icon

Ako prekonať nevoľnosť po jedle pri anorexii a bulímii?

Dnes o 18:52

Trpím anorexiou a bulímiou. Snažím sa stravovať a nehladovať, ani nevracať.
Dnes som zjedla dva malé krajce celozrnného chleba (nie po sebe) s trochu rastlinného masla, jeden croissant a jeden pomaranč. Mám kŕče v bruchu a cítim sa plná ako smetná bedňa. Za mnou mám už dva pancreolany a teraz som si dala buscopan.

Ako má človek jesť, keď je mu zle po jedle? Ako toto prekonať?

anonym_5c5abe
•
Dnes o 19:05

@anonym_autor tiež to s odborníkom, prosím. Tvoje telo si musí zvyknúť na jedenie, pri týchto, tebou spomenutých diagnózach, hra veľkú úlohu aj psychika. Jedlo je radosť, požitok. Musí ti s tým niekto pomôcť.

anonym_46150b
•
Dnes o 19:13

prepac budem priama a otvorena, preco si davas lieky? sama pises ze mam anorexiu a bulimiou teda problem s prijmom potravy. to ze si dal k troske jedla 3 tabletky ti nijak nepomoze, akurat na prazdny zaludok budes mat este vacsie bolesti. lieky sa "nikdy" nejedia na lacny zaludok (ano su vynimky). ale tu ide o princip, potraviny do seba nedas ale tabletky za hrst. prepac az uprimnost. nepises ci sa liecis, ci chodis k psychologovi, psychiatrovi, ci vyzivovej poradkyne ale to je zaklad. krce v bruchu mozes mat aj po pomaracne, ak nic ine nejes tak ti to moze sposobit kyselinu. ja mam napr. vela a ked si dam kysele ovocie mozem oskrabavat omietku zo steny ake mam bolesti. takze skus si zvolit vhodnejsie potraviny ktore ti nebudu sposobovat problemy najma ak jes menej a mas prazdny zaludok. drzim palceky aby si si s tym poradila ale hlavne pod dohladom odbornika ❤

autor
•
Dnes o 19:16
@anonym_46150b

prepac budem priama a otvorena, preco si davas lieky? sama pises ze mam anorexiu a bulimiou teda problem s prijmom potravy. to ze si dal k troske jedla 3 tabletky ti nijak nepomoze, akurat na prazdny zaludok budes mat este vacsie bolesti. lieky sa "nikdy" nejedia na lacny zaludok (ano su vynimky). ale tu ide o princip, potraviny do seba nedas ale tabletky za hrst. prepac az uprimnost. nepises ci sa liecis, ci chodis k psychologovi, psychiatrovi, ci vyzivovej poradkyne ale to je zaklad. krce v bruchu mozes mat aj po pomaracne, ak nic ine nejes tak ti to moze sposobit kyselinu. ja mam napr. vela a ked si dam kysele ovocie mozem oskrabavat omietku zo steny ake mam bolesti. takze skus si zvolit vhodnejsie potraviny ktore ti nebudu sposobovat problemy najma ak jes menej a mas prazdny zaludok. drzim palceky aby si si s tym poradila ale hlavne pod dohladom odbornika ❤

@anonym_46150b liečim sa 25 rokov, mám psychiatra, psychoterapeuta, trénera, bola som hospitalizovaná 2x. Pre tieto bolesti stále do toho spadnem... mne je zle aj z banána.

anonym_46150b
•
Dnes o 19:20
@anonym_autor

@anonym_46150b liečim sa 25 rokov, mám psychiatra, psychoterapeuta, trénera, bola som hospitalizovaná 2x. Pre tieto bolesti stále do toho spadnem... mne je zle aj z banána.

@anonym_autor skusala si gastro?? napr. sibo test helikobaktera....? dnes su ine moznosti ako pred pár rokmi. drzim palceky

autor
•
Dnes o 19:22
@anonym_46150b

@anonym_autor skusala si gastro?? napr. sibo test helikobaktera....? dnes su ine moznosti ako pred pár rokmi. drzim palceky

@anonym_46150b áno chodím na gastro. Mám gastritídu z vracania, ale ani sibo, ani helico a ani žiadne iné veci.

ivicatolic
•
Dnes o 19:39

@anonym_autor máš všetko potvrdené lekárom?

anonym_11fccb
•
Dnes o 19:40

Krče máš kde konkrétne? 2 pankreolany sú Tí na čo? Nepíšeš čo z toho si zjedla kedy. Nepíšeš aké lieky máš na anorexiu a bulímiou.
Ja som mala hrozné problémy s travením, ale žiadnu poruchu príjmu. Keď mi bolo tak hrozne zle tak som proste dietovala dva dni, a potom začala diétne jedlá. Myslím, že každý organizmus je iný a musíš si odsledovať čo môžeš a kedy môžeš jesť. Keď mi bolo zle tak žiadny croissant som nejedla. Maximálne sucháre. Čistá voda. Ovocie len banán. Aj ten musel byť dozretý lebo škrobový mi robil problém. Na ulidnenie žalúdka mi pomáhali sáčky esoxx one. Po 2 pankreolanoch by mi bolo hrozne. Malé množstvá a počúvať svoje telo. Hlavne nič dráždivé a kreon na prekyslenie. Kedysi mi lekárka predpísala taký sirupček, vraj sa dáva presne pri Tvojej diagnóze. Ukludnoval žalúdoķ..Neviem ako sa to volalo ale určite sú lieky aj pre Teba..a pankreolan nie je riešenie.

anonym_914f5d
•
Dnes o 19:44

Keby som za cely den zjedla 2 chlebiky, croissant a pomaranc, tiez by som sa skrucala.

autor
•
Dnes o 19:45
@anonym_11fccb

Krče máš kde konkrétne? 2 pankreolany sú Tí na čo? Nepíšeš čo z toho si zjedla kedy. Nepíšeš aké lieky máš na anorexiu a bulímiou.
Ja som mala hrozné problémy s travením, ale žiadnu poruchu príjmu. Keď mi bolo tak hrozne zle tak som proste dietovala dva dni, a potom začala diétne jedlá. Myslím, že každý organizmus je iný a musíš si odsledovať čo môžeš a kedy môžeš jesť. Keď mi bolo zle tak žiadny croissant som nejedla. Maximálne sucháre. Čistá voda. Ovocie len banán. Aj ten musel byť dozretý lebo škrobový mi robil problém. Na ulidnenie žalúdka mi pomáhali sáčky esoxx one. Po 2 pankreolanoch by mi bolo hrozne. Malé množstvá a počúvať svoje telo. Hlavne nič dráždivé a kreon na prekyslenie. Kedysi mi lekárka predpísala taký sirupček, vraj sa dáva presne pri Tvojej diagnóze. Ukludnoval žalúdoķ..Neviem ako sa to volalo ale určite sú lieky aj pre Teba..a pankreolan nie je riešenie.

@anonym_11fccb panreolan mi robí dobre a mám naordinovaný aj gastroenterológom panzynorm. Dokonca mi povedal, že pankreolan môžem brať 3x denne 2 tbl, je to slabšie ako panzynorm, mne jeden pankreolan nezaberie. Mám ešte itoprid, ozzion a buscopan.

autor
•
Dnes o 19:46
@anonym_914f5d

Keby som za cely den zjedla 2 chlebiky, croissant a pomaranc, tiez by som sa skrucala.

@anonym_914f5d to je na mňa strašne veľa. Ja buď by som zjedla iba jeden pomaranč, ale to chleby s croissantom vyvrátila. Už som vyvracala aj pomaranč koľkokrát. Alebo som si dala iba šťavu, aby som nejedla šupky. Pre človeka, ktorý dlhodobo neje, je aj toto mega veľa a nevládze to telo stráviť.

anonym_0a3620
•
Dnes o 19:49

banán neznesiem ani ja a nemám tvoje diagn.
pankr. je dobrý liek, zvykne pomôcť.
nepredpísali , nedoporučili ti nutridrinky? kúp si zo dva a popíjaj po malých množstvách. je to na zosilnenie organizmu.

autor
•
Dnes o 19:51
@anonym_0a3620

banán neznesiem ani ja a nemám tvoje diagn.
pankr. je dobrý liek, zvykne pomôcť.
nepredpísali , nedoporučili ti nutridrinky? kúp si zo dva a popíjaj po malých množstvách. je to na zosilnenie organizmu.

@anonym_0a3620 nutridrinky sú pre mňa veľmi ťažké. Užívala som ich, ale vyvrátila som ich. Oni sú ťažké aj pre človeka, ktorý nemá bulímiu a anorexiu.

anonym_06efb7
•
Dnes o 20:10

@anonym_autor urcite smer lekar. trpela som bulimiou a aj anorexiou par mesiacov, ja som mala len ovocie a polievku za cely den..vsade same modriny...
dospela som k tomu ze som si akurat tak z tolkeho zvracania doondila zaludok a zuby...
potom som trpela len bulimiou a teda uz teraz grcat len tak nemozem, kvoli zubom a tomu zaludku, takze uz kvoli zdraviu sa snazim zit zdravsie a emocne sa neprejedat. prestala som fajcit a menej pijem ( to ozaj obcas len) ja som to zvladla bez odbornika ale mna donutilo moje zdravie ( nechcem vediet kolko krat som si podrazdila pankreas zlcnik zaludok a pecen ) a teda Traviaci system je velmi haklivy a velmi nachylny na chronicke drazdenie, vies dobre, co sa moze z toho vyvinut..

takze ako sa pise vyssie, smer odbornik, drzim palce, zdravie mame len jedno !

necitala som prispevky vyssie...

anonym_06efb7
•
Dnes o 20:13
@anonym_autor

@anonym_914f5d to je na mňa strašne veľa. Ja buď by som zjedla iba jeden pomaranč, ale to chleby s croissantom vyvrátila. Už som vyvracala aj pomaranč koľkokrát. Alebo som si dala iba šťavu, aby som nejedla šupky. Pre človeka, ktorý dlhodobo neje, je aj toto mega veľa a nevládze to telo stráviť.

@anonym_autor ak mas problem so zaludkom, si pomaranc moc nedavaj, ja z neho mavam dost silnu kyselinu...

anonym_0a3620
•
Dnes o 20:21
@anonym_autor

@anonym_0a3620 nutridrinky sú pre mňa veľmi ťažké. Užívala som ich, ale vyvrátila som ich. Oni sú ťažké aj pre človeka, ktorý nemá bulímiu a anorexiu.

@anonym_autor zrieď s vodou. a hlavne po dúškoch pi. nie naraz.
jeden nutr. na 1 celý deň.

anonym_11fccb
•
Dnes o 20:45

Choď k lekárovi. Potrebuješ odbornú pomoc. A hlavne nech Ti všetko vysvetlia zrozumiteľne. Tiež by som mala bolesti ked by som zjedla 2 pankreolany na také jedlo. Také množstvo pankreolanov by uškodilo aj zdravému pri takom jedle ako si uviedla. Si tvrdohlavá a nepočúvaš lekárov tak prečo by si počúvala nejaké rady tu. Vyhľadaj pomoc.

anonym_986c51
•
Dnes o 22:22

@anonym_autor ty si za cely den nezjedla nic co obsahuje bielkoviny?

anonym_914f5d
•
Dnes o 22:28
@anonym_986c51

@anonym_autor ty si za cely den nezjedla nic co obsahuje bielkoviny?

@anonym_986c51 Aj mne to napadlo. Bielkoviny gde? Zelenina gde? Toto je uplne cele zle...