Priberám napriek diéte
Ahojte,som uz totalne zufala.Dodrziavam bielkovinovu dietu..ziadna muka,sladke,mastne ani ovocie.Sacharidy minimalne (ak tak na obed a malo)Snazim sa co najviac hybat.Kym som nemala silne bolesti v nohach,denne som behavala aspon 60 min.A vaha?Stale stupa!Za tyzden priberiem aj vyse kilo!Prosim o rady.Dakujem.
Ja mam asi totalne pokazeny metabolizmus..tuto dietu drzim uz vyse pol roka a stale je ma viac a viac..Je sice pravda,ze som zacinala na dost nizkej vahe,no aj tak si myslim,ze by sa to uz malo aspon zastavit..Jedine kaloricke veci,co jem,su orechy (aj to len za hrst) a tvaroh..inak same bielkoviny a zelenina..3 hod pred spanim uz nejem..neviem si to vysvetlit..aj pri sporte a diete priberat.To nejak odporuje fyzikalnym zakonom,nie?
@kristijakubickova nie, ak máš vydaj prilis vysoky a jes len malo, tak telo všetko uklada, lebo je prepnute do núdzového rezimu
Mne veru uklada..myslela som si,ze schudnem alebo aspon stabilizujem kalorickym deficitom,ale nefunguje to..Mozno mam aj potravinovu alergiu,lebo mam problemy kozne a caste hnacky..aj ked to je mozno dosledok konzumacie nadmerneho mnozstva zeleniny..Nie je to nefer,ze clovek fakt zije zdravo,je na seba tvrdy a zelany efekt sa aj tak nedostavuje?
@kristijakubickova niekomu nemusí pasovať bielkovinová dieta....mne napr veľmi sedí...ňou sa mi podarilo schudnúť ,aké ty by si mala vyskúšať inú diétu...keďže po pol roku si nič neschudla.
@kristijakubickova mas znicene travenie z nadmerneho mnozstva bielkovin a z toho aj tie vyrazky mne tiez tato bielkovinova dieta nevyhovovala
Mne vyhovuje,ze necitim hlad..napr.po ovoci som hned byvala hladna..mam dost energie na dlho po bielkovinach..ja mam travenie asi rozbite aj tym,ze v minulosti som chudla vylucne zeleninovou stravou a excesivnym sportom..v porovnani a tym asi fakt teraz jem vela a malo sa hybem..neviem,ci zajst za lekarkou obvodnou alebo niekam na diagnostiku metabolicku..mozno k alergologovi,ci to nie je potravinova alergia?
@kristijakubickova pises, ze sa tak stravujes uz dlhsie, takze telo si zvyklo, musis ho teraz restartovat a dat si napr. 2-denny cheat
Bielkovinova dieta ti vyhovuje??? Ako, keď vraj priberas a necítiš sa ok??? Prečo chceš svoje telo úplne zničiť otrasnymi dietami??? Lebo ty si myslíš, že je to fajn? Sorry, ale toto je len tvoj "vymysel" ktorý nefunguje. Skús vyhľadať odborníka, ak sa nedá (z rôznych dovodov)... prestuduj si niečo o zdravom životnom štýle- ZIADNE DIÉTY!!!!!!!!!!!
Ja ti poradím len toľko- jest všetko s rozumom (skús si stiahnuť kaloricke tabuľky, ktoré ťa nasmeruju na to, čo jesť a koľko prijmas- tukov, cukrov, vlakniny i bielkoviny) veľa piť a pohyb k tomu. To, že budeš jesť málo, neznamená že schudnes, telo sa bráni a to malo ukladá tak aby málo zásoby. Znicis telo i seba, lebo budeš demotivovana! Chce to zmenu, ale hlavne v hlave - tam sa všetko začína! Držím palce
Dakujem za nazory a rady.Ono aj ten jedalnicek nie je z mojej hlavy..konzultovala som ho..ale aj tak asi zadrziavam kopec vody v tele alebo nieco,a preto to stale ide hore..
pri bielkovinovej nezadrziavas vodu. voda sa viaze iba na sacharidy. praveze si odvodnena. skus napisat kolko si vazila kolko vazis a aka si vysoka. dalej aby si kilo pribrala za tyzden to sa rovna 4000extra kaloriam a to zjest nie je sranda. uvadzas viacere ine zdravotne problemy ako hnacky. aku mas naladu co vlasy a nechty? byt tebou prestanem blbnut. dlhodoby stav ketozy nie je zdraviu prospesny. je prilis zatazujuci na pecen. z tvojich prispevkov to znie ze mas hlbsi problem psychologicky. nezdravy postoj k jedlu a k svojmu telum mozno mas ortorexiu body dismorphic syndrom ci ine ppp. poradila by som ti navstevu psychologa certifikovaneho lekara dietologa. nie nejakeho akoze certifikovaneho nitricneho poradcu ktory si spravil jeden kurz a pokial je problem vo fyzicme najskor budes potrenovat endokrinologa. menstruaciu a ochlpenie mas normalne? daj sa na poriadok dievca. nie je to sranda. drzim palce
Žiadne takéto extrémne diéty nie sú dobré pre telo. Jednoduchá, pestra strava, pohyb. Odporúčam knihu Daj telu sancu alebo aspoň pár rozhovor s autorkou
https://style.hnonline.sk/gastro/1871345-znama-...
S touto diétou si metabolizmus a telo môžeš totálne zničiť, nie je na nej nič zdrave. Naozaj radšej kašli na to a začni sa stravovať vyvážene a k tomu sa hýb. Nič nie je prednejšie ako zdravie.
A podotknem, že môjmu manželovi začala klesať váha až po 2r zdravého životného štýlu. Teraz je to nový človek, dokonca o 15r menej mu tipujú.
A stúpať ti môže aj svalová hmota, to sa tiež na kg odrazi
Dakujem za reakcie,baby.Liecila som sa a liecim na Ppp.Pred dvoma rokmi o takomto case som vazila asi 43 kg.Teraz mam vdaka tejto diete viac o 10kg pri vyske 173cm.Za tyzden som pri rovnakej strave,skor kaloricky menej vyjatnej pribrala 1.3kg.A to som aj sportovala.Naladu mam na bode mrazu,vlasy a nechty su o.k.Co sa tyka menstruacie,tu som stratila a zatial sa mi neobnovila.
Dakujem za odporucanie na knihu,urcite ju vyhladam.
Najhorsie je,ze teraz ani nemozem sportovat,lebo mam natiahnuty sval na nohe a sialene to boli..
@kristijakubickova Pri 173cm mas váhu 53kg a drzis diétu aby si schudla?! Tak tu bude problém uplne niekde inde....
A suhlas s
Btw. s kym si, preboha, akoze konzultovala?!
@evittam S dietologickou som konzultovala. Citala som na nu dobre recenzie a je to fakt fajn clovek.. Nechcela som schudnut, chcela som nepribrat. To sa vsak nestalo. Co inym ludom funguje, mne funguje opacne.. Tak hladam pricinu, preco je to tak a priberam napriek prisnej diete..
@kristijakubickova Tak chod za tou co ti to odporúčala....Si chcela mat 43kg pri 173cm?!
@kristijakubickova A nezamyslela si sa nad tým, že sa v tebe môže napr.zbierať voda?....
No ale 173cm a 53 kg...och mala by si mat aspon 60kg aby si bola akurát..
Bola som za dietologickou. A neviem nejak mam pocit, ze na mna jej metody nefunguju. Nieco je zle vo mne... Nevravim, ze som chcela mat 43kg, no urcite som nechcela pribrat 10kg a aby to stale stupalo! Presne z tejto vahy, co mam teraz, som uspesne schudla v minulosti. Teraz som zneschopnena, lebo mi telo odmieta poslusnost pri sporte.. a nefunguje ani kaloricky deficit. Ja budem zapeklity pripad :D
Heyoka, zamyslala som sa nad vsetkym moznym. Mozno je to ozaj voda, lebo pri tejto strave, co mam, nie je mozne tolko pribrat. Mozno keby som kazdy den zjedla dva zakusky, no toto nie je fyziologicky mozne...
Je tazke zmierit sa s narastom vahy, ked v minulosti som si vystavala image na tom, ze som chuda... nikdy som nevazila viac ako 53... je sice pravda, ze uz mam svoj vek a nemozem chciet mat vahu ako v mladosti, no i tak...
@kristijakubickova vekom sa metabolizmus spomaľuje, je to vedecky dokázané, takže je možné, že napriek snahe priberáš...to ty neovplyvníš, to je príroda a príliš si zakladať na zovňajšku sa ti môže vymstiť...
Ako mala som 53kg pri 176cm a teda som bola vyschnuta ale nikdy ma nenapadlo este drzat dietu teda. To nebude podvyziva pomaly?
Kazdopadne asi zajdem za lekarkou, nech ma posle na nejake testy. Vyhladam endokrinologa a alergologa...Lebo toto fakt nie je s kostolnym poriadkom, co sa mi deje... a urcite sa to musi dat nejako riesit inak ako sportovanim do umoru a jedenim samej zeleniny.. Mozno sa mi zisti nejake ochorenie a budem mudrejsia...aspon budem poznat pricinu...
@kristijakubickova Prepac za uprimnost ale jasne sme ti to tu napisali. Jedenim len toho co pises si len skodis. A ano navštíviť lekára ale psychologa.
@kristijakubickova Mam 177cm, 78kg a oblečiem 38.😉 Vaha je len cislo. A je rozdiel vyzerať dobre a byt vyschnuta a podvyživena. Lebo to presne robis podla toho co pises. A podotykam nejem len zeleninu a netyram sa. A mam uz tiez "svoj vek".😉
Chodim na terapiu. Dlhodobo.
Teraz som vsak vysadila jeden liek na spanie, mozno ten prirastok bol sposobeny aj tym.
A neviem, ze co by mi mohlo chybat... aka zivina. Boze, chce sa mi zhresit niecim sladkym :D :D
Dakujem kazdopadne za reakcie. Uz mi je o nieco lepsie 🙂
@kristijakubickova Daj si cokoladu a poriadny steak.😉 Alebo čo mas rada. Konecne daj svojmu telu aj sebe co treba. Co robis zle?! Tyras svoje telo a samu seba. Mozes to dohnať k horším zdravotným problemom ako je pribratie zo 43 na 53kg pei tvojej vyske...
@kristijakubickova sa cudujes, ze telo nezvlada taku zataz? Ved si vychudnuta

Telo je vyhladovane. Treba hlavne pravidelnú a pestrú stravu. Dostatok kalórií k dennej spotrebe. Mne pomohla krabickova dieta. Ale stravujem sa tak uz stále. Cez víkendy mám "normálne " jedlo, aj sladkosti.