icon

Prečo ženy tvrdia, že pribrali po príchode detí?

Dnes o 15:49

Iba také zamyslenie:
Zaujímalo by ma, prečo kopec žien vraví “pribrala som popri deťoch”, to tie deti ich nútili jesť alebo je na to iné vysvetlenie? 🤔

Strana
z2
simsalabim
Dnes o 15:52

@anonym_autor kila navyse z tehotenstva, nedostatok spanku, nemoznost venovat sa sebe po fyzickej a psychickej stranke, problem urobit si jedlo a v klude sa najest a hladanie rychlych rieseni na utisenie hladu (tycinky, chlieb…) a dodanie energie pri vycerpanosti. Asi
si taky stav nezazila, ked sa pytas.

anonym_d63224
Dnes o 15:52

Zajedanie stresu a nedostatku spánku hlúposťami.

cyneric
Dnes o 15:53

Hlboká úvaha, vskutku.
Možno by mali zakázať to tie príkrmy, veď z toho tie matky bars veľa priberajú! 😖

Skôr to má niečo dočinenia s tým že keď nemá žena s prepáčením čas ísť ani na záchod bez toho aby to ohlásila dopredu a mala doprovod, tak nemá čas/chuť/energiu riešiť logistiku okolo zdravej životosprávy pre seba, nejaké to fitness a najmä spánok. Mentálna a fyzická pohoda idú ruka v ruke.

zara3
Dnes o 15:59
@simsalabim

@anonym_autor kila navyse z tehotenstva, nedostatok spanku, nemoznost venovat sa sebe po fyzickej a psychickej stranke, problem urobit si jedlo a v klude sa najest a hladanie rychlych rieseni na utisenie hladu (tycinky, chlieb…) a dodanie energie pri vycerpanosti. Asi
si taky stav nezazila, ked sa pytas.

@simsalabim pod to sa podpisem. Prave to zazivam. Vcera som si treba stacila sadnut na 5 minutes cez den ziest chleba a uz som nemala cas vobec po pri pratani, vareni, maly chori a horucky, som jedla az v 1 rano. Zase budenie sa v noci a kolobeh. Ano mamicky to maju tazke, este ked je viac deti a ja mam 2 a 3 rocne plus vetsich skolakov. Schudnut mozem kedykolvek, pokial ma zena normalneho chlapa, co to chape a podporuje ju, stastne deti a domov, schudnut je to posledne. Hlavne je treba si aspon davat pozor na prejedavanie sa.

anonym_5c6911
Dnes o 16:43

@anonym_autor lebo majú za chlapov demento. A na všetko sú samé..

kikush182329
Dnes o 16:44

Tiez som to nechapala. Po kazdom porode sa mi podarilo naspat schudnut bez problémov. Uz su deti vacsie, ale je ich 5 a ja nemam kedy riesit ani len všetko fungovanie v domacnosti. Realne nemam kedy cvicit a kedze sa cele dni nezastavim nemam na to ani energiu. Moje telo ale napriek tomu nechudne a všetko uklada do zasob, lebo vie, ze zije v mode prezitia.

anonym_0124f7
Dnes o 16:47

@anonym_autor ja som pri tých mojich schudla, a to som bola chudá už pôvodne. Viac voľného času, viac pohybu, viac času na varenie, furt s deckami vonku 🙂

sulavikova
Dnes o 16:48

@anonym_autor ja som schidla 14 kíl🙂, tak neviem, kde o5 robili prieskum….

anonym_8a765f
Dnes o 16:54

Ja som pribrala pár kíl počas kojenia lebo som mala extrémny hlad, tak som jedla. Na cvičenie okrem kočíkovania som sa necítila. Ale stále som nebola pribratá, mala som úplne normálnu váhu, keby skutočne dosť priberiem tak ma to asi namotivuje cvičiť.

ivett1
Dnes o 16:55

No, ja som pribrala v tehotenstve, ale cca polroka po pôrode som bola chudšia ako predtým, skoro až vychudnutá - nemala som čas sa najesť a stále sme boli s deťmi v pohybe - mám dvojrocný rozdiel medzi nimi, ale aj moje švagrinky schudli ...asi sme nejaká výnimka..

autor
Dnes o 17:00
@ivett1

No, ja som pribrala v tehotenstve, ale cca polroka po pôrode som bola chudšia ako predtým, skoro až vychudnutá - nemala som čas sa najesť a stále sme boli s deťmi v pohybe - mám dvojrocný rozdiel medzi nimi, ale aj moje švagrinky schudli ...asi sme nejaká výnimka..

@ivett1 Práve také ako si ty, som aj ja aj baby v mojom okolí. Tento fenomén čítam len tu, preto sa ho snažím pochopiť.

tilly
Dnes o 17:06

Ja som vždy do roka schudla pri deťoch. Ako tu bolo vyššie písané, viac pohybu, stále vonku a viac času na varenie normálneho jedla.
Pribrala som až s chorobou a teraz v perimenopauze a to vôbec nechápem ako. To je zo dňa na deň. Bez akejkoľvek zmeny životného štýlu a jedálnička, zrazu nechutné kilá navyše. To cvičím už aj silovo.

klotildabazarik
Dnes o 17:10

@anonym_autor je to diskutabilné mozno bola knedla uz pred pôrodom, su zeny ktore sa o seba staraju a potom su tie co "druhe" celkovo slovenske zeny sa o seba nestaraju co vidim po ulici chodit,

dadis
Dnes o 17:13
@tilly

Ja som vždy do roka schudla pri deťoch. Ako tu bolo vyššie písané, viac pohybu, stále vonku a viac času na varenie normálneho jedla.
Pribrala som až s chorobou a teraz v perimenopauze a to vôbec nechápem ako. To je zo dňa na deň. Bez akejkoľvek zmeny životného štýlu a jedálnička, zrazu nechutné kilá navyše. To cvičím už aj silovo.

@tilly Ja tiez teraz oko 45 som pribrala ani neviem ako 😅 ale na casovej osi to je 18 a 16 rokov "po detoch", tak splnam definicu 😁

ivett1
Dnes o 17:18
@anonym_autor

@ivett1 Práve také ako si ty, som aj ja aj baby v mojom okolí. Tento fenomén čítam len tu, preto sa ho snažím pochopiť.

@anonym_autor ktovie, každá sme iná, možno je to o nastavení psychiky alebo génmi alebo ...že stres má na nás iný vplyv😁niekto chudne, niekto priberie...aj pohyb, keď ho nemám, priberám 😁

anonym_035e10
Dnes o 17:22

Hormonalne zmeny.. tak ako napr som nevedela pribrat a v zivote som nemala tak malo kil, tak verim, ze existuje aj opacny problem

anonym_cd6e83
Dnes o 17:23

Ja som stihla a vysoka, ale vzdy v tehotenstve som jedla dvojite porcie. Jednoducho som bola strasne hladna. Pribrala som cca 13-15 kg. Ale do roka po porode som bola naspat na povodnej vahe. Vela som chodila a kojila som. Ale ja sa stravujem zdravo. Ziadne polotovary. Sladkosti minimalne. Co som si vsimla, s vekom sa spomaluje metabolizmus a chudne sa tazsie. Zaklad je vela chodit peso a neprejedat sa.

siska53
Dnes o 17:40

@anonym_autor Netusim, mne sa to nepodarilo. Ale mnohe zajedaju stres, plus jedia v narazoch, lebo vraj nemaju cas sa najest. Mne potehotenske kila najneskor do roka zmizli.

koniarova
Dnes o 17:46
@tilly

@tilly rovnako som pribrala v perimenopauze. Ale to sú už veru iné kilá. Ani Bohovi nejdú dole.

terry658
Dnes o 17:53

@anonym_autor ja najviac priberám po pôrode. Žiaden spánok, nonstop choroby detí, ani sekunda pre seba.
Ak som nejedla večer tak už o tretej ráno som chcela dieťa zniesť zo sveta......
Jedlo mi vynahrádzalo spánok a nekonečnú únavu.

anonym_88bc1d
Dnes o 17:54
@sulavikova

@anonym_autor ja som schidla 14 kíl🙂, tak neviem, kde o5 robili prieskum….

@sulavikova
Dnes ráno som bol v nemocnici na odber tak som mal čas sedieť a kritizovať a čudoval som sa čo stalo s tými peknými dievčatami co som videl tak 100 neupravenych obéznych tetiek.

svetlonos
Dnes o 18:04
@anonym_5c6911

@anonym_autor lebo majú za chlapov demento. A na všetko sú samé..

@anonym_5c6911
no to je odpoved! A ked je ten dement 9-10 hodin v praci a dieta chore uplakane, nik sa okrem nej nema v tom case ako postarat?
Ja dementa nemam, aj uvari aj sorace aj nam nalozi - a v tom: beeee mamaaa ja nechcem jeeest, dalsi - msna na kokenaaa a tretia sa samozrejme prida. Mozes ty pedagogicky malym vysvetlovat do akeluja, ze aj tebe treba jest. A muz by klidnecrad pomohol ake nie lebo mana faza!
Co myslos, aj hkad ma prejde!. Jem v klude vecer ke vsetky deti spia. A ano aj zie p,,,, y! A vychutnavam, hmmm 😋. Je to docasny stav zial.
Ani pravda uz nie je, ze ako bezdetna bez chlapa som si aj 2x varila teply obed aj veceru, vsrtko cerstve, ziadne polotovary.
Tak obcas trosku pouvazij, ze nie vzdy muz musi byt debil.

zuzanaam
Dnes o 18:04

tehotenstvo často rozbieha autoimunitné ochorenie štítnej žľazy.

tilly
Dnes o 18:07
@koniarova

@tilly rovnako som pribrala v perimenopauze. Ale to sú už veru iné kilá. Ani Bohovi nejdú dole.

@koniarova že sú to také iné kilá, také mlandrave aj napriek cvičeniu. Takto keby som cvičila tak pred 5 rokmi, vyzerala by som úplne inak. Ja som nikdy nemala celulitídu, až teraz. A dole to nejde nijako.

tilly
Dnes o 18:10
@dadis

@tilly Ja tiez teraz oko 45 som pribrala ani neviem ako 😅 ale na casovej osi to je 18 a 16 rokov "po detoch", tak splnam definicu 😁

@dadis ale toto je také, že niekedy som sa čudovala, že ako sa človek môže vyžrať, prečo to nezastaví. Teraz to chápem. Ono sa to objavilo tak nejak že zrazu. Tehotná som bola pred 21 a 17 rokmi 🤣

svetlonos
Dnes o 18:11
@zuzanaam

tehotenstvo často rozbieha autoimunitné ochorenie štítnej žľazy.

@zuzanaam
to je ale extrem a zial to zoadna z tychvzien nema napisane na ceke. Na jednomnkurue bola tato zena. Cely zivot xs a po druhom porode xxl, oci pre plac. Stitna zlaza.

svetlonos
Dnes o 18:16

@anonym_autor
napriklad ja som prve 2 mesiace po porode schidka potom tym spankovym deficitom pribrala, plus samozrejme bkbe casy jedenia. Ja napriklad pri kojeni neschudnen. Skonahke prestanem kojit, kludne ah 6 kg za mesiac - bez uoravy stravy. Pri orvombsom kojila 2 roky, po roku som zacala chodnut - vyskrtla som sladke a slaninu o 23:00 🫣 , jedka zdravsie, vela zrkeniny, zasoby sladkosti sne zasadne nenavaki, skadke vody lenbzriedka kola - za pol roka - 2 kg, nic viac. A pobodstaveni maleho, suo hned 6 kil prvy mesiac!
Tajze tak nejak 😉

mandzula
Dnes o 18:22

Mala som taku kolegynu, dieta malo 15 rokov a popri gniaveni langosov a buchiet na pare odusevnene tvrdila, ze plus 50 kil ma z tehotenstva, lebo jej vsetci kupovali gumove medvediky.

zuzi0911
Dnes o 18:29

U mna unava ,prejedanie ,stres ma opacmy efekt. Mam 3 deti a malokto mi veri ,ze ich mam fakt 3😅 . Aj pocas tehotwnstiev som pribraka iba 10 kg a to sa prejedam ,plus som mala teh.cukrovku . Fakt blby metabolizmus .No ja by som dala vsetko zato,keby priberiem .
No su zeny co sa mozu aj posrat s prepacenim a po tshktenstve tie kg dolu proste nechcu ist ...

michaela329
Dnes o 18:37

@anonym_autor Ty máš deti? A máš popri deťoch rovnako času na prípravu diétnych jedál a cvičenie? Lebo ja napríklad nie, nemám ho toľko ako predtým a nemať dobrý základ z tých rokov predtým a disciplínu, tak by som tiež priberala. Do toho brutálny nedostatok spánku. Som štíhla, no postavu ako pred pôrodom ešte dlho mať nebudem - čo sa týka svalovej hmoty.

Strana
z2