Prečo ženy tvrdia, že pribrali po príchode detí?
Iba také zamyslenie:
Zaujímalo by ma, prečo kopec žien vraví “pribrala som popri deťoch”, to tie deti ich nútili jesť alebo je na to iné vysvetlenie? 🤔
@anonym_autor Hormony,vycerpanie,prebdene noci to vsetko pridava kila. Staci,ze zle spis a zvysi sa ti kortizol a mozes robit,co chces,neschudnes.
@anonym_autor Hormony,vycerpanie,prebdene noci to vsetko pridava kila. Staci,ze zle spis a zvysi sa ti kortizol a mozes robit,co chces,neschudnes.
@marca12 no to určite bola som 15 x za noc hore počas roka, a pravý opak vďaka tomu som extrémne schudla všetci nechápali ako je to možné, tieto vymýšlanky
@zuzanaam
to je ale extrem a zial to zoadna z tychvzien nema napisane na ceke. Na jednomnkurue bola tato zena. Cely zivot xs a po druhom porode xxl, oci pre plac. Stitna zlaza.
@svetlonos aký extrém. Je to žiaľ veľmi časté. Tiež som ten prípad. Do štyroch rokov dieťaťa som bola štíhla, potom zrazu +20 kg hádam ani nie za pol roka. Roky "chudnem", výsledok +30 kg. Dala som aj aj zmerať metabolizmus v športovej ambulancii, v správe mám uvedené poškodený metabolizmus. A to ani nehovorím o únave, niekedy už nevládzem ani žiť. A keď sa zatnem, že sa budem viac hýbať, tak sa po pár dňoch odpálim na niekoľko týždňov.
Aj hormonálne výkyvy určite robia svoje.
@marca12 no to určite bola som 15 x za noc hore počas roka, a pravý opak vďaka tomu som extrémne schudla všetci nechápali ako je to možné, tieto vymýšlanky
@zuzubb007 a dokážeš pochopiť fakt, že každá to môže mať inak? Napríklad aj tú menopauzu. Moja teta g nej schudla - až tak, že behala po doktoroch, či nemá rakovinu. Moja mamina naopak pribrala, po skončení menopauzy jej odišlo 15 kíl ako nič. Že kortizol chráni tuky je fakt, za tie roky vo fitku som stretla mnoho žien, aj mužov, ktorým sa podarilo schudnúť až keď si dali toto dokopy.
@anonym_autor ty musíš byt chlap 🤦♀️ kazda žena v tehotenstve priberie lebo telo si pýta viac ako obyčajne. Proste musíš jesť. A po pôrode máš minimum pohybu keďže s bábätkom si väčšinou doma. Už nepočítam rôzne zdravotne komplikácie po pôrode 🙄
@anonym_autor ty musíš byt chlap 🤦♀️ kazda žena v tehotenstve priberie lebo telo si pýta viac ako obyčajne. Proste musíš jesť. A po pôrode máš minimum pohybu keďže s bábätkom si väčšinou doma. Už nepočítam rôzne zdravotne komplikácie po pôrode 🙄
@anonym_c0c46e ale nie každá priberie rovnako.
Ja napríklad priberiem cez tehotenstvo 10-12 kg a po každom pôrode išlo dole do troch dní 13 kg. A priberiem vždy až po pôrode.
Mám kamošku a tá ma fakt znepokojuje. Ona tie deti asi nosí v ruksaku. Má úplne mini brucho keď ide rodiť.
Prosto každé telo je iné.
@anonym_autor lebo majú za chlapov demento. A na všetko sú samé..
@anonym_5c6911 tak tu, na MK určite nemajú😆
@anonym_c0c46e Kazda priberie, ale mnohe primerane. Ja som z porodnice odchadzala s vahou ako pred otehotnenim, s bruchom, ktore akoby ani nevynosilo dieta, lebo som dlhe roky cvicila a svaly to pekne stiahli. Plus som hodiny a hodiny prekocikovala, takze ziadne sedenie doma. Neprespate noci k tomu a 47 kil bolo na svete, vyzerala som ako kostra obtiahnuta kozkou.
Tiez som to nechapala. Po kazdom porode sa mi podarilo naspat schudnut bez problémov. Uz su deti vacsie, ale je ich 5 a ja nemam kedy riesit ani len všetko fungovanie v domacnosti. Realne nemam kedy cvicit a kedze sa cele dni nezastavim nemam na to ani energiu. Moje telo ale napriek tomu nechudne a všetko uklada do zasob, lebo vie, ze zije v mode prezitia.
@kikush182329 ano, mod prezitia a nie ze neschudnes, este priberies. U mna zdravotne problemy, tazka situacia, ked som 2 mesiace chodila ako zombik, lebo depresia,...do toho cela domacnoat a 4 deti. Manzel sa snazi pomoct, ked skonci v praci, ale kedze nas zivi, tak aj tak je vacsina veci na mne, ale ked skonci v praci, ideme pol na pol, ale aj tak je toho dost. Na cvicenie som si uz aj cas nasla, ale spanok je stale bieda a dosli hormonalne zmeny a vyskocil mi tlak, tak som musela prestat na cas. Je to zlozite.
@anonym_autor ja najviac priberám po pôrode. Žiaden spánok, nonstop choroby detí, ani sekunda pre seba.
Ak som nejedla večer tak už o tretej ráno som chcela dieťa zniesť zo sveta......
Jedlo mi vynahrádzalo spánok a nekonečnú únavu.
@terry658 och, ako ta chapem.
@anonym_autor Ty máš deti? A máš popri deťoch rovnako času na prípravu diétnych jedál a cvičenie? Lebo ja napríklad nie, nemám ho toľko ako predtým a nemať dobrý základ z tých rokov predtým a disciplínu, tak by som tiež priberala. Do toho brutálny nedostatok spánku. Som štíhla, no postavu ako pred pôrodom ešte dlho mať nebudem - čo sa týka svalovej hmoty.
@michaela329 mám deti, z toho jedno bolo aj je stále náročné, má aj diagnostikovanú hyperaktivitu. Čas na prípravu jedál som si vždy našla, aj na jedenie, lebo predsa idem príkladom deťom. Cvičiť som chodila aspoň raz za týždeň ale denné prechádzky boli aj psychohygiena aj cvičenie… deficit spánku som mala tiež extrémny ale akosi som to nikdy nepotrebovala zajedať, skôr zapíjať kávou. V každom prípade mi to neraz príde skôr ako výhovorka žien, aj tu, keď to čítam, aj keď snažím sa na to pozrieť z iných uhlov, preto táto téma. 🙂
@marca12 pekne vyhliadky najblizsich par rokov este. Ja som tak zacala konecne cvicit, s vlastnou vahou a spanok stale mizerny, tak vies, co sa stalo? Vyskocil mi vysoky tlak, na ktory sa liecim, ale tak pre telo to bola dalsia zataz a dalsi navyseny kortizol k tomu nespaniu. No a som cvicit na cas zase prestala, lebo tlak aj na liekoch cez 160 😭.
@michaela329 mám deti, z toho jedno bolo aj je stále náročné, má aj diagnostikovanú hyperaktivitu. Čas na prípravu jedál som si vždy našla, aj na jedenie, lebo predsa idem príkladom deťom. Cvičiť som chodila aspoň raz za týždeň ale denné prechádzky boli aj psychohygiena aj cvičenie… deficit spánku som mala tiež extrémny ale akosi som to nikdy nepotrebovala zajedať, skôr zapíjať kávou. V každom prípade mi to neraz príde skôr ako výhovorka žien, aj tu, keď to čítam, aj keď snažím sa na to pozrieť z iných uhlov, preto táto téma. 🙂
@anonym_autor že Ty si myslíš, že ako to bomba zvládaš ale neznamená, že Tvoj systém by u inej matky fungoval. Tebe stačí raz do týždňa fitko, ja som tam trikrát do týždňa a denne nejdem pod 20tisic krokov - a nie som spokojná. Moja sestra chudla kg dva roky, pustili sa až keď sa jej dieťa stabilizovalo, je rovnako ako ja športovec a my sa v rodine stravujeme zdravo. Keď už budeš v tom fitku, pusti sa do debaty s nejakou ženou, ktorou možno opovrhujes, lebo je pribrata a možno zistíš, že každá sme v inej situácii a áno, sú ženy, čo nervy zajedaju- no kto ich môže súdiť? Hovoriť si, že aká som ja dokonalá, mne to išlo, musí aj tebe. Treba ísť príkladom a povzbudiť, nie sa straaaaašne čudovať, že ako je možné, že nie sú všetky ako ja.
@anonym_autor precitaj si, co sa mne stalo. Som maximalne vycerpana, liecim sa na vysoky tlak, spanok stale zly, lebo sice som uz kojit prestala, ale stale sa mi dieta pocikava, alebo dalsie je chore a v noci proste stale vstavam. Spat o 22 nemozem, lebo nestiham dalsie veci. Pred rokom depresia. Uz je to celkom ok, reku zacnem cvicit. Ako prisla ta depresia, nabrala som 10 kil navyse, dokopy mam 20 kg nadvahu, mam uz po 40-ke. Zacala som aspon doma cvicit, velmi som slaba, ale sla som podla moznosti. A vyskocil mi tlak, ze nesiel dole ani na liekoch, telo to vyhodnotilo ako dalsi stres. Musim spomalit a pockat, az kym sa mi upravi ten spanok a telo sa skludni. Snazim sa aspon tu stravu kus poriesit. Nieco je vyhovorka a nieco nie, nieco je proste fakt a kazdy ma tie svoje limity a rezervy inde.
Ja mám 160cm. Pred tehotenstvom som mala dlhé roky 49 kíl. V tehotenstve som extrémne pribrala mala som 77 kíl, nemám ale pocit že by som veľa jedla alebo mala málo pohybu.
Naozaj som sa musela snažiť aby som kilá zhodila, kontrolujem si stravu, prechádzky, veľa cvičenie. Teraz mám 59 kíl, dúfam že ešte pár kg zhodím.
Moje telo začalo proste inak fungovať, sama som bola prekvapená.
@anonym_c0c46e Kazda priberie, ale mnohe primerane. Ja som z porodnice odchadzala s vahou ako pred otehotnenim, s bruchom, ktore akoby ani nevynosilo dieta, lebo som dlhe roky cvicila a svaly to pekne stiahli. Plus som hodiny a hodiny prekocikovala, takze ziadne sedenie doma. Neprespate noci k tomu a 47 kil bolo na svete, vyzerala som ako kostra obtiahnuta kozkou.
@mandzula no pozri, po prvom dietati, ked som este bola uplne zdrava, som do roka nie ze mala predtehotensku vahu, ale dole dalsich 12 kil, mala som dievcensku vahu ako nastrocna. A cuduj sa svet, prislo druhe dieta, extremne narocne, do toho sa mi zvlaznila stitna zlaza a isla som zase rapidne s vahou dole, ale to uz boli aj ine priznaky a dostala som lieky, ktore mi totalne blokli stitnu, takze spomaleby metabolizmus. A tieto skoky sposobili, ze moje telo zacalo uplne inak reagovat na sttrs, vsetko zacalo ukladat. Po tretom dietati rovnaky scenar. Jedna zena, rozne tehotenstva, rozny poporodny zdravotny stav a uz to neslo zrazu. Stava sa aj take.
Ja som paradoxne rok po porode vyzerala omnoho lepsie ako teraz, tri roky. Otras, totalne hormonalny zmeny, neskutocny narast kil a pritom vela pohybu, zdrava strava. Az sa mi zistilo PCOS 🤦🏽♀️. Strasne ma to serie s prepacenim, ale aspon viem kde pramenili vsetky tie hormonalne problemy.
@ivett1 Práve také ako si ty, som aj ja aj baby v mojom okolí. Tento fenomén čítam len tu, preto sa ho snažím pochopiť.
@anonym_autor ja sa pridavam 😀 tiez som schudla. Jem normalne a dost velke porcie ale proste minimum spanku, kojenie a nonstop v pohybe a mam o par kil menej ako pred tehotenstvom. A to som mala take stavy prve mesiace pocas kojenia, ze v noci ked sa mala zobudila tak ako som ju kojila tak som popri tom jedla sladkosti lebo som bola extremne hladna 🙈 a aj tak som schudla
@mandzula no pozri, po prvom dietati, ked som este bola uplne zdrava, som do roka nie ze mala predtehotensku vahu, ale dole dalsich 12 kil, mala som dievcensku vahu ako nastrocna. A cuduj sa svet, prislo druhe dieta, extremne narocne, do toho sa mi zvlaznila stitna zlaza a isla som zase rapidne s vahou dole, ale to uz boli aj ine priznaky a dostala som lieky, ktore mi totalne blokli stitnu, takze spomaleby metabolizmus. A tieto skoky sposobili, ze moje telo zacalo uplne inak reagovat na sttrs, vsetko zacalo ukladat. Po tretom dietati rovnaky scenar. Jedna zena, rozne tehotenstva, rozny poporodny zdravotny stav a uz to neslo zrazu. Stava sa aj take.
@anonym_07bfe3 Ja to vobec nepopieram, reagujem len na to, co tu bolo napisane - "kazda žena v tehotenstve priberie lebo telo si pýta viac ako obyčajne a po pôrode máš minimum pohybu keďže s bábätkom si väčšinou doma". Zopakujem, ze ano, priberie, to je logicke, nemusi sa vsak kazda rozrast o 50 kil, a minimum pohybu je tiez hlupost. Okolo dietata a domacnosti sa zena nalieta az-az.
PRIBERÁME, LEBO SME SA TAKTO ROZHODLI - hmm, viem, toto sa väčšine páčiť nebude. 🙉
"Čo to tu píšeš, drahá, ešte ani Silvester nezačal a už si nabumbaná"? 😉
Lepšie znie : nemám čas na nič, stále chýbajú peniaze, som veľmi unavená, ... som s nervami na konci, mám poruchu štítnej žľazy a iné poruchy, zdravie mi nedovolí, muž ma nepodporí...
Už vás počujem : "Ľahko sa ti ty takmer štíhla potvora kritizuje, keď máš doma muža - čo pomôže, pomocnicu, k deťom pestúnky. Hej. Jasné,... je nás Sloveniek takých veľa, čo takto žijeme 😂
Priberáme - lebo je to ľahšie, ako sa stále snažiť cvičiť , kontrolovať sa, jesť do polosýta.
Priberáme, keď prehodnocujeme svoj viac či menej zbabraný život a už nám je jedno, koľko chorôb, či kíl si týmto laxným postojom nahonobíme.
Priberáme, lebo jediné, čo nás vie vzrušiť a uspokojiť je jedlo. Lebo v chladničke nájdeme viac lásky ako v manželstve, či medzi kolegyňami, úprimnými priateľkami ...
Priberáme, keď si nevážime svoje telo a tuk pokladáme za ochranu, vďaka ktorej už muž po nás netúži a máme v posteli svätý pokoj 😉 .
Pravda je taká, že ten kto naozaj chce, riešenie nájde, aj keď je málo času, aj keď je menej financií, aj keď rád papá, aj keď nerád cvičí... Pravdou je, že keď sa trochu snažíme vyzeráme lepšie, cítime sa relatívne lepšie psychicky, sebavedomie nám stúpne, opeknieme a máme tuším o niečo radšej aj tie chudé vychrtliny, ktorým vraj nezávidíme 🙂.
Veď nemusíme byť všetky štíhle, spĺňať BMI indexy, naháňať ideálne parametre. Stačí trošku chcieť a niečo málo robiť PRE SEBA, SVOJU SPOKOJNOSŤ, SVOJE ZDRAVIE, aby sme kdesi neplakali v kúte škaredé, tlsté, zanedbané chuderky.
Šak, jaké sme my chuderky? TA NE? 😂
Veselého Silvestra a šťastný nový rok.
Ja som vždy po pôrodoch pekne schudla. A potom nastal spánkový deficit, stresy, ja som aj vždy robila (klasickú materskú som nemala nikdy), tak aj stresy z práce, plus zjedla som aj blbosti,.lebo čo si budeme... a voila. Pečivo a zemiaky, moje kryptonity 😩 Cvičiť už ozaj nemám energiu. Ani chuť. Fakt nie. A nemám už ani 20 plus. A mám bližšie k 40. Vidno to.
Tak dúfam, že na jar sa mi podari nejak sa dať dokopy.
PS: pre mňa je večná záhada to údajne chudnutie či zachovanie štíhlosti.pocas kojenia. Ja keď som s prepáčením nežrala, tak som doslova strácala mlieko. Musela som.pit a pit a jesť a jesť a jesť, v kombinácii s tými hnusnymi senovkami a benedeiktmi a čajmi. Ja nechápem, v živote som nemala taký vlci hlad, ako keď som kojila 🙈 chudnutie teda nehrozilo
PRIBERÁME, LEBO SME SA TAKTO ROZHODLI - hmm, viem, toto sa väčšine páčiť nebude. 🙉
"Čo to tu píšeš, drahá, ešte ani Silvester nezačal a už si nabumbaná"? 😉
Lepšie znie : nemám čas na nič, stále chýbajú peniaze, som veľmi unavená, ... som s nervami na konci, mám poruchu štítnej žľazy a iné poruchy, zdravie mi nedovolí, muž ma nepodporí...
Už vás počujem : "Ľahko sa ti ty takmer štíhla potvora kritizuje, keď máš doma muža - čo pomôže, pomocnicu, k deťom pestúnky. Hej. Jasné,... je nás Sloveniek takých veľa, čo takto žijeme 😂
Priberáme - lebo je to ľahšie, ako sa stále snažiť cvičiť , kontrolovať sa, jesť do polosýta.
Priberáme, keď prehodnocujeme svoj viac či menej zbabraný život a už nám je jedno, koľko chorôb, či kíl si týmto laxným postojom nahonobíme.
Priberáme, lebo jediné, čo nás vie vzrušiť a uspokojiť je jedlo. Lebo v chladničke nájdeme viac lásky ako v manželstve, či medzi kolegyňami, úprimnými priateľkami ...
Priberáme, keď si nevážime svoje telo a tuk pokladáme za ochranu, vďaka ktorej už muž po nás netúži a máme v posteli svätý pokoj 😉 .
Pravda je taká, že ten kto naozaj chce, riešenie nájde, aj keď je málo času, aj keď je menej financií, aj keď rád papá, aj keď nerád cvičí... Pravdou je, že keď sa trochu snažíme vyzeráme lepšie, cítime sa relatívne lepšie psychicky, sebavedomie nám stúpne, opeknieme a máme tuším o niečo radšej aj tie chudé vychrtliny, ktorým vraj nezávidíme 🙂.
Veď nemusíme byť všetky štíhle, spĺňať BMI indexy, naháňať ideálne parametre. Stačí trošku chcieť a niečo málo robiť PRE SEBA, SVOJU SPOKOJNOSŤ, SVOJE ZDRAVIE, aby sme kdesi neplakali v kúte škaredé, tlsté, zanedbané chuderky.
Šak, jaké sme my chuderky? TA NE? 😂
Veselého Silvestra a šťastný nový rok.
@amazonka13 Ako hovori moj znamy s nadvahou: tucni ludia su majstri vo vymyslani vyhovoriek, patrim k nim, je totiz tazke priznat si, ze nemam silnu volu, disciplinu a vytrvalost, aby som nezral a hybal sa. Podotykam, ze to nehovori tzv. vychrtlina so super turbo pro maxi metabolizmom, ale clovek "z fachu".
@kikush182329 ano, mod prezitia a nie ze neschudnes, este priberies. U mna zdravotne problemy, tazka situacia, ked som 2 mesiace chodila ako zombik, lebo depresia,...do toho cela domacnoat a 4 deti. Manzel sa snazi pomoct, ked skonci v praci, ale kedze nas zivi, tak aj tak je vacsina veci na mne, ale ked skonci v praci, ideme pol na pol, ale aj tak je toho dost. Na cvicenie som si uz aj cas nasla, ale spanok je stale bieda a dosli hormonalne zmeny a vyskocil mi tlak, tak som musela prestat na cas. Je to zlozite.
@anonym_07bfe3 ano presne ten spanok je najvacsi problem. A dalej vsetku energiu davas do planovania, premyslania, riesenia zlozitych situacii a zrazu si v deficite z psychického vycerpania ale telo vsetko prijate ulozi, lebo zajtra mas este extremnejsi brainstorming. Aj mne manžel vela pomaha. Obaja chodime do prace a proste obaja nestihame a sme extremne vycerpani. A kortizol stupa...
@anonym_autor presne tak to robím ako aj ty pises. Aj sa normalne stravujem, aj mam dost pohybu, aj nezajedam, aj mam kavu na spankovy deficit. Mozno je to ta perimenopauza co sa tu spominala alebo je vazne mozog tak vycerpany, ze dojebe telo.

Tiež to nechápem, ešte, že po deťoch pol roka po pôrode pochopím, ale keď má žena 15 ročne dieťa a povie, že má kila po pôrode ide ma vystrieť 🤣, všetko je príjem výdaj nič iné, všetko ostatné sú total vymýšlanky žien a výhovorky