clovek proste na zaciatok musi trackovat kalorie. Najst si spravny pomer S,T,B.
Vobec nie je pravda, ze tvaroh a vajcia su “bomba”. Ani ze “polystyrenove chlebiky” su zle. Tie od Ravity, sosovicove, slebo hrachove su vynikajuce, so skvelym zlozenim.
A kopppa, kooopa inych blbosti.