icon

Prekonajte hanbu a buďte sebavedomí v plavkách

3. júl 2024

Ahojte, mám už dlhodobo taký problém, že sa cítim veľmi nekomfortne v plavkách medzi ľuďmi na kúpalisku, či pláži. Doteraz som sa im aj pre toto úspešne vyhýbala, ale aktuálne mám dvojročného syna, ktorý miluje byť vo vode a týmpádom chodime k vode častejšie. Väčšinou s ním chodí manžel, ale občas sa musím prekonať na dovolenkách aj ja, keďže syn je nadšený, keď sa "kúpe celá rodina" a ja mu to nechcem odopriať. Próblém ale je, že ja sa cítim extrémne nekomfortne, cítim sa ako keby som bola holá a každí sa pozerá na mňa...väčšinou sa po nejakej hodine už poberiem prezliecť naspäť do šiat lebo je mi tak nepríjmne byť v plavkách. 🫤 Viem že je to úplná blbosť a nikoho nezaujímam v plavkách 😅...aj tak si neviem pomôcť. Viem, že to pravdepodobne pramení z mojej nespokojnosti s mojou postavou a sebavedomím v tomto smere, ale keď som oblečená, tak moje sebavedomie stúpne a som úplne inak uvažujúci človek. 🤷 Váhu mám takú normálnu, 168 cm a 60 kg s postavou hrušky, takže mám plnšie stehná a zadok a bruško relatívne ploché...aj keď ano, potrebujem spevniť, čo som aj začala cvičiť, je to ale ešte krátko na akýkoľvek efekt. Sama ale viem, že moja postavá neohúri a ani nepobúri...tak ju nikto okrem mňa určite nebude riešiť a aj tak mám tieto stavy 🤦. Ako to prekonať? Podarilo sa to niekomu a má vlastnú skúsenosť? Ďakujem za rady.

Strana
z5
lunademonica
8. júl 2024

@dadis ja s tebou absolutne suhlasim. Ale zmenit nastavenie v hlave je velmi tazke, ba obcas takmer nemozne. Som pisala len taku prvu pomoc autorke aby sa lepsie citila. 🙂

larena
8. júl 2024

Ja som napr so svojou postavou úplne na 100% spokojná môžem si povedat že fakt vyzerám dobre (je za tým aj veľa driny/športu) ALE aj tak sa cítim v plavkách nekomfortne😀😀proste sa cítim ako holá..tiež si vždy po chvíli oblečiem nejaké šortky aspoň😀

lesiiaoldi
3. máj 2025

Veď máš podľa mňa super postavu podľa váhy a výšky 😄 V tomto ohľade sa určite nemáš za čo hanbiť. Neviem potom kde by mohol byť problém. Inak existujú aj plavky ktoré vyzerajú ako tričko. Keby ti to aspoň trocha pomohlo ...Predsa budeš mať pocit, že si viac oblečená

lesiiaoldi
3. máj 2025
Strana
z5