icon

Prečo som pribrala za 3 dni 2 kg?

15. jún 2023

Ahojte, v pondelok som vazila 64kg. Tak som sa opustila a vecer sme si dali pizzu, ale cely den som nejedla nic extra. Dalsi den opat iba zeleninu, celzrnny chlieb, a taketo nizkokaloricke. A dnes rano 66,6kg. 🙄

Ja neviem uz fakt, ako sa mam stravovat.... :(

Mam malo pohybu, je to tym?

basullinka
15. jún 2023

Nemas ovulaciu alebo pred menštruáciou?

autor
15. jún 2023

@basullinka nie... :(

jaskolka
15. jún 2023

Nemôže to byť len obdobie pred menzesom? Alebo viac si zavodnena?
A 66 kíl nie je nič hrozné, ja opačne nerozumiem, ako môže niekto brat, že to je veľa.

julia2002
Odpoveď bola odstránená
sense
15. jún 2023

Zadržaná voda, plne creva

kvetinka75
15. jún 2023

môžeš byť zavodnená. Ja sa riadim aj lunárnym kalendárom. Niekedy mi stačé dať si večer pár ks čipsov a do rána 1 kg pomaly hore. Zavodnená. Cítim aj na očiach. ke´d dodržujem stravu, tak 0,5 kg dolu.

Inak všimla som si, že keď jem dosť sacharidov vtedy mi ide váha hore, pečivo, ryža, ....

elmivelmi
15. jún 2023

no tak a vidno to aj na obleceni?Hmm tak skus si dat tyzden dietu a budes mat 64,mna by toez urvalo ale chapem ta je to na nervy

domkakvet
15. jún 2023

Ak si drzala dietu a potom si das pizzu telo si moze aj ukladat.

liljana
15. jún 2023

No pizza ma na 100g3 250kcal, 400gr je 1000kcal. Ak jes v ten normalne, ze zjes beznych 1500kcal, pridas k tomu pizzu 1000 kcal, k tomu este zobnes mimoriadne horalku, alebo nieco,... tak si hned miesto 1500kcal na 3000kcal. Plus voda a vaha to ukaze. Pizza je mnamka, ale nie prilis vhodna na dietu. Ak si clovek da celu, tak tento jeden chod predstavuje pomaly celodenny prijem energie, ale o 3 hodky uz mas zase hlad.

feba8284
15. jún 2023

Každý gram cukru viaže na seba 3 g vody. Zniz príjem sacharidov, ktoré sa ukrývajú nielen v sladkostiach, ale aj v pečive, ryži, cestovinách, zemiakoch.

matinka
15. jún 2023

Tiež to tak mam... vždy z kysnuté cesta... pizza, koláče, cez víkend som piekla kysnuté a veru chutilo mi až moc a v pondelok ráno + 2kg! Za ďalšie 4dni ide dole 1.5kg a potom dalsi tyzden aj tých 0.5kg. Proste tak reagujú naše telá 🙃, tiež s tym nie som OK

snugglingduckling
15. jún 2023

ja si myslím že si môžeš dať aj pizzu keď chudneš (skôr jak sa do mňa niekto pustí - myslím jednu za cca dva týždne nie každý deň na večeru) 2,6kg z jednej pizze si určite nepribrala - určite nie na tuku - bude to len voda - po pár dňoch ju z tela dostaneš - skús sa nevážiť každý druhý deň - ale raz za týždeň - a sleduj si svoj progres na väčšom horizonte trebarz čo sa s váhou stalo za mesiac - všetkým skáče váha keď si doprajú viac soli alebo cukru

vanilkovazmrzka
15. jún 2023

Pokial cielene nechudnes a nestrazis si kalorie, tak sa proste nevaz kazdy den a mas po stresoch :D

sickynickyobsadene
15. jún 2023

Voda...ja bežné mam o 2-3kg viac večer ako ráno..

missviolet
15. jún 2023

toto.presne sa mi stalo tento tyzden, skoro ma porazilo. mala som trochu ryze a cuketovy kolac inak nic v ten den nahodene v kalorickych tabuľkách este mi aj deficit ukazovalo a bum plus 1,5kg ked som bola aj na narocnej turistike vela aktivity atd. vyzera to na zavodnenid lebo vela sacharidov zavodni plus ovulacia. treba pit vela vody o lar dni to pojde dole, mne uz hej

missviolet
15. jún 2023

@liljana spravne pises, ale aj 1500 kaloriovy surplus je len cca 200g tuku, isto nie 2kg, myslim, ze dolezita info pre autorku. autorka, kilo tuku ma 7500 kalorii - cize toto by si musela zjest nad svoj udrziavaci rezim, aby si pribrala kilo cisteho tuku. sacharidy, kt je pizza plna, viaze vodu, takze si max pribrala trosku tuku a zvysok voda

majamat
15. jún 2023

voda, preplnene crevo.

liljana
15. jún 2023

@missviolet Ono aj celozrnny chlieb ma 270 cal na 100gr. Ludia si myslia, ze ho mozu jest, kolko chcu, lebo je "zdravy" a dietny, ale nie je. Stale je to pecivo. Dokonca aj 100-150 gr osmazenych kuracich prs ma 250-300kcal a idealne je ho servirovat s zeleninou, aby celkova energia celeho chodu nebola privysoka. Autorka musi mat prehlad, kolko toho zje a v com su prazdne kalorie a vytriedit si casom jedla, ktore jej chutia, ale su z kategorie s mensim energetickym prijmom. Pizza raz za cas ok, ale dalsich par dni na dorovnanie prebytku kalorii treba znizit prijem. Az zisti, ze ta pizza za to nestoji. 🙂 Pribera sa dlhe mesiace a rovnako dlho trva aj "odberanie".

gabika0825
15. jún 2023

Ja za tak krátko zas nie, ale ja napríklad vážim asi od 15tich 47kg, nikdy som viac nemala, zrazu teraz, možno aj vekom som sa minule postavila asi po 2 mesiacoch na váhu a zrazu 54kg. Nechápem doteraz, bola som aj na preventívnej pred mesiacom, mám všetko ok, čiže zvláštne, ale tak všetci hovoria te vyzerám lepšie, no ja sa cítim hrozné

lelelienka
15. jún 2023

Moze to mat vela pricin a vobec to nemusi byt “pribranie” v tom klasickom slova zmysle - zavodnenie, iny cas vazenia (rano vs vecer urcite bude rozdiel), mnozstvo vypitych tekutin (uz len po beznom pohari vody “priberies” cca 300g, vyskusaj, cista fyzika 😉, dalej logicky ci si sa vazila pred/po wc…
U mna nie je nic vzacne rozdiel zo dna na den aj 1,5 kg, nevaz sa kazdy druhy den, to nema velku vypovednu hodnotu, ale v dlhsom casovom horizonte.

autor
15. jún 2023

Kockyyyyyy, velke dakujem! Akoze snazim sa dat dole par kil. Mala som pred tehu 60kg, teraz tych 64-66, a nie a nie dole. 🤦🏻‍♀️ A este priberiem za 3 dni. 😆 Vy ste ako schudli?

elmivelmi
15. jún 2023

no ja som schudla kojenim😉

missviolet
16. jún 2023

@liljana mbe to nemusís vysvetlovat, ja som schudla 34kg, aj s pizzou btw - vedeckym faktom zostava ze pri 1500 kalorii nad metabolizmom sa priberie cca 200g tuku. pretoze kg tuku ma 7500 kalorii a to je proste vedecky fakt

krisbar
16. jún 2023

Sol sol sol. Ktora zadrziava vodu. Ja velmi malo solim a ked si fam napr pizzu alebo hranolky to ma bezne 1,5kg naviac rano.

liljana
17. jún 2023

Ako sa stravovat?
Utekaj do Lidla, maju Giana tuniak so salatom za 1,27 eur v akcii. Mam v zasobe 30ks. To je zaklad mojej diety. 🙂 Polka konzervy zasyti na jedno jedlo, s polkou kaizerkou zasyti ako jeden chod. 240 kcal.
kaloricke tabulky, das si cielovu hmotnost. Ked uberies 500kcal pod svoj bazalny metabolizmus, tak za mesiac zhodis 2 kg tuku. Na spalenie 1 kg tuku musis spalit 6700kal. Ked uberies denne 500kcal x 30, uberies tym telu a spalis 15 tis.kcal = 2kg tuku.
U mna po 42 dnoch 4-5 kg dole. Ciel je celkom dat 10kg dole. Fyzika nepusti. Ked uberies kalorie, telo zacne skor ci neskor spalovat tuk. Obcas si das volne dni, kludne jeden v tyzdni, ze zjes viac a zase uberies 500 kcal. Teraz som v stave, ze je 13:00 vybehnuty les, hodina behania do kopca, odcvicene, upratane, od rana iba 2 kavy, vypity carnitin, dnesna energeticka bilancia -300 kcal, stale nemam hlad a energie ako zajacik energizer. Ked clovek pretrpi vlcie hlady na zaciatku, telo si zvykne na mensi prijem.
Za chvilu pojdem behat zas. 🙂 Uplna euforia.