icon

Prečo priberám, keď sa snažím schudnúť?

28. apr 2025

Prečo jeden priberá a druhý môže zjesť aj koňa a váhu si drží rovnakú celý život?

Nie je to teda vôbec spravodlivé...
Do druhého pôrodu som bola štíhla a nikdy ani vo sne by ma nenapadlo, že práve ja budem mať problémy z váhou!

Nikdy ani v detstve, ani v mladosti ,ani do 35tky som nemala najmenší problém z váhou.
Ale počas tehotenstva som sa rozjedla a pribrala vyše 20 kíl, ktoré sa mi nedarí schudnúť do dnes.
Mám 45 rokov a stále veľkú nadváhu. Aj menopauzu!
Spoliehala som sa na kojenie ,že to bude ako po prvom pôrode .Vtedy to išlo hneď dole. Po druhom takmer nič, možno 6kg a to bolo všetko.
Od vtedy sa trápim. Jem oveľa menej ako kedysi, polovicu menej ako muž a kilá sa držia ako kliesť!
Keď vidím manžela ako zje všetko aj sladké a pohyb okrem v práci žiadny. Nešportuje vôbec, všade chodi autom, jediný pohyb je občas nákupy a svoje si vybaviť v blízkosti bydliska a
výlet občas. On sa mi aj posmieva,že iste tajne jem ,že už by schudol každý! JA NIE!
Ja makám,aj na nočné roky, celá domácnosť je na mne ,deti a ešte drem aj na biku keď sa dá. Chodim na dlhé prechádzky,nákupy, všade pešo a nič!
Ak som schudla pár kíl, vždy som musela vysadiť úplne sladké, pečivo a najesť večer. A to som nevydržala dlho.
Nemám žiadne lieky, ani problémy zo stitnou žľazou.
Naozaj sa celý deň nezastavím!
Viem, že názory majú tu ženy rôzne (domácnosť nie šport ),ale pohyb je. A aj tak základ úspechu je strava!
Nie sme rodina čo žije športom, ani zdravým stravovaním úplne posadnuto.
Varim skôr klasicky.Aj zdravšie aj menej zdravé.
Ale s váhou nemá problém nikto len ja!

Strana
z5
simsalabim
30. apr 2025
@ewellina

@simsalabim Lenže chatbotovi len raz napíšem, aký jogurt jedávam a on si to zapamätá. Vždy aj napíše, koľko kalórií ešte zostáva do konca dňa, dá aj návrhy, čo by sa ešte dalo do toho limitu zjesť. Takisto napríklad napíše, koľko gramov bielkovín som v ten deň mala. Takže stále sa mi to zdá lepšie takto

@ewellina ok ked to vyhovuje tebe, ved to je fajn, ale ja 1) nejedavam stale to iste 2) jem to, na co mam chut 3) nepotrebujem navrhy 4) casto si nepamatam presny nazov vyrobku (napr ryby jem aj rozne polotovary z Iglo a ci sa to vola Knusperhulle alebo Pollardorsch a podobne a kopec dalsich jednoducho nepotrebujem drzat v pamatu, aby som to chatbotovi povedala. Oskenujem kod a je to. 5) AI si vie casto krasne vymyslat.

livuska124
30. apr 2025
@ewellina

@simsalabim Lenže chatbotovi len raz napíšem, aký jogurt jedávam a on si to zapamätá. Vždy aj napíše, koľko kalórií ešte zostáva do konca dňa, dá aj návrhy, čo by sa ešte dalo do toho limitu zjesť. Takisto napríklad napíše, koľko gramov bielkovín som v ten deň mala. Takže stále sa mi to zdá lepšie takto

@ewellina veď tabuľky robia to isté. Akurát nerozumiem, ako to robíš, keď nič nevážiš. Lebo ok, jogurt vieš, že má 150g ale tanier/ kus/ porcia môže mať gramáž úplne rôznu.
V tabuľkách tiež vidíš, koľko ti chýba do naplnenia príjmu, koľko máš makroživín atď. Rovnako si vieš uložiť obľúbené potraviny, keď ješ to isté, a vyberáš už len z obľúbených, resp. iba kopíruješ z jedného dňa raňajky na ďalší deň.
Na foto vidíš, ako to je v tabuľkách, dole nižšie mám nahodené potraviny, proste celodenný jedálniček, čo som zjedla.

darovanie
30. apr 2025

Alebo keď ťa tabuľky nezaujali, ja som s nimi vydržala mesiac, tak obetuj pár euričiek a daj si vypracovať jedálniček. Za mňa toto bola úplne topka, vyrátane na môj denný príjem, recepty som mala presne na gramy, čiže áno vážim ale viem presne koľko čoho. A to je to najmenej ako stále niečo vymýšĺať a zadávať. Ale áno, ďakujem kalorickým tabuľkám, pretože mi úplne otvorili oči a začala som sa o stravu a jej zloženie naozaj zaujímať.

autor
30. apr 2025
@simsalabim

Autorka - ak si placky vyprazala, dovolim si tvrdit, ze mali rovnaku, ak nie vacsiu kaloricku hodnotu, ako zemiakove placky….ale bolo by to treba prepocitat.

@simsalabim Tak nasucho nie a trošku olej dávam..no co už

simsalabim
30. apr 2025

Uz ti viac poradit neviem, ako si par dni jedlo vazit a zapisovat. Inak neuvidis, ake chyby robis, lebo zjavne nemas predstavu o kalorickom obsahu potravin ani o mnozstve, co mozes zjest. Potom tazko nieco zmenis.

ewellina
30. apr 2025
@livuska124

@ewellina veď tabuľky robia to isté. Akurát nerozumiem, ako to robíš, keď nič nevážiš. Lebo ok, jogurt vieš, že má 150g ale tanier/ kus/ porcia môže mať gramáž úplne rôznu.
V tabuľkách tiež vidíš, koľko ti chýba do naplnenia príjmu, koľko máš makroživín atď. Rovnako si vieš uložiť obľúbené potraviny, keď ješ to isté, a vyberáš už len z obľúbených, resp. iba kopíruješ z jedného dňa raňajky na ďalší deň.
Na foto vidíš, ako to je v tabuľkách, dole nižšie mám nahodené potraviny, proste celodenný jedálniček, čo som zjedla.

@livuska124 Nevážim, lebo mne na tom až tak nezáleží, aby som to mala úplne na gram a na kalóriu presne. Stačia mi orientačné hodnoty. Najprv som napísala GPT, aké mám miery, koľko pohybu mám a koľko a ako rýchlo chcem schudnúť (za tri mesiace šesť kíl - každý mesiac dve kilá) On mi to všetko vyrátal a ja mu píšem len tak orientačne. OK, niekedy aj niečo odvážim, keď sa mi chce, priznávam, ale väčšinou nie. Ale presne mi to vyšlo, schudla som za ten prvý mesiac 2,2 kg, takže som spokojná.

ewellina
30. apr 2025
@livuska124

@livuska124 A čo sa týka toho taniera, tak normálny tanier, taký ako je v školskej jedálni, v reštaurácii, aj u mňa doma, má 300 ml, keď je polievka po ten pásik. Stačí to raz napísať a už vie, koľko má počítať. Lebo OK, niektorý tanier môže byť možno aj menší alebo väčší.

ewellina
30. apr 2025
@simsalabim

@ewellina ok ked to vyhovuje tebe, ved to je fajn, ale ja 1) nejedavam stale to iste 2) jem to, na co mam chut 3) nepotrebujem navrhy 4) casto si nepamatam presny nazov vyrobku (napr ryby jem aj rozne polotovary z Iglo a ci sa to vola Knusperhulle alebo Pollardorsch a podobne a kopec dalsich jednoducho nepotrebujem drzat v pamatu, aby som to chatbotovi povedala. Oskenujem kod a je to. 5) AI si vie casto krasne vymyslat.

@simsalabim Áno, AI si vie aj vymýšľať, ale zase nejaký odhad mám, aby som videla, či zase fabuluje 🙂 Ako som písala vyššie, chudnutie s chatbotom mi za prvý mesiac vyšlo presne tak ako som chcela. Takže super. Tie kalorické tabuľky mi jednoducho nie sú sympatisch. Ale však ok, každému sa páči niečo iné.

biba_18
30. apr 2025
@ewellina

@livuska124 @ewellina dnes mi vyšlo do príjmu aj 1 pivo ☺️ a do refeed day by mi vyšli aj 3…

biba_18
30. apr 2025
@darovanie

Alebo keď ťa tabuľky nezaujali, ja som s nimi vydržala mesiac, tak obetuj pár euričiek a daj si vypracovať jedálniček. Za mňa toto bola úplne topka, vyrátane na môj denný príjem, recepty som mala presne na gramy, čiže áno vážim ale viem presne koľko čoho. A to je to najmenej ako stále niečo vymýšĺať a zadávať. Ale áno, ďakujem kalorickým tabuľkám, pretože mi úplne otvorili oči a začala som sa o stravu a jej zloženie naozaj zaujímať.

@darovanie ale to vymýšľanie je základ - ak si to spravíš sama tak vieš byť flexibilná…

darovanie
1. máj 2025
@biba_18

@darovanie ale to vymýšľanie je základ - ak si to spravíš sama tak vieš byť flexibilná…

@biba_18 Ale ja to nepotrebujem. Naozaj. Ja som tabuľkám dala šancu, nebavilo ma to. Zistila som, že potrebujem niečo iné. Toto mi vyhovuje. Mám pri každom jedle dňa kalorickú hodnotu, keď chcem zamieňam. Mám už aj v hlave porcie čoho koľko, som flexibilná. Mám tam jedlo, ktoré mi vyhovuje a zjem ho. A nehadžem sa pod vlak, keď prekročím nejakú hodnotu. Toto mám už v hlave dávno vyriešené. Včera sme mali akciu v obci, tak som si dala jednu divinovú fašírku s kyslou uhorkou, akože večera. No, prekročila som s ňou po celom dni kalorický príjem, a čo. Za starých čias by som zjedla dve, s 2 oválmi chleba, dala k tomu kofolu. Proste každému vyhovuje niečo iné, autorka nech skúsi, ale keď jej to proste kvôli hocičomu nevyhovuje, tak nech sa nestresuje, že bez tých tabuliek neschudne. Nech si hľadá svoju cestu.

biba_18
1. máj 2025
@darovanie

@biba_18 Ale ja to nepotrebujem. Naozaj. Ja som tabuľkám dala šancu, nebavilo ma to. Zistila som, že potrebujem niečo iné. Toto mi vyhovuje. Mám pri každom jedle dňa kalorickú hodnotu, keď chcem zamieňam. Mám už aj v hlave porcie čoho koľko, som flexibilná. Mám tam jedlo, ktoré mi vyhovuje a zjem ho. A nehadžem sa pod vlak, keď prekročím nejakú hodnotu. Toto mám už v hlave dávno vyriešené. Včera sme mali akciu v obci, tak som si dala jednu divinovú fašírku s kyslou uhorkou, akože večera. No, prekročila som s ňou po celom dni kalorický príjem, a čo. Za starých čias by som zjedla dve, s 2 oválmi chleba, dala k tomu kofolu. Proste každému vyhovuje niečo iné, autorka nech skúsi, ale keď jej to proste kvôli hocičomu nevyhovuje, tak nech sa nestresuje, že bez tých tabuliek neschudne. Nech si hľadá svoju cestu.

@darovanie nemyslela som pri chudnutí - ale počas bežného života, lebo raz chudnúť prestaneš… ale keď vravíš že už máš v hlave porcie čoho koľko, možno ti to pôjde aj potom…

darovanie
1. máj 2025
@biba_18

@darovanie nemyslela som pri chudnutí - ale počas bežného života, lebo raz chudnúť prestaneš… ale keď vravíš že už máš v hlave porcie čoho koľko, možno ti to pôjde aj potom…

@biba_18 Ja už na tomto fičím dávno, nie že teraz chudnem. Také, že keď prestanem chudnúť u mňa neexistuje. Musím strážiť kalórie, aby som sa udržala na váhe, ktorej som. A pre mňa je proste jednoduchšie navariť jedlo, ktoré viem koľko má kalórií a je zdravšie. Ako vážiť si a rátať si kalórie aby som si mohla dať jeden knedlík s kúskom omáčky alebo si hneď písať, že večer vypijem 2 dcl vína, tak prerátavať celý deň. Alebo si ho nedám, lebo mi nevychádza do tabuliek? Keď mám chuť na knedlíky, tak si dám celú porciu poriadnej sviečkovej, ľahšiu večeru. Ale na druhý deň a ďalšie dni idem podľa svojho.

nicicka
1. máj 2025

Tak za mňa môžem povedať ze po 40 to je čistý horor. Posledny rok som bola na KT na to som pribrala najviac za celý svoj život. Čiže u mňa kt vôbec nefungovali pretože ja som vždy jedla pod bazal (nevedomo). Strava bola zdravá a malé porcie, malo bielkovín. A vzdy som sportovala. Striedala kardio a silovy no nie s nejakym super progresom len som si drzala postavu. Vždy ma vsak bolela hlava, točila sa mi, bolo mi zle no vždy som bola chudá. Takže za rok na kt som nabrala asi 4 kg viac co ma samozrejme stvalo. Teraz som však znova s tým ze mam kaloricke vlny. Čiže 5 dní som na bazale a 2 dní nejak neriešim s tým ze bielkoviny držím nad 100 g denne. Čiže nemám žiadne zdravotné ťažkosti z nízkeho príjmu a jem 2x denne o 9:00 a o 15:00. Momentálne za mňa úplne super lebo naozaj necítim hlad. Telo si zvyklo a za týždeň šlo 1 kg dole čo je u mňa mega veľký úspech lebo mne sa váha vždy pohla po 3 mesiacoch tvrdého športovania a "diety"...Určite budú teraz vysoko-kaloricke baby pohoršene no netrápi ma to 😁

biba_18
1. máj 2025
@darovanie

@biba_18 Ja už na tomto fičím dávno, nie že teraz chudnem. Také, že keď prestanem chudnúť u mňa neexistuje. Musím strážiť kalórie, aby som sa udržala na váhe, ktorej som. A pre mňa je proste jednoduchšie navariť jedlo, ktoré viem koľko má kalórií a je zdravšie. Ako vážiť si a rátať si kalórie aby som si mohla dať jeden knedlík s kúskom omáčky alebo si hneď písať, že večer vypijem 2 dcl vína, tak prerátavať celý deň. Alebo si ho nedám, lebo mi nevychádza do tabuliek? Keď mám chuť na knedlíky, tak si dám celú porciu poriadnej sviečkovej, ľahšiu večeru. Ale na druhý deň a ďalšie dni idem podľa svojho.

@darovanie to čo pišeš mi nedáva zmysel - veď keď si niekto zapisuje do tabuliek, tiež k tomu môže pristupovať ako ty - dá si sviečkovú a nestresuje ☺️ dá si ľahšiu večeru a od zajtra si ide svoje… či?

biba_18
1. máj 2025
@nicicka

Tak za mňa môžem povedať ze po 40 to je čistý horor. Posledny rok som bola na KT na to som pribrala najviac za celý svoj život. Čiže u mňa kt vôbec nefungovali pretože ja som vždy jedla pod bazal (nevedomo). Strava bola zdravá a malé porcie, malo bielkovín. A vzdy som sportovala. Striedala kardio a silovy no nie s nejakym super progresom len som si drzala postavu. Vždy ma vsak bolela hlava, točila sa mi, bolo mi zle no vždy som bola chudá. Takže za rok na kt som nabrala asi 4 kg viac co ma samozrejme stvalo. Teraz som však znova s tým ze mam kaloricke vlny. Čiže 5 dní som na bazale a 2 dní nejak neriešim s tým ze bielkoviny držím nad 100 g denne. Čiže nemám žiadne zdravotné ťažkosti z nízkeho príjmu a jem 2x denne o 9:00 a o 15:00. Momentálne za mňa úplne super lebo naozaj necítim hlad. Telo si zvyklo a za týždeň šlo 1 kg dole čo je u mňa mega veľký úspech lebo mne sa váha vždy pohla po 3 mesiacoch tvrdého športovania a "diety"...Určite budú teraz vysoko-kaloricke baby pohoršene no netrápi ma to 😁

@nicicka a čo mali KT s tým že si ty jedla málo a nevyvážene?

mamamasama
1. máj 2025
@nicicka

@nicicka Nič v zlom, ale celé zle. Aj predtým, aj teraz. Odporúčam návštevu dietológa. 😳

ravehami
2. máj 2025

Matika nepusti, ak je vydaj vyssi ako prijem ma to ist dole..v niecom tie kalorie budu schovane a niesi v deficite

zvieratko31
2. máj 2025

Toto radil jeden pán, nič nedáš za to skúsiť to

jana_eyre_2
2. máj 2025

Poznám veru... Ja som bola vždy chuda, ale pri detoch som pribrala.. váha šla hore dole, ale nikdy nie tak aby ma to nejako moc trápilo.. ale posledne mesiace som zo seba nešťastná.. mám 76kg a cítim sa zle.. keď som si začala dávať pozor na jedlo, tak som schudla na 74, nižšie to už nešlo a potom som aj tak pribrala späť.. celý deň sa nezastavim, prácu mám fyzickú a ťažkú, takže z nej chodím unavená, malo spím.. nemám uz energiu cvičiť navyše, maximálne bicykel a prechádzka, ale to potom padám do postele ako kabela... Ja si myslím že za to ako som pribrala môže práve to, ze nemám dostatok spánku a som v strese... Lenže neviem to zmeniť, nech som už skúšala čokoľvek... Neviem spat dlho, po 4h sa budim, niekedy opäť nezaspím.. ak spím tak Max 6hodin.. do práce chodím skoro.. mám proste zlé obdobie a myslím že to je vidno aj na mojej váhe... Doma varím zdravo a nikdy som veľa nejedla, môj problém je že si neviem odoprieť múku a sladké.. nejem toho veľa, ale nemala by som asi vôbec... (Dnes som zjedla pre ilustráciu sladke kúsok kinderka a malú misku specli) možno by pomohla zmena práce, ale tam som spokojná, tak ma to mrzí meniť.... Ja viem že som nijako neporadila, ja len že nie si sama...

andreatytler
3. máj 2025

To je podla mna menopauzou a tym nedostatkom spanku.
V menopauze sa drasticky znizi svalova hmota. Bez svalov nema co spalovat kalorie a metabolizmus sa spomaluje.
Ten nedostatok spanku a stres z toho ze si v jednom kole tiez nebudu dobre.
Ja som bola cely zivot chuda a ked som potrebovala schudnut, stacilo jest trosku menej. Teraz v menopauze nic nefunguje tak ako volakedy. Skutocne treba jest ovela menej a cvicit aby sa tie svaly znova vybudovali - aspon teda ciastocne.

blackcat8885
3. máj 2025

Nočné a malo spánku tiež môžu robiť svoje. Pri chudnuti je aj dostatok spánku dôležitý. A kalorické tabuľky pomohli aj mne +pohyb, vylúčiť sladkosti jesť viac bielkovín ktoré zasýtia

renesance80
3. máj 2025

prijem musi byt nizsi ako vydaj, teda zapidovat a vazit, plus spravne rozlozenie cukrov,bielkovin a tukov ,teda sup sup kaloricje tabuľky ,vypocitat BMI, BMR, bet toho to nepojde

zuzx
3. máj 2025

Chudnutie je len a len o kalorickej bilancii. Netreba jesť šaláty ako si všetci myslia, jesť môžeš hocičo, ale treba dodržať svoj príjem a to inak ako používaním kalorickych tabuliek neustrážis. To nefunguje tak že dám si menej ako ostatní. Ja jem obrovské porcie všetkého, schudla som 20 kg čistého tuku za asi 4 mesiace a to nie z veľkej váhy a nie v nízkom veku. Treba sa tomu len venovať, sledovať tabuľky a skúšať tak, aby to vychádzalo. Zabudnúť na výhovorky o veku, o spomalenom metabolizme, o menopauze. Vyhľadaj si na Facebooku skupinu Hubneme a jime zdravé s kalorickymi tabuľkami, tam majú ľudia úžasné výsledky, starí, mladí, muži, ženy. Tiež tam dávajú svoje jedla a uvidíš že jedia všetko, neprezuvaju len zeleninu. Tiež odporúčam vypočuť podcasty Inštitútu moderní výživy, kde celú problematiku výživy a chudnutia krásne a jednoducho vysvetľujú. Veľa veci pochopíš a zistíš, že na chudnuti naozaj nie je nič ťažkého.

zibi
3. máj 2025

Ja mam to iste...vek,menopauza ppomaly,stitna.kaloricke pomohli...kľudne mi napíš ip ..môžeme si navzájom radiť.. Ja som už na fórach menej

luccija
3. máj 2025
@jana_eyre_2

Poznám veru... Ja som bola vždy chuda, ale pri detoch som pribrala.. váha šla hore dole, ale nikdy nie tak aby ma to nejako moc trápilo.. ale posledne mesiace som zo seba nešťastná.. mám 76kg a cítim sa zle.. keď som si začala dávať pozor na jedlo, tak som schudla na 74, nižšie to už nešlo a potom som aj tak pribrala späť.. celý deň sa nezastavim, prácu mám fyzickú a ťažkú, takže z nej chodím unavená, malo spím.. nemám uz energiu cvičiť navyše, maximálne bicykel a prechádzka, ale to potom padám do postele ako kabela... Ja si myslím že za to ako som pribrala môže práve to, ze nemám dostatok spánku a som v strese... Lenže neviem to zmeniť, nech som už skúšala čokoľvek... Neviem spat dlho, po 4h sa budim, niekedy opäť nezaspím.. ak spím tak Max 6hodin.. do práce chodím skoro.. mám proste zlé obdobie a myslím že to je vidno aj na mojej váhe... Doma varím zdravo a nikdy som veľa nejedla, môj problém je že si neviem odoprieť múku a sladké.. nejem toho veľa, ale nemala by som asi vôbec... (Dnes som zjedla pre ilustráciu sladke kúsok kinderka a malú misku specli) možno by pomohla zmena práce, ale tam som spokojná, tak ma to mrzí meniť.... Ja viem že som nijako neporadila, ja len že nie si sama...

@jana_eyre_2 si unavená tak telu sa žiada energia sladké...ja som ani neviem ako fakt nemám pocit, že jem viac pribrala 8 kg.Nikdy som tak skokovo nešla hore s váhou rok som brala lieky na menzes mám pocit, že vtedy to išli nenápadne hore celá som nejaká spuchnuta, zavodnena... Svalovicu mám všade jeden deň turistika, ďalší bicykel stravu sa snažím strazit uvidím čo to spraví.Vsetko mi je malé, lebo klasika všetko mi išlo do brucha, bokov

jana_eyre_2
3. máj 2025
@luccija

@jana_eyre_2 si unavená tak telu sa žiada energia sladké...ja som ani neviem ako fakt nemám pocit, že jem viac pribrala 8 kg.Nikdy som tak skokovo nešla hore s váhou rok som brala lieky na menzes mám pocit, že vtedy to išli nenápadne hore celá som nejaká spuchnuta, zavodnena... Svalovicu mám všade jeden deň turistika, ďalší bicykel stravu sa snažím strazit uvidím čo to spraví.Vsetko mi je malé, lebo klasika všetko mi išlo do brucha, bokov

@luccija presne aj ja tak, všetko mám v bruchu a zadku.. asi fakt je pravda, že základ je stráženie si stravy, len proste to je náročné, ja na to vždy pozabudnem.. snáď sa ti bude dariť, tiež už sa snažím opäť.. musím jesť asi aj viac bielkovín, čo mne okrem strukovín vyslovene nechutí...

macocha
3. máj 2025

@autor Zlatko, hlavne sa prestaň trápiť. To nikomu nepomôže. Radšej s nejakou nadváhou ako utrápená. Teda nechcem povedať, že to nemáš riešiť - len sa pri tom nezabudni radovať zo života. Asi len toľko, že ešte som nikdy nepočula na pohrebe reči ako "všetkým nám jej štíhla postava bola veľkým potešením" alebo "jej odvážny boj s nadváhou sa stal inšpiráciou pre mnohých"... K spôsobom chudnutia sa neviem vyjadriť. Držím palce, užívaj si krásnu jar.

sticker
autor
3. máj 2025
@macocha

@autor Zlatko, hlavne sa prestaň trápiť. To nikomu nepomôže. Radšej s nejakou nadváhou ako utrápená. Teda nechcem povedať, že to nemáš riešiť - len sa pri tom nezabudni radovať zo života. Asi len toľko, že ešte som nikdy nepočula na pohrebe reči ako "všetkým nám jej štíhla postava bola veľkým potešením" alebo "jej odvážny boj s nadváhou sa stal inšpiráciou pre mnohých"... K spôsobom chudnutia sa neviem vyjadriť. Držím palce, užívaj si krásnu jar.

@macocha Ďakujem ♥️🍀 Tak povzbudivé milé slová som naozaj asi nikdy nepočula. Nevzdám to,aie trápiť sa nebudem.

autor
3. máj 2025
@jana_eyre_2

@jana_eyre_2 Akoby som čítala o sebe! Mám ti úplne rovnako a najväčší problém únava, nedostatok spánku.

Strana
z5