Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@nikolka4 aha,ja som prehliadla,ze nekojis....ale vravi sa,ze telo sa po porode zotavuje dalsich 9 mesiacov...tak zacni pozvolna....a drasticke diety su na nic...urcite nedrz hladovku
pozri si tuto stranku...ja sa trochu riadim podla nej...
@lubikan - ako neuspokojilo ??? 😕 čo som mala viacej za ten čas v cm schudnúť ??
Najskôr mi vadilo že som tak málo Kg schudla za taký čas,,,ale MM povedal že keby necvičím tak ide Kg viacej dole,,,,ale nabrala som svaly a vidno to hlavne na rukách,,tak preto sa to vyrovnáva.Hlavne že sú mi gate väčšie v páse,,,,lebo už som bola fakt ako tehotná.
Dnes som mala iba kardio,,,nestihla som aj tréning boli sme na oslave.....a odolala som všetkéééééému ,no hurá.
@nikolka4 ahoj, raz som počula moju babku so susedou ako sa rozprávajú, že jedna slečna (alebo pani) z dediny veľmi schudla a moja babka sa jej opýtala, že čo preto urobila a ona, že iba nejedávala večer po piatej...u mňa to zaberá...schudla som takto dvakrát (potom som vždy otehotnela, tak išli kilá samozrejme hore) a teraz som sa na to dala zas. za mesiac aj čosi som schudla 4 kg a už si to všimli aj známi 🙂 ...jem všetko čo mi chutí (samozrejme neprejedám sa), snažím sa tých 4-5 krát za deň a po 17:00 koniec (myslím, že keby sa to posunulo na 18:00 tiež by sa nič nestalo 😉 a pijem len čistú vodu prípadne nesladený čaj. Upozorňujem, že prvé 3-4 dni, som myslela, že budem steny obhrýzať, aká som bola večer hladná, ale potom si organizmus zvykne a už mi to ani nepríde, že by som mala večer jesť. (k tomu si občas doma čosi zacvičím, nech spevniem...ale to sa mi moc nechce, takže je to veeeeľmi zriedkavé). Vyskúšaj, možno ti to zaberie, držím palce 😎
no ja podobne ako @mysenac po šiestej som nič nejedla, cez deň normálka, ale zas nie prejedanie a do toho domáca zumba 🙂 za 3 mesiace som schudla 6 kíl, ale čo je dôležité, aj keď už zumbu necvičím, nepribrala som 🙂 ešte aspoň 4 kilá a budem spokojná...
baby mne pomohol on-line trener , viem ake je to stale bojovat s kilami : http://www.laco.lead1.eu/index.php?include=prem...
@irsina83 tam sa niečo aj platí?
@zlatusik28 ano, tu najdes vsetky programy http://www.laco.lead1.eu/index.php?include=preco
@lubikan nie, nie ja musím mať všetko premyslené, aby som stíhala. A pekne naplánované, to sa už poznám, keď plním plány, som spokojná. Moja malá cez deň vôbec nespáva, a večer zasa pracujem (20.00-01.00), to musím s mužom vybaviť, aby som mohla cez deň cvičiť, okrem dospávania noci, upratovania, žehlenia, varenia ... Ale už som začala, neboj, zamkla som v skrinke horalky. 🙂 😉
Caute dievcata, vitam nove a starym hlasim, ze do siat som sa zmestila a dokonca som mala volu 😎 Lenze....co som dosiahla za ten cas chudnutia, tak za dva dni som to cele dosr....la. 😠 😠 😠 Jedla som vsetko, este pred chvilou som mala riadny kus torty a klobaskove kolaciky, som zvedava, co zajtra povie vaha. Kolace som radsej vsetky rozdala, aby mi uz na tyzden nic neostalo. Zajtra nabieham nanovo, doparomka.... 😠 😠 😠
Novy ciel: Na Vianoce chcem o "dalsie" cislo mensie nohavice alebo suknu.
@mysenac - aj ja som uz pocula o takomto sposobe, vraj je uspesny. Ale neviem si predstavit, ze by som sa poslednykrat najedla o 17tej a potom az do cca 23:00 ficala dalej len tak... 😖 Obdivujem kazdeho, kto ma taku pevnu volu. Ci chodis skor spavat, ze nepotrebujes uz potom dako dobit energy? Ja som si napriklad na sebe vsimla, ze vobec nejem viac ako predtym, pred tehotenstvom, ale stale mam asi zo 3 kila navyse 😠 Sladene napoje nepijem vobec, kavu, caj bez cukru (ocukrene mi uz roky nechutia), so sladkostami to tiez neprehanam, malickost ku kave - ak aj predtym. Mnozstva rovnake, a nic ☹
Uz mi napadlo, ze ci to nemoze byt aj hormonmi, ked dcerku stale kojim. Ale to je asi len taka moja utecha pre lenivost 😀 Ked uz mam konecne pocas celeho dna cas si zacvicit - to je vzdy najskor o pol deviatej vecer, ak nahodou netreba zehlit alebo dokoncovat ine roboty, som rada, ze zijem a posledne, co sa mi chce, je cvicit... 😖
@kosta123 nieee..nic v zlom..ono ked poriadne trenujes,cvicis,sa ti sadlo meni na tuky..a cm ubudaju,ale vaha sa nemusi vyrazne menit...to som chcela povedat....lebo pre mna je mojich 65kg stale vela a kebyze po cviceni sa vaha nehybe,by mi to vadilo..aj keby som mala modelkovske miery 🙂 potom....mozno som to zle napisala ☹ ..lebo si pisala,ze vaha nic moc,ale cm su ok
tak ja som to tiez pocula a vraj je to odskusane po 18 nejest,aj na mna to inak zabera,ze to ide lahsie-skusenost spred rokov.....ale ja jem max. o 19...aby som dodrzala 5 jedlo 😖
Ahojte dievčatá , rada by som sa k vám znova pridala, už som tu bola ale som sa potom na to vykašlala. Moja váha je pomerne vysoká , sa to aj hanbím takto na verejnom fore napísat .
Už dva týždne som upravila stravu , trikrát do týždna som začala chodit pre malu do jaslí pešo ( čo je 3 km tam a 3 spät ), ostatné dni cičím aj pilatesa.
Začiatok rýchlej chodze bol na začiatku horor , hlavne ked som s kočárom šlapala do kopca, ale čuduj sa svete je to čím dalej lepšie.
Ja som kedysi vážila 45 kg a to ešte pred prvým , po prvom som mala 47, po druhom 52, postupne som zlenivela a dostala som sa na 63 kg a no a po tretom pôrode .... hotová katastrofa.
Ale motivácia je u mna velká a tou je .... ja aby som sa znova cítila dobre a manžel 😖
Cavte, este zijem 😀 😀 😀 Mam dilemu, viete mi poradit aky orbitrek kupit? Su take typy co su take vacsie, robustnejsie, ale su aj take mensie. Je v nich aj iny rozdiel ako vo velkosti? Mate skusenosti?
dnes som sa postavila rano na vahu a mam o kilecko navyse, dnes som sa snazila papat ako by som mala, ale vecer som to zavrsila makovymi loksami...aspon jeden uzitok - budem spat. 😀
@zahadka no zbohom 😀 😀
mne to celkom ide,akurat vcera navecer som zjedla 3 piskoty ,co ma deti ponukli 😎 😀 ...potom uz nic..
ozaj baby,tie co byvate dlho do noci hore,pijete vodu pokial nejdete spat?
lebo ja pijem od rana,cca kazdu hodinu pohar 3,5dcl....ono to vychadza do 6 hod. cca do 3 litrov....a nad 3 litre to uz je aj vela...ci ako?mam si to poposuvat?
inak som so sebou celkom spokojna takto 😀 ...len to zelezo musim dake kupit,ja mam odjakziva malo zeleza,bleda som,trochu mi vlasy padaju-len neviem,ci preto ze je jesen,alebo ze mam malo vitaminov....no a musim konecne poriesit tie topanky do posilky,lebo ja nemam ani jedny tenisky,botasky,nikdy som to nenosila 😕
dnes si robim na obed kuracie zaludky so zeleninou,straasne ich lubim 😵
@lubikan Ja som mala teraz nedavno zdravotne problemy, takze aj ten jedenkrat co som chodila cvicit, som uplne zanedbala, ale uz som v pohode a od buduceho tyzdna sa chystam aspon dvakrat do tyzdna, snad to bude fungovat.
Ja pijem cely den, aj vecer. Chodievam spat okolo jedenastej a asi tak cca 15 min pred spanim si este dam pohar vody.

@zuzka17 ahoj,ja som pri prvom nabrala tusim 11kg..v porodnici odisli+dalsich 6kg 🙂 🙂 🙂 ,tak som bola chuda ze az..ale mojim hroznym stravovanim sa vratili spat...