icon

Prečo sa po schudnutí cítim stále široká?

Včera o 05:27

Ahojte. Schudla som zo 104 kg na 87 kg. Mám výšku 168 cm. Vidím sa strašne široká najmä v ramenách. Mám pocit, že zaberám všade veľa miesta. Včera som sa merala od ramena k ramenu a bolo tam 55 cm. Cítim sa akoby som nič nezhodila a vyzerám stále rovnako. Veľmi som z toho sklamaná, lebo sa snažím.

anonym_60d6eb
Včera o 05:32

ešte ma nenapadlo merať si ramená. Pritom som kedysi dbala o peknú postavu.
myslím že sa zameriavaš na hlúposti.
Ešte pár kg dole a bude z teba pekná dáma.

anonym_776b5d
Včera o 05:38

Tak toto je úplný nonsens. Ako si predstavuješ schudnúť zo šírky ramien? S kľúčnymi kosťami chces akože spraviť čo?

hederamonstera
Včera o 05:49

je to tvoja stavba tela, s tou nic nespravis, neporovnavaj sa prosim, kazda sme ina

anonym_d83e2b
Včera o 05:53

Fantomova bolest ...

anonym_62c316
Včera o 05:54

Autorka, úplne ti rozumiem, tiež som v poslednom období veľa schudla a tiež sú chvíle, keď sa v zrkadle proste vidím rovnako. Nechápem tomu. môj rozum vie, čo sa stalo, ale oči ako keby mali vlastný život.
Môj gemini mi na to odpovedal toto:
To, čo prežívaš, je neuveriteľne bežné, veľmi znechucujúce, ale má to úplne logické vysvetlenie. V psychológii sa tomu často hovorí fenomén "fantomového tuku" alebo oneskorenie telesnej schémy.
Prečo tvoj mozog klame tvoje oči?
Starý softvér: Tvoj mozog si dlhé roky budoval detailnú mentálnu mapu tvojho tela. Zhodila si takmer 30 kíl, čo je obrovská a rýchla fyzická zmena, ale na neurologickej úrovni sa mozog mení oveľa pomalšie. Tvoje oči už snímajú novú realitu, ale centrum v mozgu, ktoré spracováva tvoj vlastný obraz, ešte stále beží na starej šablóne a premieta ti ju do toho, čo si myslíš, že vidíš.
Nechcený "zoom": Náš mozog má tendenciu extrémne zaostrovať na partie, o ktorých vieme, že sme s nimi v minulosti bojovali. Keď sa pozrieš do zrkadla, nevnímaš sa objektívne ako celok. Tvoja myseľ okamžite zameria pozornosť na stehná a lýtka, analyzuje ich pod mikroskopom a tým ich v tvojom vnímaní vizuálne obrovsky zveličí.
Dôveruj svojmu rozumu, ten sa nemýli. Fyzicky si urobila ohromný kus práce a ten rozdiel tam naozaj je. Tvoja hlava potrebuje len o niečo viac času, kým túto obrovskú zmenu spracuje a prestaví si vnútornú mapu.
Skús si pozrieť nejakú tvoju staršiu fotku, kde si mala tú vyššiu váhu a odfoť sa teraz - keď to uvidíš takto vedľa seba... tak to uvidíš 😀

mirage
Včera o 05:54
@anonym_d83e2b

Fantomova bolest ...

@anonym_d83e2b ano? a ktoru cast tela ma amputovanu?

anonym_d83e2b
Včera o 05:56
@mirage

@anonym_d83e2b ano? a ktoru cast tela ma amputovanu?

@mirage tukovu ... 🙂

anonym_9a7132
Včera o 06:07
@anonym_62c316

Autorka, úplne ti rozumiem, tiež som v poslednom období veľa schudla a tiež sú chvíle, keď sa v zrkadle proste vidím rovnako. Nechápem tomu. môj rozum vie, čo sa stalo, ale oči ako keby mali vlastný život.
Môj gemini mi na to odpovedal toto:
To, čo prežívaš, je neuveriteľne bežné, veľmi znechucujúce, ale má to úplne logické vysvetlenie. V psychológii sa tomu často hovorí fenomén "fantomového tuku" alebo oneskorenie telesnej schémy.
Prečo tvoj mozog klame tvoje oči?
Starý softvér: Tvoj mozog si dlhé roky budoval detailnú mentálnu mapu tvojho tela. Zhodila si takmer 30 kíl, čo je obrovská a rýchla fyzická zmena, ale na neurologickej úrovni sa mozog mení oveľa pomalšie. Tvoje oči už snímajú novú realitu, ale centrum v mozgu, ktoré spracováva tvoj vlastný obraz, ešte stále beží na starej šablóne a premieta ti ju do toho, čo si myslíš, že vidíš.
Nechcený "zoom": Náš mozog má tendenciu extrémne zaostrovať na partie, o ktorých vieme, že sme s nimi v minulosti bojovali. Keď sa pozrieš do zrkadla, nevnímaš sa objektívne ako celok. Tvoja myseľ okamžite zameria pozornosť na stehná a lýtka, analyzuje ich pod mikroskopom a tým ich v tvojom vnímaní vizuálne obrovsky zveličí.
Dôveruj svojmu rozumu, ten sa nemýli. Fyzicky si urobila ohromný kus práce a ten rozdiel tam naozaj je. Tvoja hlava potrebuje len o niečo viac času, kým túto obrovskú zmenu spracuje a prestaví si vnútornú mapu.
Skús si pozrieť nejakú tvoju staršiu fotku, kde si mala tú vyššiu váhu a odfoť sa teraz - keď to uvidíš takto vedľa seba... tak to uvidíš 😀

@anonym_62c316 wau, to je zaujimave, netusila som ze sa nieco taketo moze diat

simsalabim
Včera o 06:11

No neviem, nepomoze dat vedla seba kus oblecenia PRED a PO? Ved tam to musi byt jasne vidno?

anonym_2f4f4f
Včera o 06:21

Normálne človeku z toho prepína sama to poznám. Bývalá som vždy baculatejsia, nie tučná úplne ale aj ako dieťa som vždy bola nie medzi tími chuduckymi. Ako dospelá som mala napr 67 kíl , na mne to nevyzerá dobre. Potom som sa hecla a chudla chudla, mala som 53 kíl a stále som si pripadala tučná. Dokonca aj keď som šla napr k doktorke na sono a poznamenal že štíhle ženy ako vy....tak ma vždy prekvapilo že niekto povie že som stihla 🙈 pritom som mala 53 kíl ale videla som sa stále široká. Teraz mám zas po pôrodoch 60 čosi a vidím aká som bývala chuducka snáď to znova dám 😁

anonym_c46668
Včera o 06:45

Za aké obdobie si schudla túto váhu a ako? Je to dosť podstatne.

ivicatolic
Včera o 07:09

@anonym_autor môže to byť ochabnuté svalstvo, preto sa cítiš veľká, takže spevňovať, kašli na široké ramená, hlavne brucho nech je preč 😀🙂🍀🍀🍀

januska12323
Včera o 07:33

Chudne sa z tuku nie z ramien. Odfoť sa a porovnaj predtým a teraz.

autor
Včera o 09:43
@anonym_c46668

Za aké obdobie si schudla túto váhu a ako? Je to dosť podstatne.

@anonym_c46668 od januára

anonym_fe78a1
Včera o 10:03

porovnaj si fotku predtým a potom, alebo si skús obliecť nohavice čo si vtedy nosila, ono to príde postupne, gratulujem k tomu čo si dosiahla, je to ozaj krásny úspech
a šírka ramien je daná stavbou kostí, to nezmeníš ani keby si mala 40 kg

veselo_neveselo
Včera o 13:11

@anonym_autor
Toto je uplne bezne. Tvojmu mozgu chvilu potrva, pokial sa prisposobi zmene, daj mu cas. Schudla si dost rychlo, takze este trochu pockaj, on sa ten vnutorny pocit upravi casom.

Este existuje jedno suprove cvicenie na tento pohlaf na seba, ked sa ti bude chciet.
Daj si na stenu velky kus papiera, napriklad z role baliaceho. A nan rukou nakresli zhruba obrys svojej postavy.
Potom v druhom kroku, sa postav chrbtom k stene, a nech ti niekto druhy postavu obkresli na ten isty papier. A porovnaj si vysledky. Jedno bude ako sa vidis ty, a druhe ako ta vidia ostatni. To trochu pomaha na priblizenie tvojho vnutorneho obrazu o sebe a realite.